פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית

71152 הודעות
48083 תשובות מומחה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית

על מנת להתייעץ, לחלוק, לשתף ולשוחח, אתם מוזמנים לפורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה ולפורום פוריות חברתי; פורום פיריון האישה והפריה חוץ גופית מיועד לשאלות מקצועיות בלבד.
01/05/2019 | 11:32 | מאת: איימי

שלום פרופסור, לאחר החזרת עוברים בלסטו ביום ה6 . ב.דם 12 יום אחרי 29.4 בטא- 103 ב.דם 14 יום אחרי 1.5 בטא 258 ההכפלה 1.5 האם זה תקין ?

לקריאה נוספת והעמקה

כן. בהצלחה.

01/05/2019 | 09:59 | מאת: גלי ר

שלום רב. אני שבוע לאחר החזרת מוקפאים עם תמיכה של אוטוגרסטן 300 כפול 3 פעמיים ביום + אסטרופם *3 התחיל לי דימום 1 האם יכול להיות כי מדובר במחזור למרות הטמיכה? 2 אם חלילה הטיפול שוב נחשל יש בדיקה שניתן לבצע על מנת לברר כישלונות חוזרים?

לקריאה נוספת והעמקה

1. יתכן. 2. יש מגוון בדיקות, למשל צילום רחם או היסטרוסקופיה, PGS וכו'.

אני בת 44 ועכשיו בתחילתו של הריון שני באמצעות IVF. מודעת היטב לסיכוי הגבוה יחסית לתסמונת דאון בגלל הגיל ויש לי כמה שאלות בעניין: 1. האם יש טעם בבדיקת שקיפות עורפית וחלבון עוברי? למיטב זכרוני הגיל משוקלל שם ואז ההערכה בכל מקרה תצא גבוהה אני מניחה וההמלצה תהיה על מי שפיר. האם יש משהו שבדיקה זו בודקת ולא מתגלה בNIPT או מי שפיר? 2. ההריון יקר לי מאד מאד. עברתי דרך לא פשוטה כדי להרות בגילי ולא הייתי ששה לסכן אותו בבדיקת מי שפיר או סיסי שליה, ושוקלת בדיקת NIPT לאיתצור 3 הטריזומיות שלהבנתי הן היחידות שיש לגילי השפעה ממשית עליהן. מה דעתך? מה ההבדלים בין הבדיקות השונות?

לקריאה נוספת והעמקה

1. כן, בדיקת שקיפות עורפית יכולה להעיד על בעיות גנטיות שלא תמיד ישללו על ידי דיקור מי שפיר. יותר מכך, אם הבדיקה לא תקינה יומלץ לבצע דגימת סיסי שליה בשבוע 11-12 ולא להמתין לדיקור מי שפיר. 2. דיקור מי שפיר יכול גם לזהות תסמונות שקשורות לעודף או חסר בחומר גנטי. זה אומנם לא קשור לגיל, אבל מתרחש בכ- 1 ל- 150 הריניות.

לאור הנתונים שציינתי לגבי גילי המתקדם והאתגר בלהשיג את ההריון הזה, אני מאד חוששת מלסכן אותו במי שפיר וסיסי שליה. האם בדיקת שקיפות בשבוע 11 ולאחריה בדיקת NIPT בהנחה ששתיהן תקינות - יכולות להוות חלופה ראויה?

זו בהחלט אפשרות סבירה, למרות שאת מוותרת על חלק מהמידע הכנטי החשוב שיכול להתקבל כיום רק דרך דיקור מי שפיר.

30/04/2019 | 22:13 | מאת: אני

שלום פרופסור זיידמן אני בת 30. ולפניי כחודש עברתי הפלה בגרידה בשבוע 11. לאחר כ-5 ימים התאשפזתי עקב דלקת באגן. קיבלתי אנטיביוטיקה ל-24 ש' ולאחר מכן פומי.במשך שבועיים. היום- כחודש לאחר ההפלה -חזרו לי כאבי בטן תחתונה. בא"ס נראת רירית 6.4 ונוזל עכור באגן בעובי 4 מ"מ. (אולי מדובר בקרישי דם). גודל הרחם -60x61x52 . כחודש לאחר ההפלה- גם נראה נוזל אך היה צלול. והיה 2 מ"מ. מה לעשות? אני חוששת מאד.! ברקע אנדומטריוזיס. ודלקות אגן חוזרות. -היו לי דימומים שנראו כמחזור כשבועיים לאחר ההפלה הנ"ל. אודה למענה.

לקריאה נוספת והעמקה

אני מניח שכאשר מחזורי הביוץ יחזרו הרירית תתאושש.

01/05/2019 | 10:44 | מאת: אני

הענין הוא שכרגע אני סובלת מכאבי בטן תחתונה שחזרו שוב לפניי יומיים. האם הדלקת באגן אולי עדיין קימת ?

יתכן. כדאי להיבדק בחשש כזה.

01/05/2019 | 16:27 | מאת: אני

שלום פרופסור . סליחה שאני מנדנדת. הנוזל ברחם שנצפה הינו עכור. ואף גדל . לפניי כשבועיים היה צלול ...ו 2 ממ ועכשיו הוא עכור. וגדל ל 4 ממ . אני מאד חוששת . האם אפשר לשאוב את הנוזל הזה ?הוא יכול להזיק ? כואבת לי מאד הבטן . ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות .

אני חושב שאם כואבת לך מאד הבטן את חייבת להיבדק בהקדם.

30/04/2019 | 18:44 | מאת: דנה

מה נחשב ערך שעלול להיות נמוך מידי בסוף ההריון ולקראת הלידה, כזה שעלול לגרום לבעיות בזמן ולאחר הלידה? האם בערכים שהם סביב ה9-10 כדאי לעשות עירויי ברזל (בהנחה שכבר לוקחים 2 כדורי ברזל כל יום)?

לקריאה נוספת והעמקה

ערכים שהם מתחת ל- 10 מטרידים ןכדאי לשקול האם לעשות עירוי ברזל.

30/04/2019 | 14:51 | מאת: גיגי

אני 11 ימים אחרי הפלה על ידי ציטוטק .( ההפלה היתה בשבוע 9 בהריון ,שק ריק מתאים לשבוע 6 ).לפני שבוע ב us אמרו הפלה שלמה ,שארית מעטה מאוד מאוד .עכשיו הדימום כמעט הסתיים .השאלה שלי עשיתי בדיקה לביטא היום ויצא לי 700 . האם זה מדאיג , הרי זה ערך גבוה אחרי 11 יומ מההפלה וכמעט אין דימום ???מתי היא תתאפס ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא הבנתי מדוע נתבקשת לעשות בדיקת בטא, אך אין לכך משמעות בשלב זה לאחר שהשק נפלט.

הביטא כדי לדעת אם השאריות ירדו עם הדם או לא . מתשבותך הבנתי שערך 700 זה לא מדאיג ?

אפשר לענות על השאלה . כי זה דחוף בשבילי , תודה

המעקב עם בדיקות בטא מטעה ובד"כ מיותר, בגלל שלוקח זמן עד שהערך מתאפס. עדיף לבצע אולטראסאונד בווסת הראשונה ולוודא שחלל הרחם ריק.

30/04/2019 | 14:08 | מאת: מצפה. בקרוב

שלום פרופ'. ב8/4 החזרה של בלסטו. ב18/4 בטא 64. ב21/4 בטא 132 ב23/4 בטא 224 ב25/4 בטא 505 ב30/4 בטא 1546 ב30/4 בטא 2538. לא הייתה הכפלה. אני גם ככה מאוד חוששת. יש סיכוי להריון תקין? אולטרסאונד נקבע רק לשבוע הבא. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

העלייה של הבטא באמת אטית, בדיקת האולטראסאונד תסייע לקבוע האם ההיריון תקין.

30/04/2019 | 14:53 | מאת: מצפה בקרוב

יש סיכוי אבל להריון תקין? הרופא המטפל טוען שכרגע נראה תקין.. תודה!

יש סיכוי להריון תקין.

29/04/2019 | 15:20 | מאת: איימי

שלום פרופסור, החזרתי 2 עוברים בלסטו יום 6 לפני 12 ימים והבטא היא 104, פרוגרסטרון 89 ואסטרדיול 1390 האם הערכים תקינים ? אני לוקחת אנדומטרין 3 פעמים ביום. להמשיך עפ התמיכה ? אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

הערכים תקינים. להמשיך עם התמיכה.

29/04/2019 | 15:11 | מאת: אלון

שלום לך. אשתי בגיל 44 וחצי מחזורים קצרים(סביבות 22 ימים למחזור)וביוץ מוקדם לפחות במחזור האחרון(הביוץ במחזור שלפני זה שהתחיל אתמול היה כנראה ביום 9 או 10)קיבלה אתמול 28.4 ווסת אחה"צ והבוקר התחילה טיפול הפריה-הזריקה אלנובה לכן בימים הקרובים היא לא צריכה להזריק.האם בנסיבות האלה אפשר יהיה להגיע לשאיבה עוד לפני ערב יום העצמאות,כלומר עד יום שלישי 7.5(ביום 7.5 זה בסדר.רק שלא יהיה ביום הזכרון 8.5)?

לקריאה נוספת והעמקה
29/04/2019 | 22:42 | מאת: דינה

מי הדביל שמייצר אשליות בגיל כזה ומבזבז לכם תזמן?

30/04/2019 | 07:42 | מאת: אלון

האישה יחסית פוריה לגילה. בגיל 44 ו-9 חודשים(בקיץ 2017)ניקלטה ספונטנית והיתה הפלה טבעית בשבוע 8 בגיל 43 ועוד 8 חודשים(ביוני/יולי 2018)הריון כימי כתוצאה מהפריה לפני חודש FSH יצא 6.12 ביום 4 למחזור במסגרת פרופיל הורמונלי קופת חולים אישרה עכשיו את ההפריה(למרות הגיל ולמרות שיש לנו 2 ילדים מהריונות ספונטניים לפני 9,12 שנים) וזה מבחינתנו הנסיון האחרון בהחלט כך שאם הוא לא יצליח אז לפחות נגע שעשינו את המקסימום. האם בנסיבות האלה את עדיין סבורה שזה מיותר?

נירשם בטעות בתחילת התגובה הקודמת 44 ועוד 9 חודשים כשהיה אמור להיות 42 ועוד 9 חודשים.

30/04/2019 | 11:55 | מאת: דינה

כל רופא נורמלי והגון יאמר לך שהבעיה בגיל הזה היא איכות הביצית. ביציות זקנות לא מניבות הריון. בשביל חצי אחוז סיכוי לא שווה לנסות. צריך מאתיים ניסיונות כדי להצליח. תרומת ביצית זה הכיוון הנכון. גובה fsh חסר משמעות. הגיל של הביציות זו הבעיה. העוברים בגיל הזה דפוקים רובם ככולם. זה מיותר לגמרי. שים לב כמה שיבושים כבר יש לאישתך כמו קיצור מחזור ועוד. חבל עליכם. לא מרפה ידיים אבל אם יקרה יקרה באופן טבעי. מי שמטפל בה סתם עושה מכם כסף ופוגע בבריאותה וכל רופא הגון היה אומר לה להפסיק טיפולים. ניכר שהרופא שלה עושה צחוק. לך לרופא כמו הורוביץ בהר הצופים או משיח והם יאמרו לך תאמת בפנים. בהצלחה ורק בריאות.

בגיל 42 43 הסיכוי כנראה טיפה יותר טוב. חשבתי שקרובה ל45. שיהיה בהצלחה.

מה שרשמתי שבגיל 42-3(42 ו-9 חודשים)היא נקלטה ספונטנית ונפל בשבוע 8 וכעת גילה 44 וחצי והולכים להפריה שניה כשהראשונה הסתיימה בהריון כימי כשהיא היתה בגיל 43 ועוד 8 חודשים. בכל מקרה זה לא מה שאת חושבת.הרופא ממש לא עושה מאיתנו צחוק ולא דחף להפריה הזאת.זה אני ש"דחפתי"לזה כי אני מאמין שאשתי יחסית פוריה לגילה והסיכוי אגב ללידת חי לא חצי אחוז בגיל זה אלא 2 אחוזים לפי נתוני משרד הבריאות והרופא המטפל מעריך את סיכוייה ב5 אחוז(כנראה כי היא יחסית פוריה לגילה) בכל אופן המטרה שלי היא לעשות את המקסימום עם הנסיון הזה שהוא האחרון בהחלט.כך שגם אם לא ילך נדע לפחות שעשינו את המקסימום כי לתרומת ביצית בכל מקרה לא נלך(כי יש כבר 2 ילדים ועוד בן ובת) אשמח אם תגיבי להודעה זו-הייתי רוצה לדעת מה יש לך לומר אחרי ההבהרות שמסרתי כאן.

30/04/2019 | 12:22 | מאת: אלון

כתבתי לקראת סיום הטקסט הקודם שיש כבר 2 ילדים ועוד בן ובת.הכוונה שיש כבר 2 ילדים שהם בן ובת.סה"כ יש 2 ולא 4.ניתן היה להבין אולי בטעות מקודם שהכוונה שיש 4

לא מסכימה איתך זה שהיא נקלטה ומפילה מעיד שיש בעיה ולא את ההיפך. זה לא מעיד על פיריון שהיא נקלטת אלא מעיד שהיא עם עובר פגום שנפל. הריון כימי הוא לא אינדיקציה לפיריון. אין שום תועלת. שיהיה רק טוב. תשאל תרופא איך הוא הגיע ל5 אחוז. זה מביך לשמוע קשקוש כזה.

דרך אגב אני מבוגר מימנה ב3 שנים ומבדיקה עדכנית מלפני 3 חודשים הזרע תקין.לא משובח אבל תקין בבדיקה רגילה(ולא במיקרוסקופ כמו אצל ברטוב שמגדיל פי 6 אלף)-עשיתי בדיקה רגילה אצל לבורנטית.מורפולוגיה תנועה וכמות.לצורך העניין איכות הזרע בינונית עד מצויינת(בסולם 1 עד 5 הציון 4)אבל האם לדעתך יש מצב שגם הזרע קשור לעוברים הפגומים?

תלוי בתגובה השחלתית שלה החודש.

29/04/2019 | 13:40 | מאת: רוני

אני בהריון בשבוע 5, אחרי החזרת עובר קפוא במחחזור ספונטני לגמרי. אוטוגסטן 300 X 3 פעמים ביום, ולאחר שבדיקות הדם הראו על פרוגסטרון של כ-40NMOL, ירדתי ל-200 X 3 פעמים ביום. לאחר 3 ימים כאלה עם המינון המופחת פרוגסטרון 75 NMOL. האם אפשר לרדת עוד במינון? אני מרגישה כאבי ראש איומים ונדודי שינה. האם זה קשור לפרוגסטרון הגבוה?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי להיות זהירים כאשר מפחיתים את התמיכה. יתכן וחלק מהתלונות שלך קשורות להיריון ולא לתמיכה.

29/04/2019 | 05:38 | מאת: ליבי

אשמח לדעת מה הסיכויים מבחינת סטטיסטיקה לביצע החזרה של 2 עוברים מופשרים מבוססי ביציות שימור גיל 38 ועובר קפוא מופשר רגיל מגיל 40 - שלושתם באותו מחזור החזרה , להריון כשגיל האישה הוא 43 וחצי ? כן הריתי בivf מחזור טרי גיל 40 אבל ההחזרות האחרונות של 2 עוברים קפואים מגיל 40 וגיל 38- טרי מבוסס שימור לא הצליחו

לקריאה נוספת והעמקה

20-30%

28/04/2019 | 21:10 | מאת: מאי

שלום דר', האם יש בארץ תרומת זרע וביצית אמריקאי / מארצות הברית כולל תמונה של התורם/ת מינימום שנות ה 20 לחייהם?? אשמח לתשובתך. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

יש בארץ תרומת זרע, אבל לא תרומת ביציות, מארה"ב. ניתן לראות תמונה של תורמות מאוקראינה מהן מביאים לארץ ביציות.

מתלבטת אם החזרת שני עוברים מגדילה את הסיכוי ליהרות או שיש ממש בטענה שזה גוזל משאבים ויוצר תחרות בין העוברים. מודעת לסיכוני הריון מרובה עוברים. מדובר בעוברי יום שלוש כולם באיכות מצוינת. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

אין כנראה ממש בטענה שזה "גוזל משאבים ויוצר תחרות בין העוברים." סוג של Fake News. אבל אני בהחלט שייך לאלה שחוששים מהרינות מרובי עוברים. אז עדיף לבחור בהחזרה של עובר בודד אפילו אם זה על בסיס טענה כוזבת.

28/04/2019 | 11:19 | מאת: דידי

שלום רב פרופ׳ זיידמן , אשמח לדעתך בנושא. לאחר שני ניתוחים קיסרים נמצאה נישה בגודל 3.5 ממ. מספר מחזורים ifv והחזרות בוצעו בנוכחות נוזל ברחם שנשאב , וכשלו. לאחר 10 החזרות עברנו לתרומת ביצית ( גיל 40). הוחזרו גם עוברים ביום 3 וגם בלסטוציסטים משתי תורמות שונות ושוב כשל. כיום ישנו דיון האם נוכחות הנישה היא זו שמפריעה להשתרשות והאם תיקון שלה ( לא סימפטומטית) הוא נכון. אשמח לדעתך. תודה מקרב לב

לקריאה נוספת והעמקה

נוכחות של נוזל ברחם וכשלונות חוזרים בטיפול בהחלט מהווים שיקול בעד ניסיון של תיקון היסטרוסוקופי של הנישה.

28/04/2019 | 08:41 | מאת: כאבים בחזה ובפיטמות

אני בת 40 וחצי ללא ילדים ..לא קיבלתי מחזור כבר 5 חודשים ויש לי כאבים בחזה ובפיטמות

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לפנות לרופא נשים לבדיקה והערכה.

26/04/2019 | 21:05 | מאת: מממ

היי אני בשבוע 6 מחר ומרגישה התכווציות קלות בבטן התחתונה וגם הרגשתי כמה דקירות קטנות קלות ... מחכה לבדיקת דופק עוד שבוע . יש מה לבדוק בינתיים? יכול חהעביד על משהו לא תקין? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע תקין.

26/04/2019 | 19:42 | מאת: גל

היי, לקראת טיפולים. נצפתה דופן קדמית מעובה ביחס לאחורית ובתוכה מס שרירנים כשהגדול ביניהם הוא 8 על 10 מ״מ סמוך לסוזה. האם עלול להפריע לקליטה והריון? האם עלי לטפל בהם? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

זו תמיד התלבטות בגלל שמדובר בניתוח לא פשוט שעלול להשאיר את דופן הרחם מוחלשת. כדאי לעשות היסטרוסקופיה לוודא שהשרירנים לא מעוותים את חלל הרחם.

26/04/2019 | 05:29 | מאת: אלון

שלום לך.אשתי בגיל 44(ויש לנו 2 ילדים)ו"נאבקים"מול קופת החולים שיאשרו לנו טיפול הפריה.מחזורי האחרונים קצרים בני 20 עד 23 ימים למחזור.בגלל החג הטיפול האדמיניסטרטיבי בבקשה מתעכב ויחודש רק ביום ראשון 28.4.וזה היום שבו פחות או יותר היא אמורה לקבל מחזור.נניח שיאשרו תוך יומיים-שלושה והיא כבר תהיה ביום 3 או אפילו 4 למחזור(כאשר את בדיקת הדם ל lh,פרוגסטרון ואסטרדיול היא תעשה עם קבלת הווסת)האם עדיין ביום 3 או מקסימום 4 מבחינה טיפולית בנסיבות הגיל והמחזורים הקצרים יהיה טעם להתחיל את השלב ההורמונלי של גיוס הזקיקים שלפני השאיבה?

לקריאה נוספת והעמקה

לעתים קרובות כן.

25/04/2019 | 21:04 | מאת: רוית

שלום, האים מותר לעבור טיפולי שיניים יחסית מורכבים (כתר, ציפויים) בזמן טיפולים / או לאחר החזרה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מותר.

24/04/2019 | 19:48 | מאת: דורית

אני ביום ה12 מההחזרה ואין דרך לבצע בדיקת דם בבית חולים או בקופה. ממתי בדיקה ביתית תיתן תשובה חד משמעית?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אחרי 14 יום היא תיתן תשובה די מהימנה.

24/04/2019 | 10:15 | מאת: מממ

היי יש צורך בבטא נוספת לפני בדיקת אולטרסאונד? רשמת לי שהעלייה קצת איטית אבל בטווח סביר.. יום 12- 90 יום 14- 162 יום 16- 321 יום 19- 764 אני לא רגועה וחוששת שאולי משהו לא תקין? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נראית עליה תקינה. אולטראסאונד בעוד עשרה ימים יוודא את תקינות ההיריון.

יום ועוד יום, שעה אחר שעה מהי תוצאת ההחזרה? האם תהא זו אכזבה? אורגלוטרן יחד עם מנופור משחקים פה עם הפור אוביטרל או דקפפטיל בזריקה שוב גירוי יתר של השחלה שאיבה ואז החזרה וגם קרינון לקינוח ועכשיו בא לי רק לנוח שוב אני מדממת מתייעצת עם ד״ר גוגל ולא מתייאשת מקווה עמוק בתוך ליבי שלא יהיה זה סיפור מסרט טורקי

לקריאה נוספת והעמקה

בהצלחה

שלום אני 5 ימים אחרי שאיבה קיבלתי מחזור ב 7.4 והיום הופיעו הפרשות חומות ופצעון שמקדים את המחזור בדרך כלל? בתוכנית טיפול תבוצע החזרה אחרי המחזור העוברים הוקפאו בשל חשד לגירוי יתר שחלתי. האם זה תקין ההפרשות האלה? ובמידה וזה מחזור זה נורמלי?

לקריאה נוספת והעמקה

אם קיבלת דקאפפטיל במקום אוביטרל לפני השאיבה, אז צפוי שהווסת תקדים. אם קיבלת אוביטרל אז זה כנראה הפרשות מאחר ואינך לוקחת תמיכה.

23/04/2019 | 09:36 | מאת: ענת

שלום פרופ', אתמול , 14 ימים אחרי אוביטרל, תוצאות בטא הינה 16. יש סיכוי שיתפתח להריון תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

זו תוצאה נמוכה, כך שספק אם מדובר בהיריון ולא בשאריות של האוביטרל.

24/04/2019 | 11:24 | מאת: ענת

שלום פרופסור, תודה על תשובתך הקודמת. בהוראת הרופא ביצעתי גם היום בדיקת דם (יומיים אחרי הבדיקה קודמת) בטא יצאה 38. מה המשמעות? הריון? תקין?

היריון - כן. ביחס לתקינות ההיריון יש צורך במעקב נוסף לאור הערכים הנמוכים. יתכן והייתה השתרשות מאוחרת.

22/04/2019 | 13:29 | מאת: רוית

שלום האים יש יתרון להחזרה ע" ב טבעי לגמרי, על פני החזרה לאחר אוביטרל? והאים במצב זה עושים מעקבים מידי יום ביומו? להערכתך זה מוצדק כמות מעקבים אינסופית או יותר מטרד ועדיף אחרת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין יתרון. עושים מעקב כל כמה ימים לפי התקדמות הזקיק המוביל. תלוי בסבלנות של כל אישה.

שלום דוקטור נטלתי פרימולוט נור מתאריך ה13.3 (תאריך משוערך של הביוץ) ועד ה12.4 בעקבות חתונה וירח דבש. הפסקתי לקחת ב12.4 ועדין לא קיבלתי וסת. יומיים אחרי שהפסקתי היו הפרשות חומות אך לא נראה כדם. ושללתי הריון. מה כדאי לעשות? האם יתכן שהכדור ב12.4 ביטל ביוץ ולכן דחה את המחזור בשנית? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן וההורמונים שיבשו את הביוץ הסדיר שלך.

תודה . ומה מומלץ לעשות כעת?

להמתין בסבלנות שהביוץ יחזור לסדרו.

21/04/2019 | 20:27 | מאת: רינא

אחרי 9 שבועות בהריון ivf . ראו בus שאין דופק אפילו השק היה כמעט ריק . היה לי דימום חזק עם קרישים . והלכתי למיון נשים ובדקו אותי ואמרו נשאר קצת ברחם ונתנו לי 4 כדורי ציטוטק . ושחררו אותי להמשיך את ההפלה בבית . השאלה האם ציטוטק בלי מיפיגן זה מועיל ? והאם כמות הציסוטיק שנתנו לי מתאימה למצבי ? אני אחרי 3 שעות מלקיחת הכדורים ולא רואה דם חזק ?

לקריאה נוספת והעמקה

המטרה של המפיג'ין היא להפסיק את ההתפתחות של היריון תקין. במקרה שלך ממש לא נחוץ. קיבלת מינון מקובל, אך לעתים לוקח מספר ימים עד שהדימום מתגבר ונזקקים אף למנות חוזרות של ציטוטק.

21/04/2019 | 12:08 | מאת: מימי

היתה לי הפלה .דיממתי 3 ימים בבית ואחר כך המשכתי עם הפלה דרך כדורים . סוג הדם שלי שלילי . לא קיבלתי זריקת אנטי d . זה מזיק לי במשהו אם לא אקבל הזריקה הזאת? האם זה משפיע על ההריונות העתידיים ?

לקריאה נוספת והעמקה

עדיף לקבל. אבל ברוב המקרים, אם מדובר בהפלה מוקדמת, אז לא באמת צריכים. כדאי לעשות בדיקת קומבס שתוודא שלא התפתחו בדמך נוגדנים כנגד הכדוריות האדומות של העובר.

אני שבוע 9 מהריון ivf . אמרו לי העובר הפסיק להתפתח מ3 שבועות . כאילו הפלה נדחית . התור שלי להפלה עוד שבוע . לפני יומיים התחלתי לדמם כמו מחזור ויום אחרי נהיה דימום חזק עם קרישי דם עם כאבים כמו כאבי מחזור שנסבלים .היום הדם חלש כמו מחזור . לא היה לי חום . השאלה שלי האם אני יכולה להשאר בבית ולנסות אולי תהיה הפלה טבעית בלי התערבות רפואית או צריך להקדים את התור וללכת לאשפוז ולזרז ההפלה ? אם הדימום נמשך למשל שבוע בבית זה גורם לזיהום או בעיה כלשהי?

לקריאה נוספת והעמקה

ברור שאם אפשר להימנע מהפלה ניתוחית עדיף. כדאי לך להיבדק, כי יתכן וירצו לזרז את סיום ההפלה הטבעית בעזרת טבליות ציטוטק.

21/04/2019 | 10:49 | מאת: מממ

היי בהמשך לשאלתי אתמול עשיתי בדיקת בטא נוספת ורציתי להבין אם העליה תקינה, יום 16 , בטא 321 יום 19 להחזרה בטא 764 האם ההכפלה תקינה? כי עברו 3 ימים ולא יומיים.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

העלייה קצת אטית, אבל בהחלט בטווח הסביר.

23/04/2019 | 21:52 | מאת: מממ

יש צורך בבטא נוספת לפני אולטרסאונד ? יכול להעיד על משהו ?

20/04/2019 | 21:53 | מאת: מממ

היי אחרי החזרת עובר טרי יום 3, פרוג מעל 190 בטא יום 12 , 90 בטא יום 14 , 162 בטא יום 16, 321 האם יש צורך בבדיקת בטא נוספת? ואם לא, מתי אולטרסאונד ( היום זה שבוע 5+0) תודה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך בבדיקות בטא נוספות ואפשר בעוד כעשרה ימים לעשות בדיקת אולטראסאונד.

20/04/2019 | 18:44 | מאת: יל

שלום , בגלל אילוצים של עבודה בעייתי לבעלי להגיע איתי מחר להחזרת עובר, אני לא זוכרת האם הבעל חותם על משהו בזמן ההחזרה או שבסדר להגיע עם מלווה אחר? אין לי את מי לשאול כרגע אשמח לתשובות....

בד"כ הבעל חותם בפתיחת התיק על הסכמה להחזרה שלא בנוכחותו. כדאי לוודא שיש טופס כזה בתיק. מלווה זה נחמד אבו לא הכרחי.

לאחר החזרת עובר ביום ג מאתמול בלילה יום ו עם חום סביב 38 וכאב גרון האם ההחזרה בסכנה האם יש טעם לפנות למוקד חרום או לנוח ולהסתפק בהורדת חום. תודה

לשתות הרבה ולנסות להוריד את החום.

בת 43 ילדתי בגיל 41 לאחר ניתוח קיסרי ivf. 1. האם חלון ההשרשה יכול להשתנות מההריון הראשון ? 2. עד עכשיו ניסו להחזיר מוקפאים בני 3 ימים לפי מחזור טבעי ולא הייתה התאמה מדוייקת בהחזרה כפי שהייתה בהריון בגיל 41 האם נתינת אוביטרל יכולה לסייע בדיוק של ההחזרה ובהתאם הצלחה בהחזרה ? 3. במרפאתי יש הצלחות לבדיקת הera גם לעובר מוקפא 3 ימים האם אחרי הריון וניתוח קיסרי בגיל 41 יכול להיות שינוי בחלון ההשרשה בגיל 43 ולכן זה יכול לסייע באיתור חלון ההשרשה ודיוק בהחזרת עוברים ? 4. האם לאחר אוביטרל בתזמון החזרה יש להעלות את כמות התמיכה שניתנת . ניתן לי בד"כ ניתן לי 2 אנדומטרין ? בגלל שמתערבים בתהליך והוא לא לפי מחזור טבעי ?

לקריאה נוספת והעמקה

1. כן. 2. לעתים כן. 3. יתכן. טרם פורסמו על כך עדויות ממחקרים. 4. לא.

20/04/2019 | 13:49 | מאת: נעמה

האם המצאות סוכר בשתן בהריון יכולה להיות בדיקה טובה לסכרת הריונית יותר מאשר העמסת סוכר?

לקריאה נוספת והעמקה

לא.

20/04/2019 | 10:16 | מאת: אלון

שלום לך נא לשים לב להתכתבות מה17.4"פרוטוקול קצר להפריה בגיל מבוגר"כי כתבתי את שאלת ההמשך רק היום 20.4. תודה מראש.

אחפש

19/04/2019 | 13:27 | מאת: יעל

1. האם ניתן לראות קשת אאורטה ימנית עם חיבור לכלי דם אחרים בסקירה מוקדמת או מאוחרת? 2. האם התסמונת הזו קשורה לדי גורג' או דאון? תודה

אני חושב שאת בפורום הלא נכון

18/04/2019 | 19:07 | מאת: ליאת

היום בתי בת ה5 רצה לכיוון בעלי וקיבלה מכה בבטן מהברך שלו , בכתה לכמה שניןת ועבר לה , האם כתוצאה מכך הרחם שלה יכול להפגע ולגרום לבעיות פוריות עתידיות ? ( ובמידה ויש פגיעה האם סימנים כמו דימום ? )

לא

18/04/2019 | 14:46 | מאת: מצפה בקרוב

שלום פרופ'. ב"ה בטא חיובית. יום עשירי אחרי החזרת בלסטו ויום 14 להחזרת עובר יום 2. בטא 64. האם תקין? לצערי הפרוגרסטרון 24. לוקחת 4 אוטרוגסטן ביום 200 מג ו2 אסטרופם 2 מג. הרופא הוסיף דופסטון פעמיים ביום בנוסף. האם התוצאות תקינות או שצריך להיות ממש זהירים.. הריון יקר תודה רבה וחג שמח! בת 26

לקריאה נוספת והעמקה

נראית תוצאה טובה. בהצלחה.

21/04/2019 | 14:26 | מאת: מצפה בקרוב

שלום פרופ'. לאחר שלושה ימים ביצעתי בדיקות נוספות: בטא 132 (הכפיל אחרי שלושה ימים..) ופרוגרסטרון 39. כמה אני צריכה לדאוג מההכפלה? יום 13 להחזרת בלסטו. תודה רבה וחג שמח!

18/04/2019 | 13:40 | מאת: מממ

היי אחרי החזרת עובר טרי בטא יום 12 , 90 בטא יום 14 , 162 בטא יום 16, 321 האם תקין? האם ערכי הבטא לא נמוכים לשלב הזה? שבוע 5? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נראה בסדר

20/04/2019 | 21:48 | מאת: מממ

הכם יש צורך בבדיקת בטא נוספת?

לא

18/04/2019 | 11:31 | מאת: מישהי

שלום רב, מצ" ב תוצאות דם. באולטראסאונד זקיק בגודל 18.5. מעקב אחר הביוץ ללא טיפול הורמונלי עד כה לקראת החזרת בלסטו מוקפא. השאלה: האם ניתן עדיין להזריק דקפפטיל ואוביטרל לתזמן הביוץ או שמאוחר מידי לאור ערכי ב.הדם ובפרט הורמון ה lh.

לקריאה נוספת והעמקה
18/04/2019 | 14:36 | מאת: מישהי

כרגע קיבלתי הוראה להזריק 2 אורגלוטרן כי הרופא אמר שהרירית דקה מידי לדעתו -6.9 ממ. (לקראת החזרה של עובר בלסטו מוקפא). אני ביום ה13 למחזור. מצרפת שוב תוצאות ב.הדם מהיום בבוקר-18.4.19 התבקשתי כאמור להזריק מיידית 2 אורגלוטרן ולהמשיך להזריק 1 אורגלוטרן עד יום ראשון בבוקר. ובמקביל יתנו לי גם מעט מנופור. האם הגיוני לאור התוצאות הללו או שעדיף כרגע ללכת עם מה שיש? הרי הרירית בטח עוד תתעבה מעט והביוץ כבר למעשה ממש בדרך לא?

הרופא בוודאי ידע את המועד המיטבי מבחינת הרירית.

החזירו לי עוברי יום שלוש בשישי שעבר - 11 באפריל. מתי אם בכלל אמורים להרגיש משהו? אמרו לי לעשות בדיקת הריון 14 ימים מההחזרה. זה לא אמור להיות 12 ימים מהחזרה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ ההנחיה היא לעשות את הבדיקה 12 יום אחרי ההחזרה. אני מניח שאחרי כארבע שבועות תתחילי לחוש בסימני היריון, אבל זה מאד אישי.

17/04/2019 | 13:18 | מאת: נ.ש

שלום אני אחרי 8 ימים של טיפול בגונל אף ו 4 ימים של צטרוטייד נצפו 10 זקיקים בשחלה ימנית בגודל 16 עד 20 ובשחלה שמאלית עוד 10 זקיקים בגודל 14_18 הרופא המליץ שאזריק דקפפטיל במקום אוביטרל ותבוצע שאיבה ביום שישי אך ההחזרה תבןצע במחזור הבא האם הממצאים מעידים על גירוי יתר שחלת ? מה הסכנה בכך? והאם יתפתח הריון תקין לאחר הקפאת העבורים עד למחזור הבא?

לקריאה נוספת והעמקה

הממצאים מעידים על גירוי יתר שחלתי. הסכנה היא שנוזל יצטבר בבטו, תהיה עליה בצמיגות הדם ויווצרו קרישי דם. לכאורה אין סיבה שלא יתפתח הריון תקין לאחר הקפאת העוברים.

שלום לך. אתמול הייתי עם אשתי אצל הרופא. גילה כזכור 44.5 ו-6 המחזורים האחרונים היו קצרים בני 20 עד 23 ימים למחזור. המחזור האחרון היה 23 והסתיים ב6.4 אתמול בערב (יום שלישי)ביום 11 הוא אמר על סמך בדיקת הדם מהבוקר שהביוץ היה יום-יומיים לפני זה(בראשון-שני)והציע שהיא תתחיל ליטול דקפפטיל במסגרת פרוטוקול ארוך כהכנה למחזור המיועד לטיפול והאמור להתחיל בסביבות 27-28 לחודש. בהפריה שהיתה לפני 9-10 חודשים היא עשתה פרוטוקול קצר שהתחיל ביום 2 למחזור וכלל גם דקפפטיל והיה אז הריון כימי. היא אמרה לו אתמול שהיא לא מוכנה לעומס הורמונלי כה כבד בפרוטוקול הארוך הנוכחי שהוא מציע ולכן הוחלט על פרוטוקול דומה לפעם הקודמת שאמור להתחיל עם קבלת הדימום הוויסתי בסוף החודש.ובמרשמים שהוא הוציא היה גם דקפפטיל 0.1 האם כתוצאה מכך שלא יהיה הפעם פרוטוקול ארוך המתחיל עם דקפפטיל בחציו השני של המחזור שלפני המחזור המיועד לטיפול אלא יהיה פרוטוקול המתחיל רק עם קבלת הדימום הוויסתי הבא,ובהתחשב בגיל,במחזורים הקצרים ובביוץ המוקדם הסיכויים להצלחה יורדים או שלא בהכרח?

לקריאה נוספת והעמקה

לא בהכרח.

ואיזה פרוטוקול בעיניך עדיף בנסיבות המיקרה?ארוך המתחיל עם דיכוי בחציו השני של המחזסור שלפני זה המיועד לטיפול או קצר עם קבלת הוסת(ושיכלול גם דקפפטיל 0.1?)

ההתאמה היא מאד אישית והרופא המטפל ידע לבחור את הטיפול הכי מתאים.

16/04/2019 | 19:49 | מאת: שיר

היי, נאמר לי שחלק מהביציות שלי הופרו בשיטת ICSI. האם זה אומר משהו על איכות הביציות או הזרע? הזרע אמור להיות של תורם ללא בעיה.

לקריאה נוספת והעמקה

כנראה שרצו לוודא שיהיו הפריות. אולי קשור לגיל שלך או לאיכות הזרע לאחר שהופשר.

16/04/2019 | 17:50 | מאת: ליזה

שלום אני בת 35 ומנסה להכנס להריון טבעי עשיתי בדיקות דם הורמונליות ולהלן התוצאות fsh-23 e2-230 progesteron-0.9 lh לא יצא למרות שהרופא רשם . האם יש סיכוי להכנס להריון טבעי ?

לקריאה נוספת והעמקה

אפ המחזורים סדירים אז יתכן היריון טבעי.

16/04/2019 | 16:35 | מאת: מממ

14 יום אחרי החזרת עובר טרי ( אוביטרל ביום ההחזרה) בטא יום 12 אחרי החזרה 90 בטא היום , יום 14 אחרי החזרה 162 ערכי פרוגרסטרון מעל 190 האם ערכי הבטא תקינים לשלב זה או שנמוכים ויכולים להעיד על היריון כימי? להמשיך לעקוב אחרי הבטא? תודה .....….................................................

לקריאה נוספת והעמקה

נראה דווקא תקין,

16/04/2019 | 01:29 | מאת: ......

לפני 9 ימים עשיתי החזרה ועשיתי בדיקה ביתית ויצא פס ממש ממש ממש חלש לא כולם רואים.. ורציתי להגיד גם שהזרקתי אוביטרל ביום ההחזרה תודה .....

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לעשות בדיקת דם 12 יום אחרי ההחזרה.

15/04/2019 | 23:39 | מאת: דנה ל

שלוםרב, אני במעקב זקיקים. ביום רביעי האחרון אסטרדיול 960, פרוגסטרון 2.9 וLH 60 . במעקב זקיקים זקיק אחד בגודל 19 ואחד 16. היום בדיקת דם פרוגסטרון 18. האם זקוקה לתמיכה?

לקריאה נוספת והעמקה

רק אם יש סיבה מיוחדת.

16/04/2019 | 14:21 | מאת: דנה ל

תודה.מה ז"א סיבה מיוחדת? אני מנסה להרות ע"ב מחזור טבעי וביוץ טבעי

למשל ווסת שמגיעה פחות מ- 14 יום אחרי הביוץ.

15/04/2019 | 21:39 | מאת: מצפה בקרוב

שלום פרופ'. החזרת עובר טרי יום 2 ב5/4 ועובר יום חמש ב8/4. מאתמול מרגישה כאבי גב תחתון לא מבוטלים והיום הצטרפו גם כאבי ראש שחלפו לאחר אקמול. האם אין סיכוי גם לסבב הזה? האם התופעות יכולות להיות מהתמיכה ללא קשר לכשלון הטיפול (לוקחת אוטרוגסטן 200 4 פעמים ביום). בת 26 החזרה חמישית.. איכות עוברים טובה מאוד, רירית טובה ואין כל בעיה נראית לעין. תודה רבה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

התופעות יכולות להופיע ללא קשר לכישלון הטיפול.

16/04/2019 | 08:15 | מאת: מצפה בקרוב

תודה רבה. האם הווסת תגיע למרות התמיכה? השאיבה הקודמת הווסת לא הגיעה אך הבטא הייתה 15 יום לאחר השאיבה. בשאיבה הנוכחית הבטא תהיה 19 יום לאחר השאיבה. האם מקובל שבפרק זמן זה אם אין הריון הווסת תגיע למרות התמיכה?

לעתים אכן תגיע למרות התמיכה.