תוצאות שקיפות עורפית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

10/12/2019 | 10:23 | מאת: אפי

שלום פרופ׳ בת 39. הסיכוי לת.דאון לפי גיל 1:130. סיכוי ת.דאון משוקלל עם סקר ביוכימי 1:490. סיכוי לטריזומיה 18 הוא 1:1600. קראתי איזשהו מסמך ברשת על כך שנכון להמליץ על דיקור מי שפיר בסיכוי מעל 1:400. עד כמה שאני מבינה, אני גבולית ודיי חוששת מעובר עם בעיות כרומוזומליות, אך מצד שני חוששת מהסיכון בבדיקת מי שפיר. שאלתי היא איך אני לוקחת החלטה מושכלת בנושא? מה היית ממליץ לבתך לעשות במצב כזה (לא מעוניינת בתשובת כסת״ח של רופאים)?

החישוב שלך לא נכון, כי בשביל לשלול תסמונת דאון מספיק לעשות בדיקת דם - NIPT. הסיבה העיקרית שעושים היום דיקור מי שפיר היא בשביל הצ'יפ הגנטי שמזהה תסמונות של חסר או עודף של DNA בכרומוזומים בשכיחות של כ- 1:150 הריונות ללא קשר לגיל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית