בעיית דאבל באבל במערכת העיכול אצל העובר

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

29/05/2017 | 14:28 | מאת: רנא

שלום אני בשבוע 26 בשבוע 24 עשיתי סקירת מערכות מורחבת אחרי שכל הבדיקות תקינות נצפתה בעייה במערכת העיכול שזה נקרא דאבל באבל רציתי לדעת יותר פרטים ואם יש בדיקות יותר שמומלץ לעשות אותם חוץ ממי שפיר כדי לשלול את האחוז שיהיה ילד עם תסמונת דאום תודה

שלום, DOUBLE BUBBLE זה מצב שבו יש חסימה מסויים התרסריון ולכן רואים קיבה וחלק ראשון של התרסריון מורחב - שתי בועות מלאות נוזלים. במקרה כזה יש עליה בסיכון לתסמונת דאון - אבל לא בהכרח. הדרך היחידה לדעת בוודאות אם יש תסמונת דאון או בעיה כרומוזומלית אחרת הינה בדיקור מי שפיר. אם את לא מעונינת בדיקור מי שפיר - הבדיקה הסטטיסטית הרגישה ביותר הינה NIPT - בדיקת דם לDNA עוברי בדם אמהי. רגישות הבדיקה לגבי תסמונת דאון גבוהה. עדיין הבדיקה המומלצת במקרה כזה הינה דיקור מי שפיר. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה