תהליך החזרת עוברים מוקפאים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/07/2019 | 15:19 | מאת: -

שלום רב ד"ר, עברתי היום שאיבה של ביציות (טיפול ivf ראשון). שאבו לי 24 ביציות וביום ראשון אדע את מספר הביציות שהופרו. מאחר ומדובר בכמות רבה שהשפיעה מן הסתם על רמות ההורמונים בדם, הוחלט על הקפאת עוברים והחזרה שתבוצע רק בחודש הבא. ניסיתי לחפש מידע באתר ובאינטרנט על התהליך אבל לא הצלחתי למצוא משהו ממש מפורט. אני יודעת שקובעים את הפרוטוקול לכל אישה לפי המצב שלה אבל אשמח להבין קצת יותר איך התהליך נעשה. אני בת 35 והמחזור הטבעי שלי אינו סדיר, והורמונים נמוכים יחסית. כך שאני מניחה שאקבל תמיכה הורמונלית בתהליך. עובי הרירית שלי הוא טוב והיא מתעבה יפה גם באופן טבעי. הבנתי שאת ההחזרה עושים לפי גיל העובר. כלומר אם העובר בן 3 ימים, אז יחזירו אותו 3 ימים אחרי הביוץ. האם הבנתי נכון? מן הסתם אני מניחה שבמעקבים מתפתח זקיק ומתרחש ביוץ. האם הביוץ הזה לא מפריע להשתרשות העובר שמוחזר? האם זה לא יגרום לקבלת וסת במקביל להשתרשות ולפגיעה בהשתרשות? אשמח אם תוכל להסביר לי קצת יותר על התהליך. תודה מראש!

הבנת נכון, את ההחזרה עושים לפי גיל העובר. כאשר עושים הכנה עם הורמונים מקפידים לוודא בעזרת בדיקות דם שלא התרחש ביוץ עצמוני, שבהחלט עלול לשבש את מועד החזרת העוברים המופשרים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית