לפני החזרה ביום ראשון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

16/09/2020 | 20:41 | מאת: ענת

שלום פרופ׳ זיידמן, אני לקראת החזרה ביום ראשון הקרוב של עובר יום 3 ועוד החזרה נוספת ביום שלישי של עובר יום 5. בסבב ההחזרה הנוכחי ניתן מנופור לשם עיבוי הרירית ואכן עשה את עבודתו ובבדיקות ביום שלישי (אתמול) הרירית עמדה על 10.5. האסטרדיול ביום שלישי היה 3,185 LH- 4.5 הפרוגסטרון- 1 באולטרסאונד ביום שלישי נצפו: בשחלה ימין: 20,17,17,16,10 בשחלה שמאל: 14,11 מבחינת הכנה, אתמול יום שלישי התבקשתי להזריק בערב מזרק אוביטרל שלם. ביום רביעי (היום) נר אחד של קרינון בערב, והחל ממחר בבוקר (יום חמישי- יום הביוץ לפי האוביטרל) - 2 קרינון ביום ו-2 דופסטון ביום. מספר שאלות שאודה לעזרתך: 1. מדוע ניתן נר נוסף של קרינון היום בערב בהתחשב בעובדה שעפ״י האוביטרל הביוץ יהיה רק מחר בבוקר (36 שעות אחרי הזריקה)? האם זה תקין? 2. האם אין בעיה שזריקת האוביטרל ניתנה למרות שהפרוגסטרון היה מאוד נמוך (1)? מניחה שזה לא משמעותי בהחזרה אבל מעדיפה לוודא איתך. 3. האם התמיכה לפני ההחזרה מספקת? 4. האם הערכים בדם שהיו בבדיקות ביום שלישי תקינים ותואמים לכמות הזקיקים שנצפתה באולטרסאונד? איך יתכן שיש זקיק בגודל 20 והפרוגסטרון נותר ככ נמוך? 5. היום היו לי הפרשות לבנות צמיגיות. מניחה שזה יכול להיות הפרשות לפני ביוץ אבל גם יכול להיות הפרשות של הביוץ עצמו. האם יש מצב שביוץ יקדים למרות האוביטרל ולמרות הערכים המאוד נמוכים בדם של הפרוגסטרון אתמול? 6. האם העובדה שמיום שני לא הזרקתי כבר מנופור יכולה לפגוע ברירית? האם תקין? תודה מקרב לב ושנה טובה!

1. הרופא המטפל סבור שזה הכי טוב. 2 אין בעיה 3. כן 4. תואם 5. יש מצב שיקדים. 6. תקין.

16/09/2020 | 22:59 | מאת: ענת

תודה על המענה. האם יש בעיה עם התוספת של הקרינון היום? כלומר הנר הנוסף שהרופא הוסיף יום לפני הביוץ? כמו כן, לעניין הביוץ, לא נעשות בדיקות עד ההחזרה. במידה והביוץ הקדים הרי החזרת העובר לא תעשה בזמן הנכון. מה עושים במצב כזה? האם זאת החזרה שכשלה מראש?

אין בעיה עם התוספת של הקרינון. נדיר שזה יכשיל את הטיפול.

18/09/2020 | 07:38 | מאת: ענת

.

שנה טובה לכולם

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית