מי שפיר פונדאית תאומים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

07/12/2018 | 17:51 | מאת: יעל

היי, בת 39 הריון תאומים אצל פונדאית בגאורגיה שבוע 16 אחרי 3 שנים קשות של טיפולים. בביית שני ילדים מהריונות טבעיים. שקיפות וסקירה ראשונה תקינות ברוך השם. צריכה להחליט השבוע אם עושים מי שפיר. או nipt. אני חוששת מאוד מהסיכון בבדיקת מי שפיר וכמובן גם מהסיכון לא לבצעה. בבקשה עזרתך מהי עמדתך?

הסיכוי בתאומים למצוא בצ'יפ גנטי, שמבוצע רק במי שפיר, ממצא חמור באחד העוברים הוא כ- 1:60. NIPT היא בדיקה מצוינת לשלול תסמונת דאון ועוד כמה תסמונות, אך מוגבלת ביחס לצ'יפ גנטי.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית