שימור פוריות - פור ריספונדר

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

31/10/2017 | 16:37 | מאת: יעל

שלום רב, עוברת תהליך שאיבה לצורך שימור פוריות. בטיפול קודם (קיבלתי מונפור ופיורוגן 375) היתה תגבה שחלתית נמוכה ונשאבו מספר בודד של ביציות. AMH 1.25 אני לוקחת גלולות ברצף לפחות כשמונה חודשים בשל אנדומטריומה ונוטלת ב-8 החודשים האחרונים DHEA 75 מ"ג פעם ביום הרופא המטפל הציע לי פלייר אפ בהתאם לפרוטוקול הבא: להפסיק גלולות ארבעה ימים לפני תחילת הטיפול. לאחר ארבעה ימים (היינו ביום החמישי) ובלי להמתין למחזור להתחיל להזריק דקפפטיל 0.1 לאחר יומיים (היינו ביום השלישי 18.11) להזריק בנוסף לדקפפטיל גם מונפור 450 בשתי הזרקות בוקר וערב 225 כל פעם למשך 6 ימים (עד 23.11) וב-24.11 לעשות בדקות דם ואולטרסאונד ובהתאם לכך יתן הנחיות להמשך טיפול. ו36 שעות לפני השאיבה זריקת אוביטרל. זה הצ'אנס האחרון שלי לכן חשוב לי לשמוע: 1. האם הפרוטוקול הזה מתאים או שהייתם נוהגים אחרת לאור ההסטוריה שתיארתי? 2. מתי אידאלי להפסיק גלולות כדי להשיג אפקטיביות מקסימאלית של פלייר אפ (אציין כי לאחר שנוטלת גלולות ברצף המחזור שלי מאד קצר ודימום קל ביותר ורק אחרי חודשים ארוכים המחזור חוזר להיות כמו לפני הגלולות) 3. עד מתי להמשיך ליטול dhea?

1. זהו פרוטוקול מקובל. 2. אחרי לפחות שבועיים. 3. עד לבדיקת היריון חיובית.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית