פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית

70923 הודעות
47848 תשובות מומחה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית

על מנת להתייעץ, לחלוק, לשתף ולשוחח, אתם מוזמנים לפורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה ולפורום פוריות חברתי; פורום פיריון האישה והפריה חוץ גופית מיועד לשאלות מקצועיות בלבד.
24/01/2019 | 17:49 | מאת: רוית

שלום פרופ' זיידמן, הוחזר לי עובר אחד ביום 3. את השני ניסו לגדל לבלסטו. היום חזר אליי הרופא שהעובר עוד לא בשלב הבלסטו, אלא בשלב המורולה, ולכן לא מסונכרן עם הרחם, ולכן לא המליץ על החזרה שלו. האים כך אכן נכון? מה היית ממליץ לגבי עובר זה והחזרתו? לא הצלחתי להבין את עומק העניין. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי מספיק פרטים על מנת לענות לך, אבל אני מניח שינסו לגדל את העובר לשלב הבלטוציסט ולהקפיא אותו.

24/01/2019 | 10:25 | מאת: אנונימית

עוקבת אחרי חום השחר וסימנים נוספים.ב18 לחודש היו כאבים עזים בשחלה ובדיעבד היו סימן לביוץ.אני כרגע בהפסקה מטיפולים.חום הגוף עלה בהתאם אחרי רק שהוא עולה ויורד .האם הדבר אכן מעיד על מחסור בפרוגסטרון? השלב הלוטלי שלי הוא 14 יום .הטם בכ"ז מומלץ כן לקחת אנדומטרין אפילו שאני כרגע מנסה להכנס להריון על בסיס טבעי? ברקע-לא מוסברים.הגיל של שנינו 40. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
25/01/2019 | 08:39 | מאת: אנונימית

שאלה נוספת בבקשה: איך יודעים אם צריך תוספת פרןגסטרון?(ללא בדיקה). האם שלב לוטאלי של 14 יום אומר שהפרוגסטרון מספיק גבוה לצורך תמיכה בהיריון? 2. נוטלת 3 מ"ג מלטונין ביום עקב בעיות שינה(ישנה 4 שעות בלילה ) האם יש לו השפעה על חום השחר ו/או פרוגסטרון? תודה

1. חום השחר נמצא בהתאמה מאד מוגבלת לרמות הפרוגסטרון שלך. קשה ללמוד ממנו הרבה. 2. נדיר מאד מצב של חוסר בפרוגסטרון בביוץ טבעי תקין. 3. למלטונין יש השפעה מסוימת.

24/01/2019 | 08:43 | מאת: נאווה

שלום, עשיתי בדיקה ביתית ביום 11 שיצאה שלילית האם מומלץ להמשיך עם ההורמונים עוד 3 ימים ולבצע בדיקת דם ביום 14? מה הסיכויים אם בכלל? 2. מתי מפסיקים עם כל הפרוגינובה ואסטרופם ואוטרגוסטן ופולית והאם בבת אחת? 3. שמעתי על בדיקת era שמצריכה בדיקת פיפל אבל קראתי ש85% מהנשים שעשו את הבדיקה התוצאה היתה שהם היו צריכים להחזיר למשל עובר 3 ביום 4 כלומר עוד יום של תמיכה פרוגסטונית. האם ניתן לעשות זאת ולחסוך את הבדיקה הכואבת והיקרה? 4. כדי להגן על הרירית לא צריך להמשיך עם הפרוגסטרון ולכמה זמן? אני מה 20.12 עם פרוגינובה ב6.1 נוסף גם אסטרופם וגינלי ומה 11.1 גם אוטרגוסטן. ההחזרה היתה 28 יום מהמחזור. האם זה בסדר? 5.האם חשוב גם היכן מחזירים ברחם כלומר באיזה מקום בדיוק ולכן צריך שהרופא יהיה מיומן מאוד בהחזרות? 6. החזירו לי מוקפא ברירית 7.1 האם זאת הסיבה לכישלון . כמו כן לא ביצעתי היסטרוסקופיה 5 שנים אבל מאז עברתי רק 2 החזרות. האם צריכה היסטרוסקופיה לדעתך? מנסה לחפש מה הסיבה לאי הצלחה כדי שפעם הבאה כן יצליח בע"ה. 7. האם בגיל 50 יש עוד סיכוי להצלחה ומה עושים כדי למקסם אותה? סליחה על ריבוי השאלות. אשמח לתשובות. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. בדיקה ביתית מדויקת רק מעל 14 יום לאחר ההחזרה. 2. מקובל להמשיך את התמיכה לפחות עד שמבצעים בדיקת היריון. 3. לא מקובל. 4. עד שמבצעים בדיקת היריון. 5. נכון. 6. הרירית לכאורה בסדר. 7. בהנחה שהביצית מאישה צעירה, הרי שבד"כ אין קושי להרות בגיל 50.

23/01/2019 | 18:24 | מאת: רונית

מחזור אחרון ב29.12 ביוץ ב9-10.1, הזרעה עם מונופר ומאז תמיכה עם אנדומטרין, ואסטרופם. מה 18.1 בחילות תמידיות, תחושות של הריון. ב20.1 בלילה עשיתי בדיקה ביתית יצא פס כהה ופס בהיר. היום בבוקר 21.1 עשיתי בדיקת דם ויצא שלילי. היום זה 11 יום מהביוץ בערך. יכול בכל זאת להיות הריון?

לקריאה נוספת והעמקה
23/01/2019 | 18:30 | מאת: רונית

רק רוצה לציין שקיבלתי דיקפפטיל ביום הזרעה, ועשית את בדיקת דם ב21. 2 ולא היום (23.1). אודה לתשובתך

לא מאד סביר.

23/01/2019 | 14:18 | מאת: נועה

שלום, 10 ימים אחרי החזרה, בגלל עצירות קשה לחצתי מאוד חזק שעה אחרי ששמתי אוטרגוסטן וראיתי שרוב האוטרגוסטן יצא. האם צריך לשים שוב? יש לציין שלוקחת 2 אוטרגוסטן 200 , פעמיים ביום. כמו כן אם לוחצים חזק זה לא משפיע על הרחםועל ההחזרה?תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר תמיד להוסיף אוטרוגסטן, אם נדמה לך שחלק נפלט החוצה. לחץ חזק לא משפיע על הרחם ועל ההחזרה.

23/01/2019 | 11:41 | מאת: מצפה בקרוב

שלום רב. במהלך טיפול מוקפאים. לוקחת אסטרופם 4 פעמים ביום. מאתמול הפרשות חומות בהירות. קרה לי גם במחזור הקודם שלא נקלט. אני חוששת שגם הפעם זה ישפיע. בבדיקת הקודמת ( לפני יומיים) רירית תלת שכבתית 7.5 ממ. לפני שבוע היסטרוסקופיה תקינה. ביום שני קיימתי יחסים ללא דימום או כאבים אחריהם. הרופא המטפל לא מודאג. אך אני ממש דואגת שזה יכול להיות קשור לכישלון בטיפול. מה דעתך? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הפרשות חומות בהירות באמת שכיחות ובד"כ לא מורות על בעיה.

25/01/2019 | 16:27 | מאת: מצפה בקרוב

תודה רבה. בבדיקה בחמישי הרירית עלתה ל9.5 והאסטרוגן קצת ירד ל1257 מ1293. ההםרשות ממשיכות ולפעמים בדמות חוטים בחום כהה. הרופא שלי לא מודאג. מה אתה אומר? למה זה קורה? במחזורים לפני האסטרופם לא קרה לי מעולם. תודה רבה!

אם שאר הנתונים טובים לא נראה שהפרשות הם סיבה טובה לדאגה.

22/01/2019 | 19:16 | מאת: אני

שלום רב, לאחר החזרת בלסטוציטיס מוקפא יום 10 להחזרה בטא 244 יום 12 להחזרה 520 האם העליה תקינה? האם לבדוק הכפלה נוספת? מתי אפשר לוודא שמדובר בהיריון תוך רחמי? ומתי צפוי להיראות דופק? תודה על תשובותייך!!

העליה תקינה. אין צורך לבדוק הכפלה נוספת. בעוד כשבוע אפשר יהיה לוודא שמדובר בהיריון תוך רחמי. בעוד שבועיים צפוי להיראות דופק. בהצלחה.

22/01/2019 | 11:07 | מאת: מישל

היי פרופסור, בדיקת בטא 12 יום לאחר החזרה של עובר טרי בן 3 ימים הייתה 141, יומיים לאחר מכן 365. האם יש צורך לחזור על הבדיקה לפני אולטרסאונד ראשון?

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך. בהצלחה.

22/01/2019 | 04:12 | מאת: דנה

שלום רב, החזרת עוברים מוקפאים בני 4 ימים. ביום ה-11 עשיתי בדיקת בטא ויצא שלילי. האם זו התשובה הוודאית? ( הייתי צריכה לעשות ביום ה-14 אך לא התאפקתי). האם יש צורך בבדיקה נוספת? תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

אם הווסת לא תגיע כדאי לחזור על הבדיקה.

23/01/2019 | 08:56 | מאת: דנה

כמה זמן מיום האוביטרל או ההחזרה המחזור אמור להתחיל?

כשבועיים

23/01/2019 | 09:54 | מאת: דנה

תודה. המחזור אמור להגיע שבועיים אחרי על אף שאני לוקחת קרינון? (ההחזרה הקודמת המחזור הגיע ביום הבטא וכבר יומיים לפני היו הפרשות..על אף הקרינון , אז אני כבר לא יודעת)

כן, למרות שלעתים יתכן איחור בהשפעת הקרינון.

21/01/2019 | 23:28 | מאת: גליה

האם סיכויי ההשרשה גבוהים יותר עם תמיכה של אסטרופם, גם אם הרירית עבה דייה? אני מגיבה לא טוב לכדורים מסוג זה, לכן לאורך השנים גם לא נטלתי גלולות. כעת מתלבטת אם לקחת את האסטרופם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ אין צורך, אבל ישנם מצבים (למשל לאחר שאיבה עם דקאפפטיל כטריגר) בהם יש צורך בנטילת אסטרופם.

מדוע בתרומות ביצית רוב הזמן מגדלים עוברים לשלב של בלסטוציסט? הרי מדובר בתורמות צעירות וזה נראה מיותר. הרי רוב הזמן מחזירים ביום 3 בטיפולים בנשים צעירות. תודה

מכמה סיבות טובות. 1. כשאישה רוכשת בכסף רב ביציות היא רוצה לדעת שקיבלה ביצית איכותית. ביצית שמגיעה לאחר הפרייתה לשלב של בלסטוציסט היא בד"כ כזו. 2. בתרומת ביציות חשוב להקפיד על החזרה של עובר בודד. החזרה של בלסטוציסט מעלה את הסיכוי ששעורי ההיריון יהיו הגבוהים ביותר. 3. גם בנשים צעירות המגמה כיום היא לעדיף החזרה של בלסטוציסט בודד, אבל זה כמובן מחייב יותר משאבים ומיומנות מצד המעבדה.

21/01/2019 | 22:33 | מאת: בתיה

שלום האם בגיל מבוגר עם החזרת מוקפא על בסיס טבעי שנכשלה ועוד החזרה עם הורמונים , נשארו מעט מאוד מוקפאים. האם 1. מומלץ בדיקת era? 2. .האם מומלץ לגדל לבלוציסט? מה עוד ניתן לעשות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. בהחלט אפשר לשקול את הבדיקה. 2. תלוי במצב ההורמונים שהוקפאו.

22/01/2019 | 01:52 | מאת: בתיה

תודה. היכן מבצעים את הבדיקה והאם צריך גם היסטרוסקופיה? ביצעתי לפני 5 שנים בערך ומאז עברתי רק 2 החזרות. תודה.

בדיקת ERA מחייבת ביצוע בדיקת פיפל (דגימה של רירית הרחם).

21/01/2019 | 22:05 | מאת: הילה

בסבב הנוכחי קבלתי זריקת דפפקטיל אחת (0.1) ביום השני של המחזור בשילוב עם מונופור. בשאר הימים קבלתי רק מונופור ובהמשך נוסף צטרוטייד. כעת לפני השאיבה התבקשתי להזריק רק אוביטרל ללא דפפקטיל. יש סיבה לכך שלא התבקשתי להזריק גם דפפקטיל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הדקאפפטיל פחות יעיל לפני השאיבה, במחזור שבתחילתו כבר הוזרק דקאפפטיל.

21/01/2019 | 12:17 | מאת: רוז

נטלתי אסטרופם 2 מג פעמיים ביום לחמישה ימים.(להגברת ביוץ הריון)6 ימים אחכ התחיל דימום.יכול להיות שזה בגלל האסטרופם? זה אומר שבחודש זה הפסדתי את הביוץ?

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן שזה קשור ברגישות הרירית לתנודות ההורמונליות.

21/01/2019 | 10:44 | מאת: NoaP

שלום, לפני החזרת מוקפאים עם מחזור טבעי- יום 9 למחזור נצפה ב-US זקיק בגודל 21 מ"מ- האם זה נחשב לגדול מדיי ליום 9 (מחזור קודם ביום ה- 11 הגודל היה 21 מ"מ) ומהי האינדיקציה לביוץ? מתי תהיה ההחזרה?

לקריאה נוספת והעמקה

נראה שהביוץ הקדים אצלך. האינדיקציה לביוץ היא בדרך כלל עליה ברמות הפרוגסטרון.

שלום, האם יש בעייתיות לעשן קנאביס רפואי במהלך טיפולי פוריות ובהמשך במהלך הריון? במידה ומדובר בקנאביס טהור ללא ניקוטין. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

החומר הפעיל (THC) שמצוי בקנאביס יכול לעבור את השליה, ישנם מחקרים שמעלים חשש לפגיעה בהתפתחות המוחית של העובר. בדומת לעישון טבק, כדאי להימנע מכך כאשר מנסים להרות ובמהלך ההיריון.

20/01/2019 | 20:29 | מאת: הילה

בגיל מבוגר, כיצד ניתן לדעת אם הביצית תקינה, או מה סיכוייה של ביצית להיות תקינה. בסבבים קודמים נאמר לי שיש לי עוברים מצויינים. אך הבנתי שבגילי זה לא מעיד על תקינותם. האומנם? וכיצד אפשר למזער נזקים? באותו הקשר, כמה עוברים מומלץ להחזיר בגילי על מנת למקומם הצלחה? אחד, שניים, או אולי שלושה? יש גישות שונות אני מבינה, ולא יודעת מה עדיף. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

הסיכוי בגילך שעובר יפה או איכותי, תקין כרומוומאלית הוא אחוזים בודדים ולכן אם יש, אני ממליץ לשקול החזרה של 3-4 עוברים על מנת שיהיה סיכוי ריאלי להיריון תקין. לא ניתן לדעת האם ביצית תקינה כרומוזומאלית. בשביל לבדוק שהעובר תקין, צריך לעשות בדיקת PGS של הכרומוזומים שלו.

שלום רב פרופסור אשמח לעזרתך ביום 14 לאחר ההזרעה ביצעתי בטא שהייתה על 27 אמרו לי שהערך חיובי וביקשו שאחזור על הבדיקה בעוד יומיים היום ביצעתי שוב בדיקת בטא שלצערי ירדה ל14.8 האחיות אמרו לי שהגיע בעוד שבוע לבדיקה לוודא שערכי הבטא התאפסו האם זה אומר שאני עוברת הריון כימי או שהבטא עוד יכול לעלות חשוב לציין שאני ללא תמיכה הורמנלית ביוץ ספונטני הכול טבעי המחזור שלי סדיר כרגע האיחור הוא של 4 ימים

לקריאה נוספת והעמקה

אם לא קיבלת אוביטרל, הרי שמדובר כנראה בהיריון כימי. הסיכוי לעליה בערכי הבטא כרגע נמוכה.

20/01/2019 | 17:30 | מאת: נאווה

שלום, מתי ניתן לעשות בדיקה ביתית אחרי החזרה אם קשה לעמוד במתח? 2. אם היה מידי פעם כאב עמום שהבנתי שאולי התכווצויות ועכשיו הפסיק מה זה אומר?

1. אחרי שבועיים. 2. קשה לדעת מבלי לבדוק אותך בזמן הכאבים.

פרופ׳ שלום. בשני סבבים האחרונים התבצעה שאיבה תוך 7-8 ימים (מההזרקה הראשונה). בסבב הנוכחי 11 יום מתחילת הפרוטוקול גדלים שני זקיקים בלבד (בניגוד לארבעה שבסבבים הקודמים) וגם הם בקצב איטי להחריד. בפרוטוקול הזה לראשונה לקחתי דפפקטיל יחד עם המונופור ביום הראשון. 1. האם בגלל שינוי הפרוטוקול הזקיקים גדלים ככ לאט? 2. מדוע רק שני זקיקים ולא ארבעה (אם יש לזה הסבר) 3. האם רצוי לקחת צטרוטייד בבוקר דווקא או שהשעה לא משנה? רוב תודות!!

1. יתכן. 2. אלה כנראה הזקיקים המוצלחים החודש. 3. השעה לא משנה, אבל עדיף אחר הצהרים אחרי ההנחיות שהרופא נותן לך.

20/01/2019 | 00:10 | מאת: מצפה בקרוב

שלום רב. בת 26 הריון ספונטני לפני שנה שהסתיים בגרידה בשבוע 6. מאז אובחנתי כ פולצסטית. לאחר שני כשלונות בהפרייה הופנתי להיסטרוסקופיה אבחנתית שנמצאה תקינה. האם ניתן להחזיר מוקפאים החודש? הבדיקה בוצעה ביום ה7 למחזור. בנוסף, לאחר תוצאות הבדיקה חוששת מכך שלא מצליחה להיקלט. יש לי עוד חמישה עוברים יום 3 רמת תאים תקינה (8) ורובם בדרגה 2/1-2. האם ייתכן שיש קשר באיכותם? מחזירה על בסיס הורמונלי עקב חוסר ביוץ. יש טעם עוד בהחזרת מוקפאים במצב זה? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

אין לך סיבה לחשוש שלא תהרי שוב אם ההיסטרוסקופיה אבחנתית שנמצאה תקינה. ניתן להחזיר מוקפאים החודש.

19/01/2019 | 15:23 | מאת: נועה

שלום רב , לאחר מספר לא מבוטל של טיפולי ivf שלא הצליחו עברתי למסלול של תרומת ביצית . החזרה ראשונה הצליחה אך הבטא הפסיקה להכפיל את עצמה . לאחר מכן עברתי עוד 3 החזרות שנכשלו + נסיון לגדל לבלסטו עובר בן 3 ימים שהופשר אך לא גדל . מה עוד ניתן לעשות על מנת לברר מדוע אין קליטה של הריון ??? לפני 4 שנים עשיתי בדיקת היסטרוסקופיה שיצאה תקינה , האם יש טעם לעשות שוב את הבדיקה ?

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לעשות בדיקת ERA https://www.igenomix.com/tests/endometrial-receptivity-test-era

19/01/2019 | 18:54 | מאת: נועה

ERA כבר עשיתי ובהחזרות שמבוצעות מתחשבים בתוצאה שהתקבלה . האם יש טעם לעשות שוב היסטרוסקופיה ?

זו פעולה פשוטה ולא מזיקה, למרות שהסיכוי למצוא משהו שלא נראה בדיקת אולטראסאונד קטן.

18/01/2019 | 20:16 | מאת: דנה

שלום. אחרי גרידה בשל הריון שלא התפתח כראוי. בדיקת אס שבועיים אחרי תקינה. אני רוצה להמשיך בטיפולי הפוריות. איזה סימנים יהיו אם יש הדבקויות? כמה זה שכיח? האם יש צורך לעשות בדיקה לראות אם יש הדבקויות? קצת מודאגת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הידבקויות לא שכיחות אחרי גרידה. יש צורך לעשות בדיקה לראות אם יש הדבקויות במידה והרירית לא נראית סדירה בבדיקת אולטראסאונד או שכמות הדמם הווסתי פוחתת משמעותית.

18/01/2019 | 15:57 | מאת: רבקה

שלום רב לאחר כחודשים שבו הוצאתי בניתוח פוליפ ולאחר שהרירית ירדה מ20 ל8.5. המחזור קוצר פעמיים מ6 ימים ליומים חזרתי לבדיקה אבחנתית שבה נאמר שאין זכר לפוליפ. האם במצב הנתון אוכל להקלט להריון. מנסה מזה כ7 חודשים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כן.

האם ישנן ריאיות מדעיות ו/או יתרון כלשהו של אחד על השני או שההשפעה הינה אינדיבידואלית? תודה

מחקרים מורים שהספיגה שלהם דומה.

16/01/2019 | 21:47 | מאת: שרית

האם צריך לנוח אחרי אסטרופם וגינלי או שאפשר לקום מייד? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לקום.

16/01/2019 | 18:44 | מאת: מיכל

שלום. אחרי החזרת 4 עוברים. בטא עלתה בקצב לא טוב. הפסקתי תמיכה וקיבלתי מחזור אך הבטא לא התאפסה. אחרי שעלתה וירדה ועלתה, בבדיקה היה ממצא אקוגני תוך רחמי וגם של 9 ממ בחצוצרה שלא היה ברור אם זה אקטופי או תגובה להריון. בוצעה גרדה. הבטא ירדה. שבועיים וחצי אחרי התאפסה. בחצוצרה יש משהו קטן של 4 ממ. הרופא אמר שאם זה היה אקטופי לוקח לזה זמן להיספג. כמה זמן? אם זו היתה תגובה להריון האם הגיוני שאחרי שבועיים וחצי זה עוד שם? אמנם קטן בחצי אך לא נעלם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן שיש קריש דם קטן או ממצא דומה בחצוצרה שנספג לאיטו.

16/01/2019 | 18:23 | מאת: שואלת

האם מותר אחרי החזרה לשים את הסלולרי קרוב לבטן ולגלוש באינטרנט?

מותר. לא הכרחי.

16/01/2019 | 17:43 | מאת: טלי

שלום 1. האם מותר לעשות אולטראסאונד ווגינלי ימים אחרי החזרה כדי לבדוק אם השרירן גדל- שרירן בגודל 29מ"מ בפונדוס? 2. האם אפשר לעשות בדיקת דם כדי לראות אם התמיכת הפרוגסטרון מספקת? 3. ממה נובע כאב עמום או יותר נכון לחץ לפעמים בבטן התחתונה? 4. האם מרגישים משהו כשיש השרשה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. מותר. 2. אפשר. בדכ לא נחוץ. 3. קשה לדעת מבלי לבדוק אותך. 4. כעבור מספר שבועות מתחילות בחילות.

17/01/2019 | 18:11 | מאת: טלי

תודה על המענה. האם יש בכלל צורך מס' ימים אחרי החזרה לבדוק את השרירן? יש לציין שלוקחת 3 פרוגינובה ואסטרופם וגינלי ואוטרגוסטן 2 פעמיים ביום. אם לא מתי צריך לבדוק? (נבדקתי מס' ימים לפני ההחזרה)

בעוד כמה חודשים.

16/01/2019 | 17:23 | מאת: דנה

שלום, קיבלתי וסת אחרונה ב 12.12.2018 ב 30.12 הוחזר בלסטוציסט בן 5 ימים. ב 11.1 בדיקת בטא הייתה 1601 והיום ה 16.1 הבטא הייתה 12,700. האם הערכים תקינים ביחס לשבוע ההריון? אני מודאגת שהם גבוהים מדי. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

תקינים

16/01/2019 | 14:23 | מאת: מעין

שלום, לאחר המחזור הראשון אחרי לידה שקטה בשבוע 22+גרידה, בדיקת us הראתה שהרחם נקי. בדיקת היסטרוסקופיה שנעשתה מס ימים לאחר מכן בכדי לבדוק את מבנה הרחם הראתה ממצאים ושאריות הריון באיזור הקרן השמאלית המסתירים את פי החצוצרה וכן נכתב כי רירית הרחם זרועה בחלקה פוליפים קטנים. הומלץ עי מבצע הבדיקה לבצע היסטרוסקופיה ניתוחית. שאלתי היא, מה הם הסיכונים מבחינת פוריות וכניסה להריון נוסף בהקדם? אני נוטה לחשוב שכדאי לחכות עוד מחזור ולראות האם הרחם התנקה מעצמו. אופציה שנאמר לי שאפשרית ע"י רופאים שמבצעים את הפרוצדורה. האם ניתן עד אז להכנס להריון תקין? כלומר האם כדאי לנסות עד המחזור הבא? מה הסיכונים מבחינת הידבקויות לגבי המתנה למחזור הבא ובעיקבות הפרוצדורה של ההיסטרוסקופיה הניתוחית? אשמח לחוות דעת מהזוית של הפוריות. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

היווצרות הידבקויות בעיקבות הפרוצדורה של ההיסטרוסקופיה הניתוחית הינו אירוע נדיר יחסית. מקובל לנקות את הרחם מהממצאים שתארת -- ליתר ביטחון, אך אם תצליחי להרות ספק אם יהיה למצאים משמעות.

16/01/2019 | 13:05 | מאת: רונה

שלום בת 37, החזרת 2 עוברים בני 5 ימים בוצעה ב- 31/12/2018. בטא ראשונה לאחר 11 ימים היתה 84.5, לאחר 3 ימים 148 ולאחר יומיים 212. נתבקשתי להמשיך במעקב הבטא. בבקשה עיזרו לי להבין מה המשמעות של בטא שלא מכפילה את עצמה אבל עולה. שאלה נוספת: האם במצב כזה ניתן לרוץ בעצימות בינונית ביחס לערכים שלי בשיגרה?

לקריאה נוספת והעמקה

בטא שלא מכפילה את עצמה אבל עולה, מעוררת חשש ביחס לתקינות ההיריון. אין מניעה מהמשך פעילות גופנית.

עברתי ניתוח קיסרי אלקטיבי לפני חודשיים ושבוע.המהלך היה תקין. מאז הניתוח שתי כפות הרגליים שלי נפוחות. אמרו לי שזה יעבור אחרי שבועיים..אבל כבר חודשיים וזה לא עבר.למה זה קורה ומה זה אומר ?

לקריאה נוספת והעמקה

זה באמת אמור לעבור תוך כמה שבועות. כדאי לפנות לרופא המשפחה לברור, לחץ דם, תפקודי כליות וכו'.

15/01/2019 | 10:51 | מאת: דלית

פרופ׳ שלום. סבב שלישי. בשני הסבבים הקודמים ארבעה ימים מהזרקת המונופור היתה תגובה יפה מאד של הזקיקים. והשאיבות התבצעו 8-9 ימים מתחילת הפרוטוקול. בסבב הנוכחי 6 ימים מהמחזור הזקיקים עדיין קטנים. והרירית 4.5 ממ בלבד. בדרכ בשלב הזה היא כבר 7-8 ממ. בפרוטוקול זה הרופא נתן לי דפפקטיל (נוסף על המונופור) מתחילת הטיפול. 1) האם יש מצב שהדפפקטיל השפיע לרעה על התפתחות הזקיקים? 2) האם זה אומר שהמצב לא טוב ואאלץ לחכות לחודש הבא? תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

1. לעתים הדקאפפטיל ממתן את התגובה השחלתית. 2. לא בהכרח. לעתים התגובה קצת מושהת אבל התוצאה הסופית טובה.

15/01/2019 | 09:45 | מאת: זהבה

שלום, האם אחרי החזרה מותר להתכופף הרבה ולהרים דברים קלים? והאם מותר להתקלח עם מים חמים? תודה.

מותר

15/01/2019 | 00:56 | מאת: טל

שלום דוקטור, אני כרגע בשבוע 8 לאחר החזרת מוקפא בן 5 ימים. אני לוקחת אסטרופם 2 מ"ג 3 פעמים ביום ופעמיים נרות אנדומטרין. עד מתי יש להמשיך עם התמיכה? הבנתי שבשבוע 10 השיליה אמורה לתפקד מעצמה, האם יש לעשות אולטראסאונד לזה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ, בשבוע 8-10 הרופא המטפל יורה לך להפסיק בהדרגה את התמיכה.

14/01/2019 | 16:53 | מאת: דנה

שלום האם יש צורך כלשהו לבצע בדיקת דם לסקר שליש שני (שהיא ברי בדיקה סטטיסטית), אם בכל מקרה מתכוונים לבצע בדיקת מי שפיר וציפ גנטי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מקובל לבצע בכל מקרה, מאחר וניתן ללמוד מהתוצאות גם על תפקוד השליה וגורמי סיכון נוספים.

13/01/2019 | 20:48 | מאת: רוית

שלום פרופ זיידמן, האים בהחזרת מוקפאים עדיף לגדל ליום 5 ולהחזיר אם יש בלסטוציסט בלבד? ולהעדיף זאת על החזרת מוקפאים ביום 3? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

סביר להניח, שלבלסטוציסט סיכוי טוב יותר להשתרש. אבל לא כל העוברים שורדים עד יום חמש בתנאי מעבדה.

14/01/2019 | 08:47 | מאת: ליבי

מצטרפת לשאלה כלומר יתכן ועובר יום 3 ישתרש ברחם אבל אם יפישרו ויגדלו אותו בתנאי מעבדה לא ישרוד ? שמעתי על גרסה שאם לא גדלים במעבדה גם לא יגדלו ברחם האם נכון ?

בהחלט יתכן ועובר יום 3 ישתרש ברחם, אבל אם יפשירו ויגדלו אותו בתנאי מעבדה לא ישרוד. בכל זאת תנאי המעבדה לא מצליחים לחקות באופן מושלם את הרחם. יש באמת אלו שגורסים שאם עוברים לא גדלים במעבדה הם גם לא יגדלו ברחם, אבל מניסיוני זה נכון רק בחלק מהמקרים.

13/01/2019 | 18:51 | מאת: רחלי

שלום ד"ר, אתמול, בתאריך 12/1 הוחזרו לי 2 עוברים יום שלוש. אני לוקחת לתמיכה אוטרגוסטרן במינון של 400 ליום ומאתמול, למשך 5 ימים, חמישית אוביטרל. כל יום 50. מתי אוכל לבצע בדיקת בטא, כך שכבר לא תישאר ההשפעה של האוביטרל? תודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

בערך עשרה ימים אחרי האוביטרל או לעשות שתי בדיקות ולראות עם הבטא עולה או יורדת.

שלום רב, האם זקיק שאין בו ביצית גדל כל יום או שנשאר באותו גודל ללא שינוי?

לקריאה נוספת והעמקה

זקיק שאין בו ביצית, נקרא ציסטה, וגדל באופן פחות ברור.

13/01/2019 | 09:53 | מאת: ליבי

במידה ונקלטתי עם עוברים טריים יום 3 בעבר האם יש טעם לבצע בדיקת era לעוברים מוקפאים בני 3 ימים בהחזרה על בסיס ביוץ טבעי ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה הכרחי

12/01/2019 | 22:27 | מאת: שאלה

שלום האם צריך לקחת אוביטרל בהחזרת מוקפאים בלי שאיבה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא חייבים. תלוי בפרוטוקול ההכנה.

12/01/2019 | 22:19 | מאת: נאווה

שלום, לפני החזרה -לוקחת 3 פרוגינובה ו 1 אסטרופם וגינלי בלילה. והתחלתי 2 אוטרגוסטן בוקר ו2 ערב. הבנתי שצריך 12 שעות הפרש בין האוטרגוסטנים. לוקחת זוג בעשר בבוקר וזוג בעשר בלילה. האם זה חובה 12 שעות או שאפשר גם להקדים להפרש של עשר שעות? וכמה זמן צריך בין הזוג אוטרגוסטן בערב לאסטרופם שבלילה? 2. בטיפול הקודם שהופסק לקחתי אוורל שבועיים ואטרגוסטן חמישה ימים אך לא ידעתי אז שצריך להמתין 20 דקות אחרי האוטרגוסטן וקמתי מיד. האם זה נספג ככה ושמר על הרירית? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. ההפרש המומלץ הוא כ- 12 שעות. לא חייב להיות מדויק ברמה של שעה. אין צורך במרווח זמן בין האוטרוגסטן בערב לאסטרופם שבלילה. 2. זה נספג יפה גם ללא מנוחה מיוחדת.

12/01/2019 | 18:22 | מאת: רוית

שלום פרופ זיידמן, בהמשך לשאלה קודמת. אפשר לאבחן הידרוסלפינגס (נוזל בחצוצרה חסומה) באולטרסאונד? הרופא חושד שיש לי בעיה כזו ואני מוטרדת, האם הדבר מחייב כריתה של החצוצרה? ואם בכל זאת ניתן להמשיך בטיפולי פוריות במצב הזה ללא כריתה? חוששת מניתוח. תודה..

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לאבחן הידרוסלפינגס (נוזל בחצוצרה חסומה) באולטרסאונד, אבל לא תמיד האבחנה מדויקת. האפשר להימנע מכריתה של החצוצרה ולהסתפק בניתוק שלה. עדיין מחייב ניתוח. ניתן להמשיך בטיפולי פוריות במצב הזה ללא כריתה, אך הדבר עלול להפחית את סיכויי ההצלחה.

שלום לכולם, לפני כחודש גילו לי הריון בחצוצרה ומכיוון שהטיפול התרופתי לא עזר נאלצו לנתח אותי ולכרות לי את החצוצרה. החששות שלי לגבי העתיד נורא גדולות כי זה היה הריון ראשון ואין עדיין ילדים למרות שהרופאים ניסו לעודד אותי ואמרו לי שיש לי סיכוי טוב להרות עם חצוצרה אחת. רציתי לשאול כמה שאלות: 1. מתי המחזור שלי צפוי להגיע? 2. מה הסיכויים שלי להרות כל חודש והאם עדיף כבר תחילה לפנות לטיפולים או לנסות ספונטני? 3. האם יש דרך לגרום שהשחלה הימנית תבייץ יותר מהשמאלית? תודה מראש מלי

לקריאה נוספת והעמקה

1. בד"כ תוך 4-6 שבועות. 2. תלוי בת כמה את. אם את צעירה כ- 10-20%. כדאי לנסות לפחות חצי שנה. 3. לא. אבל אפשר לגרום לשתי השחלות להבשיל יותר זקיקים ואז ביוץ בו זמנית בשתי השחלות יהיה שכיח יותר.

12/01/2019 | 06:48 | מאת: יעל

שלום רב, רקע קצר-אני בת 29. מגיל 21 בערך אני לא מקבלת מחזור (מאז שהפסקתי לקחת גלולות) ואיבחנו לי שחלות פוליציסציות. עברתי שני הריונות תקינים בעזרת פרוברה ואיקקלומין. עכשיו אני רוצה הריון שלישי והרופא רשם לי פרוגילוטון (במקום פרוברה) ואיקקלומין. הוא רשם לי בגרף איך לקחת את התרופות. רשם 10 ימים כדורים חומים, לחכות לוסת וביום החמישי של הוסת להתחיל לקחת 1.5 כדורים איקקלומין. הוא לא רשם בגרף שום דבר לגבי הכדורים הלבנים של הפרוגילוטון. השאלה שלי האם אני צריכה גם לקחת את הכדורים הלבנים? או להתחיל מהחומים.. אני לא זוכרת מה הוא אמר, רק לפי מה שרשם לי.. האם בכלל יש אפשרות כזאת לקחת רק את החומים או שחייבים לקחת את כל החבילה? תודה מראש יעל.

לקריאה נוספת והעמקה

הכדורים החומים של הפרוגילוטון מכילים פרוגסטין בדומה לפרוברה, כך שיתכן והרופא התכוון שתיקחי רק כדורים חומים על מנת לקבל ווסת..

12/01/2019 | 15:06 | מאת: יעל

תודה רבה על התשובה!! אז הכדורים החומים בלבד אמורים להביא את המחזור? מה תפקידם של הכדורים הלבנים?

זה למעשה רק אסטרדיול שמעבה את הרירית.

בת 44. עברתי שני סבבי IVF. בשני הסבבים הראשונים התחלתי עם מונופור, ולקראת השאיבה נוסף הדפפקטיל. נאמר לי שהיתה תגובה טובה מאד. נשאבו ארבע ביציות בכל פעם וכולן הופרו. בסבב הנוכחי המליץ הרופא (רופא אחר) על מתן דפפקטיל כבר בתחילת הפרוטוקול ביחד עם המונופור. לאור התגובה הטובה שלי בעבר לפרוטוקול עם דפפקטיל רק לפני השאיבה, האם מתן הדפפקטיל מתחילת הפרוטוקול עשוי לפגוע בעתיד בתגובה השחלתית? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ התגובה די דומה.

11/01/2019 | 15:55 | מאת: ג

הפרשות ורודות... 13 יום אחרי החזרה של עובר עם 8 תאים יום 3. תמיכה: אנדומטרין פעמיים ביום וביום השלישי לאחר ההחזרה חצי אוביטרל. מה זה?

לקריאה נוספת והעמקה
12/01/2019 | 07:02 | מאת: ג

ההפרשות הפכו לדימום, להפסיק אנדומטרין? יש לי בטא מחר בבוקר...: - /

כדאי להמתין עד לבדיקת הבטא, כי יתכן גם דימום קל בתחילת ההיריון.

11/01/2019 | 15:10 | מאת: נאווה

שלום רב, האם מותר לנסוע אחרי החזרה כי בית החולים במרחק שעתיים? ואם לא האם עדיף ומותר לנסוע יום למחרת?(כי יש אפשרות להתארח). תודה.

מותר לנסוע אחרי החזרה.

11/01/2019 | 01:01 | מאת: ענת

אני מקבלת דפפקטיל כחלק מפרוטוקול קצר מתחילתו (בשילוב עם מונופור). 1. מדוע יש צורך בדפפקטיל מתחילת הפרוטוקול ולא לקראת השאיבה? הרי הוא מדכא ביוץ. 2. יש לי תופעות לוואי לא נעימות כתוצאה מהשימוש בדפפקטיל (0.1) על בסיס יומי. בעיקר כאבי שרירים חזקים בישבן ולעיתים בגב התחתון, וכאבי בטן. (הכאבים נעלמים ברגע שמפסיקה). האם אלו חלק מתופעות הלוואי, והאם יש מה לעשות בנידון? תודה וסליחה על השאלה הארוכה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. מנגנון הפעולה שלו מבוסס על שחרור FSH מההיפופיזה של האישה. כלומר בתחילת המחזור הוא מגרה את השחלות ורק לאחר מספר ימים מעכב ביוץ. 2. אלו לא תופעות לוואי מוכרות, אבל ישנם תחליפים לדקפפטיל.