לפרופסור - דחוף

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/10/2001 | 18:04 | מאת: גליה

אני לאחר טיפול שני של IVF ממתינה לקבלת תשובה, בטיפול הראשון מ - 4ביציות התפתח עובר 1 עם תא 1 בלבד, בטיפול קיבלתי מנוגון, בהפרייה השנייה מ- 2 ביציות התפתח עובר 1 עם שני תאים, בטיפול קיבלתי בתחילה גונל כאשר זה לא השפיע עברתי למנוגון. בשחלה השמאלית שלי יש גוש בגודל שלל 5 ס"מ עם אנדומטריוסיס קשה, לפני כשנה עברתי ניתוח להוצאת ציסטה מהשחלה השמאלית. שאלתי במידה והטיפול לא יצליח ( סבירות גבוהה ), האם ניתוח יכול לשפר את מצבי, האם העובדה שעד היום לא הגבתי כ"כ לטיפול יכולה להצביע לגבי עתיד הסיכוי להכנס להריון,? האם יש טיפול אחר מלבד מנוגון? האם כדאי לעבור ניתוח ולסכן את השחלה השמאלית? מה עושים במצב שהגוף לא יגיב לזריקות? האם העובדה שלבעלי ספירת זרע נמוכה עם 90% צורות פתולוגיות יש קשר לאי התפתחות עוברים? סליחה על מספר השאלות הרב. תודה מראש

השאלה האם בנוכחות אנדומטריוזיס בשחלות עדיף לעבור ניתוח (בייחוד ניתוח חוזר) מצויה במחלוקת, כאשר יש החוששים לנזק משמעותי מצטבר לרקמה השחלתית לאחר כל ניתוח, מול אלה שחוששים שהאנודמטריומה בשחלה תימנע תגובה טובה לטיפול ותהווה מוקד לזיהום לאחר דיקור השחלה. אין כאמור תמימות דעים בנושא וההחלטה מחייבת ייעוץ פרטני (אני בדרך כלל מאלה שמנסים להימנע מניתוח חוזר, אבל יש לשקול כל מקרה לגופו). ברור שתגובה שחלתית ירודה תקשה מאד על הצלחה בטיפול. ישנם פרוטוקולים טיפוליים רבים שיכולים לעזור במקרה של תגובה שחלתית ירודה, ועליך לדון בכך עם הרופא המטפל. ברור שלזרע תיתכן השפעה שלילית על התפתחות העוברים, אך נראה לי שבמקרה שלכם הבעיה העיקרית היא איכות הביציות עקב הבעיה השחלתית הקשה.

24/10/2001 | 09:39 | מאת: lala

בהמשך לשאלתי האם יש תרופות נוספות מלבד מנוגון? בסוף הטיפול אני מקבלת כוריגון. האם יש סיכוי להכנס להריון במצב זה

24/10/2001 | 09:41 | מאת: גליה

בהמשך לשאלתי האם יש תרופות נוספות מלבד מנוגון? בסוף הטיפול אני מקבלת כוריגון. האם יש סיכוי להכנס להריון במצב זה? האם מישהי מירה רופאי שיכולים לסייע לי?

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית