תיקון מסתם מיטרלי - מודאג מאוד

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

07/11/2020 | 18:59 | מאת: סאמי

שלום .. אני בן 25 סובל מצניחה של העלה הקדמי של המסתם המיטרלי ללא מחלות רקע בן אדם ספורטיבי אבל לאחרונה (מזה שנתיים שלוש שנים ) הורדתי קצב אימונים בגלל שיש לי קוצר נשימה שמפריעה לי מאוד בזמו אימונים וגם במנוחה .... השאלה שלי במידה ואעבור תיקון של המסתם האם אני יכול לעבור את התיקון בלי פתיחת חזה כלומר בשיטה זעירה פולשנית ? האם ניתוחים בשיטה זעירה פולשנית היום גם נעשים לאנשים צעירים בגיל שלי (25) ובריאים אפילו אם הם עומדים בניתוח פתיחת חזה ? - האם אחרי תיקון מסתם מיטרלי יכול לסבול מהפרעות קצב משמעותיות כמו פרפור עליות ? ומה הסיכוי להופעת הפרעות קצב יחסית לניתוח בפתיחת חזה ?

סאמי שלום לפי התיאור שלך, אי ספיקה מיטרלית קשה וקוצר נשימה יש אינדיקציה לניתוח לתיקון המסתם המיטרלי. חשוב מאוד לתקנו, זה חוסך את הצורך בטיפול בקומדין לעומת החלפה עם מסתם מכני. ניתן גם לעשות את הניתוח בשיטה זעיר פולשנית, אבל, הרבה יותר חשוב שהמסתם יתוקן היטב מאשר הגישה הניתוחית. לכן, יש צורך לראותך, לראות את בדיקת האקו ולהחליט על הגישה הנכונה במקרה שלך. יש סיכוי לפרפור עליות לפני או אחרי הניתוח, הגישה דרך עצם החזה או מהצד לא משפיעה משמעותית על הסיכוי לפרפור עליות. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב