פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית

71152 הודעות
48083 תשובות מומחה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית

על מנת להתייעץ, לחלוק, לשתף ולשוחח, אתם מוזמנים לפורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה ולפורום פוריות חברתי; פורום פיריון האישה והפריה חוץ גופית מיועד לשאלות מקצועיות בלבד.
05/02/2019 | 18:36 | מאת: אור

שלום, אני בת 44 וחצי לקראת החזרה של עובר בתהליך תרומת ביצית. בחודש האחרון התחלתי בדיקות מעקב לקראת החזרה והוסת היתה ארוכה מהרגיל. בבדיקות מעקב האירית לא התעבתה והרופא המליץ להתחיל אסטרופם. שאלתי היא מה מטרת האסטרופם בתהליך זה -האם יש "מחיקה" של המחזור הטבעי במתן אסטרופם או שעדיין אמורה להתבצע החזרה על סמך המחזור הטבעי גם עם אסטרופם. אני מתלבטת האם לחכות למחזור אחר בו הוספת תהיה סדירה יותר ובריאות תתעבה יותר באופן טבעי או להתחיל כבר את האסטרופם.לא רוצה לקחת הורמונים מיותרים אם אפשר בלי. תודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

האסטרופם מטרתו לעבות את הרירית ובד"כ במקביל יעכב את הביוץ הטבעי.

שלום וברכה אני לאחר הפלה בשבוע 5 בעקבות הריון חוץ רחמי +הוצאת חצוצרה שמאל+ שחלות פוליציסטיות. ההריון הקודם היה בעזרת פיוריגון זריקה נוספת לביוץ ויחסים. לאחר כמה חודשים חזרתי לטיפול ולקחתי פיוריגון וכמובן את הזריקה לביוץ. הפעם הרופא ביקש שנעשה הזרעה אך כאשר הגענו להזרעה ראינו שהזקיק המוביל בצד שאיו בו חצוצרה ולכן הוחלט לוותר. בכל זאת קיימנו יחסים ללא עזרה. אני שבוע אחרי הביוץ ועדין השדיים שלי די גדולות ורגישות השאלה שלי אם זה נשמע לך כמו הריון או שיכול להיות בהפיורוגון גם בשלב הזה גורם לגודש ורגישות? נוסף על כך אני די חוששת כיוון שהבנתי שאם אכנס להריון הסיכויים גבוהים להריון חוץ רחמי נוסףגם כי כבר עברתי אחד וגם כי יקח זמן לעבור משחלה שמאל לימין והוא יגיע גדול לחצוצרה. אשמח לתשובות בהקדם תודה רבה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

אם הווסת לא תגיע את צריכה שבועיים אחרי הביוץ לעשות בדיקת בטא. התוצאה והמעקב אחר ערכי הפרוגסטרון תוכל לסייע לך לשלול היריון מחוץ לרחם בשלב מוקדם.

בת 44. האם בשבועות הראשונים ניתן לסחוב שישיית מים מנרלים למשל, או שזה עשוי לגרום לנזק? תודה, וסליחה על השאלה המטופשת במקצת אבל מטרידה.

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה לסחוב

05/02/2019 | 09:24 | מאת: שי-לי

שמעתי שעדיף לנשים הרות לשכב על צד שמאל. האם צד שמאל הוא בצד הלב ויד שמאל?

נכון

שלום פרופ', 1. האם בדיקת סוכר בפלסמה נעשית כמו בדיקת דם רגילה לסוכר בצום? 2. האם בדיקת סוכר בפלסמה יכולה לאבחן באותה המידה סכרת הריונית כמו העמסת סוכר?

לקריאה נוספת והעמקה

1. כן. 2. פחות במדויק כי יש קצת סטייה בערכים.

1.כמה זמן מרגע לידת התינוק בלידה רגילה "נרתיקית" כדאי לנתק את חבל הטבור כך שכל הדם הטבורי יעבור לעובר? 2. איך יודעים שכל הדם עבר? האם ניתן לראות או לשמוע סימנים כלשהם לכך ממגע/ ראייה בחבל הטבור? 3. מתי מנתקים חבל טבור במקרה של ניתוח קיסרי? האם כמו בלידה רגילה?

לקריאה נוספת והעמקה

1. בד"כ ממליצים להמתין 1-3 דקות. יש אפילו כאלו שמתעקשים להמתין 5 דקות. היתרונות של ניתוק מאוחר מוכחים. בין היתר זה משפר את המוגלובין של העובר ואת מאגרי הברזל שלו. 2. אפשר להתרשם מכמות הדם בכלי הדם של חבל השורר. 3. גם בניתוח קיסרי מנסים להמתין לפחות 1-3 דקות, למרות שלא תמיד מקפידים על כך.

כרגע בשבוע 17+2, החל משבוע שעבר לא מרגישה שום דבר מהתופעות ההריוניות שחשתי כמו בחילות וכו' חוץ מהרגשת נפיחות. 1.איך אני יכולה לדעת מבלי ללכת להיבדק שהכל בסדר ויש דופק? 2. אם חלילה הופסק דופק אילו סימפטומים יופיעו ותוך כמה זמו מרגע הפסקת הדופק?

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא ניתן. 2. דימום נרתיקי תוך מספר שבועות.

1.האם ניתן לזהות את מין העובר באולטראסאונד "הרגיל" שבחדר הרופא ברמת וודאות גבוהה? אם כן, החל מאיזה שבוע? 2. האם חובה לבצע את בדיקת סקירה מאוחרת ומוקדמת? בכל מקרה אינני מעוניינת בהפלה. עשיתי שקיפות עורפית + 2 בדיקות דם בעקבותיה שיצאו תקינות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1. 12-14. 2. כדאי לעשות, כי הבדיקה מאפשרת תכנון היריון ולידה בהתאם לממצאים. למשל ילד עם מום לב עדיף ללדת בבית חולים עם מחלקת ניתוחי לב. או ילד עם אגני כליה רחבים אפשר להתערב תוך כדי ההיריון ולנקז את הכליות וכך להציל את העובר.

04/02/2019 | 14:23 | מאת: ענת

עשיתי היום, יום 10, בדיקת הריון ויצאה חיובית. 93.7. ביום שבת לפני תשעה ימים (26/1) לקחתי חצי אוביטרל. 1. האם התוצאה החיובית יכולה להיות בגלל האוביטרל? 2. יש לי כאבי בטן בין חזקים לבינוניים (לכן עשיתי את הבטא מוקדם יותר) האם זה תקין? ואם לא, כיצד אפשר לבדוק זאת? תודה רבה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

1. יתכן, אבל גבוה יחסית. 2. אפשר לפנות לרופא לבדיקה.

שלום רב ד"ר, אני בת 35, במשך 5 שנים מנסים להרות ללא הצלחה. לא ניסינו עד היום טיפולים, הורמונים, גלולות וכו'. הבעיה היא כנראה ביוץ מוקדם- בימים 6-7-8 ואני שומרת נידה, לכן מפספסת את הביוץ. הזמן דוחק ופנינו למומחה פוריות, הוא ייעץ לי לקחת כדורי אסטופם, 2 כדורים ביום, בימים 1-2 של המחוזר. כמו כן 1 כדור ליטרוזול כל יום, בימים 5-9 של המחזור. לאחר מכן לבצע מעקב זקיקים ולפי זה יתזמן לי הזרקת אוביטרל ונבצע הזרעה תוך רחמית. האם בשביל טיפול ראשון זה לא יותר מידי הורמונים, בשביל מישהי שלעולם לא לקחה? האם ליטרוזול זה טוב ומוכר? אשמח לחוות דעתך, תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

זה טיפול מקובל. בהצלחה.

04/02/2019 | 12:28 | מאת: אני

שלום אני בת 28. 3 חודשים אחרי לידה. הריון ivf לקחתי הורמונים. לידה קיסרי חירום. בדיקות דם לפני כשבוע הראה על עליה בתפקודי כבד Ast 42 Alt 57 אני דואגת האם יש קשר לניתוח או להורמונים שלקחתי?

לקריאה נוספת והעמקה

זו עליה קטנה, שכנראה תחלוף מעצמה תוך מספר שבועות.

03/02/2019 | 21:37 | מאת: מצפה בקרוב

שלום רב. החזרה שלישית של עובר מוקפא יום שלוש שגידלו ליום 5. (הפשירו שלושה ואחד שרד). לפי המעבדה עובר "מצטיין" לא נאמרה לי האיכות (יש איכות בעובר יום חמש?). שאלתי היא, האם חייב להיות דימום השתרשות? בנוסף, מה סיכויו להשתרש הפעם? אני בת כמעט 26, פוליצסטית, היסטרוסקופיה תקינה. הפלה לפני כשנה בשבוע 6. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

דימום השתרשות היא כנראה תופעה נדירה. בגילך הצעיר הסיכוי של בלסטוציסט להשתרש הןא 40-50%.

03/02/2019 | 09:57 | מאת: מירי

שלום רב, מחזור אחרון היה ב18.12.18 החזרה ב 14.01.19 בטא שלילית. בת 50. הפסקת כל ההורמונים ב27.01.19. מאז עבר שבוע ועדיין אין מחזור. האם אמורה לקבל ווסת? האם ניתן לדעת לפי בדיקות דם אולי?האם זה בגלל הגיל? ווסת אחרונה כאמור רק לפני חודש וחצי. האם אני במעבר כבר? אשמח לקבל תשובות. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

סביר להניח שהווסת תופיע בקרוב לאחר הפסקת התמיכה ההורמונלית. יש צורך בבדיקות דם על מנת להעריך אם את כבר במנופאוזה.

04/02/2019 | 13:36 | מאת: מירי

תודה. האם יש קשר בין מנופאוזה להצלחת ההחזרות וההשתרשות?

02/02/2019 | 08:26 | מאת: שוש

שלום רב, ב-13.1 הוחזר עובר בן 6ימים. בטא הכפילה עצמה יפה כל יומיים, ארבע פעמים בדקתי. ב-28.1 הפעם האחרונה הייתה 1870. היום 1.2 התחילו דימומים, במיון נראה שק גודל 4מ"מ ועשו בדיקת בטא שיצאה 4100 ואין לי רופא לשאול!! לפי הבנתי, זה לא תקין, היא בירידה, נכון? הבטא אמורה להיות מעל 7000 (אני בשבוע 5+3 לפי הרופאה במיון) האם אפשר להספיד? זו הפלה נכון? רוצה ממש תשובה לפני השבת. תודה רבה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

כל דימום בהיריון מוגדר כהפלה מאיימת. העלייה בערכים של הבטא לא בהכרח ממשיכה להכפיל את עצמה בשלב זה. כדאי לחזור על הבדיקות בתחילת השבוע כדי ללמוד על תקינות ההיריון.

02/02/2019 | 20:45 | מאת: שוש

תודה פרופ' יקר, על המענה. ועוד שאלה ברשותך. היה דימום, פחות מווסתי, לדברי הרופאה שנמשך מספר שעות מלווה בכאבים מחזור לא קשים.בלי התכווצויות.ונעלם כלא היה ! הרופאה מצאה לנכון לקחת חלק ממה שהיה בוויגינה לבדיקה פאטאלוגית.כתבה" קרישי דם עם ריקמה?( וסימן שאלה?)"כי לא הייתה בטוחה.... יש סיבה לדאגה, נכון? מה יראו באולטרסאונד שאמרת? אם נשאר שק? איך אפשר לדעת אם עברתי הפלה בוודאות? תודה רבה לך *

לפי האולטראסאונד ובדיקת הבטא.

31/01/2019 | 22:12 | מאת: ענת

עברתי שלושה סבבים. בסבב הראשון היה הריון כימי (שיכול להיות שנבע מכך שהפסקתי עם התמיכה מס׳ ימים לאחר החזרת העוברים). בסבב השני היה הריון והפלה בשבוע 8 בסבב השלישי ההריון לא נקלט. אני בת 44. (הייתי ממש עכשיו). בכל פעם נשאבות ארבע ביציות וכולן מופרות לעוברים מצויינים. ״הכי טובים שיש״ לפי המעבדה. פעמיים גודלו העוברים לבלסטו. העניין הוא שהיתה השרשה פעם אחת. האם שווה לנסות ולקוות לטוב, או שאין טעם?

לקריאה נוספת והעמקה

עניין של מזל. אם היו עושים בדיקה גנטית לעוברים (PGS) היו מגלים שפחות מ- 10 אחוז מהעוברים היפים מאד תקינים מבחנה כרומוזומאלית.

31/01/2019 | 20:16 | מאת: ליטלי

שלום רב. קצת רקע..בת 32, 2 ילדים מטיפולי ivf לפני כמספר חודשים החלטנו שאנחנו רוצים ילד 3 ולצערי עברתי 2 גרידות בחודש מאי ואוגוסט האחרון. הפלה אחת הייתה לאחר שנצפה שק הריון ללא עובר וגרידה נוספת בשבוע 8 לאחר שבשבוע 6.5 נצפה דופק ואז לקראת שבוע 8 לא היה דופק והייתה המטומה ללא דימום חיצוני. כעת ברוך ה' אני בהריון שבוע 9 פלוס 5 ימים נמצאת במעקב כל שבוע יש דופק ושוב המטומה. לפני כשבוע המטומה הייתה 19* 13 ואתמול הייתה 18*5 מ"מ. האם לדעתך זה תקין והיא תיספג? חוששת מאוד להריון הזה לכן כל שבוע מבקרת במרפאה לבדוק דופק לציין כי אין לי דימום.

לקריאה נוספת והעמקה

רוב הסיכויים שההמטומה תיספג.

01/02/2019 | 08:33 | מאת: ליטלי

האם לדעתך כדאי לבקר במרפאה כל מספר ימים? אני ממש חרדתית. אציין כי אני מאוד קלילה ואף פעם לא הייתי בחרדות כאלה

אם זה מה שמרגיע אותך.

31/01/2019 | 19:55 | מאת: רוית

שלום, רציתי לדעת האים לאבחון הידרוסלפינגס מספיק התרשמות הרופא ממה שראה בזמן השאיבה? או שיש דרך נוספת לאבחן. ואיך ניתן לדעת האים כריתת החצוצרה כריתית? אני אחרי שאיבה והחזרות שלא. השאלה אם יש טעם להמשיך עוד טיפולים או קודם להסיר את החצוצרה. חוששת מניתוח. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

אם יש הידרוסלפינגס ברור, לפי בדיקת אולטראסאונד ועדיף לפי צילום רחם, אז בהחלט כדאי לעבור ניתוח להסרת החצוצרה החולה.

31/01/2019 | 18:38 | מאת: ליבי

שלום רב , עשיתי בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית ובבדיקה ראו מחיצה של 25% . הרופא אמר שבעקרון מחיצה כזו לא פוגעת בסיכטי להיקלט להריון ואפשר להשאיר אותה או להסירה . האם על סמך נסיונך מחיצה של 25% אכן אינה בעייתית/מפריעה לקליטת הריון ? או שכדאי להסירה ?

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ זה נחשב חלק מהמראה הטבעי של חלל הרחם ולא כדאי לפגוע בו.

סבב רביעי. בכל הסבבים (עם טריים ועם מוקפאים), היתה הרגשה זהה אחרי החזרת העוברים שנמשכה חמישה ימים. תחושה ״שמשהו תקוע בבטן״. אחרי חמישה ימים התחושה נעלמת. הפעם היחידה שהרגשתי שמשהו תקוע בטן עד לבדיקת הבטא, היה הריון. האם זה הגיוני שאני מרגישה את העוברים חמישה ימים (תמיד חמישה ימים) ואז מפסיקה להרגיש. כאילו כלום...?

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן.

האם חשק מיני מוגבר בשלב הזה, כאשר הבטא ״נופלת״ בדיוק על היום ה-28 מעיד על כישלון הטיפול ומחזור שאמור להגיע, או שזו עשויה להיות תופעת לוואי של אנדומטרין? (לוקחת שלושה ביום). בדרכ לפני מחזור יש לי חשק מיני מוגבר, הפעם יותר, ואני תוהה אם המחזור בפתח או ההורמונים (הלא טבעיים..). אני אחרי שאיבה. תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

לא בטוח שהנושא מספיק נחקר וברור.

30/01/2019 | 15:28 | מאת: גיגי

עוד שבועיים אני אתחיל בטיפול פוריות חוץ גופית ( כשאקבל מחזור). הרופא הציע לי לקחת חומצה פולית מהיום 5 מליגרם , פעם אחת ביום. השאלה היא , האם המינון הזה גדול ( 5 מליגרם ) ? הרי כל הזמן הייתי לוקת 400 מיקרוגרם ופתאום אני אקח 5 מליגרם !!! האם זה מיותר ? הכמות הגדולה תזיק במשהו אם אכנס בהריון ??

לקריאה נוספת והעמקה

הכמות הגדולה לא תזיק, אבל אם אין לך בעיות מיוחדות, ספק אם היה נחוצה.

29/01/2019 | 17:02 | מאת: אורי

במהלך אוקטובר חליתי בcmv ראשוני שהיה מאוד סימפטומטי כולל טיפול בגנציקלוויר(אני מדוכאת חיסון) . אני בת 40 אמורה להתחיל טיפול ivf אך אני ממתינה.במקביל מבצעת בדיקת נוגדנים מידי חודש. חודש שעבר הigg היה 116 .igm חיובי . אוידיטי 6.3 אחוז. לפני כמה ימים (בדיוק חודש מהבדיקה הקודמת) ביצעתי בדיקה חוזרת.igg 200 . והigm שלילי. אוידיטי 20 אחוז.האם למרות שהאוידיטי נמוך אבל הigm שלילי ניתן לחזור לטיפול? קשה לי מאוד ההמתנה ויש גם את הלחץ מהגיל.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ ממליצים להמתין 3-6 חודשים על מנת לוודא שאת כבר לא מפרישה את הנגיף.

30/01/2019 | 09:11 | מאת: אורי

תודה. עברו 3 חודשים מההדבקה. הרופא המליץ לבצע בדיקת cmv בשתן .אם התוצאה תהיה שלילית זה יהיה אור ירוק לזה שאני לא מדבקת כבר וניתן להכנס להריון?

לא מכיר ספרות שמורה שבדיקת שתן מסייעת במקרה זה. בספרות בד"כ בודקים להימצאות DNA של הנגיף בדם.

30/01/2019 | 10:53 | מאת: אורי

אז איך אני בעצם יודעת מתי אני יכולה להכנס להריון?בהנחה שעברו 3 חודשים מהרגע שחליתי.האם הנתונים מספקים?

במחקר אחד הייתה הדבקה עד 17 שבועות אחרי מחלה. את יכולה לחכות חצי שנה אם את רוצה שיעור ביטחון גדול יותר.

31/01/2019 | 06:30 | מאת: אורי

אני לא ממש רוצה להמתין .לכן חשבתי שאם בדיקת השתן תצא שלילית זה יתן לי אולי אור ירוק.

אני לא בטוח שיש לזה ביסוס מחקרי.

06/02/2019 | 08:33 | מאת: אורי

בוקר טוב בדיקת pcr cmv בשתן יצאה שלילית. Igm כאמור שלילי. האוידטי נמוך יחסית(20%) אבל כנראה זה בשל היותי מדוכאת חיסון. אני בת 40.רוצה להתקדם לivf ולקבוע תור אלייך.אבל רציתי לדעת אם עם מדדים כאלו זה אפשרי? הרופא נשים שלי אמר שהוירוס כבר לא קיים . אשמח למענה כדי לדעת איך להתקדם.מודה לך מראש

29/01/2019 | 16:22 | מאת: אני

שלום. אני בניסיון שני של הזרעה עם גונאל אפ 300 כאשר בסבב הזה לקחתי 9 ימים ברמה יומית של 62.5. יום 8 למחזור נצפו 2 זקיקים 10, 14 רק בשחלה ימין יום 11 למחזור נצפה זקיק בגודל 15 בשחלה ימנית יום 13 למחזור נצפה זקיק 15 בימנית ועוד זקיק בגודל 21 בשחלה השמאלית! האם היה טעות בפענוח הראשוני? הרי מעין צץ פתאום זקיק בגודל 21 ולא נצפה יומיים קודם לכן? בנוסף, נאמר לי באותו היום של הזקיק בגודל 21 להזריק אוביטרל ( ערכי e2 של 1197 ופרוגרסטרון 1.4 ו Lh 4.6 ) השאלה היא אם לא מאוחר להזריק את האויבטרל כי יש מצב גדול ואני גם מרגישה שאני כבר נמצאת בביוץ תודה על העזרה !

לקריאה נוספת והעמקה

האוביטרל לא מונע ביוץ אם הגיע זמנו בעקבות העליה הטבעית ברמות ה- LH.

29/01/2019 | 08:23 | מאת: אורית

בוקר טוב ממתי סופרים את היום הראשון למחזור? אתמול בערב התחיל דימום אבל לא כרגיל אלא רק בניגוב דם אדום בשילוב דם חום .היום אותו הדבר. אני לא בהיריון ובדרכ הוסת שלי קלה אבל לא ככה.האם להתחיל את הספירה מהיום? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ היום הראשון לווסת נחשב היום בו יש דימום של ממש, כזה שמחייב החלפת התחתונית בתחבושת או טמפון.

28/01/2019 | 15:17 | מאת: מעיין

היי צהריים טובים אם עשיתי החזרה של 2 עוברים ב4 לחודש מתי אפשר לעשות אולטרסאונד לבדיקת דופק ? תודה על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

מ- 1 לפברואר

קראתי שהורמונים גבריים עוזרים לפוריות האם נכון עבורי לקחת dhea for men? שכולל גם אבץ זה יעזור או יזיק? תודה מראש ממתינה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

על DHEA מציע שתקראי את המאמר: http://baby4u.co.il/Content.aspx?id=945

28/01/2019 | 10:25 | מאת: אסתי

שלום רב ביצעתי בדיקות דם שבוע אחרי ביוץ ומעקב זקיקים בהנחיית הרופא התוצאות: LH- 7.6 E2- 495 פרוגרסטרון - 48 האם הערכים תקינים ותואמים לשלב זה? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

את אחרי הביוץ.

28/01/2019 | 08:53 | מאת: לירון

שלום רב, נטלתי במשך שנתיים ציפרלקס ובחודש האחרון נוטלת וולבוטרין עבור דיכאון והפרעות אכילה. אני מתחילה טיפולי פוריות, האם ניתן להמשיך עם הכדורים? תודה מראש על המענה..

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ ממשיכים, אבל מומלץ להתיעץ עם הרופא המטפל.

27/01/2019 | 13:56 | מאת: שרון

שלום, אנחנו מנסים מזה 5 חודשים להיכנס להריון. לכן הפסקתי גלולות. שלושה חודשים ראשונים הופיע המחזור כל 37 יום. מחזור רביעי תוך 28 יום ועכשיו כבר 45 ימים ללא מחזור. בדיקות הריון שליליות. לאחרונה התחלתי להתאמן באופן קבוע ולאכול בריא, כולל נטילת אומגה 3 וחומה פולית. מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם חוסר איזון הורמונלי? האם ללכת לרופא לקחת כדור לזירוז מחזור? מה עליי לעשות??

לקריאה נוספת והעמקה

אם המחזורים נותרים לא סדירים כדאי לפנות לרופא לברור.

27/01/2019 | 12:09 | מאת: רויטל

שלום ביום 14 בטא שלילית. האם להפסיק בבת אחת את כל האסטרוגן והפרוגסטרון? 2.פרוגסטרון יצא 22.11 כדי לדעת להבא, האם התמיכה לא הייתה מספקת? 3.מתי צריך לעשות US כדי לבדוק שהרירית מתאזנת ומתי לחזור על בדיקות דם כדי לראות שהכל מתאזן? 4. מתי אמורים לצאת כל ההורמונים מהגוף? כי לוקחת כרגע קרטיה כל יום ורציתי לחזור לקחת יום כן יום לא. 5.עשיתי את ההחזרה 28 יום מהווסת, (גיל 50 ומוקפא לא שלי) האם זה נכון לעשות את ההחזרה כל כך מאוחר מהווסת? 6. אחרי ההחזרה היו כאבים ולחץ בבטן תחתונה, האם במקרה כזה הייתי צריכה לבדוק אם התמיכה מספיקה? מנסה להגיע למסקנות ולקחים לטיפול הבא בע"ה. 7. למה לא הצליח- זה בגלל הגיל, מועד ההחזרה, התמיכה,רירית-7,עצבים וסטרס? 8. מכיוון שעשיתי הרבה IVF בגיל מאוחר ונתנו לי לטפח ציפיות שווא ולקחת מלא הורמונים "בחסות החוק", האם תוכל לתת לי תשובה כנה ולהגיד לי מה הסיכויים בגיל כזה להריון ראשון ממוקפא? המון תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
27/01/2019 | 14:47 | מאת: רויטל

אם עשיתי את ההחזרה ב14 לחודש באיזה תאריך הביתא? נראה לי שהקדמתי ביום. היום שלילית. יש טעם לחזור על הביתא מחר? וכמה זמן אתה מציע לתת לגוף להתאושש מטיפול לטיפול, כי ביחד עם האסטרוגן והתמיכה לקחתי כמעט 200 כדורים! (כולל בבליעה ווגינלית).תודה.

מקובל לעשות את הבדיקה כעבור 12 יום, כלומר ב 26 לחודש אצלך. אם יש ספק תמיד כדאי לחזור על הבדיקה. אחרי ווסת טובה לא חייבים לנוח, אבל נפשית הגיוני לרווח קצת את הטיפולים.

28/01/2019 | 17:18 | מאת: רויטל

למה לא קיבלתי התייחסות לשאלותי.

1. כן 2. נראה תקין. 3. ביוום 3 למחזור. 4 תוך כיממה. 5. מקובל שאפשר עד 35 יום. 6. לא נראה קשור לתמיכה. 7. כדאי לשאול את הרופא המטפל שעוקב אחריך. 8. אם הביצית צעירה והרחם תקין, הסיכוי גבוה.

30/01/2019 | 14:02 | מאת: רויטל

על המענה ההתייחסות והעידוד.

בהצלחה

26/01/2019 | 19:16 | מאת: חדשה.

שבוע טוב, תודה על המתן תשובות.. שלום, אני בת 25 נשואה כשנה וחצי. בגלל אי סדירות במחזור עשיתי בדיקת פרופיל הורמונלי שבה היה fsh:165 Lh: 89 כמו כן, אחותי נשאית של גן איקס שביר (נולד לה בן עם איקס שביר) השאלות שלי הן: 1. אם לא ערכתי את הבדיקות דם בשעת מחזור, האם זה משפיע על התוצאות? יש עניין לערוך בדיקות נוספות? בימי המחזור? 2. האם התוצאה כ"כ גבוהה זה מראה על כך שגם אני נשאית של הגן איקס שביר? 3. האם יש סיכוי שאוכל להכנס להריון? משלי? (הרופאת נשים שלי אמרה כי הדרך שאוכל להכנס להריון היא ע"י ביצת לא שלי וזרע של בעלי ולעשות הפריה. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

1. כדאי לחזור על הבדיקות בתחילת המחזור. 2. לא בהכרח, אבל נשאות יכולה להסביר את התוצאה החריגה. 3. צריך לחזור על הבדיקות, אבל סביר להניח שהרופאה צודקת.

27/01/2019 | 19:28 | מאת: חדשה

תודה רבה על התשובה המהירה.. מהן עוד השסיבות שבגללן יכל להיות fsh כ"כ גבוה? 2. אין איזהוא טיפול שיכול להוריד את הממידם ושאוכל להכנס להריון?

1. בד"כ הסיבה היחידה היא חוסר תגובה של השחלה לגירוי על ידי ה- FSH. 2. כל תכשיר אסטרוגני יוריד את רמות ה- FSH, אך לא יפתור את הבעיה של חוסר בביציות בשחלות.

08/04/2019 | 10:07 | מאת: המשך לשאלה

שלום, לאחר כחודש וחצי שלא קיבלתי מחזור ב"ה קיבלתי מחזור וערכתיי בדיקה חוזרת בה יצא: fsh:7.79 LH 4.9 בנוסף ערכי בדיקת גן איקס שביר התברר כי אני נשאית יש 79 חזרות ו29 חזרות. לאחר התיעצות עם פרופסור מומחה הוא המליץ לעשות בדיקת דםamh.ואמר שאין ככ חשיבוות לבדיקות פרופיל הורמונאלי עד כמה באמת התשובה שיצאה לא ככ אמיתית? בנטסף האם לדעתך ישנו סיכוי שיש לי מספר תקין של בציות?

10/04/2019 | 17:06 | מאת: המשך לשאלה

בבדיקת דם של amh יצאה 0.14

האם ניתן לקחת כדורים נגד צרבת (כמו לוסק) ביום של החזרת העוברים ובימים עד בדיקת הדם או שזה עשוי להפריע להשרשה? אומנם כואבת לי הבטן בלי הכדורים (לא קריטי), אבל אם צריך אפסיק. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה לקחת.

25/01/2019 | 12:22 | מאת: שאלה

שלום, יום 12 להחזרה. עשיתי בדיקה ביתית ביום 11 שהייתה שלילית. מחכה לביתא ביום 14. אם אקבל את הווסת עד אז האם עדיין להמשיך עם הפרוגינובה אסטרופם ואוטרגוסטן? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אם זו ווסת ברורה אז אפשר להפסיק עם הפרוגינובה אסטרופם ואוטרגוסטן

25/01/2019 | 11:36 | מאת: אסתי

שלום רב, אני מטופלת ב- ivf (ילד ראשון) מגיל 42 כבר שנה. לפני התחלת הטיפולים הרופא גניקולוג בקופ"ח היפנה אותי לבדיקות דם ול- us תלת מימד שהיו תקינים. אני כבר אחרי 7 החזרות שלא הושג היריון (לעיתים היו 2 עובדים והרוב עובר אחד בגודל 4 תאים להחזרה). קראתי שאם יש הרבה כשלונות צריך לעבור צילום רחם כדי לשלול הימצאות של נוזל בחצוצרות שיכול למנוע השרשה של העוברים. ונאמר לי שאין צורך בצילום רחם כי הבעיה בגיל. אבל אני לא מבינה מה זה שייך, הרי יכולה להיות סיבה נוספת לכשלונות חוץ מהגיל, נכון?

לקריאה נוספת והעמקה

נכון. ניתן לשקול אחרי כישלונות חוזרים ביצוע צילום רחם.

25/01/2019 | 09:37 | מאת: גלית

עד כה קבלתי לתמיכה 3 אנדומטרין ביום. היתה לי הפלה אחת שכנראה היתה בגלל גילי.יש לי רירית עבה ״ויפה״. כעת הרופא, (רופא אחר הפעם), נתן לי לתמיכה נוסף על 3 אנדומטרין גם 2 דופסטון, ואסטרופם אחד. בעבר לקחתי דופסטון עם עובר מוקפא (שלא צלח), והיו לי תופעות לוואי לא נעימות. 1. האם הדופסטון הכרחי? במידה שהוא מסייע במניעת הפלות, לא עדיף לקחת אותו אם ההריון משתרש? 2. האם כדאי לי אכן לקחת אסטרופם אחד ביום, בבחינת לא יועיל לא יזיק, או לחילופין האסטרופם עשוי להועיל. או שמא לגרום לנזק אם אין בו צורך. אוסיף שאני מאד רגישה לתרופות ולכן גם לא לקחתי גלולות בעבר. מה לדעתך עשויה להיות התמיכה האופטימלית עבורי. המון המון תודה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

1. יש תחליפים לדופסטון. 2. לא סביר שהוא יגרום נזק, אבל אין סיבה להתעקש עלין אם הוא גרם לך תופעות לוואי.

24/01/2019 | 22:54 | מאת: בתיה

האם ביום 11 להחזרה סטרס ועצבים יכולים להפריע?

לקריאה נוספת והעמקה

כנראה שלא, אבל אני לא מכיר המון מטופלות רגועות ושלוות ביום 11 להחזרה לשם השוואה.

24/01/2019 | 17:49 | מאת: רוית

שלום פרופ' זיידמן, הוחזר לי עובר אחד ביום 3. את השני ניסו לגדל לבלסטו. היום חזר אליי הרופא שהעובר עוד לא בשלב הבלסטו, אלא בשלב המורולה, ולכן לא מסונכרן עם הרחם, ולכן לא המליץ על החזרה שלו. האים כך אכן נכון? מה היית ממליץ לגבי עובר זה והחזרתו? לא הצלחתי להבין את עומק העניין. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי מספיק פרטים על מנת לענות לך, אבל אני מניח שינסו לגדל את העובר לשלב הבלטוציסט ולהקפיא אותו.

24/01/2019 | 10:25 | מאת: אנונימית

עוקבת אחרי חום השחר וסימנים נוספים.ב18 לחודש היו כאבים עזים בשחלה ובדיעבד היו סימן לביוץ.אני כרגע בהפסקה מטיפולים.חום הגוף עלה בהתאם אחרי רק שהוא עולה ויורד .האם הדבר אכן מעיד על מחסור בפרוגסטרון? השלב הלוטלי שלי הוא 14 יום .הטם בכ"ז מומלץ כן לקחת אנדומטרין אפילו שאני כרגע מנסה להכנס להריון על בסיס טבעי? ברקע-לא מוסברים.הגיל של שנינו 40. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
25/01/2019 | 08:39 | מאת: אנונימית

שאלה נוספת בבקשה: איך יודעים אם צריך תוספת פרןגסטרון?(ללא בדיקה). האם שלב לוטאלי של 14 יום אומר שהפרוגסטרון מספיק גבוה לצורך תמיכה בהיריון? 2. נוטלת 3 מ"ג מלטונין ביום עקב בעיות שינה(ישנה 4 שעות בלילה ) האם יש לו השפעה על חום השחר ו/או פרוגסטרון? תודה

1. חום השחר נמצא בהתאמה מאד מוגבלת לרמות הפרוגסטרון שלך. קשה ללמוד ממנו הרבה. 2. נדיר מאד מצב של חוסר בפרוגסטרון בביוץ טבעי תקין. 3. למלטונין יש השפעה מסוימת.

24/01/2019 | 08:43 | מאת: נאווה

שלום, עשיתי בדיקה ביתית ביום 11 שיצאה שלילית האם מומלץ להמשיך עם ההורמונים עוד 3 ימים ולבצע בדיקת דם ביום 14? מה הסיכויים אם בכלל? 2. מתי מפסיקים עם כל הפרוגינובה ואסטרופם ואוטרגוסטן ופולית והאם בבת אחת? 3. שמעתי על בדיקת era שמצריכה בדיקת פיפל אבל קראתי ש85% מהנשים שעשו את הבדיקה התוצאה היתה שהם היו צריכים להחזיר למשל עובר 3 ביום 4 כלומר עוד יום של תמיכה פרוגסטונית. האם ניתן לעשות זאת ולחסוך את הבדיקה הכואבת והיקרה? 4. כדי להגן על הרירית לא צריך להמשיך עם הפרוגסטרון ולכמה זמן? אני מה 20.12 עם פרוגינובה ב6.1 נוסף גם אסטרופם וגינלי ומה 11.1 גם אוטרגוסטן. ההחזרה היתה 28 יום מהמחזור. האם זה בסדר? 5.האם חשוב גם היכן מחזירים ברחם כלומר באיזה מקום בדיוק ולכן צריך שהרופא יהיה מיומן מאוד בהחזרות? 6. החזירו לי מוקפא ברירית 7.1 האם זאת הסיבה לכישלון . כמו כן לא ביצעתי היסטרוסקופיה 5 שנים אבל מאז עברתי רק 2 החזרות. האם צריכה היסטרוסקופיה לדעתך? מנסה לחפש מה הסיבה לאי הצלחה כדי שפעם הבאה כן יצליח בע"ה. 7. האם בגיל 50 יש עוד סיכוי להצלחה ומה עושים כדי למקסם אותה? סליחה על ריבוי השאלות. אשמח לתשובות. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. בדיקה ביתית מדויקת רק מעל 14 יום לאחר ההחזרה. 2. מקובל להמשיך את התמיכה לפחות עד שמבצעים בדיקת היריון. 3. לא מקובל. 4. עד שמבצעים בדיקת היריון. 5. נכון. 6. הרירית לכאורה בסדר. 7. בהנחה שהביצית מאישה צעירה, הרי שבד"כ אין קושי להרות בגיל 50.

23/01/2019 | 18:24 | מאת: רונית

מחזור אחרון ב29.12 ביוץ ב9-10.1, הזרעה עם מונופר ומאז תמיכה עם אנדומטרין, ואסטרופם. מה 18.1 בחילות תמידיות, תחושות של הריון. ב20.1 בלילה עשיתי בדיקה ביתית יצא פס כהה ופס בהיר. היום בבוקר 21.1 עשיתי בדיקת דם ויצא שלילי. היום זה 11 יום מהביוץ בערך. יכול בכל זאת להיות הריון?

לקריאה נוספת והעמקה
23/01/2019 | 18:30 | מאת: רונית

רק רוצה לציין שקיבלתי דיקפפטיל ביום הזרעה, ועשית את בדיקת דם ב21. 2 ולא היום (23.1). אודה לתשובתך

לא מאד סביר.

23/01/2019 | 14:18 | מאת: נועה

שלום, 10 ימים אחרי החזרה, בגלל עצירות קשה לחצתי מאוד חזק שעה אחרי ששמתי אוטרגוסטן וראיתי שרוב האוטרגוסטן יצא. האם צריך לשים שוב? יש לציין שלוקחת 2 אוטרגוסטן 200 , פעמיים ביום. כמו כן אם לוחצים חזק זה לא משפיע על הרחםועל ההחזרה?תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר תמיד להוסיף אוטרוגסטן, אם נדמה לך שחלק נפלט החוצה. לחץ חזק לא משפיע על הרחם ועל ההחזרה.

23/01/2019 | 11:41 | מאת: מצפה בקרוב

שלום רב. במהלך טיפול מוקפאים. לוקחת אסטרופם 4 פעמים ביום. מאתמול הפרשות חומות בהירות. קרה לי גם במחזור הקודם שלא נקלט. אני חוששת שגם הפעם זה ישפיע. בבדיקת הקודמת ( לפני יומיים) רירית תלת שכבתית 7.5 ממ. לפני שבוע היסטרוסקופיה תקינה. ביום שני קיימתי יחסים ללא דימום או כאבים אחריהם. הרופא המטפל לא מודאג. אך אני ממש דואגת שזה יכול להיות קשור לכישלון בטיפול. מה דעתך? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הפרשות חומות בהירות באמת שכיחות ובד"כ לא מורות על בעיה.

25/01/2019 | 16:27 | מאת: מצפה בקרוב

תודה רבה. בבדיקה בחמישי הרירית עלתה ל9.5 והאסטרוגן קצת ירד ל1257 מ1293. ההםרשות ממשיכות ולפעמים בדמות חוטים בחום כהה. הרופא שלי לא מודאג. מה אתה אומר? למה זה קורה? במחזורים לפני האסטרופם לא קרה לי מעולם. תודה רבה!

אם שאר הנתונים טובים לא נראה שהפרשות הם סיבה טובה לדאגה.

22/01/2019 | 19:16 | מאת: אני

שלום רב, לאחר החזרת בלסטוציטיס מוקפא יום 10 להחזרה בטא 244 יום 12 להחזרה 520 האם העליה תקינה? האם לבדוק הכפלה נוספת? מתי אפשר לוודא שמדובר בהיריון תוך רחמי? ומתי צפוי להיראות דופק? תודה על תשובותייך!!

העליה תקינה. אין צורך לבדוק הכפלה נוספת. בעוד כשבוע אפשר יהיה לוודא שמדובר בהיריון תוך רחמי. בעוד שבועיים צפוי להיראות דופק. בהצלחה.

22/01/2019 | 11:07 | מאת: מישל

היי פרופסור, בדיקת בטא 12 יום לאחר החזרה של עובר טרי בן 3 ימים הייתה 141, יומיים לאחר מכן 365. האם יש צורך לחזור על הבדיקה לפני אולטרסאונד ראשון?

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך. בהצלחה.

22/01/2019 | 04:12 | מאת: דנה

שלום רב, החזרת עוברים מוקפאים בני 4 ימים. ביום ה-11 עשיתי בדיקת בטא ויצא שלילי. האם זו התשובה הוודאית? ( הייתי צריכה לעשות ביום ה-14 אך לא התאפקתי). האם יש צורך בבדיקה נוספת? תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

אם הווסת לא תגיע כדאי לחזור על הבדיקה.

23/01/2019 | 08:56 | מאת: דנה

כמה זמן מיום האוביטרל או ההחזרה המחזור אמור להתחיל?

כשבועיים

23/01/2019 | 09:54 | מאת: דנה

תודה. המחזור אמור להגיע שבועיים אחרי על אף שאני לוקחת קרינון? (ההחזרה הקודמת המחזור הגיע ביום הבטא וכבר יומיים לפני היו הפרשות..על אף הקרינון , אז אני כבר לא יודעת)

כן, למרות שלעתים יתכן איחור בהשפעת הקרינון.

21/01/2019 | 23:28 | מאת: גליה

האם סיכויי ההשרשה גבוהים יותר עם תמיכה של אסטרופם, גם אם הרירית עבה דייה? אני מגיבה לא טוב לכדורים מסוג זה, לכן לאורך השנים גם לא נטלתי גלולות. כעת מתלבטת אם לקחת את האסטרופם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ אין צורך, אבל ישנם מצבים (למשל לאחר שאיבה עם דקאפפטיל כטריגר) בהם יש צורך בנטילת אסטרופם.

מדוע בתרומות ביצית רוב הזמן מגדלים עוברים לשלב של בלסטוציסט? הרי מדובר בתורמות צעירות וזה נראה מיותר. הרי רוב הזמן מחזירים ביום 3 בטיפולים בנשים צעירות. תודה

מכמה סיבות טובות. 1. כשאישה רוכשת בכסף רב ביציות היא רוצה לדעת שקיבלה ביצית איכותית. ביצית שמגיעה לאחר הפרייתה לשלב של בלסטוציסט היא בד"כ כזו. 2. בתרומת ביציות חשוב להקפיד על החזרה של עובר בודד. החזרה של בלסטוציסט מעלה את הסיכוי ששעורי ההיריון יהיו הגבוהים ביותר. 3. גם בנשים צעירות המגמה כיום היא לעדיף החזרה של בלסטוציסט בודד, אבל זה כמובן מחייב יותר משאבים ומיומנות מצד המעבדה.

21/01/2019 | 22:33 | מאת: בתיה

שלום האם בגיל מבוגר עם החזרת מוקפא על בסיס טבעי שנכשלה ועוד החזרה עם הורמונים , נשארו מעט מאוד מוקפאים. האם 1. מומלץ בדיקת era? 2. .האם מומלץ לגדל לבלוציסט? מה עוד ניתן לעשות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. בהחלט אפשר לשקול את הבדיקה. 2. תלוי במצב ההורמונים שהוקפאו.

22/01/2019 | 01:52 | מאת: בתיה

תודה. היכן מבצעים את הבדיקה והאם צריך גם היסטרוסקופיה? ביצעתי לפני 5 שנים בערך ומאז עברתי רק 2 החזרות. תודה.

בדיקת ERA מחייבת ביצוע בדיקת פיפל (דגימה של רירית הרחם).

21/01/2019 | 22:05 | מאת: הילה

בסבב הנוכחי קבלתי זריקת דפפקטיל אחת (0.1) ביום השני של המחזור בשילוב עם מונופור. בשאר הימים קבלתי רק מונופור ובהמשך נוסף צטרוטייד. כעת לפני השאיבה התבקשתי להזריק רק אוביטרל ללא דפפקטיל. יש סיבה לכך שלא התבקשתי להזריק גם דפפקטיל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הדקאפפטיל פחות יעיל לפני השאיבה, במחזור שבתחילתו כבר הוזרק דקאפפטיל.

21/01/2019 | 12:17 | מאת: רוז

נטלתי אסטרופם 2 מג פעמיים ביום לחמישה ימים.(להגברת ביוץ הריון)6 ימים אחכ התחיל דימום.יכול להיות שזה בגלל האסטרופם? זה אומר שבחודש זה הפסדתי את הביוץ?

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן שזה קשור ברגישות הרירית לתנודות ההורמונליות.