האם לעשות ניתוח הסרת מחיצה?למרות שהיה הריון ראשון תקין?

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

26/04/2017 | 21:23 | מאת: מחיצה ברחם מולד.. והאם כדי לעבור ניתוח

ערב טוב, קצת עליי- בת 38 עם מחיצה ברחם מולד, ילדתי ב 2015 ילד בריא,הריון ספונטני ללא בעיות פוריות וללא שום קושי עד שבוע 39- ילדתי קיסרי - לידת עכוז.. כשנה וחצי לאחר הלידה נכנסתי להריון, והעובר לא התפתח לצערי בשבוע 7 עברתי גרידה. היום 2 ד"ר יעצו לי לעשות את הניתוח להסרת מחיצה והרופא נשים שליווה אותי בהריון הראשון אמר לי בשום אופן, עובדה שהיה לך הריון ראשון מוצלח. מה לעשות? אין הבטחה שאם אעשה את הניתוח לא יהיו לי חלילה שוב חוסר התפתחות עובר... אשמח להמלצה ממך. קארין

שלום, מצטער, אבל כתבתי לך תגובה לפני מספר ימים ואני רואה שהיא לא מופיעה. לצערי קשה לדבר על הסרת מחיצה מבלי לראות את בדיקת האולטראסאונד אשר מדגים את עומק ורוחב המחיצה. באופן עקרוני הריון ראשון מוצלח מראה שיכול להיות הריון תקין עם המחיצה הקיימת, ולצערי הפלות מוקדמות הן דבר שכיח גם ללא מחיצות ולכן לא בטוח שעלייך למהר לבצע ניתוח. בברכה דר' יוסי הר-טוב

03/05/2017 | 08:50 | מאת: אא

תודה רבה!

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה