מבקש יעוץ/עזרה לאמא

דיון מתוך פורום  סל תרופות - מידע וייעוץ

21/02/2011 | 00:16 | מאת: דקל

שלום. לאחרונה גילו דלקת פרקים לאמא שלי, לאחר מספר בדיקות דם נשללה האפשרות שמדובר בדלקת כרונית (ראומטיזם), בשלוש שנים האחרונות טופלה בתרופות להורדת לחץ הדם, כולסטרול : -סימבקור (כולסטרול) אחד ביום -דיובאן 80 מ"ג לחץ דם) אחד ביום -דיזותיאזיד 25 (משתן) חצי כדור ביום לדלקת הפרקים קיבלה טיפול של מתוטרקסאט "אבווה" 2.5 מ"ג 6 קדורים ביום אחד בשבוע (רק יום אחד בשבוע) ובשאר הימים היא נוטלת 3 קדורים של חומצה פולית (יום כן-יום לא) להגנת הכבד. לאחר עייון במפרט התרופה "סימבקור", מסתבר שאחת מתופעות הלוואי היא דלקת פרקים. השאלה שלי היא, האם רופא המשפחה היה אמור להפסיק את הטיפול ב"סימבקור" ברגע שהיא התלוננה על כאבים? האם יש דרך לאמת שאחן דלקת הפרקים נבעה כתוצאה משימוש בכדור הנ"ל? והאם יש מידע נוסף כלשהוא שיכול לשפוך אור על התופעות הנ"ל תודה רבה.

שלום אין ספק שהרופא היה צריך לקחת את זה בחשבון אבל צריך לראות בצורה יותר קפדנית את השתלשלות האירועים על מנת לקבוע עמדה

21/02/2011 | 23:29 | מאת: דקל

אפשר בבקשה לקבל קצת פירוט על הכדור הנ"ל, תופעות לוואי, אם הנזק מתופעות לוואי שכאלו הוא בלתי הפיך, או שיש אפשרות להחלמה? כל מידע על הנושא יכול להועיל, והאם יש אפשרות שתרופות להורדת לחץ הדם יכולות להפסיק להיות חיוניות לאחר 3 שנים של שימוש, פשוט חשבנו על כך שאולי אם הם לא נחוצות יותר, אז עדיף שלא ליטול תרופות שכאלה, אשר יכולות ליצור תופעות לוואי גם אם הן לא ממש מורגשות ביום יום... תודה

מנהל פורום סל תרופות - מידע וייעוץ