שאיבה אחרי הזרקת אלנובה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/04/2019 | 15:11 | מאת: אלון

שלום לך. אשתי בגיל 44 וחצי מחזורים קצרים(סביבות 22 ימים למחזור)וביוץ מוקדם לפחות במחזור האחרון(הביוץ במחזור שלפני זה שהתחיל אתמול היה כנראה ביום 9 או 10)קיבלה אתמול 28.4 ווסת אחה"צ והבוקר התחילה טיפול הפריה-הזריקה אלנובה לכן בימים הקרובים היא לא צריכה להזריק.האם בנסיבות האלה אפשר יהיה להגיע לשאיבה עוד לפני ערב יום העצמאות,כלומר עד יום שלישי 7.5(ביום 7.5 זה בסדר.רק שלא יהיה ביום הזכרון 8.5)?

29/04/2019 | 22:42 | מאת: דינה

מי הדביל שמייצר אשליות בגיל כזה ומבזבז לכם תזמן?

30/04/2019 | 07:42 | מאת: אלון

האישה יחסית פוריה לגילה. בגיל 44 ו-9 חודשים(בקיץ 2017)ניקלטה ספונטנית והיתה הפלה טבעית בשבוע 8 בגיל 43 ועוד 8 חודשים(ביוני/יולי 2018)הריון כימי כתוצאה מהפריה לפני חודש FSH יצא 6.12 ביום 4 למחזור במסגרת פרופיל הורמונלי קופת חולים אישרה עכשיו את ההפריה(למרות הגיל ולמרות שיש לנו 2 ילדים מהריונות ספונטניים לפני 9,12 שנים) וזה מבחינתנו הנסיון האחרון בהחלט כך שאם הוא לא יצליח אז לפחות נגע שעשינו את המקסימום. האם בנסיבות האלה את עדיין סבורה שזה מיותר?

30/04/2019 | 07:44 | מאת: אלון

נירשם בטעות בתחילת התגובה הקודמת 44 ועוד 9 חודשים כשהיה אמור להיות 42 ועוד 9 חודשים.

30/04/2019 | 11:55 | מאת: דינה

כל רופא נורמלי והגון יאמר לך שהבעיה בגיל הזה היא איכות הביצית. ביציות זקנות לא מניבות הריון. בשביל חצי אחוז סיכוי לא שווה לנסות. צריך מאתיים ניסיונות כדי להצליח. תרומת ביצית זה הכיוון הנכון. גובה fsh חסר משמעות. הגיל של הביציות זו הבעיה. העוברים בגיל הזה דפוקים רובם ככולם. זה מיותר לגמרי. שים לב כמה שיבושים כבר יש לאישתך כמו קיצור מחזור ועוד. חבל עליכם. לא מרפה ידיים אבל אם יקרה יקרה באופן טבעי. מי שמטפל בה סתם עושה מכם כסף ופוגע בבריאותה וכל רופא הגון היה אומר לה להפסיק טיפולים. ניכר שהרופא שלה עושה צחוק. לך לרופא כמו הורוביץ בהר הצופים או משיח והם יאמרו לך תאמת בפנים. בהצלחה ורק בריאות.

30/04/2019 | 11:56 | מאת: דינה

בגיל 42 43 הסיכוי כנראה טיפה יותר טוב. חשבתי שקרובה ל45. שיהיה בהצלחה.

30/04/2019 | 12:10 | מאת: אלון

מה שרשמתי שבגיל 42-3(42 ו-9 חודשים)היא נקלטה ספונטנית ונפל בשבוע 8 וכעת גילה 44 וחצי והולכים להפריה שניה כשהראשונה הסתיימה בהריון כימי כשהיא היתה בגיל 43 ועוד 8 חודשים. בכל מקרה זה לא מה שאת חושבת.הרופא ממש לא עושה מאיתנו צחוק ולא דחף להפריה הזאת.זה אני ש"דחפתי"לזה כי אני מאמין שאשתי יחסית פוריה לגילה והסיכוי אגב ללידת חי לא חצי אחוז בגיל זה אלא 2 אחוזים לפי נתוני משרד הבריאות והרופא המטפל מעריך את סיכוייה ב5 אחוז(כנראה כי היא יחסית פוריה לגילה) בכל אופן המטרה שלי היא לעשות את המקסימום עם הנסיון הזה שהוא האחרון בהחלט.כך שגם אם לא ילך נדע לפחות שעשינו את המקסימום כי לתרומת ביצית בכל מקרה לא נלך(כי יש כבר 2 ילדים ועוד בן ובת) אשמח אם תגיבי להודעה זו-הייתי רוצה לדעת מה יש לך לומר אחרי ההבהרות שמסרתי כאן.

30/04/2019 | 12:22 | מאת: אלון

כתבתי לקראת סיום הטקסט הקודם שיש כבר 2 ילדים ועוד בן ובת.הכוונה שיש כבר 2 ילדים שהם בן ובת.סה"כ יש 2 ולא 4.ניתן היה להבין אולי בטעות מקודם שהכוונה שיש 4

30/04/2019 | 13:44 | מאת: דינה

לא מסכימה איתך זה שהיא נקלטה ומפילה מעיד שיש בעיה ולא את ההיפך. זה לא מעיד על פיריון שהיא נקלטת אלא מעיד שהיא עם עובר פגום שנפל. הריון כימי הוא לא אינדיקציה לפיריון. אין שום תועלת. שיהיה רק טוב. תשאל תרופא איך הוא הגיע ל5 אחוז. זה מביך לשמוע קשקוש כזה.

30/04/2019 | 14:20 | מאת: אלון

דרך אגב אני מבוגר מימנה ב3 שנים ומבדיקה עדכנית מלפני 3 חודשים הזרע תקין.לא משובח אבל תקין בבדיקה רגילה(ולא במיקרוסקופ כמו אצל ברטוב שמגדיל פי 6 אלף)-עשיתי בדיקה רגילה אצל לבורנטית.מורפולוגיה תנועה וכמות.לצורך העניין איכות הזרע בינונית עד מצויינת(בסולם 1 עד 5 הציון 4)אבל האם לדעתך יש מצב שגם הזרע קשור לעוברים הפגומים?

תלוי בתגובה השחלתית שלה החודש.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית