דפיברילטור

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

08/04/2008 | 11:14 | מאת: ליאור

שלום רב דר', אשתי בת 28 עם מום מולד בלב, Transposition עברה ניתוח בצעירותה בגיל שנה וחצי, מאז חייה פחות או יותר חיי שיגרה, למעו פעם בשנה היא מבצעת את כל הבדיקות, אקו, א.ק.ג וכו'. לפני כשלוש שנים ילדה בן בהצלחה, לאחרונה רצינו להרות שוב ונאמר לנו ע"י הפרופ' המטפל כי עליה לעבור בדיקת MRI לפני ההריון, אכן היא עברה והבדיקות יצאו תקינות, אך לפני כחודש, היא התעלפה ומאז קיבלה פעמים סחרחורות, בעצת הרופא היא עברה את בדיקת הולטר שבה גילו הפרעות קצב, בעקבות כך נקבע לה תור לצינתור, הרופא המטפל אמר לה כי במידה ויצטרכו יושתל לה דפיברילטור, שאלותיי הם במידה ואכן זה יקרה : 1. האם ניתן לנהל אורח חיים תקין ורגיל ? 2. מהו הניתוח הזה של ההשתלה ואורכו ? 3. מה הוא אורך חיי הסוללה של המכשיר הזה ? 4. האם היא תוכל להכנס שוב להריון ? תודה רבה מקרב לב על תשובותיך , ליאור

ליאור שלום הכתובת הנכונה לשאלותיך הוא רופא קרדיולוג המתמחה באלקטרופיזיולוגיה. אבל בקצרה: 1. ניתן לנהל אורח חיים תקין 2. הניתוח הוא יחסית קל בהרדמה מקומית 3. אורך חיי הסוללה תלוי מאוד בכמות השימוש במכשיר (כמה הפרעות קצב) 4. מצב לאחר ניתוח כזה לא צריך למנוע כניסה להריון בעתיד מתנצל על העיכוב בתשובה. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב