פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית

70945 הודעות
47872 תשובות מומחה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית

על מנת להתייעץ, לחלוק, לשתף ולשוחח, אתם מוזמנים לפורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה ולפורום פוריות חברתי; פורום פיריון האישה והפריה חוץ גופית מיועד לשאלות מקצועיות בלבד.
19/02/2019 | 22:03 | מאת: הדר

שלום רב, אני בת 30 , לוקחת גלולות זואלי ואיני מקבלת מחזור גם ב4 ימי הפסקה. ביצעתי בדיקת דם לפרופיל הורמונלי אחרי יומיים ללא גלולה ( ב4 ימי הפסקה) והתוצאות יצאו לא תקינות. Lh 16 fsh 12.9. שאלתי היא האם התוצאות אלו מושפעות מהגלולות? האם יש משמעות לפרופיל ההורמונלי כאינע מקבלת מחזור בשבוע ההפסקה ? תודה על המענה.

לקריאה נוספת והעמקה

התוצאות מושפעות מהגלולות. יש משמעות לפרופיל ההורמונלי אם רמות האסטרדיול נמוכות מ- 200.

19/02/2019 | 14:26 | מאת: יוצו

הי אתמול עברתי שאיבה עם 10 ביציות היום צלצלו לי שיש הפריה אחת....אבל לא סופי ושיתקשרו אלי מחר השאלה אם יהיו הפריות גם מחר הן גם איכותיות כמו הההפריה של אתמול? תודה רבה

תלוי אם באמת מדובר בהפריות מאוחרות או שלא ראו בעת הבדיקה את כל ההפריות שכבר התרחשו.

19/02/2019 | 18:52 | מאת: יוצו

הי צלצלו לי בבוקר ואמרו שיש הפריה אחת בטוחה והשאר יודיעו לי מחר. אז אני לא יודעת אםנחשב למאוחר... יש מצב שימשיכו להתפתח גם מחר?

יש מצב

19/02/2019 | 09:03 | מאת: דנה

אני בת 44.5 ומעוניינת להיכנס להריון מהפריה. יש לי שני ילדים ללא טיפולים. כל הבדיקות שלי תקינות מלבד ציסטות בשחלות. הרופא אמר לי להתחיל לקחת גלולות כדי להעלים אותן. השאלה היא האם ניתן לשאוב ביציות ללא זריקות כדי שלא יגמרו לי הביציות?

לקריאה נוספת והעמקה

אין לשאיבת ביציות עם זריקות השפעה על כמות הביציות שנותרות לך בשחלות, כי ניתן לשאוב רק ביציות שהבשילו וממילא יאבדו באותו החודש.

18/02/2019 | 12:00 | מאת: סקרנית

שלום רב נשלחתי לביצוע הסטרוסקופיה אבחנתית בגלל שארית שיליה. האם ניתן להוציא את שארית השיליה כבר באבחנתית או אך ורק בניתוחית? במידה ורק בניתוחית, מה הסיבה שלא מוציאים כבר באבחנתית? שכן זה דורש עוד פעולה וחבל על הנזק שזה עשוי לגרום בזמן בין הפעולות. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן לעתים להוציא את שארית השיליה כבר באבחנתית, בעיקר אם השארית קטנה וניתן לשחרר אותה בקלות מדופן הרחם. הסיבה שלא מוציאים תמיד את השארית כבר באבחנתית היא שלעתים נדרשת פעולה ניתוחית להסרת השארית, פעולה שנעשית בעזרת היסטרוסקופ עבה יותר, שמאפשר הכנסת מכשירים לחלל הרחם. פעולה זו בד"כ מחייבת הרדמה. לא יגרם נזק בזמן בין הפעולות, אך זו בהחלט טרחה נוספת. אפשר לתאם עם הרופא שתגיעי בצום, ובמידה וההיסטרוסקופיה האבחנתית תחייב המשך בפעולה ניתוחית, יעברו להרדמה באופן מידי.

שלום פרופסור זיידמן היקר. אני בת 37. אם ל 2 ילדים בריאים ב"ה. הריונות ספונטנים. ניתוחים קיסריים. לפני 7 שנים, הריון שלישי. הסתיים בגרידה שבוע 17. שארית שיליה הוצאה בהיסטרוסקופיה אבחנתית. מאז לא מצליחה להרות. ברקע- 2 בדיקות היסטרו' תקינות, בטווח של שנתיים. צילום רחם תקין. מחזורים סדירים. פרופיל הורמונלי תקין. בדיקת זרע תקינה. 6 סבבי ivf ללא הצלחה (אפילו לא התחלת השתרשות שנשרה). לרבות החזרת בלסטו', החזרות כפולות, פיפל, ועוד. עוברים טובים מאד. חלפו 7 שנים, ואינני מצליחה להרות. האם יש לדעתך בדיקה/דרך אחרת שעליי לנסות ולבחון? בימים האחרונים קראתי וחשבתי רבות על נטילת קלקסן. שכן, הרחם עשויה משריר, זרימת דם תקינה הכרחית. עובי רירית הרחם בשלב ההחזרה מגיע לפעמים ל 14 ממ. בכל מקום כתוב שיש מינימום לעובי אך לא מוגדר מקסימום. לדעתי הבעיה היא עובי הרירית ובאופן עקרוני הבעיה נעוצה בריריץ הרחם שלא מצליחה לקלוט עוברים. אפילו שבדיקות ההיסטרו' תקינות לחלוטין (ועשיתי אצל פרופסור נחשב מאד בתחום). האם לדעתך קלקסן יכול לשפר את זרימת הדם ברירית הרחם ולהגדיל את הסיכוי? האם ניתן לשקול גרידה טיפולית? אולי זה יעזור? אודה לכל הארה והכוונה מניסיונך העשיר והמקצועי. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא חושב שקלקסן יכול לשפר זרימת דם או להועיל להשרשה וגרידה טיפולית יכולה לפגוע ברירית ובוודאי שלא מועילה.

תודה רבה על תשובתך. האם יש לך עצה נוספת עבורי בהמשך לבעיה שתיארתי? ובנוסף- אני מבינה ממך שגרידה טיפולית לא תועיל, אך צריכה לדעת שעשיתי הכל, ובמצבי מרגישה שאין לי מה להפסיד :( אולי ערוגות? אודה לעצתך. תודה!

אולי תנסי לעשות PGS להעריך את האיכות הכרומוזומאלית של העוברים שלך.

17/02/2019 | 17:45 | מאת: לי

אני שנה אחרי לידה. מחזור חזר 10 חודשים אחרי. אני מניקה עדיין. האם יכול להיות שמחזור שהיה ממש חמוד וסימפטי לפני לידה הפך ליותר מסיבי עכשו שנה אחרי לידה ? הוא נשאר עדיין סדיר כמו קודם (בת 44)

לקריאה נוספת והעמקה

כן. הווסת יכולה לשנות את אופייה לאחר לידה ועם הגיל. אם זה נמשך כדאי לעשות בדיקות לשלילת מיומה וכו. אפשר לשקול הכנסת התקן מירנה להקלה בדימומים.

17/02/2019 | 16:00 | מאת: רבקה

שלום רב בתאריך 13.2 בדיקת דם Estradiol 490 Progesteone 0.6 14.2 Estradiol 564 Progesteone 0.7 17.2 Estradiol 229 Progesterone 4.0 ב15.2 יום ו אולטרסאונד זקיק ימין 17 מ"מ שמאל 11 מ"מ. 17.2 היום יןם א ימין 11 מ"מ פלוס קטנים שמאל 12 מ"מ פלוס קטנים מתי ביוץ לדעתך ? ואם היה מתי?

לקריאה נוספת והעמקה

נראה שהביוץ החל ב- 17.2

16/02/2019 | 14:18 | מאת: שרון

שלום, בת 30, לאחר סבב ivf ראשון עקב בעיית פוריות של בעלי. אצלי פרופיל הורמונלי תקין ושאר הבדיקות תקינות. שאבו 11 ביציות מתוכן נוצרו 5 עוברים כשאחד הוחזר ביום השלישי. מיום לאחר השאיבה אני מרגישה כאבי בטן, בחילות קלות ונפיחות בבטן. הרופאה אמרה שיש לי גירוי יתר קל. השאלה היא האם הגירוי יתר עלול לפגוע בסיכוי של העובר להשתרש? אמרו לי להגיע לבדיקת דם כעבור 12 יום. לא אמורים לבדוק אותי בזמן בין ההחזרה לבדיקת דם? ומה אפשר לעשות על מנת להקל על התסמינים של הגירוי יתר, אם בכלל. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

גירוי יתר קל לא אמור לפגוע בסיכוי של העובר להשתרש. בדיקות הדם לא משקפות את סוגי הפרוגסטרון שמרבית הנשים מקבלות כיום כתמיכה. מנוחה ושתיה מרובה יכולים לסייע בהקלת התסמינים.

15/02/2019 | 14:45 | מאת: בטי

בת 41 ביצעתי ב 3/2 החזרת עוברים בני 3 ימים עוברים מושלמים בדרגה מעולה הוכנסו 3 היום ביצעתי ה 14/2 בדיקת בטא ויצא לי 5.3 ממשיכה לקחת תמיכה האם יש עוד סיכוי? האם הערך נמוך ?מה זה אומר

לקריאה נוספת והעמקה

ערך בטא נמוך מורה לצערי שלא התרחשה השרשה.

15/02/2019 | 14:11 | מאת: אני

שלום פרופסור זיידמן. אני בת 30 ברקע אנדומטריוזיס והפלות חוזרות. אני בתחילת הריון בשבוע 4 פלוס אפס . עשיתי א"ס... רירית 18 ממ סדירה. שחלה ימין 32 על 28 מעט החזרים אקוגנים שחלה שמאל מראה תקין 13 על 30 .למעט החזר אקוגני 7 ממ. ללא נוזל באגן. ערך בטא 123 . רציתי לשאול מה זה ההחזרים האקוגניים הנ"ל.? על 7 ממ הרופא אמר בעפ שזה חשוד לו לציסטה דרמואידית. מה זה אומר על סיכוי תקינות ההריון ? נכנסתי להריון טבעי . אני חוששת. ממצאים אלה מעלים חשש או סיכוי לחוץ רחמי ? יש לי מידיי פעם דקירות בגב בצד ימין ולעיתים שמאל. וכאבי בטן תחתונה לעיתים... אודה למענה.

לקריאה נוספת והעמקה

ציסטה דרמואידית קטנה לא מפריעה להרות או להיריון. בד"כ החזרים בשחלות לא קשורים להיריון מחוץ לרחם.

1. האם יש יתרון בביצוע א.ס תלת מימדי בסקירה מאוחרת (20-23) לעומת א.ס דו מימדי? 2. האם עוצמת גלי הקול בא.ס תלת מימדי גבוהה מזו של א.ס דו מימדי? 3. מה המועד האידיאלי לביצוע סקירה מאוחרת? תודה רבה וסופ"ש נעים

לקריאה נוספת והעמקה

1. כן. יש אברים כמו הפנים שקל ליותר להעריך את תקינותם עם תלת מימד. 2. כן. 3. שבוע 22-24.

15/02/2019 | 07:36 | מאת: NOT_FOUND

בוקר טוב אני אחרי הפלה בנובמבר מאז לא קבלתי מחזור נורמלי כול הזמן יש דימומים בניגוב אחרי הפלה נבדקתי מספר פעמים כולל ביצוע פעמים תלת מימד אתמול התחלתי לקחת פרוגליטון ל 21 היום 1. האם זה יסדיר את את הדימומים ? 2. מתי אני אמורה לקבל מחזור מורמלי ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1. בד"כ הפרוגילוטון יסייע בהחזרת המחזור. 2. אחרי סיום הטבליות צפוי שתקבלי ווסת קלה יותר.

21/02/2019 | 11:34 | מאת: NOT_FOUND

תודה רבה

בהצלחה

שלום פרופסור, כבר חודשיים וחצי אחרי לידת תאומים וניתוח קיסרי חירום. בבדיקת אולטרסאונד שנערכה נצפה תוכן רחמי שלא מקבל דם. נאמר לי שככל הנראה זה קריש דם. אין לי כאבים, איני מדממת.. מה עושים במצב כזה? האם יכול להיות שזה חלק מהשילייה?

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ עוקבים ואם זה לא נפלט מעצמו עושים בדיקת היסטרוסקופיה.

14/02/2019 | 11:24 | מאת: בתיה

5.12 נטלת גלולה מספר ימים לאחר מכן היה דימום לכמה ימים שהופסק, אך היו כתמים שנמשכו.לקראת סוף ינואר החל דימום מאסיבי לערך שבועיים ופסק.בתחילת דצמבר שוב החל דימום רציני.ללא קרישה רק דם נקי בכמויות שנמשך עד היום (כשבועיים). מעבר לדימומים החזקים בשבוע האחרון החלתי לקבל התקפים קשים של קור עז, קשיי נשימה, חולשה תחושת עילפון ורעידות בגוף. הגעתי לרופא המשפחה במצב נורא קשה של התסמינים בבקשה להתפנות למיון הוא סרב והמליץ על כדורים פסיכיאטרים מהסוג המובים סרוטונין וטען שזה על בסיס נפשי.יש לציין כי אני עם ptsd כרוני כבר שנים ומכירה את תופעות ההתקפים הנפשיים, אבל נראה כי התופעות קשורות לפוסטינור ולחוסר איזון הורמונלי. בבדיקות דם המוגלובין תקין ובדיקת נשים תקינה. אני כבר שבוע במיטה עם תופעות קשות של קשיי נשימה , חולשה,רעד וקור ואני נוטלת קלונקס קבוע. המצב כבר נורא מלחיץ .האם ההורמונים המוגברים בכדור הפוסטינור יכול לגרום לתופעות החמורות הללו ורק אחרי חודשיים מנטילטן? ואיך ניתן למזער אותן או להעלימן? כמה זמן ההורמונים נשארים בגוף ואיך אפשר לאזן אותם? אני זקוקה לעזרה מיידית.

לקריאה נוספת והעמקה

הפוסטינור מכיל פרוגסטרון במינון לא חריג וכמעט נעדר סיכונים ותופעות לוואי. לכן השימוש בתרופה גם אינו מחייב מרשם רופא. תופעות הלוואי שאת מתארת נשמעות באמת כקשורות לחרדה אבל לא לפוסטינור, שלכל היותר מקדים או מאחר מעט את מועד הווסת.

14/02/2019 | 09:49 | מאת: אסתי

שלום רב, בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית וביצוע פיפל יחד, אפשר לבצע 5 ימים לפני קבלת הווסת?

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר, אבל אם הרירית מעובה יתכן קושי להדגים באופן מלא ומדויק את חלל הרחם.

שלום, עברתי שאיבה ב-23/1. ב-25/1 הוחזרו שני עוברים. היום, ב-13/2 (יומיים פחות חמישה שבועות מלאים), לא נראה בבירור שק הריון. האם מוקדם מידי, או שכבר היה צריך להיראות בבירור שק הריון?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לחזור על בדיקת הבטא בדם על מנת להעריך את תקינות ההיריון.

13/02/2019 | 14:44 | מאת: אוף

ביום הביוץ, במחזור טבעי, אסטרדיול היה 1700, LH 45. שבוע אחרי אסטרדיול 650, פרוגסטרון 100. האם ניתן להסיק כי אין הריון מפני שאסטרדיול נמוך? אחרת היה ממשיך לעלות?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן. אין משמעות רבה לרמות האסטרדיול בשלב זה.

11/02/2019 | 14:09 | מאת: מיטל

שלום, מבקשת המלצה למעבדות הפריה חוץ גופית מהטובות ומהמתקדמות בארץ. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אסותא, שיבא (אבל אני לא אובייקטיבי)

11/02/2019 | 13:04 | מאת: מישל

כעת בשבוע 8. ל ebv vca igg התקבלה תוצאה חיובית ול igm תוצאה של borderline. לציין שלא בדקתי את זה לפני ivf, אלא רק cmv שהיה שלילי. האם יש משמעות לתוצאה הזו מבחינת ההריון? תודה מראש :)

לקריאה נוספת והעמקה

לא

10/02/2019 | 12:05 | מאת: לחוצה

שלום פרופ, בתאריך 27.1.19 היתה לי החזרה של שני עוברים, היום ביצעתי בדיקת בטא שהיתה מאוד נמוכה 23.1, הפרוגרסטרון הוא 13.7. אני מקבלת 2 קרינון ביום. היום בבוקר התחיל דימום כהה שהפך לורדרד. האם יש סיכוי או שכדאי להספיד? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הסיכוי נמוך אך כדאי לחזור על הבדיקה כעבור יומיים.

שלום פרופסור. בדרך כלל אני לא עודה את זה אבל השיגעון עד הבטא ניצח. ביצעתי בדיקת ביוץ ביום ה9 להחזרת בלסטוציסט שיצאה שלילית ( פס ביקורת בלבד) . מקריאה באינטרנט ראיתי שדווקא אם יש הריון אז בדיקת ביוץ תהיה חיובית. מצד שני אומרים גם שהבדיקות האלו לא באמת מזהות. האם לדעתך להספיד? בגלל שזו החזרת בלסטוציסט אני מניחה שהייתי אמורה לראות משהו בשלב זה.. תודהרבה

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה באמת לא מספיק רגישה בשלב זה.

לצערי בטא שלילית. אני בת 26 לאחר שלושה כשלונות. הרופא מציע פיפל מה דעתך?

אין הוכחה שזה מסייע, אבל זה לא מזיק ואולי יסייע אצלך.

09/02/2019 | 15:53 | מאת: דנה

היי, חודש שישי להריון לקראת לידה שניה. מוצאת את עצמי אחרי פעילות ממש קלה (לא ספורטיבית, אלא הליכה מהאוטו למשרד נגיד), פתאום עם דופק חזק ומהיר (באזור ה120). זה סביר? חוששת מזה שעוד יש ארבעה חודשים ושזה יילך ויחמיר..

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל אולי כדאי לעשות לך בדיקת הולטר דופק.

09/02/2019 | 15:09 | מאת: רוית

שלום פרופ' זיידמן, נשלחתי לצילום רחם עקב חשש להידרוסנפלינגס. האים במצב זה הצילום יהיה כואב מאוד? והאים כדאי לבצע הצילום בהרדמה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

אין סיבה לחשוש כי במצב זה הצילום יהיה כואב מאוד, אך תמיד קיימת אפשרות לבצע את הצילום בהרדמה.

שבת שלום. באוקטובר חליתי בcmv ראשוני. אושפזתי וקיבלתי טיפול בגנציקלוויר .מספר העותקים ירדו בשחרור מ290 אלף לכמה עשרות.ארבעה חודשים אחרי: בדיקת pcr cmv בשתן יצאה שלילית. Igm כאמור שלילי. Igg 200 האוידטי נמוך יחסית(20%) אבל כנראה זה בשל היותי מדוכאת חיסון. אני בת 40.רוצה להתקדם לivf ולקבוע תור אלייך.אבל רציתי לדעת אם עם מדדים כאלו זה אפשרי? הרופא נשים שלי אמר שהוירוס כבר לא קיים ואין בעיה להכנס להריון.אשמח למענה כדי לדעת איך להתקדם.מודה לך מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אני חושב שעבר כבר מספיק זמן מההדבקה.

14/02/2019 | 05:40 | מאת: אורי

תודה

בהצלחה

09/02/2019 | 07:28 | מאת: אנונימית

שבת שלום. עקב מחלה המחזורים האחרןנים מעט השתבשו לי.לרוב מחזורים וביוצים מאוד סדירים.מחזור של 27 יום ,ביוץ סביב יום 13-14. ב27.1 בוצעה בדיקת פרוגסטרון -1.7 . ב29.1 הופיעה דימום שפירשתי כווסת למרות שהיה חריג(יום וקצת,חום בהתחלה ואחכ אדום רק בהטלת שתן ובניגוב.לא נזקקתי לפד) . התחלנו מעקב זקיקים. ביום חמישי האחרון ביום ה10 אולטרסאונד הראה רירית 8.4 .זקיק בצד שמאל בגודל 14 ועוד קטנים מ10 ב2 הצדדים. ללא נוזל בדוגלס. רירית סדירה.ללא ציסטות. קבענו שאחזור ביום ראשון. אבל בבדיקות היתה הפתעה -אסטרודיול 311. פרוגסטרון 53 .בטא שלילית. אני לא מגיעה לערכים של פרוגסטרון טבעי ללא תמיכה כאלו (טבעי לרוב אני בקירוב ל40,עם אנדומטרין ואוביטרל אני מגיעה ל60) . אז מה קרה כאן? האם היה ביוץ מוקדם? אבל גם זה לא מובן לי כי פרוגסטרון ברמה כזאת זה שבוע אחרי הביוץ ,אז מה היה הדימום לפני ? האם יכול להיות שאני בהיריון צעיר איכשהו? מה ניתן לעשות? מעולם לא היה לי ביוץ מוקדם.תמיד כמו שעון ביום ה13. אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
09/02/2019 | 07:31 | מאת: אנונימית

שכחתי לציין שבשבוע האחרון אני סובלת מהחרפת בחילות ומקיאה מידי יןם בבוקר. אבל מוזר לי כי הבטא שלילית.

10/02/2019 | 07:42 | מאת: אנונימית

אולטרסאונד מהיום בבוקר: זקיק 15 . רירית 8.9 . אין ציסטה.לא ברור לה איך אני אחרי ביוץ. בדיקות דם יגיעו בצהריים. כמו מה זה נראה? אני ממש מוטרדת.

ביוץ מוקדם בהחלט יכול להתרחש בעיתות של לחץ מוגבר או לעתים ללא סיבה ידועה.

08/02/2019 | 23:36 | מאת: Shiran

היי זה ממש דחוף לי לדעת. לפני שלושה שבועות ביצעתי הפלה בשאיבה. עד היום כואב לי החזה נורא! שאני קמה מרגישה כאבים הכל מהכל והוא גדול ממש ממה שהוא ברגיל. האם זה יעבור בקרוב? זה משהו שהוא נפוץ לאחר שאיבה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא נדיר שלאחר היריון שהופסק או נפסק ימשך גודש בשדיים במשך כמה שבועות.

לאחר השבחה נמצא שיש לי הריון עם רמת הרמון בטא 156 לאחר יום איחור אחד של הווסת חזרתי על הבדיקה לאחר 48 שעות ורמת ההרמון עלתה ל 192 האם זה תקין או אני צריכה לעשות עוד בדיקה להיות יותר בטוחה ?! יש לי שחלות פולציסטיות

לקריאה נוספת והעמקה

העלייה קצת איטית כך שכדאי לחזור על הבדיקה בעוד יומיים שלושה.

אני בת 49 מעולם לא הריתי וזה כיוון שלא ניסיתי. נישאתי לפני כשלוש שנים ואני מאןד רוצה להרות. יש לי מחזור תקין. נשאלת השאלה האם ניתן לבצע מעקב זקיקים בגילי? ואנינרוצה לקחת כדורי איקאקלומין. לתגובתך נודה. עופר ושירה דהן

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן לבצע מעקב זקיקים בגילך, אך זה חסר תוחלת, מאחר שרק עם תרומת ביציות תצליחי להרות.

כמ הרופאים אמרו שאין שום סיכוי להריון אותו רופא שילם לי הרבה כי אני לא הייתי צריכה עוד ילד בגיל 47 אני סבתא אל תאפשרי לאף אחד לייאש אותך ברור? רק אלוקים מחליט !!!!! רק הוא לא רופא בשר ודם!!!!!!!

ברור שאצל נשים עם פוריות מוכחת (עם מסםר ילדים) הסיכוי אחר ויש להיזהר לפני שמפסיקים אמצעי מניעה.

08/02/2019 | 09:51 | מאת: דנה

מייד, אחרי החזרת עוברים כמעט מעדתי, כשהתלבשתי קפצתי כמה פעמים על רגל אחת עד שהתייצבתי. האם דבר כזה מייד אחרי החחזרה יכו לגרום לעוברים לצאת החוצה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא. בהצלחה.

כחודש וחצי לאחר הזרעה, כאבים מתמשכים בצד ימין של הקיבה. מרגיש כמו משהו מכווץ, לעיתים שורף ומופיע בעיקר בישיבה ממושכת. רופאת נשים ביצע אולטרסאונד וגינאלי וטענה שהשחלות חזרו למקום. לפני 6 שנים היה היפוך שחלה בהריון בשבוע 5, הפעם לא נקלט הריון...מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לדעת מבלי לבדוק אותך, אבל היפוך של השחלה בד"כ קשור לכאבים עזים ביותר.

07/02/2019 | 14:13 | מאת: נאווה

שלום רב, זקוקה לייעוץ דחוף בבקשה. החזרה מ 14.1 בטא שלילית. גיל 50. בהחזרה אחרונה רירית 7.1 עם 3 פרוגינובה ו1 אסטרופם וגינלי שנוסף קצת מאוחר יותר ותמיכה של אוטרגוסטן 2 -פעמיים ביום. אחרי החזרה היו כאבים בבטן תחתונה שבוע ימים ואחר כך עבר. הייתי בסטרס ועצבים ואולי זה השפיע? לא יודעת מה הסיבה -הרירית?העצבים? התמיכה? האם לדעתך צריכה לעשות בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית? עשיתי בערך לפני 5 שנים. יש שרירן אחורי 29*28 לא מעוות הרירית. איני מעוניינת בבדיקות מיותרות. אך האם לדעתך יש צורך בבדיקת היסטרוסקופיה כדי לדעת למה לא השתרש כדי למקסם את הסיכוי להצלחה בפעם הבאה . והאם לדעתך בדיקת ERA יכולה לעזור במקרה זה? מה ניתן עוד לעשות כדי לא לקחת מלא הורמונים סתם. אשמח לחוות דעתך המקצועית. תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לחזור על היסטרוסקופיה נראה לי סביר מאד במקרה שלך. בדיקת ERA יכולה להיות אופציה משמעותית במקרה של כישלונות חוזרים.

אני פוליציסטית בת 24, לפני חודשיים נשאבו לי 17 ביציות מתוכם הושגו 9 עוברים, וכולם הוקפאו (מאחר והיה חשש לגירוי יתר) נאמר לי שהוקפאו 3 נפרדים ועוד 3 זוגות. בחודש שעבר הוחזר לי עובר יחיד מצוין יום שלוש עם 7 תאים- הבטא היתה שלילית לאחר שבועיים. מה הסיכויים שהעוברים הבאים יקלטו? אני קצת מיואשת אחרי שההחזרה כשלה... וכן מדוע הוקפאו לי 3 יחידים ועוד 3 בזוגות? זה אומר משהו על האיכות? או שלאחר 3 החזרות יחידים מתירים בגילי החזרת זוגות?

לקריאה נוספת והעמקה

הסיכויים להרות בגילך מצוינים, אבל ממש לא נדיר שצריך להיחשף למספר עוברים. את צודקת לאחר 3 החזרות יחידים מתירים בגילך החזרת זוגות.

06/02/2019 | 20:31 | מאת: רבקה

שלום רב עוד 4 חודשים בת 39, מנסה להכנס להריון כ8 חודשים .לפני 3 חודשים הוצא פוליפ מהרחם.המחזור קוצר לאחר הוצאת הפוליפ מ7 ימים ליומיים כבר 3 חודשים. השבוע הבחנתי בשינוי בפניי , נפילה בפנים מעין קמט אף- שפה שנוצר שלא היה. האם כתוצאה מקיצור המחזורים יש ירידה בכמות הקלוגן וכתוצאה מכך נפילה בפנים? ואם כן האם יש פתרון??

לקריאה נוספת והעמקה

לא. לא מוכרת תופעה כזו.

שלום, נוסף על בטא שלא מכפילה את עצמה, אני סובלת מזה כמה ימים מבטן ממש נפוחה ותחושה שאני עומדת להתפוצץ. האם שני הדברים קשורים, ואיך אני יכולה לבדוק זאת. אני בסהכ 12 יום אחרי ההחזרה (עשיתי בטא ראשונה ביום 10). תודה רבה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

לא נדיר שבדיקת בטא חיובית קשורה בגירוי של השחלות על ידי הורמון ההיריון. עליך לשתות הרבה ואם המצב יחמיר כדאי להיבדק.

עשיתי בדיקת בטא ראשונה 10 ימים אחרי ההחזרה והתוצאה היתה 92.7. יומיים אחכ ביום 12 התוצאה 129. והאסטרידיול 3195. האם להספיד ובוודאות מדובר בהריון מחוץ לרחם?

לקריאה נוספת והעמקה

האם זה מעיד על משהו??

בדיוק יש לי אותה שאלה !! מה קרה איתך בסוף?! אני מחכה לעוד בדיקה ומקווה לטוב

בהצלחה

הפרוגסטרון הגבוה רומז שלא מדובר כנראה בהיריון חוץ רחמי. צריך כמובן להמשיך לעקוב אחר ערכי הבטא.

פשוט זה לא הקפיץ אותה למעלה וחוששת שיתפספס.אשמח לתגובתך. שיהיה יום מקסים.

אבדוק

תודה.אשמח למענה.

אני חושב שעבר כבר מספיק זמן מההדבקה.

05/02/2019 | 18:36 | מאת: אור

שלום, אני בת 44 וחצי לקראת החזרה של עובר בתהליך תרומת ביצית. בחודש האחרון התחלתי בדיקות מעקב לקראת החזרה והוסת היתה ארוכה מהרגיל. בבדיקות מעקב האירית לא התעבתה והרופא המליץ להתחיל אסטרופם. שאלתי היא מה מטרת האסטרופם בתהליך זה -האם יש "מחיקה" של המחזור הטבעי במתן אסטרופם או שעדיין אמורה להתבצע החזרה על סמך המחזור הטבעי גם עם אסטרופם. אני מתלבטת האם לחכות למחזור אחר בו הוספת תהיה סדירה יותר ובריאות תתעבה יותר באופן טבעי או להתחיל כבר את האסטרופם.לא רוצה לקחת הורמונים מיותרים אם אפשר בלי. תודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

האסטרופם מטרתו לעבות את הרירית ובד"כ במקביל יעכב את הביוץ הטבעי.

שלום וברכה אני לאחר הפלה בשבוע 5 בעקבות הריון חוץ רחמי +הוצאת חצוצרה שמאל+ שחלות פוליציסטיות. ההריון הקודם היה בעזרת פיוריגון זריקה נוספת לביוץ ויחסים. לאחר כמה חודשים חזרתי לטיפול ולקחתי פיוריגון וכמובן את הזריקה לביוץ. הפעם הרופא ביקש שנעשה הזרעה אך כאשר הגענו להזרעה ראינו שהזקיק המוביל בצד שאיו בו חצוצרה ולכן הוחלט לוותר. בכל זאת קיימנו יחסים ללא עזרה. אני שבוע אחרי הביוץ ועדין השדיים שלי די גדולות ורגישות השאלה שלי אם זה נשמע לך כמו הריון או שיכול להיות בהפיורוגון גם בשלב הזה גורם לגודש ורגישות? נוסף על כך אני די חוששת כיוון שהבנתי שאם אכנס להריון הסיכויים גבוהים להריון חוץ רחמי נוסףגם כי כבר עברתי אחד וגם כי יקח זמן לעבור משחלה שמאל לימין והוא יגיע גדול לחצוצרה. אשמח לתשובות בהקדם תודה רבה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

אם הווסת לא תגיע את צריכה שבועיים אחרי הביוץ לעשות בדיקת בטא. התוצאה והמעקב אחר ערכי הפרוגסטרון תוכל לסייע לך לשלול היריון מחוץ לרחם בשלב מוקדם.

בת 44. האם בשבועות הראשונים ניתן לסחוב שישיית מים מנרלים למשל, או שזה עשוי לגרום לנזק? תודה, וסליחה על השאלה המטופשת במקצת אבל מטרידה.

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה לסחוב

05/02/2019 | 09:24 | מאת: שי-לי

שמעתי שעדיף לנשים הרות לשכב על צד שמאל. האם צד שמאל הוא בצד הלב ויד שמאל?

נכון

שלום פרופ', 1. האם בדיקת סוכר בפלסמה נעשית כמו בדיקת דם רגילה לסוכר בצום? 2. האם בדיקת סוכר בפלסמה יכולה לאבחן באותה המידה סכרת הריונית כמו העמסת סוכר?

לקריאה נוספת והעמקה

1. כן. 2. פחות במדויק כי יש קצת סטייה בערכים.

1.כמה זמן מרגע לידת התינוק בלידה רגילה "נרתיקית" כדאי לנתק את חבל הטבור כך שכל הדם הטבורי יעבור לעובר? 2. איך יודעים שכל הדם עבר? האם ניתן לראות או לשמוע סימנים כלשהם לכך ממגע/ ראייה בחבל הטבור? 3. מתי מנתקים חבל טבור במקרה של ניתוח קיסרי? האם כמו בלידה רגילה?

לקריאה נוספת והעמקה

1. בד"כ ממליצים להמתין 1-3 דקות. יש אפילו כאלו שמתעקשים להמתין 5 דקות. היתרונות של ניתוק מאוחר מוכחים. בין היתר זה משפר את המוגלובין של העובר ואת מאגרי הברזל שלו. 2. אפשר להתרשם מכמות הדם בכלי הדם של חבל השורר. 3. גם בניתוח קיסרי מנסים להמתין לפחות 1-3 דקות, למרות שלא תמיד מקפידים על כך.

כרגע בשבוע 17+2, החל משבוע שעבר לא מרגישה שום דבר מהתופעות ההריוניות שחשתי כמו בחילות וכו' חוץ מהרגשת נפיחות. 1.איך אני יכולה לדעת מבלי ללכת להיבדק שהכל בסדר ויש דופק? 2. אם חלילה הופסק דופק אילו סימפטומים יופיעו ותוך כמה זמו מרגע הפסקת הדופק?

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא ניתן. 2. דימום נרתיקי תוך מספר שבועות.

1.האם ניתן לזהות את מין העובר באולטראסאונד "הרגיל" שבחדר הרופא ברמת וודאות גבוהה? אם כן, החל מאיזה שבוע? 2. האם חובה לבצע את בדיקת סקירה מאוחרת ומוקדמת? בכל מקרה אינני מעוניינת בהפלה. עשיתי שקיפות עורפית + 2 בדיקות דם בעקבותיה שיצאו תקינות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1. 12-14. 2. כדאי לעשות, כי הבדיקה מאפשרת תכנון היריון ולידה בהתאם לממצאים. למשל ילד עם מום לב עדיף ללדת בבית חולים עם מחלקת ניתוחי לב. או ילד עם אגני כליה רחבים אפשר להתערב תוך כדי ההיריון ולנקז את הכליות וכך להציל את העובר.

04/02/2019 | 14:23 | מאת: ענת

עשיתי היום, יום 10, בדיקת הריון ויצאה חיובית. 93.7. ביום שבת לפני תשעה ימים (26/1) לקחתי חצי אוביטרל. 1. האם התוצאה החיובית יכולה להיות בגלל האוביטרל? 2. יש לי כאבי בטן בין חזקים לבינוניים (לכן עשיתי את הבטא מוקדם יותר) האם זה תקין? ואם לא, כיצד אפשר לבדוק זאת? תודה רבה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

1. יתכן, אבל גבוה יחסית. 2. אפשר לפנות לרופא לבדיקה.

שלום רב ד"ר, אני בת 35, במשך 5 שנים מנסים להרות ללא הצלחה. לא ניסינו עד היום טיפולים, הורמונים, גלולות וכו'. הבעיה היא כנראה ביוץ מוקדם- בימים 6-7-8 ואני שומרת נידה, לכן מפספסת את הביוץ. הזמן דוחק ופנינו למומחה פוריות, הוא ייעץ לי לקחת כדורי אסטופם, 2 כדורים ביום, בימים 1-2 של המחוזר. כמו כן 1 כדור ליטרוזול כל יום, בימים 5-9 של המחזור. לאחר מכן לבצע מעקב זקיקים ולפי זה יתזמן לי הזרקת אוביטרל ונבצע הזרעה תוך רחמית. האם בשביל טיפול ראשון זה לא יותר מידי הורמונים, בשביל מישהי שלעולם לא לקחה? האם ליטרוזול זה טוב ומוכר? אשמח לחוות דעתך, תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

זה טיפול מקובל. בהצלחה.

04/02/2019 | 12:28 | מאת: אני

שלום אני בת 28. 3 חודשים אחרי לידה. הריון ivf לקחתי הורמונים. לידה קיסרי חירום. בדיקות דם לפני כשבוע הראה על עליה בתפקודי כבד Ast 42 Alt 57 אני דואגת האם יש קשר לניתוח או להורמונים שלקחתי?

לקריאה נוספת והעמקה

זו עליה קטנה, שכנראה תחלוף מעצמה תוך מספר שבועות.

03/02/2019 | 21:37 | מאת: מצפה בקרוב

שלום רב. החזרה שלישית של עובר מוקפא יום שלוש שגידלו ליום 5. (הפשירו שלושה ואחד שרד). לפי המעבדה עובר "מצטיין" לא נאמרה לי האיכות (יש איכות בעובר יום חמש?). שאלתי היא, האם חייב להיות דימום השתרשות? בנוסף, מה סיכויו להשתרש הפעם? אני בת כמעט 26, פוליצסטית, היסטרוסקופיה תקינה. הפלה לפני כשנה בשבוע 6. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

דימום השתרשות היא כנראה תופעה נדירה. בגילך הצעיר הסיכוי של בלסטוציסט להשתרש הןא 40-50%.

03/02/2019 | 09:57 | מאת: מירי

שלום רב, מחזור אחרון היה ב18.12.18 החזרה ב 14.01.19 בטא שלילית. בת 50. הפסקת כל ההורמונים ב27.01.19. מאז עבר שבוע ועדיין אין מחזור. האם אמורה לקבל ווסת? האם ניתן לדעת לפי בדיקות דם אולי?האם זה בגלל הגיל? ווסת אחרונה כאמור רק לפני חודש וחצי. האם אני במעבר כבר? אשמח לקבל תשובות. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

סביר להניח שהווסת תופיע בקרוב לאחר הפסקת התמיכה ההורמונלית. יש צורך בבדיקות דם על מנת להעריך אם את כבר במנופאוזה.

04/02/2019 | 13:36 | מאת: מירי

תודה. האם יש קשר בין מנופאוזה להצלחת ההחזרות וההשתרשות?

02/02/2019 | 08:26 | מאת: שוש

שלום רב, ב-13.1 הוחזר עובר בן 6ימים. בטא הכפילה עצמה יפה כל יומיים, ארבע פעמים בדקתי. ב-28.1 הפעם האחרונה הייתה 1870. היום 1.2 התחילו דימומים, במיון נראה שק גודל 4מ"מ ועשו בדיקת בטא שיצאה 4100 ואין לי רופא לשאול!! לפי הבנתי, זה לא תקין, היא בירידה, נכון? הבטא אמורה להיות מעל 7000 (אני בשבוע 5+3 לפי הרופאה במיון) האם אפשר להספיד? זו הפלה נכון? רוצה ממש תשובה לפני השבת. תודה רבה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

כל דימום בהיריון מוגדר כהפלה מאיימת. העלייה בערכים של הבטא לא בהכרח ממשיכה להכפיל את עצמה בשלב זה. כדאי לחזור על הבדיקות בתחילת השבוע כדי ללמוד על תקינות ההיריון.

02/02/2019 | 20:45 | מאת: שוש

תודה פרופ' יקר, על המענה. ועוד שאלה ברשותך. היה דימום, פחות מווסתי, לדברי הרופאה שנמשך מספר שעות מלווה בכאבים מחזור לא קשים.בלי התכווצויות.ונעלם כלא היה ! הרופאה מצאה לנכון לקחת חלק ממה שהיה בוויגינה לבדיקה פאטאלוגית.כתבה" קרישי דם עם ריקמה?( וסימן שאלה?)"כי לא הייתה בטוחה.... יש סיבה לדאגה, נכון? מה יראו באולטרסאונד שאמרת? אם נשאר שק? איך אפשר לדעת אם עברתי הפלה בוודאות? תודה רבה לך *

לפי האולטראסאונד ובדיקת הבטא.