פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית

70562 הודעות
47489 תשובות מומחה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית

על מנת להתייעץ, לחלוק, לשתף ולשוחח, אתם מוזמנים לפורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה ולפורום פוריות חברתי; פורום פיריון האישה והפריה חוץ גופית מיועד לשאלות מקצועיות בלבד.

הרופא נעלם לא עונה . האסטרדיול לא תאם את הזקיקים . איך מנקים את הגוף מההורמונים ?? שלא יווצר ציסטה . מותר לרופא לעשות זאת ??

לקריאה נוספת והעמקה

הגוף יודע לנקות את עצמו מהורמונים.

04/10/2018 | 20:25 | מאת: קרן

שלום, רציתי ךדעת אם הערכים הבאים מתאימים לשבוע 6: פרוגסטרון - 11.5 ng/mL בטא - 18002 האם הפרוגסטרון לא נמוך מידיי? בתחילת ההריון הערך היה מעל 100 תודה

לא, כי התוצאה בננוגרם ולא בננומול.

שלום אשמח להנחיה שלך אם הכול תקין או לא אני בת 28 מזה שנה מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה (לפני כשנה וחצי היה לי הריון חוץ רחמי) ביצעתי בדיקות הורמונאליות היה יום 4-5 למחזור Amh 3.26 Lh 3 Fsh 6.6 Estadriol 379 Progesterone 1.5 Testosteron 1.5 Prolactin 194 Tsh 1.15 תודה על המענה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

האסטרדיול קצת גבוה אבל נראה שהכול תקין.

04/10/2018 | 13:44 | מאת: חוה

שלום ד"ר,אני בת 44 .ברקע מנאופוזה.לפני חמישה חודשים ילדתי בלידה באמצעות החזרת עוברים מוקפאים שיש לי מהעבר.לידה רגילה אך השיליה לא יצאה בשלמותה ולכן נאלצתי כחודש וחצי אחרי הלידה להוציא שאריות שיליה בהיסטרסקופיה ניתוחית.כעת ברצוני להרות שוב באמצעות עוברים מוקפאים שנותרו לי.כחלק מבדיקות השיגרה עשיתי אולטרסאונד,כשבוע לאחר תום הוסת באמצעות פרוגילוטן, שבו נמצא נוזל צלול לאורך כל חלל הרחם.רודם שדפנות הרחם סדירים.עובי אנדומטריום כ2.4 מ"מ.לשאלתי-מאוד מוטרדת מהנוזל שברחם.מה זה?האם מסוכן לבריאותי?? האם ניתן להחזיר עוברים במצב שכזה?האם מפריע להשרשת עובר?ומה צריך כעת לעשות??בבקשה ד"ר אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

זה בד"כ ריר מצוואר הרחם או מהחצוצרות. זה לא מסוכן לבריאות. לא ניתן להחזיר עוברים במצב שכזה כי יתכן וזה מפריע להשרשת עובר. כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל.

04/10/2018 | 13:10 | מאת: אורי

אני בת 40 .ברקע לידות ספונטניות תקינות האחרונה הסתיימה מסיבה לא ידועה(החשד הוא לקרישתיות) בשבוע 35 לפני 4 חודשים. ניסינו כבר שני מחזורים להכנס להריון ללא הצלחה. פרופיל הורמונלי תקין ומעקב זקיקים גם( יש אומנם רק זקיק אחד מידי חודש) אבל השלב הלוטאלי תקין. הופנינו למרפאת פוריות.הרופא טען שבגיל 40 מתחילים ישר מivf .האם זאת באמת הדרך המומלצת עם הסיכויים הטובים לכניסה להריון? אני קצת חוששת מכל ההתערבות ההורמונלית שכן בעבר נטלתי כמה חודשים גלולות והם גרמו לי להתקפי מיגרנה קשים ברמה יומיומית.החלפנו סוגים אפילו זה עם הפרןגסטרון בלבד גרם לי . עד שהרופא אמר שלא אקח גלולות. האם לא ניתן לבצע טיפול על בסיס הביוץ הטבעי שלי? (אסטרודיול 1500 לפני ביוץ פרוגסטרון אחריו סביב 38 טבעי) .הרופא ביטל את חששותיי.לכן פונה אלייך כאן לדיעה נוספת.תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן לבצע טיפול על בסיס הביוץ הטבעי שלך, אך יש גם יתרונות להורמונים.

04/10/2018 | 18:44 | מאת: אורי

תןדה.אשמח לשמוע את היתרונות והאם סטטיסטית זה משפר את הסיכוי לכניסה להריון? נתבקשתי לעשןת צילום רחם אבל גיליתי שזה עם הזרקת יוד ואני אלרגית.האם יש תחליף? האם היסטרוסקופיה מחליפה צילום רחם או לחילופין האם אפשר לבצע צילום רחם ללא יוד. נקבע לי תור לצילום יום לפני הביוץ המשוער עוד שבוע. האם אין בעיה אחרי הבדיקה לקיים יחסים ?

סטטיסטית הורמונים מעלים את מספר הזקיקים הבשלים ומשפרים את הסיכוי לכניסה להריון. אפשר לעשות הידרוסונוגרפיה כתחליף לצילום רחם להערכת מצב החצוצרות.

שלום פרופ׳, עברתי ניתוח לפרוסקופיה בשבוע 6 עקב תסביב שחלתי בגלל ציסאות גדולות. השאירו את הציסטות אבל ניקזו את הנוזל והשחלה תקינה. האם יכל להיגרם נזק לעובר כתוצאה מהתהליך? מחומרי ההרדמה או מחומרים אחרים שקשורים לתהליך? יום אחרי ראו דופק ראשוני של העובר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

באופן תיאורטי תיתכן השפעה שלילית על העובר, אבל הניסיון מראה שהדיר שהעובר יפגע.

03/10/2018 | 14:38 | מאת: שיר

שלום פרופסור, פרוטוקול להחזרת מוקפאים על בסיס זקיק שצמח, הופסק בגלל שהזקיק בייץ באופן לא תקין ולאחר ביוץ לא עלה הפרוגסטרון (רק לאחר יומיים). הרירית צמחה לעובי 9 מ"מ. בפרוטוקול על בסיס פרוגינובה/אסטרופם הרירית לא צומחת ליותר מעובי 5.5. אם עושים פרוטוקול טבעי, האם יש אפשרות לתת פרוגסטרון ביום הביוץ ולהשלים את הרמה הנדרשת בדם במידה והביוץ לא תקין/מתאחר? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

יש אפשרות לתת פרוגסטרון ביום הביוץ ולהשלים את הרמה הנדרשת בדם במידה והביוץ לא תקין/מתאחר

03/10/2018 | 14:10 | מאת: אורית

שלום. האם לפני שפונים לרופא פוריות צריך לבצע בדיקת הורמונים (ואם כן אילו) ולבוא עם התוצאות? קבעו לי תור לשבוע הבא.ואני כרגע ביום הראשון למחזור

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לבקש ממרפאת הפריון הפניה לביצוע בדיקת "פרופיל הורמונלי" שמבצעים בד"כ בימים 3-5 למחזור.

03/10/2018 | 12:59 | מאת: ליאת

האם מדד של אסטרודיול גבוה(סביבות 1600-1800) בסמוך לביוץ כולל שלב לוטאלי תקין אחריו (פרוגסטרון עולה לסביבות 40) .מחזורים סדירים וביוצים סדירים בימים 13-14 יכולים להעיד שהפוריות הנשית תקינה ? (כמובן גם מעקב זקיקים חודשי שמראה על זקיקים הגדלים בקצב מתאים עד לביוץ בשילוב בדיקות הורמונים ) למרות גיל 39? מה הבירור שנעשה אם בכלל אחרי 4 מחזורים שלא נכנסים בהם להריון? לציין שבעבר הריונות ספונטנים עד גיל 30.

לקריאה נוספת והעמקה

ביוץ סדיר בד"כ מעיד על פוריות שתאומת את גיל האישה.

שלום רב פרופ' זיידמן ב-23.8 החזרת 2 עוברים טריים יום 3 באולטרסאונד שבוע 7+1 נצפה שק הריון 1+עובר+דופק ושק שני קטן יותר ריק. בשלב זה שוחררתי לקהילה למעקב הריון עם הנחיה להמשיך תמיכת קרינון 1 יומי שאלותיי: 1. מה המשמעות של קיומו של שק הריון ריק במקביל לעובר מתפתח והאם יכול להוות בעיה? כיצד עליי לפעול בהמשך מעקב ההריון? 2. כשציינתי שאני חשה אי נוחות עם הכנסת הקרינון לא ניתנה לי אפשרות אחרת. עד מתי עליי להמשיך את התמיכה? ןהאם באמת הכרחית בשלב זה? אני מרגישה כמו דלקת גבולית כל הזמן במקום ההחדרת הקרינון אשמח להארותייך תודה ענן

לקריאה נוספת והעמקה

1. אין לזה משמעות בד"כ.ייספג מעצמו תוך זמן קצר. 2. אפשר לקחת דרך הפה טבליות דופסטון במקום הקרינון.

02/10/2018 | 21:29 | מאת: גלי (שאלה דחופה)

שלום רב, לטובת דחיית בחוץ נתנו לי 3 ימים עם אסטרופם (פעמיים ביום) אבל יש לי רק ליומיים ואין לי איך להשיג נוספים כרגע. אני רוצה לקחת ביום השלישי אקטיבל במקום האם זה יהיה יעיל לדחיית הביוץ? ואם כן האם 2 כדורי אקטיבל במקום כל כדור אסטרופם או כמות אחרת? או לפרוס אחרת את האסטרופם? תודה! תודה, גלי.

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לעשות זאת בהתייעצות עם הרופא המטפל, מאחר שהאקטיבל מכיל פרוגסטרון שלא נמצא באסטרופם. המינון הוא זהה במיליגרמים.

עשו לי בדיקת דם להורמונים ואולטרסנד ,הכל היה תקין. הרופא נתן לי כדורים אקקלומין ואספרום להתחיל מהיום ה5-אקקלומין והיום ה9-אספרום. קיבלתי מחזור ב14.9 הייתי במעקב של מקלונים של זיהוי הביוץ והיום היום זה מראה לי פס חלש. זה לא הולך ומתחזק מיום ליום. האם זה הגיוני שעד עכשיו אין ביוץ? אני מרגישה כל חודש מתי יש לי . האם יש סיכוי עוד שיגיע הביוץ? נעשה לי גם בדיקת אולטרסנד לבדוק אם יש לי שמלות פוליצסטיות,אך הכל תקין.

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לחזור על האולטראסאונד זקיקים, כי בד"כ יהיה ביוץ תוך כשבוע לאחר טבלית האיקקלומין האחרונה.

02/10/2018 | 13:39 | מאת: מירב

שלום פר' זיידמן. אני בת 45, אם לשני ילדים ביולוגיים הריונות ספונטניים ולקראת ת.ב. בחו"ל (קייב). בן זוגי בן 46, זרע על פניו תקין, אבל שם עשו לו גם בדיקת DNA ויצא שיש 33% שברים. אשמח לשמוע את חוות דעתך בנוגע לבדיקת PGD לעוברים - 5 כרומוזומים בסיסיים ו-XY, כיוון שיש חלוקי דעות רבים בין הרופאים. האם הבדיקה אמינה? האם זה לא פוגע בעובר וסיכויי ההשרשה שלו? האם הבדיקה נחוצה לתורמת שהיא בת 26? האם יכול להיות מצב שהבדיקה פוסלת עובר, אבל הוא יכול להיות תקין ולהיפך? תודה מראש על המענה.

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה אמינה. נדיר שהיא פוגעת בעובר וסיכויי ההשרשה שלו. הבדיקה בד"כ לא נחוצה לתורמת שהיא בת 26. יכול להיות מצב שהבדיקה פוסלת עובר, אבל הוא יכול להיות תקין, אבל זה נדיר.

02/10/2018 | 12:55 | מאת: אלון

שלום לך. אשתי סבלה משיבוש הורמונלי שהתבטא בדימומים/הכתמות ממושכות ואחרי שבועיים הרופא נתן לה דופסטון.לקחה את הכדורים האלה 10 ימים 3-13.9 ו-5 ימים לאחר סיום הנטילה(18.9)הופיע לכאורה ווסת שנמשכה 6 ימים(וביומה האחרון כבר היתה חלשה מאוד). החל מיום 8 של מחזור זה לכאורה היא בודקת עם ערכת ביוץ ונכון ליום 14 טרם אובחנה העלייה ברמתו של הורמון ה-LH. גיל אשתי בסוף החודש יהיה 44. 1.האם בנסיבות המקרה יתכן תאורטית שהעלייה ברמת LH התרחשה לפני יום 8 או שהסיכויים לכך אפסיים? 2.עד איזה יום של המחזור הזה לכאורה כדאי להמשיך את הבדיקה עם ערכת הביוץ כדי לדעת האם יש או אין ביוץ? תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

1. באמת פחות סביר. 2. לא בטוח שערכת ביוץ היא הדרך הנכונה למעקב אחר הביוץ אצלכם.

זה עוזר לוטרזל עם הזריקות לשחלות?

לא, זו תרופה שיכולה להחליף טבליות איקקלומין.

30/09/2018 | 20:07 | מאת: אסנת

קיבלתי מחזור בתאריך 29/9/18 בערב. מהו היום השלישי למחזור לצורך התחלת אסטרופם? 2. אם אתחיל אסטרופם מוקדם מידי, האם זה יכול להזיק / לפגוע בטיפול בצורה כלשהיא? חג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

1. ב- 1.10 2. לא

האם זה יעזור לגדילת הזקיקים או שזה מזיק

יתכן וזה יעזור. אין עדיין הסכמה בנושא בהעדר מחקרים טובים.

די בהתחלה התחיל זקיקים קטנים שהתמוססן אסטדיול 202 האם אפשר להמשיך? אמרו לי היום אין זקיקים בשתי השחלותץ אןלי לא סופרים קטנים אשמח להבין

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר להמשיך, אך זה תלוי כמובן במעקב האם האסטרדיול עולה.

שלום פרופ', צריכה להחזיר עובר טרי ולשם כך אני אמורה להתחיל אסטרופם 3 ביום. התכנון המקורי היה ל- 14 ימים של אסטרופם אולם עתה זה יימשך 21 יום. השאלה שלי, האם זה בסדר לקחת כ"כ הרבה זמן לפני החזרה? האם הרירית שלי לא תהיה עבה מידי?, האם המרקם שלה יתאים לקליטת עובר כמו אם הייתי לוקחת רק 14 יום אסטרופם עד להחזרה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מקובל שניתן לקחת אסטרופם עד 35 יום ללא השפעה שלילית על הרירית.

האם בתרומת ביצית משתמשים תמיד בשיטת המיקרומניפולציה? האם ניתן לבקש לנסות להפרות בשיטת הברירה הטבעית כאשר הזרע מעולה? 2. יש מחקרים שטוענים ששיטת המיקרומניפולציה מגדילה את הסיכויים למומים בעובר : שיתוק מוחין, לב, ראות..., מה דעתך והאם ניתן לשלול "שיתוק מוחין" במהלך מעקב הריון? חג שמח :)

לקריאה נוספת והעמקה

1. בתרומת ביצית משתמשים לעתים קרובות בשיטת המיקרומניפולציה בגלל עלות הביציות והרצון למקסם את מספר העוברים. ניתן לבקש לנסות להפרות בשיטת הברירה הטבעית כאשר הזרע מעולה. 2. כנראה שמדובר במחקרים ישנים, מאחר שכיום מקובל שאין סיכון יתר כאשר הזרע סביר. לא ניתן לחלוטין לשלול "שיתוק מוחין" במהלך מעקב הריון מאחר שהוא לעתים קשור גם לאירועים במהלך הלידה.

29/09/2018 | 21:56 | מאת: מיטל

היי..רציתי לשאול האם במעבדה במדיקל בהרצליה יש אמבריוסקופ במעבדה?יןדעת שאתה מדיי פעם עובד שם ואם לא מה עושים בשבת כשאין אף אחד במעבדה.. יש לי עובר שמגדלים אותו ליום 5 מחר היום החמישי היום היה שבת..מודאגת

אני לא מכיר את המעבדה שם מספיק טוב.

29/09/2018 | 19:44 | מאת: מיכל

בת 32 אי פיריון לא מוסבר עשיתי שאיבה ראשונה קיבלתי מינון של גונל 75 במשך 4 ימים ראשונים אחר כך הרופא הוריד ליום אחד 25 ביומיים שלאחר מכן לקחתי גונל 50 סה"כ 7 ימי הזרקה..היו עשר ביציות בשאיבה רק 3 הופרו ורק 2 איכותיים רוצה לשאול אם הייתי לוקחת מינון גבוה יותר היו לי יותר זקיקים וכך גם שיעור ההפריות ככל הנראה היה גבוה יותר?

לקריאה נוספת והעמקה

סביר להניח שכן.

בהצלחה וחג שמח :)

הרצליה מדיקל סנטר שאיבה חג שמחחח!!

תודה :)

29/09/2018 | 19:34 | מאת: טלי

אני בת 46 בשבוע 34 הריון ראשון לאחר תרומת ביצית .מהלך ההריון תקין. ראיתי שהבטן קצת ירדה לי. 1-האם זה תקין בשבוע הזה ? 2-מתי בדרך כלל הבטן יורדת ?

לקריאה נוספת והעמקה

1. יתכן. 2. כאשר הראש מתבסס באגן.

לקחתי גלולות יאז ליצור מחזור במשך 12 ימים 17-28/9/18 וקיבלתי מחזור יום אחד אחרי , כלומר ב-29/9/18, האם זה תקין?( נאמר לי שזה היה אמור להגיע בין 3-7 ימים מסיום לקיחת הגלולות...) האם זה מחזור? 2. האם להתחיל אסטרופם בעוד יומיים? (צריכה להתחיל ביום 3 למחזור) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1. זה תקין. זה כנראה הווסת. 2. כן, אם הדימום הווסתי נמשך.

29/09/2018 | 08:46 | מאת: לולו

שלום אני בת 40 ועשיתי תהליכי ההפריה החוץ גופית עד שלב ההפריה של הביצית והיא לא הופרתה אחרי 24 שעות.. אחרי יום התקשרו אלי שיש הפריה אלא דרך ה icsi.. השאלה: האם יש סיכוי גדול למומים בדרך הזאת במיוחד לגיל שלי? שאלה שנייה: מה דעתך על רעיון שליחת הביצית המופרת אל המעבדה לבדוק האם יש בעיות גנטיות ומומים? תודה מכל הלב..

לקריאה נוספת והעמקה

1. אין סיכוי גדול למומים גם בגילך. אחוזים בודדים. 2. אפשר באמת לעשות ביופסיה מהעובר ביום חמש ולבדוק אותו גנטית (PGS), אך זו בדיקה יקרה ומורכבת.

28/09/2018 | 20:48 | מאת: קרן

אני אחרי טיפול בגונאל, והיום באולטרהסאונד ראו שתי ציסטות בשחלה בגודל 6סמ. לפני הטיפול לא היו ציסטות. האם גודל כזה יכל להיספג לבד? מה עושים במקרה והן לא נספגות? תודה

28/09/2018 | 21:14 | מאת: קרן

מתקנת, ציסטות צלולות פשוטות בגודל 5 סמ. לפי המכתב שחרור מהמיון

זו תופעה שכיחה אחרי טיפול בגונאל וצפוי שהציסטות תספגנה מעצמן תוך מספר שבועות.

02/10/2018 | 00:35 | מאת: קרן

גם בהריון הן נספגות תוך כמה שבועות? אני שבוע 6 וגורמות לכאבים מידיי פעם. תודה רבה על התשובה!

כן. נספגות תוך כמה שבועות.

שלום פרופסור זיידמן בת 32 אי פיריון לא מוסבר.עשיתי שאיבה ראשונה פרוטוקול קצר מינון מינימלי של גונל ( מחשש לגירוי יתר) שאבו לי 10 ביציות בתאריך 12.9 פרוגסטרון היה 0.9. ב16.9 היה 1.2 . ב20.9 היה 1.8. וב23.9יומיים לפני השאיבה בתאריך הפרוגסטרון קפץ ל 8.8 איך??? האם ערך זה נגרם כתוצאה מהטיפול? או מעיד על בעיית פוריות מוזר לי כי עד עכשיו כל הרופאים אמרו שהכל תקין אצלי עשיתי כל בדיקה אפשרית ופתאום זה..שאלה נוספת האם פרוגסטרון שכזה פוגע באיכות הביציות ששואבים? מצרפת קובץ של בדיקות הדם יומיים לפני השאיבה אשמח למענה..

לקריאה נוספת והעמקה

רמות הפרוגסטרון אצלך קשורות כנראה לטיפול. פרוגסטרון גבוה לפני השאיבה בד"כ משפיע לרעה על שיעורי ההצלחה.

אבל הפעם היחידה שלקחתי נרות פרוגסטרון הייתה מעל חצי שנה ולקחתי בדיוק יומיים..איך אתה מסביר?

אההה עכשיו רואה שהבנתי לא נכון תתעלם מהתגובה הקודמת..אתה חושב שזה קרה העלייה המשמעותית כתוצאה מהטיפול? אבל זה היה מינון נמוך במיוחד 4 ימים מינון גונל 75. יום חמישי לטיפול 25 ובנוסף צטרוטייד יום שישי לטיפול מינון 50 + צטרוטייד ויום 7 מינון 50 בלי צטרוטייד וביום השמיני יומיים לפני השאיבה הזרקתי 3 דקפפטיל..הפרוגסטרון 8.8היה לפני הזרקת הדקפפטיל .מה נראה לך בטיפול יכל היה להקפיץ לי ככה את הפרוגסטרון? כשלאורך כל הבדיקות של הטיפול היה נמוך ( רשמתי לך ההודעה הראשונה את הרמות שהיו) בכל מקרה אצרף את הקובץ של us יומיים לפני השאיבה בדיקות הדם יומיים לפני השאיבה היו היו e2 -6816 פרוגסטרון 8.8 lh-3.5 מה קרה בפרוטוקול הזה להערכתך נשאבו 10 ביציות הופרו 3 רק 2 איכותיים מה זה אומר? אודה לך אם תענה על כל שאלותיי..

אני חושב שאת צריכה להתייעץ עם הרופא המטפל שבפניו כל הנתונים.

יותר סביר שמקור הפרוגסטרון הוא הזקיקים בשחלות.

אמרו לי ציסטה אבל ההורמונים היו נמוכים 180 אסטרדיול אז אמרו לי בשיבא להמשיך להזריק המשכתי ואסטרדיול ירד !!!! ירד במקום לעלות והזקיק או הציסטה ! נהיה בגודל 8/12

לקריאה נוספת והעמקה

קשה באמת לעתים להבדיל בין זקיק וציסטה.

28/09/2018 | 11:27 | מאת: מלי

שלום, עשיתי היום בדיקת אולטרהסאונד בשבוע 5+2 ונצפה שק הריון בלי דופק או שק חלמון. בטא יום לפני 6100. האם יש עוד סיכוי או שכבר אפשר לוותר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
28/09/2018 | 13:28 | מאת: מלי

תיקון, במיון ראו שק חלמון אבל אין דופק. גודל השק מתאים לגיל ההריון

כדאי לחזור על האולטראסאונד בעוד שבוע

27/09/2018 | 22:36 | מאת: ליבנת

מה עדיף מבחינת הצלחה פיפל בזמן הסייקל של החזרת עוברים טריים שיווצרו משימור של ביציות ( בדכ יש ביוץ מאוחר) או בסייקל לפני? או שאין הבדל? ומה היום האידאלי לאחר תחילת קבלת וסת.

לקריאה נוספת והעמקה

במחזור לפני. בד"כ ביום 22-24.

28/09/2018 | 08:53 | מאת: ליבנת

והאם מומלץ גם למישהי שעברה קיסרי שנה וחצי לפני ?

לא יותר מאשר למישהי אחרת, מאחר וממילא אין הוכחה של ממש שיש לזה ערך.

28/09/2018 | 11:39 | מאת: ליבי

אז לפי זה אם אעשה ואם לא זה אותו דבר?

כנראה. יש מי שמקווה שאולי בכישלונות חוזרים זה מועיל. הוכחות לא ברורות.

27/09/2018 | 19:36 | מאת: גלית

שלום פרופסור, ביום 7 למחזור: E2 = 505 pmol/l LH= 3.5 UI/L Prog = 1.2 nmol/l זקיק מוביל 14.5 וכן 2 זקיקים של 11.5 ועוד מספר זקיקים קטנים בבוקר היום 9 למחזור : E2 = 139 pmol/l LH =7 IU/L Prog < 0.8 nmil/l זקיק מוביל 15 וכן 2 זקיקים של 12 ועוד מספר זקיקים קטנים בגלל הירידה "הלא צפויה" בערכי ה E2 נערכה בדיקה חוזרת לאחר 3 שעות (לקראת צהרי יום 9 למחזור) ןהתוצאות : E2 = 214 pmol/l LH = 7.4 IU/L Prog = 0.8 nmol/l זו פעם ראשונה שישנה אצלי ירידה בערכי ה E2 אמלי לפני הביוץ , עד אז תמיד היתה מגמת עליה. החודש הוא מחזור טבעי ללא שום הורמונים. רקע עלי - אני בת 42 בטיפולי פוריות ובעברי הריון תקין לפני כ 3 שנים אשמח לדעת מה ההסבר והמשמעות לירידת ערכי ה E2 ולעליית ה LH תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נראה שהזקיק לא מתפתח בינתיים

27/09/2018 | 18:59 | מאת: נעם

שלום פרופ׳, נכנסתי להריון אחרי טיפולים בגונאל והזרעה. אני שבוע 5+1 ויש לי כאבים בבטן בצד שמאל, שמכוונים יותר לבטן האמצעית ולא לתחתונה. עשיתי הבוקר בטא ויצא 6100. האם ללכת למיון לבדיקה? בשכיבה על הצד וישיבה הכאב נפסק אבל בעמידה יש לי מן לחץ חזק שלא עובר. הכאבים כבר משעות הבוקר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לחצים שכיחים בתחילת היריון, אך כאבים חזקים מחייבים תמיד בדיקה.

27/09/2018 | 17:11 | מאת: גלית

אני שבוע אחרי הזרקת אוביטרל לתמיכה.ביצעתי בדיקת פרוגסטרון אחרי 5 ימים מהביוץ. התוצאה היתה 58. הרופא נתן לי הפניה לחזור על הבדיקה היום ובטעות במעבדה פיספסו והבדיקה לא בוצעה.רציתי לשאול האם לפי בדיקת הפרוגסטרון ניתן להעריך אם ידנו הריון? אני יודעת שהפרוגסטרון מגיע לשיא שחו 4 ימים לאחר ביוץ.אז אם הרמה תמשיך לעלות זה יכול לרמז? או שבשלב זה עם האוביטרל זה צפוי כן לעלות

לקריאה נוספת והעמקה

רמת הפרוגסטרון טובה ועל כן מעודדת.

27/09/2018 | 21:20 | מאת: גלית

תודה.רק האם כדאי מחר לחזור על הבדיקה? הרמה אמוגה להמשיך לעלות בגלל האוביטרל או שאם היא תעלה זה יכול להחשיד לכיוון של הריון?

לא ניתן לדעת

29/09/2018 | 08:27 | מאת: גלית

אני 10 ימים אחרי הביוץ.ו9 ימים אחרי אוביטרל. בדיקת פרוגסטרון אתמול היתה 54(ירידה קטנה).חווה כאבי ראש חזקים , בחילות . אבל החום גוף ירד היום ל36.4-5(היה סביב ה36.8 ) . ביצעתי הבוקר בדיקת שתן להריון יודעת שמוקדם לאבחון רציתי לראות אם האוביטרל כבר התפנה מהגוף.התוצאה שלילית. האם יכול להיות שעם פרוגסטרון יחסית גבוה מאתמול הוא ירד היום בצורה דרסטית? האם בהינתן בזה שהתשובה שלילית בשתן והפרןגסטרון גבוה יכול להיות שכן יש השרשה? (מחזורים קודמים ללא אוביטרל הרמה היתה 38 מקסימום). האם להספיד את הסיכוי להריון? ומה במקור לכאבי הראש שלי ? (יש לי כאבי ראש לפני ביוץ לרוב והיה לי לאחר הזרקת האוביטרל לכמה ימים ואז נעלם מאתמול חזר בעוצמה חזקה יותר) אני 4 ימים לפני התאריך של הוסת.

לא נראה לי שניתן לשלול היריון. יש סיבות רבות לכאבי ראש ומומלץ להתייעץ עם נוירולוג מומחה בתחום.

30/09/2018 | 08:18 | מאת: גלית

בוקר טוב. אתמול אחרי ריבוי הפרשות פוריות ונמתחות בערב החלטתי הבוקר לעשות בדיקת הריון ביתית. לא שתן ראשון אבל התקבל קו בהיר וחיוור במיקום של התוצאה. אני 11 יום אחרי ביוץ.10 ימים לאחר אוביטרל. כמה התומאה הזאת יכולה להחשב כאמינה?

תוצאה לא מאד אמינה, עדיף בדיקת דם.

26/09/2018 | 14:44 | מאת: דנה

שלום, עברתי החזרה של מוקפא ביום ראשון 16.9 ובאותו יום בערב הזרקתי אוביטרל כתמיכה. הבוקר עשיתי בטא ויצא 48. האם סביר שאלו שאריות האוביטרל? או שמא עבר כבר מספיק זמן בשביל שאלו לא יהיו השאריות? מחר אני טסה לחו"ל ולא אהיה בארץ כשבועיים ולא אוכל לבדוק.. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

זה נראה ערך קצת גבוה לשאריות אוביטרל, אך רק בדיקה חוזרת תאשר זאת.

27/09/2018 | 11:52 | מאת: דנה

תודה על התשובה, חזרתי היום על הבטא (הזדמנות אחרונה לפני הטיסה הערב), יצא 60. אז אכן זה לא שאריות כי עליה, אבל זה יכול להיות שזה תקין שזה עולה ב1.25 ביום אחד? או שזה הולך לכיוון של הריון כימי לדעתך? מזכירה שהיום יום 11 אחרי החזרת מוקפא 3 ימים.

נראה תקין

25/09/2018 | 19:03 | מאת: דנה

שלום, אני צריכה לעשות צילום רחם ורציתי לדעת האם ניתן אחריו (למשל, יום אחרי) לעשות הזרעה תוך רחמית (ללא הורמונים). כמו כן, האם זה בסדר שבבוקר אעשה מעקב זקיקים ובצהריים את הצילום רחם? מניחה שאין בעייתיות כי זה אולטרה-סטונד, אבל רוצה לוודא בכל זאת. תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה בשני המקרים

25/09/2018 | 12:17 | מאת: עדי

שלום רב פרופ. אני בת 33 כעת.. עם ילד שהושג מטיפולי הזרעה. הבנתי שבגיל35, איכות הביציות יורדת ואז צריך יותר עזרה עם טיפולים.. האם מכיוון שלאו הכי אצטרך טיפולים אז פחות קריטי הגיל? או כדאי להזדרז לפני גיל 35? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מגיל 35 יש ירידה בפריון, אך הירידה אטית עד גיל 40.

24/09/2018 | 23:18 | מאת: סיגל

היי אני סובלת משחלןת פוליצסטיות ומנסה להיכנס להריון הרופאה הביאה לי אקיקומין לעידוד ביוץ. החודש כבר עברו 47 יום ולא קיבלתי מחזור. עשיתי בדיקה ויצא שלילי. האם כדאי לקחת דופסטון על מנת שיגיע לי המחזור. וביום ה5 של המחזור להתחיל בטיפול באקיקומין?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי קודם לעשות בדיקת דם לפרוגסטרון ולראות אם בייצת בתגובה לאיקקלומין.

24/09/2018 | 21:00 | מאת: מירה

האם יש צורך להמשיך לקחת פרנטל אחרי לידה ? ואם כן למשך כמה זמן ? האם זה מותר בהנקה ?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי להמשיך אם את מניקה.

23/09/2018 | 11:12 | מאת: אורי

חג שמח! קיבלתי אוביטרל ביום חמישי לתמיכה .מנה אחת . אתמול התחיל כאב ראש ברקה בצד אחד.אבל תחושה דל שריפה .סובלת ממיגרנות שלא מתבטאות כך אלא מיגרנה אוקספיטלית ולא טמפורלית. האם תופעת לוואי של אוביטרל ? אני עוקבת גם אחרי חום הגוף .ביום שאחרי הביוץ החום עלה ב0.35 .ביום אחרי האוביטרל ירד ל36.3 . היום עלה שוב.החום לא אמור לעלות בהנחה שהאוביטרל עוזר בעליית הפרוגסטרון? האם כאב הראש כתוצאה מעליית הפרוגסטרון? ביום שלישי אחזור על בדיקת הפרוגסטרון.איזה ערך יחשב תקין אחרי אוביטרל והאם יש ערך שאפשר להניח שאולי היתה השרשה? תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

מיגרנה היא בד"כ לא תופעת לוואי של אוביטרל, אבל עלולה להיות קשורה לרמות גבוהות של אסטרדיול לפני הביוץ. לא תמיד ניתן למצוא שינוי בטמפרטורה בגלל עליה בפרוגסטרון. מספר ימים לאחר הזרקת האוביטרל הפרוגסטרון אמור להיות מעל 10. עדות להשרשה היא עליה ברמות הבטא. לא קשור לרמות הפרוגסטרון. בד"כ כשבוע+ לאחר ההשתרשות.

24/09/2018 | 05:26 | מאת: אורי

תודה רבה. רמות האסטרודיול לפני הביוץ היו 1600.נחשב גבוה? ובאמת במחזורים האחרונים יש לי כאבי ראש כמה ימים לפני הביוץ. רק שבדרכ זה עובר לאחר הביוץ.חשבתי אולי בגלל רמות פרוגסטרון שעולות(בהיריון האחרון היו לי כאבי ראש בתחילת ההריון שנמשכו כשבוע ללא הפוגה).לרוב ביום ה5 לאחר הביוץ רמות הפרוגסטרון הםסביב ה40.אחזור על הבדיקת פרוגסטרון מחר.

1600 זו רמה יחסית גבוה.

24/09/2018 | 16:42 | מאת: אורי

תודה רבה!

בהצלחה

25/09/2018 | 14:12 | מאת: אורי

הבוקר בצעתי בדיקת פרוגסטרון. אני 6 ימים לאחר הביוץ ו5 ימים לאחר האוביטרל.התוצאה 60.5 .(בדרכ לא עוברת את ה40 ללא תמיכה).

תוצאה טובה.

21/09/2018 | 18:05 | מאת: רותם

שלום. היום מייד אחרי החזרת העוברים לרחם האחות ניגבה את הג'ל של האולטראסאונד מהבטן התחתונה ולא עשתה זאת בעדינות אלא הפעילה הרבה לחץ כדי לנגב מצד אחד של הבטן לשני, לרוחב הבטן, ככה ניגבה עם לחץ של היד שלה. די נלחצתי. נראה לי לא אחראי לעשות כזה דבר אחרי החזרה לא? למה לא בעדינות? השאלה שלי היא האם הלחץ הזה מגיע לרחם? הלחץ בטח עבר שרירים ושומן? הגיע אולי לשלפוחית שלחצה על הרחם ויכול לגרום לפליטת העוברים? אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

אלה חששות שווא. את תמיד יכולה מהאחות לנגב לבד.

21/09/2018 | 13:12 | מאת: מרי

אני בשבוע 32 הריון ראשון תקין . יש לי גרד פנימי באזור השפתיים הגדולות וליד הדגדגן. ללא הפרשה או ריח. רק גירודים מציקים. לפני ההריון היתה לי קנדידה קלה שטופלה באגיסטן משחה . האם מותר לשים משחת אגיסטן פנימית בתוך אזור השפתיים הגדולות ?

לקריאה נוספת והעמקה

מותר

8 | 17:37 | מאת: סוזי שלום פרופסור. בטא לאחר החזרת מוקפאים: 160 עליה ל600 לאחר מכן ל 1200 ואז ל2110. לפני מספר ימים אחרי בטא של 2110 היו לי דימומים. ביקור במיון ואולטראסאונד העיד על אמטומה ושק הריון אחד קטן. נאמר כי לא ניתן לדעת בוודאות באם זה אבוד או לא ( הריון ראשון ואחרון שלי לפני כ4 שנים חוויתי אותו מקרה דימומים אך בסופו של תהליך הושג הריון). לאחר ערב ובוקר של דימום ולאחר האולטרסאונד עשיתי בטא שלצערי ירדה ל660. חשבתי שאולי מאחר ומדובר בהריון שהוחזרו 2 עוברים , אחד נפל אך נאמר לי כי זה נראה אבוד לאור הירידה החדשה בבטא. אודה לחוות דעתך . האם אכן נשמע אבוד וכיצד להמשיך מכאן מבחינת סיום הריון . אציין כי ההחזרה הייתה ב2.9 האם אכן נראה כי ההריון אבד?

לקריאה נוספת והעמקה

נפילה כזו בערכי הבטא לא מותירה הרבה תקווה, אבל כדאי לחזור על הבדיקות.

ביום שלישי אני אשוב על הבדיקה. זו האפשרות היחידה לאור החגים. האם כאבי בטן והמשך דימומים הינם הליך טבעי ? אני חווה דימומים ( כמו בוסת אם כי מעט יותר חזקים ) וכן כאבי בטן שהולכים וחוזרים. האם עלי להיבדק בבית חולים באולטרסאונד או פשוט להמתין לבטא נוספת בעוד כיומיים? שאלה נוספת האם אני יכולה לקחת אדוויל כמשכך כאבים ?

אם מדובר בהפלה עצמונית אז כאבי בטן והמשך דימומים הינם הליך טבעי. תוצאת בטא חוזרת תבהיר את המצב ותשלול סופית אפשרות של היריון חוץ רחמי. את יכולה לקחת אדוויל כמשכך כאבים.

20/09/2018 | 15:23 | מאת: רותם

שלום פרופ׳, עברתי הזרעה IUI ב-5.9. ב-17.9 בטא היתה 58 והיום ב-20.9 בטא 333. נראה שהיא יותר מהכפילה, האם יכל להיות הריון מרובה עוברים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יכול להיות

20/09/2018 | 12:33 | מאת: יולי

התחלתי שימוש בנובה רינג שמתי טבעת אחת ואז החלטתי שבמקום לקבל מחזור להכניס אחת חדשה אחת אחרי השניה. כמה ימים אחרי הכנסת הטבעת השניה התחלתי להרגיש מאוד הורמונלית וקישרתי את זה לטבעת אז החלטתי להוציא אותה . עברו ארבעה ימים ולא קיבלתי מחזור וקיימתי יחסי מין לא מוגנים . לא עבר שבוע מהוצאת הטבעת האם אני מוגנת?

לקריאה נוספת והעמקה

את אמורה עדיין להיות מוגנת.

20/09/2018 | 09:51 | מאת: אני

בוקר טוב לפי אולטרסאונד הבוקר(בצהריים יהיו תוצאות בדיקות דם) היה ביוץ(הזקיק נעלם אבל אין נוזל ברחם עדיין .רירית 12.3).הביוץ כנראה היה אתמול(היה כאב חד במשך כמה שעות באותו צד והפרשות מרובות מאוד).תזמנו יחסים ביום שלישי ורביעי. היום הרופא המליץ להזריק אוביטרל למרות הביוץ כדי לחזק את הגופיף הצהוב ולעזור לעליית הפרוגסטרון והשרשה במקביל להתחיל קלקסן(נטיה לקרישתיות יתר).האם זה באמת פרוטקול מקובל? בהנחה שהביוץ היה אתמול האם גם היום יש חלון הזדמנויות או שהוא כבר נסגר? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

האוביטרל יכול להינתן לאחר הביוץ כדי לחזק את הגופיף הצהוב ולעזור לעליית הפרוגסטרון.

שלום, אני בשבוע 25 להריון תאומים שאינם זהים. אצל אחד מהעוברים התגלה מום קשה ונאמר לי שעדיף שלא להמשיך את ההריון. שאלותיי הן: 1. איך מתבצע התהליך ובאיזה שבוע? 2. האם זה עלול לסכן את העובר השני? 3. האם יש צורך לאחר מכן בשמירת הריון? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. בדומה למי שפיר על ידי הזרקת אשלגן כלוריד ללב של העובר שיופחת. השבוע נקבע בהתאם לנסיבות. 2. כן. 3. לפחות לתקופה קצרה.

תודה על תשובותיך. בקשר לשאלה הראשונה לא הבנתי עד הסוף.. מזריקים ללב של העובר אשלגן שגורם לו להפסיק לחיות ואז מיילדים? או הוא נשאר מת ברחם עד ללידה בגלל העובר השני? ובקשר לשאלה השנייה, למה קיים סיכון גם לעובר השני בתהליך זה?

הוא נשאר מת ברחם עד ללידה בגלל העובר השני. ותמיד תיתכן בעקבות ההפחתה הפלה מאוחרת או לידה מוקדמת של ההיריון כולו.

שלום פרופסור. אני בשבוע 22, הריון תאומים. שקיפות, סקירה ראשונה וציפ גנטי- הכל תקין. בסקירה השנייה הרופא לא ראה את את פי הטבעת באחד העוברים וראה הרחבה באזור. שלח אותנו לבדיקה נוספת בשיבא. האם יכול להיות שהכל תקין ובכל זאת יש כזה מום חמור לעובר? אודה לדעתך בעניין..

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן והכל תקין, אך חייבים לוודא שהאנטומיה באזור תקינה.

18/09/2018 | 16:31 | מאת: אורטל

שלום, אני רווקה בת 34. לאחרונה היה וסת סדיר. (אני לא לוקחת גלולות) אני כרגע בדימום וסת כשלושה שבועות ועדיין יש, ביצעתי בדיקות דם והן: E2 - 429 PROGESTERONE - 13.0 LH - 7.6 FSH - 5.6 מה אומרות הבדיקות בשלב זה? הגוף ניראה בדימום וסתי? עלי לעצור את הדימום, לקחת גלולות? לחכות שהדימום יפסק לבד? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

נראה כאילו את אחרי ביוץ. אפשר לחכות שהדימום יפסק לבד.

18/09/2018 | 16:11 | מאת: שלי

שלום, אני רווקה בת 39 ידוע על רזרבה שחלתית. כרגע איחור וסת בשבועיים. בדיקות דם מעכשיו: E2 - 137 PROGESTERONE - קטן מ 2 LH- 54.2 FSH - 90.0 - האם ניראה שצריכה לקבל וסת? - האם כדאי לקחת חפיסת גלולות ולראות מה יהיה? - מה ניראה המצב ע"פ הבדיקות? אשמח לעזרתך.

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה שאת עומדת לקבל וסת. כדאי לשקול לקחת חפיסת גלולות ולראות מה יהיה. לצערי המצב, ע"פ הבדיקות, לא מעודד ועושה רושם שהרזרבה השחלתית שלך ממש נמוכה.

שלום לך. אשתי קיבלה טיפול בכדורי דופסטון עקב שיבוש הורמונלי ושבועיים דימומים/הכתמות. הטיפול היה 10 ימים ו-5 ימים לאחר סיומו הגיעה כנראה ווסת(כי ידוע שמספר ימים לאחר סיום דופסטון מופיעה ווסת). האם בעזרת בדיקת דם ל-lh,פרוגסטרון ואסטרדיול שאותה הרופא אמר לעשות שבוע לאחר סיום הדופסטון(ובמקרה שלנו זה יוצא יומיים לאחר הופעת הווסת לכאורה)ניתן יהיה לדעת בוודאות שאכן מדובר בווסת ולא בחזרתו של השיבוש ההורמונלי? גיל אשתי כמעט 44 תודה וגמר חתימה טובה.

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ כן.

20/09/2018 | 16:23 | מאת: אלון

אנחנו מניחים שמכיוון שמה שנראה כמו וסת הופיע 5 ימים לאחר סיום הטיפול בדופסטון-זה תקין ומדובר כנראה בתחילת מחזור ולא בחזרתו של השיבוש ההורמונלי ומכיוון שהרופא יוצא לחופש-נעשה הפעם נסיון ספונטני. בהתחשב בגיל אשתי(44 בעוד חודש)כלומר שיש אפשרות לביוץ מוקדם-החל מאיזה יום של המחזור לכאורה כדאי להתחיל לבדוק ביוץ עם ערכת ביוץ כדי לא לפספס אותו?