שאלות בנוגע לפרוטוקול החזרה חדש

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/08/2020 | 16:27 | מאת: ענת

שלום פרופ זיידמן, אשמח להתייעץ איתך. בת 37, בריאה וללא ילדים. עברתי עד כה 4 החזרות. 2 החזרות במסגרת סבב שאיבה קודם - אחד טרי שנקלט והיה הריון כימי, ואחד קפוא שלא נקלט. ועוד 2 החזרות מסבב השאיבה האחרון שלי- אחד טרי שנקלט והיה הריון כימי ואחד קפוא שלא נקלט. כל העוברים שהוחזרו היו מעולים - כולם 8A והאחרון היה בלסטוציסט 5AA. כאמור החזרות אלו הניבו 2 הריונות כימיים ו-2 כשלונות. הסבב האחרון של הקפוא היה החזרה על בסיס הורמונלי. 3 אסטרופם ביום ולאחר מכן פרונטוגסט כל יומיים וקרינון פעמיים ביום. בנוסף, למרות שאין בעיית קרישיות מקבלת קלקסן 40 מניעתי. צילום רחם, היסטרוסקופיה, דופלר אגן, בדיקת קרישיות מורחבת- הכל נבדק ויצא תקין לחלוטין. אני הצעתי לעשות סבב טבעי עכשיו ולהחזיר הפעם 2 עוברים (אחד יום 3 בדירוג 8A ואחד יום 5 בדירוג 4AA). הרופא שלי רוצה לתת לי פרוטוקול שמעולם לא שמעתי עליו. פרןטוקול דומה לשאיבה אבל רק לצורך החזרה. נתן לי להזריק מנופור במינון 112 ביום ואז כמבייץ אוביטרל ואז תמיכה. 1. האם זה פרוטוקול מקובל? 2. האם היית ממליץ משהו אחר? 3. האם אין סכנה שאבייץ תוך כדי? הוא לא נתן לי אורגלוטרן למניעת הביוץ. תודה

1. כן. 2. ממליץ לשמוע לרופא המטפל, שמכיר אותך הכי טוב. 3. אם תבייצי, זו לא בעיה, מאחר שיקבעו את מועד ההחזרה בהתאם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית