שאלה לגבי מסתם מכני בלב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

26/02/2020 | 15:59 | מאת: רינת

כאשר אומרים שרואים משהו על המסתם המכני בלב, למה הכוונה? מה האפשרויות שיכולות להיות ל"משהו" הזה? פגם/חיידק/זיהום/קריש דם/פגיעה אחרת כלשהי? רקע: המסתם הוכנס לפני 12 שנים. הגיע למיון בעקבות חום עולה-יורד וחשד לחיידק, באקו לב דרך הפה ראו "משהו" על המסתם.

רינת שלום קשה לתת תשובה ללא פרטים נוספים. יתכן שמדובר בווגטציה, זהו התיאור של ממצא החשוד לתהליך זיהומי על המסתם. אבל כמו שכתבת יתכן גם קריש דם או משהו אחר שכלל אינו פתולוגי. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב