התקצרות צוואר הרחם שבוע 29+3

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/11/2018 | 13:03 | מאת: נטע

שלום פרופסור זיידמן יקר, הריון תאומים, שבוע 29 ושלושה ימים. אורך צוואר הרחם בבדיקה היה היום 22 ( לפני כשבועיים 27) ללא פתיחה. קיבלתי ימי מחלה ואצטרך לחזור למעקב חוזר בעוד שבוע. שאלותיי.. 1. מה אני יכולה לעשות בכדי למנוע התקצרות נוספת? 2. חברה סיפרה לי שהיא קיבלה נרות כדי למנוע לידה מוקדמת (בעקבות לידה מוקדמת שבאה לפניה). האם קיים ויכול לעזור במקרה שלי? 3. באיזה שלב של התקצרות מאשפזים לשמירת הריון בביח? תודה לך.

1. לנוח 2. אפשר לנסות תמיכה עם פרוגסטרון, למרות שהמחקרים לא הראו עד כה יעילות בהיריון תאומים. 3. כאשר יש צירים תכופים או התקצרות משמעותית.

06/11/2018 | 17:26 | מאת: נטע

תודה רבה על המענה! ועוד שאלה קטנה.. מה זה אומר התקצרות משמעותית? כמה מ"מ?

בד"כ יותר מ- 5 מ"מ או יותר מ- 30%.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית