עצה למטופלת טריה וכואבת

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

24/09/2019 | 18:26 | מאת: זיוין

שלום רב, בת 40 בדיוק. פרופיל הורמונלי תקין, FSh 8. 2 ילדים מהריון ספוטניים וטבעיים. לידה שקטה לפני כמעט שנה בשבוע 38 (הפסקת דופק) כנראה חבל טבור. בעברי המון הפלות - הריונות כימיים, והפסקת הריון בשבוע 15 עקב מום. עקב הגיל והלחץ אחרי שלא הצלחתי להיכנס להריון לאחר שלושה חודשים עברתי 2 הזרעות בלי הורמונים והמשכתי לIVF. התחלתי בגונאל 300- היתה תגובה חזקה של אסטדריול גבוה והרבה זקיקים, והמשך בהורדת מינון בפרוגבריס, צטרוטייד והשראת ביוץ בדקפפטיל (עקב אסטדריול גבוה כ15,000 לפני שאיבה). שאבו 19 ביציות. היו 13 הפריות. 11 הפריות תקינות. שני עוברים איכותיים יום 3 הוחזרו ושניים הוקפאו. החזרה ראשונה נכשלה. עכשיו אחרי החזרת מוקפאים יום 3מצפה לבטא. שאלתי היא לגבי ההמשך: אני מעוניינת למקסם את הטיפול והתוצאות כי הזמן ומצבי הנפשי עקב הנסיבות לא משחקים לטובתי. האם אתה ממליץ על PCs? ואם כן האם עדיף Pgs ואז להקפיא את כל העוברים? או להחזיר שניים טריים והיתר לגדל ליום 5 לעשות pgs ולהחזיר? יש לך עצות אחרות/ תובנות. כל הבדיקות תקינות קרישיות צילום רחם והיסטרו׳. בנוסף מזריקה קלקסן עם ההחזרה. תודה!

נראה שהתגובה שלך טובה ושהושגו עוברים איכותיים, כך שאת יכולה להיות אופטימית. לגבי השאלות הפרטניות כדאי להפנות אותם לרופא המטפל שרואה את דוח המעבדה שלך ויכול לענות לך תשובה שמתאימה לנתונים האישיים שלך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית