אי פיריון משני כמה שאלות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

13/11/2019 | 14:05 | מאת: לי

שלום דר זיידמן אני בת 43 עם שני ילדים בן 12 ובן 9 שנולדו בקיסריים אחרי הלידה האחרונה שני הריונות מחוץ לרחם צלום רחם תקין ההריון חוץ רחמי האחרון בגיל 39 לפני כמעט 4 שנים מאז לא נקלטת ,מחזור סדיר ביותר כל 27 יום בממוצע עשיתי בדיקות הורמונליות ביום השילישי של המחזור שלהלן: VITAMIN D (25-OH) תוצאה 101.8 nmol/L תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה T3- FREE תוצאה 4.94 pmol/L תוצאה לעומת טווח הנורמה 3.50 סמן - ערך תקין 4.94 6.50 הערות והסבר שם הבדיקה VITAMIN B12 תוצאה 343.0 Normal תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה ESTRADIOL (E-2) תוצאה135.4 pg/mL תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה LH תוצאה 5.7 IU/L תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה FSH תוצאה 8.06 IU/L תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה TSH תוצאה 1.58 uIU/ml תוצאה לעומת טווח הנורמה 0.40 סמן - ערך תקין 1.58 4.20 הערות והסבר שם הבדיקה T4- FREE תוצאה 16.36 pmol/L תוצאה לעומת טווח הנורמה 11.50 סמן - ערך תקין 16.36 22.70 כמה שאלות ברשותך : האם הבדיקות מרמזות על איזה בעיה?האם ניתן לדעת מה איכות הביציות? אם לא איך בודקים זאת?האם העובדה שהמחזור שלי סדיר מאוד אבל קצר נמשך שלושה ימים מראה על מצב הפוריות ?מה הסיכוי שאהרה ללא עזרה רפואית?תודה

האסטרדיול גבוה, מה שמרמז על רזרבה שחלתית נמוכה. איכות הביציות בגילך תמיד נמוכה, מה שלא אומר שלא תיתכן ביצית טובה. התקצרות המחזור גם מרמזת על רזרבה שחלתית נמוכה. הסיכוי שתהרי ללא עזרה רפואית היא אחוזים בודדים כל חודש.

13/11/2019 | 21:37 | מאת: אני עוד שאלה

כמה צריך להיות אסטרודיול נורמלי?

קטן מ- 70 פיקוגרם למ"ל..

13/11/2019 | 22:49 | מאת: שוב אני

הבנתי אז אני ממש במצב גרוע ,רציתי להתייעץ האם יש איסור לבצע טיפולי פוריות באישה שבעברה היתה אונקולוגית?אני עברתי לפני שנה וחצי ניתוח להסרת גידול ממהיר בחניכיים ומאז רק מעקבים ובדיקות ,הילדים קלי מאוד רוצים עוד אח או אחות וגם אני ,איזה עוד אלורנטיבות יש ללא הורמונים?האם רזרבה שחלתית נמוכה אומרת בנכרח שנביציות שקיימות באיכות ירודה? איזה איפול היית מציע לי אולי התרופה DHEA?תודה

אין איסור לבצע טיפולי פוריות באישה שבעברה הייתה אונקולוגית, אבל יש כמובן לעשות התייעצות עם האונקולוג שעוקב אחרייך. רזרבה שחלתית נמוכה לא שוללת הימצאות ביציות באיכות טובה. על DHEA ניתן לקרוא כאן http://www.baby4u.co.il/Content.aspx?id=765

14/11/2019 | 17:04 | מאת: שוב אני

בקשר לתרופה /תוסף מזון DHEA האם היא תחליף לטיפולי פוריות או שזה בנוסף?האם בארהב מטפלים בה לבעיית רזרבה שחלתית נמוכה בהשגחה רפואית או שזה ללא פיקוח?זה מפתה ונראה כאילו זה תרופת קסם לבעיה שלי

זה בנוסף לטיפולי פריון, ולצערי רחוק מלהוות תרופת קסם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית