מבנה שחלות פוליסיצטיות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/04/2019 | 22:07 | מאת: לי

שלום ד"ר, בביקורי האחרון אצל רופא הפוריות, הוא איבחן שיש לי מבנה שחלות פוליציסטיות, למעט עור פנים שומני, אין לי את התסמינים של השחלות ולכן הגדרתי כרק בעלת המבנה. ברצוני לדעת האם יש קשר בין המבנה של השחלות לאי פירעון מאחר וכל הבדיקות שעשינו אני ובן זוגי הכל היה תקין( בדיקות דם פרופיל הורמונלי, צילום רחם, בדיקת זרע תקינים) למעט איבחון מבנה השחלות אציין שהטיפול שניתן לי במפגש זה הוא נטילת איקוקלמין 250 למשך חמישה ימים וזריקת אוביטרל יום לפני ההזרעה. אציין שמתקיים ביוץ גם ללא האיקוקלמין. אשמח לדעת מה הן ההשלכות של מבנה זה של השחלות והאם הטיפול של האיקקולמין ניתן בעקבות מבנה השחלות. תודה

אם הביוץ סדיר, אז המבנה הפוליציסטי מעיד על רזרבה שחלתית טובה (פולי = הרבה, ציסטי = זקיקים).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית