הפחתת עוברים בשבוע מתקדם להריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/09/2018 | 09:13 | מאת: שני

שלום, אני בשבוע 25 להריון תאומים שאינם זהים. אצל אחד מהעוברים התגלה מום קשה ונאמר לי שעדיף שלא להמשיך את ההריון. שאלותיי הן: 1. איך מתבצע התהליך ובאיזה שבוע? 2. האם זה עלול לסכן את העובר השני? 3. האם יש צורך לאחר מכן בשמירת הריון? תודה.

1. בדומה למי שפיר על ידי הזרקת אשלגן כלוריד ללב של העובר שיופחת. השבוע נקבע בהתאם לנסיבות. 2. כן. 3. לפחות לתקופה קצרה.

20/09/2018 | 20:54 | מאת: שני

תודה על תשובותיך. בקשר לשאלה הראשונה לא הבנתי עד הסוף.. מזריקים ללב של העובר אשלגן שגורם לו להפסיק לחיות ואז מיילדים? או הוא נשאר מת ברחם עד ללידה בגלל העובר השני? ובקשר לשאלה השנייה, למה קיים סיכון גם לעובר השני בתהליך זה?

הוא נשאר מת ברחם עד ללידה בגלל העובר השני. ותמיד תיתכן בעקבות ההפחתה הפלה מאוחרת או לידה מוקדמת של ההיריון כולו.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית