שלושה עוברים לא תקינים PGS

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

10/12/2019 | 12:37 | מאת: לולה

אני לא מבינה, איך הגיוני ששלושה עוברים לא תקינים להחזרה? אם הם שרדו הפרייה שרדו בלסטוציסט האם זה לא מעיד על כך שהם תקינים? מי כאן עשתה PGS ומה היו התוצאות. (בסכה הגורף כ4 עוברים נמצאו לא תקינים להחזרה בpgs אצלנו)

תלוי בגילך, אבל עוברים רבים לא תקינים כרומוזומאלית גם כשעוברים נראים יפה במעבדה בעת הדיגום.

10/12/2019 | 13:28 | מאת: לולה

אני בסכה בת 29 אצל בעלי יש ״אינברסיה פריצנטרית בכרומוזום 9״ ובגלל זה עושים PGS. סכה אחרי ארבעה סבבים בסבב הראשון לא היו הפריות כלל בסבב השני היו הפריות אך לא שרדו לבלסטוציסט בסבב השלישי היו שני בלסטוציסטים תקינים שנדגמו לpgs 1 נמצא תקין להחזרה, השני לא. עכשיו בסבב הנוכחי קרו 5 הפריות, 3 שרדו לבלסטוציסט ונלקחה מהם דגימת PGS. כל השלושה שנדגמו נמצאו לא ראויים. לא יכול להיות שמחמירים בממצאים? לא יכול להיות טעות? אני הבנתי שזו טכנולוגיה חדשה, אבל עכשיו אני מבינה שהיא ממש חדשה, נזהרת לא לומר ״נסיונית״...

את צודקת שמחשש לטעויות לעתים פוסלים עוברים עבורם התקבלה תשובה לא חד משמעית. יש גם הבדלים בטכנולוגיה שנבחרת, למשל NGS רגיש יותר מ- CGH. אני הייתי מציע לך לבקש להיפגש עם הגנטיקאי במוסד בו את מטופלת ולעבור איתו על התוצאות.

11/12/2019 | 07:57 | מאת: לולה

זה מה שאעשה תודה רבה על המענה המהיר והמקצועי

בהצלחה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית