כאבים באגן לאחר שאיבה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

05/10/2019 | 13:16 | מאת: שיר

שלום פרופ', בת 39, בטיפולי פוריות מזה כשנה בגלל בעיה בזרע ורזרבה שחלתית נמוכה. נקלטתי להריון לא תקין בטיפול הראשון, מאז עברתי 3 שאיבות ללא עוברים תקינים (אנחנו עושים PGD בגלל טרנסלוקציה אצל בעלי). ב3 השאיבות האחרונות לאחר ההריון, יש ממצא ציסטי בגודל 21 ממ מחוץ לשחלה. בתחילת הטיפול האחרון יש לי כאבי גב תחתון, עכשיו קיבלתי מחזור ויש לי כאבים חזקים באגן. בנוסף בטיפול האחרון היה נוזל ברחם ולא היו ביציות בזקיקים. 1. האם הממצאים של הטיפול האחרון והכבים החדים באגן + הציסטה יכולים להעיד על אנדומטריוזיס (מעולם לא סבלתי מכאבי מחזור)? 2. במידה וכן, האם זה יכול לפגום ברזרבה השחלתית? בטיפול הראשון היו יותר ביציות מ3 הטיפולים לאחר מכן 3. מה אתה מציע לעשות כדי לבדוק? תודה רבה ושנה טובה

1. יתכן 2. כן 3. לגשת למרפאה של רופא שמתמחה באנדומטריוזיס (יש בשיבא ובמאיר למשל) ולעשות אולטראסאונד על ידי מומחה בתחום.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית