פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית

70547 הודעות
47474 תשובות מומחה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית

על מנת להתייעץ, לחלוק, לשתף ולשוחח, אתם מוזמנים לפורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה ולפורום פוריות חברתי; פורום פיריון האישה והפריה חוץ גופית מיועד לשאלות מקצועיות בלבד.
19/10/2018 | 08:21 | מאת: יוליה

מה רמת הפרוגסטרון הרצויה בדם לפני החזרת עובר? (האם זה משנה אם העובר בן 3 ימים או בלסטוציסט)? *

לקריאה נוספת והעמקה

מה שחשוב זה מה הרמה של פרוסטרון ברחם. לכן בתכשירים רבים של פרוסטרון שניתנים לתמיכה, כמו קרינון או דופסטון אין משמעות לרמה בדם. במחזור ביוץ טבעי מצפים לרמת פרוגסטרון מעל 15 ביום החזרת העובר.

ברחם היא טובה מספיק לקליטת עובר?

מבדיקות שנעשו בעבר עם התכשירים השונים.

עתידה להחזיר עובר קפוא... מכינה את הרחם עם אסטרופם ואח"כ פרוגסטרון. השאלה שלי, האם אין צורך להזריק אוביטרול לפני הפרוגסטרון ורק אחרי 36 שעות מהאוביטרל להתחיל פרוגסטרון כדי שהרחם יהיה במצב מתאים ביותר , כמו בטבעי להחזרה?

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך כאשר לא מתרחש ביוץ.

צריכה לקחת 1 קרינון +300 אוטרוגוסטן פעמיים ביום. מה החלוקה האידיאלית- האם 1 קרינון בבוקר ו-300 אוטרוגיסטן צהריים וערב או 1 קרינון בצהריים ואוטרוגוסטן בוקר וערב?

לא מכיר פרוטוקול כזה

עוברים המוחזרים לרחם בשלב התפתחות מוקדם יותר, צריכים להישאר ברחם עוד יומיים שלושה, להתפתח לבלסטוציסט (לעמוד בסכנה שהרחם יפלוט אותם) ואז להשתרש ברירית הרחם. (כי העובר אמור להשאר בחצוצרה עד יום 5) אם כך, למה לא מחזירים רק בלסטוציסטים ולוקחים סיכון של פליטת עובר מצויין?

אני לא חושב שיש סכנה של ממש "שהרחם יפלוט את העוברים", אך יש היגיון בלהחזיר רק בלסטוציסטים מסיבות אחרות. צריך לזכור כי לא כל העוברים שורדים עד יום 5-6 במעבדה, בייחוד בנשים מעל גיל 40.

מחזירה טרי בן 3 ימים....כדי להביא את הרחם למצב מתאים ואופטימלי לעובר בגיל זה..? תודה רבה

בד"כ 4 ימים.

שלום פרופ' - אני לקראת החזרת טריים בתרומת ביצית, לוקחת אסטרופם מיום 3 למחזור- עשיתי א.ס + דם ביום ד' , רירית 10 , פרוגסטרון קטן מ-2. ההחזרה אמורה להיות ביום שלישי הבא (עובר בן 3 ימים). השאלות שלי: 1. ממתי להתחיל לקחת את פרוגסטרון (אוטרוגוסטן+קרינון) 2.האם כדאי לבצע שוב בדיקת דם + א.ס לפני שמתחילה פרוגסטרון כדי לוודא שהערכים עדיין תקינים (דם+רירית) 3. האם עובי הרירית עשוי להתשתנות מיום ג' עד תחילת הפרוגסטרון ולגדול יותר מידי? 4.אולי יש לך עצה נוספת שתעזור להיקלטות? תודה רבה :)

לקריאה נוספת והעמקה

1. לפי הנחיות הרופא. 2. בד"כ אין צורך. 3. יתכן. 4. שיהיה בהצלחה.

1.האם הכלל הוא שמתחילים פרוגסטרון מרגע שאיבת הביציות? 2. כמה זמן לפני השאיבה אצל התורמת אוכל להתחיל פרוגסטרון מבלי שזה יפגע בטיפול ובסיכויי ההשרשה? 3. כמה זמן אחרי שאיבת התורמת אפשר להתחיל פרוגסטרון מבלי לפגוע בסיכויי היקלטות

1. בד"כ . 2. כמה שעות. 3. כמה שעות

שלום לכם. בערך 2 דקות מסיום היחסים כשאשתי ששכבה על הגב,נשארתי בפנים וכשיצאתי,היא עברה ממצב שכיבה לישיבה במיטה כדי להגיע לאיזה חפץ,שהתה כמה שניות(עד 5)במצב ישיבה ואז חזרה לשכב על הגב לעוד 10-15 דקות.האם המעבר למצב ישיבה בנסיבות הנ"ל למשך מספר שניות פגע בסיכויי ההתעברות?

לא

אהלן, אני בת 22 התחלתי רק אתמול לשתות את הגלולה אשר נקראת יאז אני שומעת הרבה נשים שאומרות שזו גלולה נוראית ומשמינה .. אבל הגניקולוגית שלי טוענת שיש לי בעיה בשחלוות פוליצסטיות אם אני דיי זוכרת נכון . אני מאוד מתוסכלת מה אעשה איזו גלולה באמת טובה ? לא משמינה ונכונה לי .. אני גם מעשנת .

לקריאה נוספת והעמקה

זו גלולה מצוינת. אף גלולה לא "משמינה". לעתים יש אצירת נוזלים קלה עם תחילת נטילת הגלולות, אבל היא חולפת תוך כמה מחזורים.

16/10/2018 | 22:23 | מאת: עדי

שלום, אני בת 31, נמצאת בטיפולי פוריות בגלל אזוספרמיה של בעלי. אני מאובחנת כבעלת שחלות פוליציסטיות. אמורה לעבור החזרת מוקפאים. ב2016 עברתי הריון ולידה תקינים, ומאז עברנו 5 כשלונות, הריון כימי, והריון חוץ רחמי. רירית הרחם שלי לא ממש מגיבה לתרופות, ועומדת בדרכ על 7-8 מ"מ לקראת ההחזרה. כעת אני לאחר 9 ימים עם: 3 אסטרופם +2 מדבקות אוורל לסירוגין יום כן יום לא. באולטרסאונד שעשיתי היום הרירית הייתה 6 מ"מ. 1. האם זה נמוך בצורה משמעותית? 2. האם מעיד על שחיקת הרירית או בעיה כלשהיא? 3. האם מומלץ להשתמש בתוספים אחרים כגון החומר הפעיל בויאגרה ובטמוקסיפין כדי לעזור לרירית? 4. האם בעובי של 6-7 מ"מ הסיכויים להשתרשות נמוכים עד קלושים? 5. האם יש פרוצדורה רפואית שניתן לעשות כדי לתקן את הרירית? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא. 2. לא . 3. לא. 4. לא. 5. תלוי בבעיה, אפשר למשל להסיר הידבקויות מהחלל.

16/10/2018 | 11:28 | מאת: גלי

שלום פרופסור, בבדיקת הערכת משקל בין שבועות 33-36 העוברית נעה באחוזון 85%-88%. ביצעתי בעבר העמסת סוכר 50 שיצאה תקינה (ערך של 92). האם יש רלוונטיות בביצוע העמסת סוכר של 100 בשלב זה ? לדעתי זה רק יגרום להשמנה נוספת של העוברית, לא כך?

לקריאה נוספת והעמקה

יש טעם, כדי לעלות את הוודאות שאין סוכרת הריונית. זה לא יגרום להשמנה נוספת של העוברית.

15/10/2018 | 20:28 | מאת: מורן

אשמח לעזרתך בוצע ביום החמישי למחזור Order Comments REMARKS (GENERAL) 52.27 pg/mL ESTRADIOL (E-2) 0.51 ng/mL PROGESTERONE 2.38 uIU/ml TSH 1.1 ng/dL T4- FREE 5.8 mIU/mL LH 7.1 mIU/mL FSH 22 ng/mL PROLACTIN

לקריאה נוספת והעמקה

נראה תקין.

15/10/2018 | 15:59 | מאת: נעמה

שלום רב, בת 42 לפני החזרת עוברים מוקפאים בלסטוציט. אתמול, יום 11 למחזור, בדיקת דם הראתה שאני לפני ביוץ עם זקיק של 16. היום, יום 12 למחזור, עדיין זקיק 16 ובדיקת הדם הראתה שכבר בייצתי אתמול בערב. הוחלט שלא אקבל אוביטרל אלא רק קרינון, יחכו 5 ימים, וביום שישי יחזירו את העוברים. האם זה אופטימלי ובעל סיכוי להצלחה?

לקריאה נוספת והעמקה

סביר מאד.

15/10/2018 | 11:32 | מאת: ענן

שלום פרופ זיידמן, אני בת 44+ , הריון שני נקלט בתהליך IVF ראשון , החזרה של 2 עוברים וקליטה של עובר 1. ביחידת IVF בבדיקת אולטרסאונד בשבוע 7 נצפה שק הריון 1 עם עובר ודופק ושק נוסף ריק. היום עשיתי בדיקת אולטרסאונד בקהילה אצל טכנאית , שבוע 10 להריון ואלה הממצאים: CRL - 33 מ"מ (מתאים לשבוע הריון) דופק הודגם מבנה שק - תקין קוטב עוברי - נצפה כמות מי שפיר - תקינה מיקום שיליה - דופן קדמי תיאור השיליה: בתוך השיליה הודגם ממצא נוזלי בממדים: 17X9 מ"מ בעל-פה אמרה לנו שזו יכולה להיות ציסטה אולי צבר דם היא לא ראתה שק הריון נוסף שאלותיי: 1. האם ייתכן שמה שנראה בשבוע מוקדם כשק הריון ריק הוא למעשה אותה ציסטה בשיליה? 2. מה המשמעות של זה למהלך ההריון, התפתחות תקינה של העובר? מה המשמעות לגבי בדיקות חודרניות (סיסי שילה / מי שפיר ) שאיני ששה לבצע כלל? חוששת מאוד... תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא סביר. 2. לא אמורה להיות משמעות.

14/10/2018 | 20:18 | מאת: נטלי

בת 46 הריון ראשון שבוע 35+5 לאחר תרומת ביצית וזרע.מהלך ההריון תקין. האם יש צורך לבצע מוניטור עוברי פעם בשבוע ?

לקריאה נוספת והעמקה

בשלב זה כדאי.

14/10/2018 | 12:14 | מאת: ליבי

שלום רב , בתאריך 11/10 אסטרדיול 550, lh 15.20 פרוגסטרון 2.4 בתאריך 12/10 אסטרדיול 426, lh 15.60 פרוגסטרון 2.8 הזקיק נצפה בשעה 13:30 והיה בגודל 19 עובי הרירית הייתה בסביבות 8.5 בתאריך 14/10 אסטרדיול 205, lh 7.50, פרוגסטרון 9.3 . הזקיק לא נצפה באולטרסאונד הרירית ירידה ל6.2 מספר שאלות כשלפני כן אדגיש שמדובר בביוץ טבעי ללא אוביטרל. העובר שנשאר לי הוא עובר קפוא יום 3 מגיל 40 והוא יחידי שנשאר האם יש 1) טעם לבצע החזרה עם אסטרדיול כזה נמוך . 2) בתאריך 11/10 נדבקתי מביתי שהיה לה וירוס . עם חום והקאות יתכן וזה השפיע על ההורמונים ? 3) איך יודעים מתי בדיוק הביוץ התרחש 4) מה לדעתך היום האידאלי אם כדאי כמובן להחזיר עובר מוקפא יום 3 אם הבדיקות האחרונות נעשו היום בבוקר בתאריך 14/10 ?

לקריאה נוספת והעמקה

1. אפשר. הרירית יפה. 2. יתכן. לא סביר. 3. לפי עלית הפרוגסטרון. 4. 3 ימים אחרי הביוץ.

תודה על מענה הבזק. האם צריך לבצע שוב בדיקת פרוגסטרון צינתי שבשישי היה 2.8 והיום 9.3 . האם לפי נתונים שציינתי ניתן לדעת מה היום של הביוץ שישי או שבת או לבצע עוד בדיקה?

כנראה שהביוץ היה בשבת

14/10/2018 | 07:37 | מאת: מירה

כמה זמן אחרי לידה אפשר לחזור לשיגרת אימונים במכון כושר..בלי לגרום נזק לרחם או לגוף ?

לקריאה נוספת והעמקה

מיד, כלומר ברגע שמרגישים פיזית טוב.

14/10/2018 | 07:27 | מאת: טלי

שבוע 36 הריון ראשון 1-האם עדיף להתחסן עכשיו נגד שפעת..או לדחות לאחר הלידה ? 2- מה קורה אם מתחילה שפעת בגלל החיסון -חום...חולשה..שיעול..? האם זה לא מסוכן בזמן ההריון ?

לקריאה נוספת והעמקה

1. עכשיו. 2. שפעת לא יכולה להתחיל בגלל החיסון. זה מיתוס. החיסון מכיל חלבון שיכול ליצור תגובה של מערכת החיסון, אבל לא מחלה.

13/10/2018 | 18:02 | מאת: מורן

שלום החודש החזרתי עובר בלסטו קפוא (שנמצא תקין אחרי בדיקת pgs), שלא נקלט.אני חושדת שהחזרה בוצעה בתזמון לא אופטימלי.אשמח לעצתך. LH ביום חמישי( 27.09 )היה 20 וביום שישי ( 28.09) 79.ערכי אסטרדיול ופרוגסטרון מתאימים ליום לפני ביוץ.הרופא הסיק שביוץ ביום שישי (כאשר LH =79) וקבע החזרה ליום רביעי (03.10) שזה חמישה ימים מפיק LH.האם תזמון היה מדוייק?האם זו הסיבה שהחזרה לא הצליחה?האם יכול להיות שבעצם ביוץ היה למחרת מפיק LH.

לקריאה נוספת והעמקה

אם החישוב של הרופא נכון אז נראה שמדויק.

11/10/2018 | 10:37 | מאת: רויטל

שלום אני כבר שבועים אחרי מחזור ולפעמים שאני מנקה יוצא לי הפרשה שקופה עם פסים טיפה ורדרדים כאלו פעם אחת לאחר קיום יחסים הפס היה יותר עבה וכהה והיום בבוקר שנגבתי בשירותים יצא לי פס דק ורדרד וכל השבוע האחרון יש לי הפרשות שקופות האם זה נראה בסדר? הכל בסדר? או שזה משהו חשוד חלילה שמצריך בדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

זה לא נשמע מאד חריג, אבל אם את מוטרדת אז כדאי לפנות לרופא המטפל לבדיקה.

10/10/2018 | 13:40 | מאת: מעיין

היי אני נמצאת בתקופת פוריות כרגע ואני מעוניינת לכנס להריון .. אני מצוננת האם מותר לי לקחת תרופה לצינון ואם כן איזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

אקמול, אהיסטון, טיפות מי מלח.

10/10/2018 | 12:59 | מאת: מרים

בת 44 הריון ראשון שבוע 35 1-האם מומלץ לעשות כעת חיסון לשפעת .או לחכות לאחר לידה ? 2-האם בהנקה אפשר לעשות את החיסון ?

לקריאה נוספת והעמקה

1. מומלץ בהקדם האפשרי. 2. אפשר.

09/10/2018 | 20:37 | מאת: נטלי

בת 46..הריון ראשון שבוע 35 אחרי תרומת ביצית..ותמיכה עם קרינון. מהלך ההריון תקין. משקל העובר כעת 2930 ( אבא שלו גבוה 190).מה יהיה המשקל המשוער של העובר בזמן הלידה ?

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ מניחים שבשלב זה הוא עולה בערך ב- 200 גרם בכל שבוע. אז אם תלדי בשבוע 38-39 הוא צריך להיות סביב 3.5 ק"ג.

09/10/2018 | 20:04 | מאת: גלית

שלום פרופסור, רציתי לדעת האם יש סיכוי להכנס להריון במהלך חודש בו עושים בדיקת era על מחזור טבעי עם מתן אוביטרל לביוץ ותזמון יחסים בהתאם. תודה מראש, גלית

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר, למרות שאני מניח שהרירית הפצועה מהליך הפיפל, תפחית את הסיכוי להיריון באותו החודש.

08/10/2018 | 21:10 | מאת: יעל

שלום החזרה שני עוברים קפואים יום 3 בוצעה בתאריך ה8 ספטמבר. היום 8 אוקטובר נצפו שני שקי הריון ופעמיים דופק והכל תקין וכתוב שמתאים לשבוע 6+2. האם תקין?לפי חישוב שלי שבוע 7 האם מהווה בעייה?או שטעיתי בחישוב?

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע תקין. גם לפי גודל העובר את ביום השני של השבוע השביעי.

שלום רב. קצת רקע בת 31 פלוס 2 ילדים ששניהם מטיפולי ivf והוחזרו ביום החמישי כבלצוסיסטים. בחודש מאי עברתי גרידה לאחר טיפולים נראה שק הריון ללא עובר. בחודש אוגוסט הוחזר לי עובר בן 6 ימים תחילה היה דופק ובשבוע 9 עברתי שוב גרידה לאחר הפסקת דופק. היום הייתה לי שאיבה ונשאבו לי 15 ביציות. הרופא הסביר לי שנחזיר 2 עוברים ביום הרביעי ולא החמישי כי אסותא לא עובדים בשבת. רציתי לדעת מה דעתך על עוברים ביום הרביעי? האם סיכויים טובים? מתי משתרשים לרחם באותו יום או יום למחרת? אשמח למענה מפורט.

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה לעשות החזרה ביום 4. הקליטה תהיה בד"כ תוך 2-3 ימים.

08/10/2018 | 10:41 | מאת: ליבי

יצעתי בדיקת tsh היום התוצאה 3.73 האם כדאי להחזיר עוברים מוקפאים עוד כעשרה ימים מועד הביוץ ? עד עכשיו התוצאות היו סביב 2.5 . נקלטתי בעבר ויש לי ילדה עם תוצאות סביב 2.5. אם התוצאות עד עכשיו בסדר האם ניתן להוריד אותן ללא תרופות ? הרופא מציע להמשיך כרגיל. מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

סביר להמשיך כרגיל, אבל לחוזר על הבדיקה בעוד שבועיים.

08/10/2018 | 08:53 | מאת: מיטל

הי בת 43 עם ילדים. היום עשיתי מעקב זקיקים יום 13 למחזור (ללא בדיקת דם) ימין קטנים שמאל ממצא ציסטי עכור בקוטר 15 ממ בתמט עם זרימה היקפית מתאים לcl האם זה אומר שאני אחרי ביוץ?? מה ההבדל בין גופיף צהוב ( שלפעמים רואים בשלב הזה) לבין התשובה הנל? אודה לתשובה מיטל

לקריאה נוספת והעמקה

את כנראה אחרי הביוץ. אין הבדל בין CL = Corpus Luteum לבין ממצא של גופיף צהוב, מלבד השפה.

07/10/2018 | 23:04 | מאת: אורי

שלום רב ביצעתי היום פרופיל הורמונלי ביום ה5 למחזור. LH19.9 FSH10.6 E2 368 פרוגסטרון פחות מ0.8 טסטוסטרון 0.6 DHEA 0.83 האם הרזרווה השחלתית ירודה? האם מצריך טיפולי פוריות ? מה לגבי שאר הבדיקות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ה- LH, FSH והאסטרדיול מעט גבוהים, דבר שיכול לרמז על רזרבה שחלתית נמוכה. כדאי לבצע בדיקת דם ל- AMH ואולטראסאונד ביום 5 למחזור ל- AFC. יתר הבדיקות תקינות.

14/10/2018 | 08:06 | מאת: אורי

תודה על המענה. האסטרודיול שלי לפני ביוץ די גבוה(1800) וגם בבדיקה הזאת הוא לא נמוך מידי , האם זה כשלכצמו לא מעיד על רזרבה שחלתית סבירה? יכול להיות שבגלל שעשיתי את הבדיקה ביום ה5 והיו מתקבלות תוצאות אחרות אם הייתי מבצעת ביום ה3? מנסיונך, על איזה שיטה הייתי ממליץ לי עמ"נ להכנס להריון? בעברי 3 הריונות ספונטניים.האחרון לפני 4.5 חודשים.

תלוי בגילך ובהמון גורמים שלא ידועים לי.

14/10/2018 | 13:54 | מאת: אורי

אני בת 40. מעקב זקיקים תקין כל חודש.מנסים 3 חודשים . שאר הבדיקות תקינות. שלב לוטאלי תקין.

לאור גילך כדאי בשלב זה לשקול תזמון של הביוץ עם מעקב זקיקים.

15/10/2018 | 08:53 | מאת: אורי

מבצעת מעקב זקיקים כבר 3 חודשים. פרופיל הורמונלי ביום ה5 הינו Fsh 10.6 Lh 19 האם כדאי לנסות הזרעות על בסיס טבעי? מה הסיכוי כניסה להריון מכל הזרעה? אתמול הייתי אצל הרופא היה זקיק 19.רירית 9 . אסטרודיול 1160.פרוגסטרון 2. הוא העריך שהביוץ יהיה ביום שלישי רביעי. אמרתי לו שבמחזורים הקודמים בייצתי ביום ה13 ופעם אחת ביום ה14.היום ה13 הוא היום האם הגיוני? מתי אתה מעריך שיהיה הביוץ?

סביר שהביוץ יהיה אכן בקרוב.

היי בהריון שבוע 5 לאחר החזרת מוקפא, לוקחת קרינון בבוקר ובערב (וגם אסטורפם). האם יש בעייה להשתמש בגל סיכוך על בסיס מים בעת קיום יחסי מין? האם שאריות שלו יכולות להפריע בספיגה של הקרינון? תודה

אין בעיה להשתמש בגל סיכוך על בסיס מים בעת קיום יחסי מין. לא סביר שהשאריות שלו יכולות להפריע בספיגה של הקרינון.

06/10/2018 | 14:35 | מאת: אלון

שלום לך. לאשתי(תהיה בת 44 בסוף החודש)היה שיבוש הורמונלי שהתחיל לפני חודש וחצי.שבועיים דימומים בעוצמות משתנות.לקחה דופסטון 10 ימים(3-13.9)ו-5 ימים אחרי סיום הנטילה הופיעה לכאורה ווסת ב-18.9 שנמשכה עד 23-24.9 .בימים 8 עד 15 של אותו מחזור לכאורה לא אובחנה עלייה ברמת LH בעזרת ערכת ביוץ.היום בבוקר(6.10)17-18 ימים אחרי היום הראשון של הווסת הנ"ל לכאורה הופיע דימום.לאור הנתונים-האם סביר להניח שמדובר בחזרתו של השיבוש ההורמונלי ולא בתחילתו של מחזור חדש? בכל מקרה יש לה תור לרופא הנשים והפוריות ב11.10 אחר הצהרים. עם תוצאות של איזה בדיקות שיתבצעו באותו הבוקר כדאי שהיא תגיע לרופא המטפל?LH ,פרוגסטרון ואסטרדיול או שיש הצעה אחרת?

לקריאה נוספת והעמקה

נראה שפרוגסטרון ואסטרדיול יספיקו.

05/10/2018 | 20:27 | מאת: דנית

שלום פרופסור, שבוע 25 בהריון תאומים בשתי שליות נפרדות. העובר המוביל במנח עכוז משבוע 20 בערך.. משקל העוברים 700+ לפי הסקירה. השנייה. 1. האם הם עוד יכולים להתהפך? ואם כן מה הסיכוי שזה יקרה? (הרי כבר די צפוף להם ברחם) 2.אם העובר המוביל יישאר במנח עכוז זה בהכרח אומר לידה בקיסרי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
07/10/2018 | 00:36 | מאת: אצלנו

התאומים שלי עשו הפכות עד הרגע הרגע האחרון.. בטח שיש עוד סיכוי

1. הם עוד יכולים להתהפך. סיכוי סביר שזה יקרה. 2. נכון.

שלום פר' זיידמן. אני בת 45, בעבר 2 לידות רגילות (ספונטני). פרופיל הורמונלי תקין, AMH-1.7, FSH-6.6 וכל השאר גם תקין. עשינו 3 סבבים של IVF, בכל סבב לא הצלחנו לקבל יותר מעובר 1, בשתי החזרות ראשונות הריונות כימיים שהסתיימו בשבוע 5, בפעם שלישית העובר הפסיק להתפתח ביום 3, אז לא הייתה החזרה. פנינו לתרומת ביציות, קיבלתי 11 בלסטוציסטים. מכוון שאני עושה את התהליך באופן פרטי הרופא שלי לא כל כך משטף פעולה ובקושי עונה על השאלות שלי. אני מאוד רוצה שזה יצליח לי הפעם ומנסה כל דרך אפשרית למקסם את התוצאה. הגוף שלי מגיב מצוין להורמונים. האם פרוטוקול הנ"ל הוא מתאים או שכדאי לשנות משהו?: היום (5/10) זה היום הראשון של המחזור. החל מיום השלישי/רביעי למחזור 2 כדורים של אסטרופם. רירית הרחם שלי כבר ביום ה-10 מגיעה לכ-8 מ"מ +- וצומחת עד לעובי 11-12 מ"מ ב-17/10 (יום ה-13 של המחזור) מתחילה עם פרוגסטרון - זריקה של פרוגסטרון רטייד אחת ל-5 ימים ואוטרוגסטן 2 ביום. באותו היום זריקה של אוביטרל. ב-22/10 החזרה של עוברים (יום 18 של המחזור) וחצי זריקה של אוביטרל. האם כדאי להוסיף עוד משהו? לשנות משהו? זה בסדר להחזיר עוברים ביום 18, או שכדאי יותר מאוחר? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

נראה שיש לך פרוטוקול מקובל. זה בסדר להחזיר עוברים ביום 18.

05/10/2018 | 10:23 | מאת: נטע

שלום פרופסור, אני בשבוע 25, הריון תאומים. נוטלת אספירין כל יום בהוראת רופאה המלווה אותי בכדי למנוע רעלת הריון. אני מצוננת מעט, היום הרגשתי טעם של דם בפה וכשקינחתי את האף יצא המון דם.. נייר מלא דם. זה קורה רק כשאני מקנחת ופסק מעט. למה זה קורה? ומה צריך לעשות במקרה כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

בהיריון יש נטייה של הנימיות באף לדמם, דהר שיכול להיות מוחמר בגלל יובש באוויר (מיזוג) או נטילת אספירין.

05/10/2018 | 08:10 | מאת: טלי

אני בשבוע 35 הריון ראשון תרומת ביצית. מהלך ההריון תקין. אילו בדיקות אני עוד אצטרך לעבור עד הלידה באופן שיגרתי ?

לקריאה נוספת והעמקה

הערכת משקל העובר, ניטור עוברי, מדידות לחץ דם וחלבון בשתן, ספירות דם וכו.

04/10/2018 | 21:22 | מאת: אלה

ביום ה-8 למחזור טבעי: E2- 430, LH-2.50, פרוגסטרון - 1.60. ביום ה-10 למחזור: E2 - 466, LH - 4.25, פרוגסטרון -0.77. שאלותי: האם ההתקדמות כאן תקינה? האסטרדיול עולה לאט והפרוגסטרון יורד. אם כן, מתי צפוי להיות ביוץ? ערכי האסטרדיול תומכים בהבשלת הביצית?

לקריאה נוספת והעמקה

האסטרדיול עולה לאט מהצפוי מזקיק תקין.

תודה רבה על המענה המהיר. מה המשמעות של הדברים?

צריך להמשיך מעקב.

הרופא נעלם לא עונה . האסטרדיול לא תאם את הזקיקים . איך מנקים את הגוף מההורמונים ?? שלא יווצר ציסטה . מותר לרופא לעשות זאת ??

לקריאה נוספת והעמקה

הגוף יודע לנקות את עצמו מהורמונים.

04/10/2018 | 20:25 | מאת: קרן

שלום, רציתי ךדעת אם הערכים הבאים מתאימים לשבוע 6: פרוגסטרון - 11.5 ng/mL בטא - 18002 האם הפרוגסטרון לא נמוך מידיי? בתחילת ההריון הערך היה מעל 100 תודה

לא, כי התוצאה בננוגרם ולא בננומול.

שלום אשמח להנחיה שלך אם הכול תקין או לא אני בת 28 מזה שנה מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה (לפני כשנה וחצי היה לי הריון חוץ רחמי) ביצעתי בדיקות הורמונאליות היה יום 4-5 למחזור Amh 3.26 Lh 3 Fsh 6.6 Estadriol 379 Progesterone 1.5 Testosteron 1.5 Prolactin 194 Tsh 1.15 תודה על המענה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

האסטרדיול קצת גבוה אבל נראה שהכול תקין.

04/10/2018 | 13:44 | מאת: חוה

שלום ד"ר,אני בת 44 .ברקע מנאופוזה.לפני חמישה חודשים ילדתי בלידה באמצעות החזרת עוברים מוקפאים שיש לי מהעבר.לידה רגילה אך השיליה לא יצאה בשלמותה ולכן נאלצתי כחודש וחצי אחרי הלידה להוציא שאריות שיליה בהיסטרסקופיה ניתוחית.כעת ברצוני להרות שוב באמצעות עוברים מוקפאים שנותרו לי.כחלק מבדיקות השיגרה עשיתי אולטרסאונד,כשבוע לאחר תום הוסת באמצעות פרוגילוטן, שבו נמצא נוזל צלול לאורך כל חלל הרחם.רודם שדפנות הרחם סדירים.עובי אנדומטריום כ2.4 מ"מ.לשאלתי-מאוד מוטרדת מהנוזל שברחם.מה זה?האם מסוכן לבריאותי?? האם ניתן להחזיר עוברים במצב שכזה?האם מפריע להשרשת עובר?ומה צריך כעת לעשות??בבקשה ד"ר אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

זה בד"כ ריר מצוואר הרחם או מהחצוצרות. זה לא מסוכן לבריאות. לא ניתן להחזיר עוברים במצב שכזה כי יתכן וזה מפריע להשרשת עובר. כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל.

04/10/2018 | 13:10 | מאת: אורי

אני בת 40 .ברקע לידות ספונטניות תקינות האחרונה הסתיימה מסיבה לא ידועה(החשד הוא לקרישתיות) בשבוע 35 לפני 4 חודשים. ניסינו כבר שני מחזורים להכנס להריון ללא הצלחה. פרופיל הורמונלי תקין ומעקב זקיקים גם( יש אומנם רק זקיק אחד מידי חודש) אבל השלב הלוטאלי תקין. הופנינו למרפאת פוריות.הרופא טען שבגיל 40 מתחילים ישר מivf .האם זאת באמת הדרך המומלצת עם הסיכויים הטובים לכניסה להריון? אני קצת חוששת מכל ההתערבות ההורמונלית שכן בעבר נטלתי כמה חודשים גלולות והם גרמו לי להתקפי מיגרנה קשים ברמה יומיומית.החלפנו סוגים אפילו זה עם הפרןגסטרון בלבד גרם לי . עד שהרופא אמר שלא אקח גלולות. האם לא ניתן לבצע טיפול על בסיס הביוץ הטבעי שלי? (אסטרודיול 1500 לפני ביוץ פרוגסטרון אחריו סביב 38 טבעי) .הרופא ביטל את חששותיי.לכן פונה אלייך כאן לדיעה נוספת.תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן לבצע טיפול על בסיס הביוץ הטבעי שלך, אך יש גם יתרונות להורמונים.

04/10/2018 | 18:44 | מאת: אורי

תןדה.אשמח לשמוע את היתרונות והאם סטטיסטית זה משפר את הסיכוי לכניסה להריון? נתבקשתי לעשןת צילום רחם אבל גיליתי שזה עם הזרקת יוד ואני אלרגית.האם יש תחליף? האם היסטרוסקופיה מחליפה צילום רחם או לחילופין האם אפשר לבצע צילום רחם ללא יוד. נקבע לי תור לצילום יום לפני הביוץ המשוער עוד שבוע. האם אין בעיה אחרי הבדיקה לקיים יחסים ?

סטטיסטית הורמונים מעלים את מספר הזקיקים הבשלים ומשפרים את הסיכוי לכניסה להריון. אפשר לעשות הידרוסונוגרפיה כתחליף לצילום רחם להערכת מצב החצוצרות.

שלום פרופ׳, עברתי ניתוח לפרוסקופיה בשבוע 6 עקב תסביב שחלתי בגלל ציסאות גדולות. השאירו את הציסטות אבל ניקזו את הנוזל והשחלה תקינה. האם יכל להיגרם נזק לעובר כתוצאה מהתהליך? מחומרי ההרדמה או מחומרים אחרים שקשורים לתהליך? יום אחרי ראו דופק ראשוני של העובר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

באופן תיאורטי תיתכן השפעה שלילית על העובר, אבל הניסיון מראה שהדיר שהעובר יפגע.

03/10/2018 | 14:38 | מאת: שיר

שלום פרופסור, פרוטוקול להחזרת מוקפאים על בסיס זקיק שצמח, הופסק בגלל שהזקיק בייץ באופן לא תקין ולאחר ביוץ לא עלה הפרוגסטרון (רק לאחר יומיים). הרירית צמחה לעובי 9 מ"מ. בפרוטוקול על בסיס פרוגינובה/אסטרופם הרירית לא צומחת ליותר מעובי 5.5. אם עושים פרוטוקול טבעי, האם יש אפשרות לתת פרוגסטרון ביום הביוץ ולהשלים את הרמה הנדרשת בדם במידה והביוץ לא תקין/מתאחר? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

יש אפשרות לתת פרוגסטרון ביום הביוץ ולהשלים את הרמה הנדרשת בדם במידה והביוץ לא תקין/מתאחר

03/10/2018 | 14:10 | מאת: אורית

שלום. האם לפני שפונים לרופא פוריות צריך לבצע בדיקת הורמונים (ואם כן אילו) ולבוא עם התוצאות? קבעו לי תור לשבוע הבא.ואני כרגע ביום הראשון למחזור

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לבקש ממרפאת הפריון הפניה לביצוע בדיקת "פרופיל הורמונלי" שמבצעים בד"כ בימים 3-5 למחזור.

03/10/2018 | 12:59 | מאת: ליאת

האם מדד של אסטרודיול גבוה(סביבות 1600-1800) בסמוך לביוץ כולל שלב לוטאלי תקין אחריו (פרוגסטרון עולה לסביבות 40) .מחזורים סדירים וביוצים סדירים בימים 13-14 יכולים להעיד שהפוריות הנשית תקינה ? (כמובן גם מעקב זקיקים חודשי שמראה על זקיקים הגדלים בקצב מתאים עד לביוץ בשילוב בדיקות הורמונים ) למרות גיל 39? מה הבירור שנעשה אם בכלל אחרי 4 מחזורים שלא נכנסים בהם להריון? לציין שבעבר הריונות ספונטנים עד גיל 30.

לקריאה נוספת והעמקה

ביוץ סדיר בד"כ מעיד על פוריות שתאומת את גיל האישה.

שלום רב פרופ' זיידמן ב-23.8 החזרת 2 עוברים טריים יום 3 באולטרסאונד שבוע 7+1 נצפה שק הריון 1+עובר+דופק ושק שני קטן יותר ריק. בשלב זה שוחררתי לקהילה למעקב הריון עם הנחיה להמשיך תמיכת קרינון 1 יומי שאלותיי: 1. מה המשמעות של קיומו של שק הריון ריק במקביל לעובר מתפתח והאם יכול להוות בעיה? כיצד עליי לפעול בהמשך מעקב ההריון? 2. כשציינתי שאני חשה אי נוחות עם הכנסת הקרינון לא ניתנה לי אפשרות אחרת. עד מתי עליי להמשיך את התמיכה? ןהאם באמת הכרחית בשלב זה? אני מרגישה כמו דלקת גבולית כל הזמן במקום ההחדרת הקרינון אשמח להארותייך תודה ענן

לקריאה נוספת והעמקה

1. אין לזה משמעות בד"כ.ייספג מעצמו תוך זמן קצר. 2. אפשר לקחת דרך הפה טבליות דופסטון במקום הקרינון.

02/10/2018 | 21:29 | מאת: גלי (שאלה דחופה)

שלום רב, לטובת דחיית בחוץ נתנו לי 3 ימים עם אסטרופם (פעמיים ביום) אבל יש לי רק ליומיים ואין לי איך להשיג נוספים כרגע. אני רוצה לקחת ביום השלישי אקטיבל במקום האם זה יהיה יעיל לדחיית הביוץ? ואם כן האם 2 כדורי אקטיבל במקום כל כדור אסטרופם או כמות אחרת? או לפרוס אחרת את האסטרופם? תודה! תודה, גלי.

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לעשות זאת בהתייעצות עם הרופא המטפל, מאחר שהאקטיבל מכיל פרוגסטרון שלא נמצא באסטרופם. המינון הוא זהה במיליגרמים.

עשו לי בדיקת דם להורמונים ואולטרסנד ,הכל היה תקין. הרופא נתן לי כדורים אקקלומין ואספרום להתחיל מהיום ה5-אקקלומין והיום ה9-אספרום. קיבלתי מחזור ב14.9 הייתי במעקב של מקלונים של זיהוי הביוץ והיום היום זה מראה לי פס חלש. זה לא הולך ומתחזק מיום ליום. האם זה הגיוני שעד עכשיו אין ביוץ? אני מרגישה כל חודש מתי יש לי . האם יש סיכוי עוד שיגיע הביוץ? נעשה לי גם בדיקת אולטרסנד לבדוק אם יש לי שמלות פוליצסטיות,אך הכל תקין.

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לחזור על האולטראסאונד זקיקים, כי בד"כ יהיה ביוץ תוך כשבוע לאחר טבלית האיקקלומין האחרונה.

02/10/2018 | 13:39 | מאת: מירב

שלום פר' זיידמן. אני בת 45, אם לשני ילדים ביולוגיים הריונות ספונטניים ולקראת ת.ב. בחו"ל (קייב). בן זוגי בן 46, זרע על פניו תקין, אבל שם עשו לו גם בדיקת DNA ויצא שיש 33% שברים. אשמח לשמוע את חוות דעתך בנוגע לבדיקת PGD לעוברים - 5 כרומוזומים בסיסיים ו-XY, כיוון שיש חלוקי דעות רבים בין הרופאים. האם הבדיקה אמינה? האם זה לא פוגע בעובר וסיכויי ההשרשה שלו? האם הבדיקה נחוצה לתורמת שהיא בת 26? האם יכול להיות מצב שהבדיקה פוסלת עובר, אבל הוא יכול להיות תקין ולהיפך? תודה מראש על המענה.

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה אמינה. נדיר שהיא פוגעת בעובר וסיכויי ההשרשה שלו. הבדיקה בד"כ לא נחוצה לתורמת שהיא בת 26. יכול להיות מצב שהבדיקה פוסלת עובר, אבל הוא יכול להיות תקין, אבל זה נדיר.

02/10/2018 | 12:55 | מאת: אלון

שלום לך. אשתי סבלה משיבוש הורמונלי שהתבטא בדימומים/הכתמות ממושכות ואחרי שבועיים הרופא נתן לה דופסטון.לקחה את הכדורים האלה 10 ימים 3-13.9 ו-5 ימים לאחר סיום הנטילה(18.9)הופיע לכאורה ווסת שנמשכה 6 ימים(וביומה האחרון כבר היתה חלשה מאוד). החל מיום 8 של מחזור זה לכאורה היא בודקת עם ערכת ביוץ ונכון ליום 14 טרם אובחנה העלייה ברמתו של הורמון ה-LH. גיל אשתי בסוף החודש יהיה 44. 1.האם בנסיבות המקרה יתכן תאורטית שהעלייה ברמת LH התרחשה לפני יום 8 או שהסיכויים לכך אפסיים? 2.עד איזה יום של המחזור הזה לכאורה כדאי להמשיך את הבדיקה עם ערכת הביוץ כדי לדעת האם יש או אין ביוץ? תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

1. באמת פחות סביר. 2. לא בטוח שערכת ביוץ היא הדרך הנכונה למעקב אחר הביוץ אצלכם.

זה עוזר לוטרזל עם הזריקות לשחלות?

לא, זו תרופה שיכולה להחליף טבליות איקקלומין.