תופעות שונות לאחר נתוח מעקפים.

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

05/05/2008 | 13:25 | מאת: רפאל

עברתי ניתוח מעקפים . אני בן 64 ומצב גופני כללי טוב. את הנתוח עברתי לפני שבועיים . קשה לי מאד לדבר בגלל חוסר אויר. אני משתעל היות ויש לי גרוי השעול יבש. בסה"כ אני לא מרגיש טוב בענין הנשימה. אני עושה תרגילי נשימה. כמו כן בבדיקת דם מתברר שיש לי רק 10 אמוגלבין. הדופק שלי בסביבות ה-90.מקבל כדור להורדה. האם יש צורך בכדורי ברזל ואיזה? בגלל רמת האמוגלובין?

רפאל שלום קוצר הנשימה והשיעול היבש יכולים לנבוע מכמה סיבות. אחת האפשרויות היא תגובה לתרופה מסוג קפוטן, קפטופריל או דומות. הייתי ממליץ להיבדק על ידי הרופא המנתח. בנוגע להמוגלובין, זה סביר בהחלט להיות עם 10 שבועיים לאחר הניתוח ויש מספר מחקרים שהראו שברזל לא עוזר ולא מקצר את הזמן שהגוף יתקן ויגיע להמוגלובין תקין בעוד מספר שבועות. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב