אנדומטריוזיס שמדאיג אותי

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/11/2017 | 11:19 | מאת: מיכאלה

שלום פרופ זיידמן, בת 39 מנסה להרות במשך חודשיים עם שותף להורות באמצעות IUI. IUI ראשון- לא צלח. פיספסנו ביוץ. IUI שני היה לפני שבוע - ומוקדם לדעת הרופא שלי אמר שאם לא נצליח 2 הזרעות נעבור ל IVF בגלל הגיל ובגלל שיש לי אנדומטריוזיס. ב 2008 התגלתה בבדיקה שיגרתית ציסטה בימין שיכולה להתאים לאנדומטריומה בגודל 38X35. חשוב לציין שפרט לנוכחות הציסטה אני אסמפטומטית לחלוטין. לא סובלת מכאבים כלשהם וגם לא מטופלת בגלולות ואין לציסטה הזאת שום השפעה על איכות החיים. מעולם לא היו לי כאבי מחזור ולו הקלים ביותר. עם השנים הציסטה הלכה וקטנה. השנה, כשהחלטתי להביא ילד עשיתי את כל הבדיקות הרגילות ביניהן צילום רחם. בבדיקת אולטרסאונד האנדומטריומה נמצאה בגודל 17X22 במימין. צד שמאל תקין. ובצילום הרחם - חסימה דיסטלית בימין. חצוצרה ימין אינה מורחבת. צד שצאל תקין. חלל רחם תקין. בטיפול IUI השני, הרופא הגדיל מינון גונאל ל 200 יחידות (מ 112.5) ו 4 ימים לאחר ההזרעה היו לי כאבים בבטן התחתונה עם בחילות, עשו לי US .האנדו גדלה ל 25X29 כאשר גודל השחלה הכללי בצד ימין היה 80 מ"מ והיו בה 5 ציסטות גדולות לאחר ביוץ הגדולה שבהן 32X28 המורגית ( נבדק 5 ימים לאחר אוביטרל ב usׂ) צד שמאל היתה בגודל כללי של 40 מ"מ עם ציסטה אחת לאחר ביוץ בגודל 22. השאלות שלי : 1. אם שחלה ימין מבייצת וחצוצרה ימין חסומה האם יש סיכוי להריון? או שזה אבוד מראש? כי לצערי צד ימין מייצרת את רב הבייציות והצד הזה חסום. 2. עדיין יש לי מעט כאבים (ללא בחילות) בצד ימין, שאינם מצריכים משככי כאבים. אך האם זה בהכרח כאבים מהאנדו, או ששחלה מוגדלת מטיפולים גם עלולה להכאיב בלי קשר לאנדו? לא יודעת אם זה נורמלי 3. אני מודאגת מהאנדומטריוזיס כי אני חוששת שהיא עלולה לייסר אותי ולהקשות עלי כי הבנתי מהרופא שלי שאין קשר בין חומרת המחלה לבין הסימפטומים. האם יתכן שיש לי אנדומטריוזיס קשה? והאם נחוץ לאבחן את רמתו לפני טיפולי IVF. תודה רבה על תגובתך

1. יש סיכוי נמוך להיריון. 2. מיחושים קלים זה נורמלי. 3. מאחר ש IVF הוא טיפול מצוין גם במקרים חמורים של אנדומטריוזיס אין חובה לעשות אבחנה מדויקת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית