פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית

70947 הודעות
47872 תשובות מומחה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית

על מנת להתייעץ, לחלוק, לשתף ולשוחח, אתם מוזמנים לפורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה ולפורום פוריות חברתי; פורום פיריון האישה והפריה חוץ גופית מיועד לשאלות מקצועיות בלבד.
03/01/2019 | 13:02 | מאת: אנונימית

הייתי אצל רופא נשים והוא רשם לי גלולות מסוג יאז פלוס, בלי לעשות לי בדיקת דם. סוג הדם שלי הוא A+ , הסוג הזה מתאים לי או שיכול להיווצר לי קריש דם?

לקריאה נוספת והעמקה

אין קשר בין סוג הדם לסיכון להיווצרות קריש דם.

03/01/2019 | 11:19 | מאת: מעיין

שלום רב, לפני החזרה. גיל 49. ווסת אחרונה- 18.12.18. מיום 3 לווסת פרוגינובה פעמיים ביום. אחרי 6 ימים- רירית 4.5. E2-144.5 P- 0.24 LH- 46. המשך פרוגינובה לעוד 5 ימים הפעם 3 ביום, רירית- 6.1. E2-219.7 P-.0.2 LH- 81.6. המשך פרוגינובה לעוד 3 ימים הפעם 4 ביום, רירית ירדה ל5.5.(בדיקות מהיום) E2-273 P-0.20 LH- 77.4. 1. איך אתה מסביר את הירידה של עובי הרירית למרות שמינון הפרוגינובה עלה ל4 ביום?האם בגלל שהיה ביוץ?והאם זה שייך בטיפול לעיבוי רירית? 2. מה אתה ממליץ לי לעשות? הרופא המטפל משאיר את ההחלטה בידיי אם להמשיך או להפסיק. בבקשה תעזור לי, מה עושים? איך ניתן להעלות את הרירית עכשיו? 3. לקחתי כבר סה"כ 15 יום פרוגינובה, האם ניתן להמשיך איתה בלי לקחת פרוגסטרון? אשמח מאוד לקבל את חוות דעתך איך ממשיכים לדעתך. תודה רבה .

לקריאה נוספת והעמקה

1. לאחר הביוץ מראה הרירית משתנה. אך נראה שטרם בייצת. 2. אפשר להמשיך מעקב עד הביוץ. 3. ניתן עד 35 יום.

03/01/2019 | 12:33 | מאת: מעיין

תודה רבה על המענה המהיר! רק לוודא -הכוונה בלהמשיך מעקב עד הביוץ- להמשיך עם ה4 פרוגינובה שאני לוקחת עכשיו ?

03/01/2019 | 15:49 | מאת: מעיין

יש לי גם שאלה קצת מוזרה- האם יכול להיות שמי שסובלת מאוד מאוד מהקור ברמה של ידיים קרות וציפורניים כחולות רוב הזמן ורעד לפעמים, האם זה יכול להשפיע גם על זרימת הדם לרירית? יש לציין כי ההומוגלובין תקין ואין אנמיה אך הברזל קצת נמוך. האם במצב כזה עדיף לדחות טיפול לקיץ או שהשאלה שטותית ואין קשר.

השאלה שטותית ואין קשר.

06/01/2019 | 13:38 | מאת: מעיין

בהמשך לבדיקות המפורטות למעלה, היום ביצעתי בדיקות- הרירית 6.1 ובדיקות דם- 64 E2-275.3 P-0.23 LH 1.מה דעתך איך אתה ממליץ במקרה כזה להמשיך? האם יש עוד סיכוי החודש- לקחתי פרוגינובה 18 יום במינון עולה. לא עברתי גרידה או פעולה כלשהי ברחם,והרירית לא עולה יותר מ6. 2.אם אחזיר עם רירית כזאת -שמעתי שהיו הריונות ברירית כזאת, האם אתה ממליץ? 3.קראתי גם ששילוב של פרוגינובה ואסטרופם יכול לעבות את הרירית, האם זה נכון? 4.מה דעתך על ויטמין E והאם ניתן לקחת אותו עם קרטיה? אשמח לקבל מענה לכל השאלות בבקשה. תודה רבה מראש.

1. אפשר. 2. אפשרי. 3. כן. 4. יש מעט מאד מחקרים שתומכים בכך.

03/01/2019 | 10:49 | מאת: לירון

שלום דר', קודם כתבתי לך והמלצת על פרוגילוטון. אני עכשיו כותבת מסודר יותר בכדי להבין, אשמח לעזרתך. אני רווקה בת 41, בשנה אחרונה אי סדר בוסת, שיבוש הורמונלי ומיזה ארבעה חודשים לא קיבלתי וסת, בדיקות דם עדכניות: (לפני כארבעה חודשים בדיקות דם היו בערכים דומים) - ולא קיבלתי אף טיפול. E2- 218 פרוגסטרון - קטן מ 2 17-OH-PROGESTERONE - תוצאה 2.2 LH - 44.0 FSH - 83 שני שאלות: 1. במצבי כרגע ולאחר שאקבל טיפול עוד יכול להיות שאקבל וסת ויהיה ביציות תקינות? 2. המלצת על פרוגילוטון שהוא מכיל אסטרודיול ואני שואלת מה ההבדל בינו לבין דוגמא גלולות מיקרוגינון המכילות אסטרוגן ופרוגסטרון ? דעתך חשובה לי. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. יתכן, אבל הסיכוי לא טוב. 2. פרוגילוטון מכיל אסטרוגן ופרוגסטרון ולכן לא שונה בהרבה ממיקרוגינון.

03/01/2019 | 07:54 | מאת: אנה

פרופ' אשכנזי שלום רב, אני בת 27, נשואה 3 שנים ללא ילדים ואובחנו כאי פריון בלתי מוסבר. זאת הפעם השנייה שאני עושה הזרעה עם גונאל ואוביטרל ומקבלת וסת שבוע (!) לפני המועד שאני אמורה לקבל. למה זה קורה? האם זה מעיד על משהו? אודה לתשובתך, המודאגת...

לקריאה נוספת והעמקה

אולי הביוץ לא תקין. צריך להעריך זאת ולשקול לתת לך תוספת תמיכה עם תכשיר פרוגסטרון.

03/01/2019 | 01:34 | מאת: לירון

שלום דר', קודם כתבתי לך והמלצת על פרוגילוטון. אני עכשיו כותבת מסודר יותר בכדי להבין, אשמח לעזרתך. אני רווקה בת 41, בשנה אחרונה אי סדר בוסת, שיבוש הורמונלי ומיזה ארבעה חודשים לא קיבלתי וסת, בדיקות דם עדכניות: (לפני כארבעה חודשים בדיקות דם היו בערכים דומים) - ולא קיבלתי אף טיפול. E2- 218 פרוגסטרון - קטן מ 2 LH - 44.0 FSH - 83 שני שאלות: 1. במצבי כרגע ולאחר שאקבל טיפול עוד יכול להיות שאקבל וסת ויהיה ביציות תקינות? 2. המלצת על פרוגילוטון שהוא מכיל אסטרודיול ואני שואלת מה ההבדל בינו לבין דוגמא גלולות מיקרוגינון המכילות אסטרוגן ופרוגסטרון ? דעתך חשובה לי. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. . יתכן, אבל הסיכוי לא טוב. 2. פרוגילוטון מכיל אסטרוגן ופרוגסטרון ולכן לא שונה בהרבה ממיקרוגינון.

02/01/2019 | 23:15 | מאת: דלית

שלום, אני מקבלת זריקות דפפקטיל לתמיכה יום כן יום לא , אחרי החזרת עוברים טריים. האם חייבים להזריק באותה שעה? בשתי הפעמים האחרונות בהן הייתי צריכה להזריק, הזרקתי כשעתיים וחצי מאוחר יותר. האם פחות אפקטיבי? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

צריך להשתדל על שעה קבועה. כנראה לא קריטי.

02/01/2019 | 17:54 | מאת: אלונה

אחרי החזרת עברים בדיקות דם 23-12 בטא 56.56 25-12 בטא 98.91 30-12 בטא 234 הרופא אמרה להפסיק תמיכה בדיקת דם נוספת 02-01 בטא 538 האם יש סיכוי בכלל ?

לקריאה נוספת והעמקה

יש ספק גדול ביחס לתקינות ההיריון לאור העלייה האטית של הבטא.

03/01/2019 | 09:15 | מאת: אלונה

תודה רבה על המענה. אני נמצאת בטיפולים מזה שש שנים, (חצוצרות חסומות דו צדדי) בשנתיים וחצי הראשונות העוברים לא היו משתרשים בכלל, לאחר מכן היה הריון תקין וילדתי בת מקסימה שהיום היא בת 3. בשנתיים האחרונות היה הריון 3 פעמים עם עליה יפה בבטא וכולם נפלו בשבוע 6 עשיתי היסטרוסקפיות לפחות 6 פעמים בדיקות קרישיות דם הכל תקין בבדיקות ,מה יכולה להיות הבעיה ? או יש עוד משהו לעשות? כבר די מיואשת מהמצב

קשה לתת תשובה רצינית על סמך נתונים חלקיים.

02/01/2019 | 09:55 | מאת: עדידי

שלום פרופ זיידמן היקר, בת 41 שני ילדים מהריונות ספונטנים. לאחר כשלונות ivf הגענו לתרומת ביצית. סבב ראשון מוקפאים יום 3 על בסיס טבעי נכשל, סבב שני דומה, סבב שלישי על בסיס הורמונלי גם נכשל. החזרת שני עוברים טובים בכל סבב. היסטרוסקופיה תקינה ולכאורה הכל בסדר. מתכננים תרומה נוספת, אשמח לשאול מדוע לדעתך לא נקלט ומה ניתן לעשות בהמשך ע״מ לשפר סיכויים. תודה גדולה על השליחות 🙏🙏

לקריאה נוספת והעמקה

אולי כדאי לשקול לעשות בדיקת ERA שיכולה לאבחן תזמון חריג של הכנת רירית הרחם ביחס לגיל העובר. לעתים נדרש צילום רחם לשלול נוכחות נוזל בחצוצרות שיכול להשפיע לרעה על סיכויי ההשתרשות.

שלחתי שאלות מקצועיות, אני מבקשת מענה.

עייני למטה בהצלחה

שלום, אני בת 43 ביצעתי 2 IVF והוחזר רק עובר אחד בכל פעם. הפעם הראשונה לא הצליחה והפעם השנייה אני ממתינה לבדיקת בטא למחר ביום ה 12 היום התחיל לי רק בניגוב גושים קטנים מאוד בצבע חום/אדום יש לי כאבים קלים בבטן התחתונה וקצת דקירות (לא דומה לכאבים של מחזור) אבל למדתי שזה לא קשור אבל בכל זאת ציינתי האם יכול להיות שזה התחלה של מחזור או סימן להריון?

לקריאה נוספת והעמקה

כן, יכול להיות שזה התחלה של מחזור או סימן להריון.

01/01/2019 | 10:58 | מאת: נ

בת 40, בבית 3 ילדים (הריונות ספונטניים) מנסה להרות כבר קרוב לשנתיים. (מחזור סדיר, 28 יום בממוצע) תוצאות צילום רחם שעשיתי: רחם במבנה תקין, מילוי הומוגני של חלל הרחם. חצוצרה ימין: מעבר ופיזור תקינים. חצוצרה שמאל: מעבר ופיזור תקינים (מעבר מאוחר, פיזור מופחת) בדיקות דם שנערכו ביום ה 22 למחזור אסטרודיול - 401 פרוגסטרון - 66 האם התוצאות של הצילום ובדיקות הדם תקינות? מה מומלץ לעשות? (הרופאה דיברה על "כדורים לחיזוק הביוץ" לפני שעשיתי את הבדיקות) לתשובתך אודה.

לקריאה נוספת והעמקה

התוצאות של הצילום ובדיקות הדם תקינות. אפשר כעת לעשות הזרעות או השראת ביוץ.

01/01/2019 | 09:46 | מאת: ג

היי, עברתי החזרה של עובר יום 3 הרופא אמר שהעובר מושלם עם 8 תאים: -). אני מקבלת כתמיכה פעמיים ביום אנדומטרין. ההחזרה היית בראשון בערב הרופא אמר שביום שלישי אני אקח גם חצי אוביטרל. 1- מדוע חצי אוביטרל? מה זה אמור לעשות? 2- מתי אמורה להתרחש ההשתרשות? ואיך אני יכולה לעזור לתהליך?

לקריאה נוספת והעמקה

1. לתמוך בגופיף הצהוב כנראה. 2. 3-4 ימים לאחר ההחזרה צפויה ההשתרשות. את יכולה למשל להימנע מעישון על מנת לעזור להשתרשות.

01/01/2019 | 04:26 | מאת: אל וסת

שלום דר', אני רווקה בת 41, בשנה אחרונה אי סדר בוסת, שיבוש הורמונלי, מיזה ארבעה חודשים לא קיבלתי וסת, כרגע FSH 90 איזה גלולות מתאימים בכדי לנסות לסדר את ההורמונים וסיכוי לוסת? אשמח לעזרה

לקריאה נוספת והעמקה

פרוגילוטון.

31/12/2018 | 23:54 | מאת: אורטל

ששלום פרופסור לפני שנה עשיתי את הבדיקה התוצאה יצאה לי 0.24 אני בת 31 מה הסיכוי שלי להרות טיבעי?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתו על סמך בדיקת AMH לקבוע בדיוק מה הסיכוי שלך להרות באופן טבעי. ניתן רק לייעץ לך לא להמתין עם הניסיונות להרות.

31/12/2018 | 19:09 | מאת: מירה

עברתי ניתוח קיסרי אלקטיבי לפני 8 שבועות. הכל תקין האם אפשר לשבת בתוך אמבט מים פושרים ? האם אפשר להיכנס לג'קוזי עם מים פושרים ?

לקריאה נוספת והעמקה

כן וכן.

31/12/2018 | 10:52 | מאת: סיוון

שלום רב, ווסת הייתה ב18.12 מיום 3 לווסת פרוגינובה 2 מ"ג פעמיים ביום במשך 6 ימים - הבדיקות היו- -0.24 LH-46 E2-144.5 P ורירית 4.5. ואז העלו לי את המינון ל3 פעמים ביום למשך 5 ימים התוצאות מהיום : בדיקות מהיום- E2-219.7 P<0.2 LH- 81.6. רירית 6.1. לפני החזרה. הטיפול היה רק לעיבוי רירית. מה אומרות התוצאות? אני כבר 12 יום עם פרוגינובה. האם מותר להמשיך פרוגינובה בלי פרוגסטרון? מה אתה ממליץ במצב כזה? כמו כן האם מותר בשלב זה לקיים יחסים? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

מותר להמשיך פרוגינובה בלי פרוגסטרון. מותר בשלב זה לקיים יחסים.

31/12/2018 | 13:42 | מאת: בת שבע

תודה על המענה המהיר. האם 4 פרוגינובה ליום זה לא יותר מדי? כמו כן יש לי שרירן I/M בפונדוס אחורי 28*29 מ"מ שעלה טיפה בגלל ההורמונים. האם לא מסוכן אם ימשיך לעלות? תודה.

ארבעה פרוגינובה ליום זה לא יותר מדי. צריך לעקוב אחר השרירן.

31/12/2018 | 20:14 | מאת: בת שבע

תודה רבה. 1.אם הרירית תעלה בע"ה, האם אחרי החזרה חובה להמשיך עם המינון של 4 פרוגינובה עד הבתא ?אם מפחיתים ל3 הרירית יכולה לרדת? 2.האם ברירית 7 ניתן לבצע החזרה? 3.לגבי השרירן רשום שלא מעוות הרירית, מה עושים אם הוא גדל? תודה .

1. אפשר להפחית, אם הרופא מאשר. 2. ניתן. 4. במקרים מסוימים מסירים אותו בניתוח.

01/01/2019 | 16:52 | מאת: בת שבע

סליחה לא הבנתי- מתי מסירים אותו? האם הוא יכול להפריע להיריון? והאם אחרי הורמונים והיריון אפשר לחכות שיקטן בלי צורך בניתוח? שאלה כללית - בגיל 49 מותר 4 פרוגינובה? תודה.

אם הרופא סבור שהשרירן עלול להפריע להיריון הא יכול לעשות ניתוח על מנת להסיר אותו. בגיל 49 מותר 4 פרוגינובה.

31/12/2018 | 10:49 | מאת: מ'

שלום, לאחר טיפול בכדורים שלא הצליחו לגרום לי לבייץ ולעבות את הרירית, מחר אני מתחילה טיפולי IVF. האם ידוע לך הסיבה בגללה הרופא שלי החליט לדלג על הזרעות ולעבור ישר ל-IVF?

לקריאה נוספת והעמקה

לא.

31/12/2018 | 09:14 | מאת: אלון

שלום לך. אשתי לא לגמרי סגורה על ביצוע סבב שני של הפריה אבל החליטה להתחיל בתהליך-פרוטוקול ארוך עם דקפפטיל ואם לא תרגיש עם זה טוב או בנוח אז אחרי יומיים-שלושה להפסיק עם זה. האם התחלה וכאמור הפסקה אחרי יומיים-שךושה בלבד יכולה לגרום לה נזק בריאותי?

לקריאה נוספת והעמקה

התחלה וכאמור הפסקה אחרי יומיים-שלושה בלבד לא יכולה לגרום לה נזק בריאותי.

30/12/2018 | 18:07 | מאת: שירה

שלום רב בדיקת הורמונים מהיום אסטרודיול 430 פרוגסטרון 14.3 האם ניתן לשער מתי היה הביוץ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לפני מספר ימים.

30/12/2018 | 15:45 | מאת: דנית

אסטרדיול 1086 פרוגסטרון 4.4 LH 18.8 מוכנה להזרעה? זקיק 15 בימין זקיק 21 ועוד אחד 17 בשמאל רירית 8

לקריאה נוספת והעמקה

כן

שלום פרופסור, אני בת 33 (טרייה:) ונשאית איקס שביר עם 85 חזרות. לאחר חצי שנה של נסיונות כושלים להריון טבעי פניתי לבדיקות הורמונליות ושם fsh יצא 10.7. הרופא המטפל באיכילוב המליץ על ivf +pgd אך באופן נדיר הסממנים של שני האיקסים שלי יצאו זהים ולכן בחרו לוותר על הpgd ושינו כיוון להזרעה. התחלנו בטיפולים הורמונליים עם גונאל f במינון 225 בשילוב אורגלוטרן ובסוף זריקה אחת 36 שעות לפני ההזרעה. בבדיקת אולטראסאונד נראה זקיק מוביל אחד ורירית רחם בעובי 10 ממ. ההזרעה לצערי לא הסתיימה בהריון. חשוב לציין שכשעשיתי אולטראסאונד לפני ההורמונים ובמועד זהה הנתונים היו דיי זהים. (זקיק אחד ורירית בעובי 8 ממ) בסבב השני העלה הרופא המינון ל 300. האם יש משהו שהיית ממליץ לעשות אחרת מפאת לחץ המרוץ נגד הזמן? תודה מראש על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

מה הייתה תוצאת בדיקת דם ל AMH ?

לא עשיתי את הבדיקה כי לא התבקשתי ע"י הרופא :( אשמח לבדוק. הבנתי שעיתוי הבדיקה אינו משנה, השאלה האם עכשיו כשאני מזריקה בימים אלו גונאל f זה לא ישפיע על התוצאה?

קיבלתי מייל שיש תשובה אך היא לא מופיעה בפורום.. אשמח לתשובתך בשנית 🙏🙏 תודה על המענה המהיר

בדיקת AMH לא אמורה להיות מושפעת מגירוי או דיכוי הביוץ.

הרופא המטפל שלי ממש לא רואה בזה צורך כי כבר יש את תוצאת ה fsh. למה זה נחוץ אני אשמח מאוד להבין?

כי רמת ה- AMH משקפת הרבה יותר במדויק את הרזרבה השחלתית שלך, וזו תסייע לקבוע האם הזרעות זה אופן הטיפול הראוי ביותר עבורך.

שלום לך. אשתי אמורה להתחיל דקפפטיל כנראה 5-6 ימים אחרי ביוץ אם להסתמך על בדיקת שתן בייתית במסגרת פרוטוקול ארןך. בהנחה שלא ניקלט הריון ספונטני מחזור הבא אמור להתחיל 12-14 ימים אחרי ביוץ.זה גם כשיהיה שימוש בדקפפטיל כאמור החל מ5-6 יום אחרי ביוץ?דקפפטית לא "מקצר"או "מאריך"את המחזור?

לקריאה נוספת והעמקה

דקפפטיל לא "מקצר" או "מאריך" את המחזור.

שלום, האם יש תנוחה אופטימלית להחדרת האנדומטרין? אני שואלת, כי החדרתי בימים הראשונים את האנדומטרין עם האצבע בשכיבה. ולאחרונה התחלתי להשתמש במוליך, וההחדרה נעשתה בעמידה, ואז גם יש יותר הפרשות. זה משנה? תנוחה אחת פחות טובה מהשניה? ריבוי או מיעוט הפרשות אומר משהו? המון תודה

כל עוד את חשה שהאנדומטרין במלואו נמצא בנרתיק, לא אמורה להיות בעיה.

29/12/2018 | 10:26 | מאת: מתרגשת

שלום רב, תחילת הריון, הרופא רשם לי לקחת אומגה3, סידן, פרנטל ופריפול. האם אין כפילות? בפריפול יש 100מג ברזל ו0.4 מג חו' פולית. בפרנטל גם יש ברזל וחו' פולית במינונים של 1מג לחו' פולית ו60מג ברזל. מדוע אם כך יש צורך לקחת את שניהם ולא מספיק רק הפרנטל? האם מינון כזה יכול להזיק באיזושהיא צורה?

לקריאה נוספת והעמקה

יש קצת כפילות, אבל לא סביר שיזיק.

29/12/2018 | 18:45 | מאת: מתרגשת

תודה רבה

בהצלחה

28/12/2018 | 20:59 | מאת: מישל

שלום רב, נקבעה לי שאיבה בראשון בבוקר ונתבקשתי להזריק 3 מנות דקפפטיל. באחת המנות הייתה והזרקתי רק כ 3/4 מנה. האם יש טעם להזריק עוד? אפילו שכבר חלפה שעת ההזרקה?

לקריאה נוספת והעמקה

הזרקת מספיק.

28/12/2018 | 18:03 | מאת: אחרי החזרת 2 עוברים

היי , אני חדשה פה . טיפול שני ואחרון נקווה . לפני יומיים הרופא החזיר לי 2 עוברים ויום למחרת התחילו לי כאבי בטן צד ימין כאבים חזקים כל שיעול שלי אני מרגישה דקירות באזור הזה חזקים . אם אני שוכרת במיטה על הגב לא מרגישה כלום אבל אם אני קמה מהמיטה זה מתחיל לכאוב . סליחה על החפירה האם זה גירוי יתר ? האם יש סיכוי זה לא יצליח ? הטיפול הקודם עובר 1 ולא היו לי כאבים כאלה . למה זה ככה ? אשמח לתשובה .

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לדעת מבלי לבדוק אותך מה מקור הכאבים, אבל כאבים חזקים מחייבים לפנות לרופא המטפל. בכל מקרה ברוב המקרים כאבים לא ישפיעו בד"כ הסיכויים.

29/12/2018 | 19:53 | מאת: אחרי החזרת 2 עוברים כאבים שאחרי שלושה ימים עברו

היי , תודה שענית לי . אחרי שלושה ימים עברו לי הכאבים פחות או ייותר . היה לי כאבים בצד ימין וגזים לא יודעת למה . אבל עכשיו פחות כואב . אם אני משתעלת זה מפריע ?

לא

28/12/2018 | 10:52 | מאת: גיגי

האם יש סכנה בשאיבת ביציות עם טסיות 90 אלף .

לקריאה נוספת והעמקה

כן. במצב כזה חייבים לעשות מעקב מיוחד אחר האישה לאחר השאיבה.

27/12/2018 | 09:21 | מאת: אנונימית

בוקר טוב. בת 40. במהלת אוקטובר השנה נדבקתי בcmv ראשוני.המחלה היתה מאוד סוערת ואושפזתי.קיבלתי גנציקלויר שבועיים. בתחילה היו 290 אלף עותקים כמה ימים לפני השחרור היו 1600(אחריהם קיבלתי עוד כמה ימים גנציקלויר )-סוף נובמבר. בדיקה אחרונה נעשתה בקופת חןלים ביןם חמישי האחרון שהראתה igg של 108 . Igm חיובי חלש. ואוידטי של 6.3 %( נמוך) . הייתי ממש לפני התחלת ivf. הזיהומולוג אמר שמחכים חצי שנה.אבל הבנתי שבגלל הגיל לעיתים מתירים אחרי 3 חודשים.ואם חצי שנה במקרה הגרוע היא המקסימןם ונחשב מזמן ההדבקה (כלומר מאמצע אוקטובר)? אני ממש מדוכאת . עברתי לידה שקטה ממש סמוך ללידה בגלל קרישה והפסקת קלקסן .הגיל לוחץ ובעיקר התקווה שאני מרגישה שנלקחת ממני. אשמח לעצתך .תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

יש בהחלט מומחים שמסתפקים בשלושה חודשי המתנה בגילך.

27/12/2018 | 18:11 | מאת: אנונימית

תודה על תשובתך. במה זה תלוי אם מסתפקים ב3 חודשים ולא בחצי שנה? האם צריך נתונים או אוידטי בערך מסוים? הטם זה נתון לשיקול דעתו של רופא הפוריות או שצריך לפני ivf לבקש אישור מזיהומולוג?

זה תלוי בניסיון שיש לרופא הפריון בנושא.

26/12/2018 | 10:38 | מאת: הילה

שלום רב, יום 9 מהווסת. מיום 3 לווסת לוקחת פרוגינובה 2 ביום של 2 מ"ג בבליעה. בבדיקות היום- E2-144.5 P-0.24 LH-46 רירית 4.5. האם זה טוב לשלב זה? ואיך אתה ממליץ להמשיך? אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך המקצועית. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

הרירית עדיין דקה. הרופא המטפל יתן לך הנחיות בהתאם.

26/12/2018 | 18:32 | מאת: הילה

שלום, התחלתי היום 3 פרוגינובה(2 מ"ג כל כדור) אחרי שב 2 כדורים ליום הרירית 4.5, אך מאוד חוששת היות ולא מומלץ לי כל כך הורמונים ולא שלמה עם זה. האם אוכל לחזור ל 2 פרוגינובה ואולי להוסיף ויטמין E? האם להערכתך יכול לעזור? יש לציין שלוקחת גם קרטיה יום כן ויום לא בגלל PFO קטן. אם אפשרי , מה המינון של ויטמין E המומלץ?והאם מותר לכל אחת לקחת ויטמין E? תודה.

אין בעיה לקחת ויטמין E, אבל ההוכחות שיש לו השפעה הן די דלות אם בכלל.

27/12/2018 | 09:33 | מאת: הילה

שלום רב, אתמול התחלתי 3 פרוגינובה ויש לי בחילות מזה. כשלקחתי 2 פרוגינובה לא היו בחילות. מה עושים? האם ממשיכים למרות הבחילות? ביקשתי מהרופא לקחת כדור אחד לפחות ווגינלית אבל הוא טוען שאצטרך לעבור לאסטרופם ואני לא רוצה.(אין לו נסיון עם פרוגינובה ווגינלית). וגם הבנתי שאם לוקחים ווגינלית הרמה של אסטרוגן בדם עולה מאוד. מה עושים להמשיך כרגיל 3 בבליעה למרות הבחילות ? שאלה 2- יש לי שד פיברוציסטי אבל בus מאוגוסט השנה יש קישריות שפירות ללא שינוי מבדיקות קודמות. האם מותר להמשיך עם ההורמונים? תודה מראש.

27/12/2018 | 09:41 | מאת: הילה

שכחתי לציין שהרופא הציע לי להמשיך עם 2 פרוגינובה אם אני רוצה ולבצע בדיקות ביום 5 ימים. אתה חושב שזה בזבוז זמן ? כי אם הרירית אחרי שבוע עם 2 פרוגינובה ביום, הגיעה ל 4.5 האם היא תמשיך לעלות עם 2 ביום? אני חוששת שהיא לא תעלה ושזה לא יהיה טפול סרק. מפחדת להמשיך הרבה זמן עם פרוגינובה ללא פרוגסטרון. כמה זמן אפשר? תודה.

1. כדאי תמיד למלא אחר הנחיות הרופא המטפל. 2. ניתן להמשיך בטיפול כל עוד את נמצאת במעקב מסודר.

25/12/2018 | 20:15 | מאת: יעלה

שלום וברכה, קיבלתי את התרופה לטרוזול כדי לתזמן ביוץ, (בשל גיל 38 ומספר הפלות ללא סיבה, ישנם ב"ה ילדים ), קראתי ברשת שעל פי מחקרים נמצא שעור גבוה יותר של מומים מולדים לאחר שימוש בתרופה, האם יש חשש בלקיחת התרופה, או שהתרופה נחשבת לבטוחה?

לקריאה נוספת והעמקה

מחקרים חדשים יותר מורים שמדובר בתרופה בטוחה, למרות שטרם אושרה לשימוש בתחום הפריון.

26/12/2018 | 08:10 | מאת: יעלה

תודה על המענה המהיר

בהצלחה

25/12/2018 | 13:45 | מאת: שיר

שלום רב ,האם פרוגינובה יכולה לעשות גושים בשד? בוצע אולטרסאונד שד בחודש אוגוסט השנה - שד פיברוציסטי שפיר. אחר כך נלקח אוורל שבועיים ואולטרגוסטן 5 ימים ועכשיו פרוגינובה 6 ימים לפני החזרה. יש לי הרבה ציסטות וגושים בשד מזמן. כעת מיששתי כמה גושים, לא יודעת אם אלה גושים שהיו קודם או לא. השאלה אם בזמן קצר כזה של פחות מחודש טיפול בהורמונים מצריך שוב אולטרסאונד שד או שלעשות מעקב פעם בחצי שנה מספיק?

לקריאה נוספת והעמקה

מרקם שד פיברוציסטי הינו מלידה, ומעקב פעם בחצי שנה בד"כ מספיק. שימוש בפרוגינובה לא אמור לגרום להיווצרות גושים בשד.

26/12/2018 | 10:03 | מאת: שיר

תודה רבה הרגעת אותי. פעם ראשונה שמסבירים לי שזה מלידה. לא ידעתי. תודה.

בהצלחה.

25/12/2018 | 08:56 | מאת: אלון

שלום לך. אשתי כנראה תתחיל טיפול בדקפפטיל והיא חוששת מתרופה זו שמעולם לא נטלה. מהם תופעות הלוואי הלא נעימות(אם ישנן כאלה)של תרופה זו ןמהו סדר גודל הסבירות הסטטיסטית של תופעות אלה?גילה 44 אם זה רלוונטי לצורך התשובה תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ אין לתרופה תופעות לוואי. רק במתן ממושך של שבועות.

24/12/2018 | 14:47 | מאת: ענת

בת 42.5 בצילום רחם חצוצרות סתומות, 7' טיפולי IVF ללא הצלחה(רוב ההחזרות ביום 3) וגם החזרות BLT. האם רצוי לבצע בדיקת סונו-היסטרוסלפינגוגרפיה (במקום צילום רחם נוסף) כדי לוודא שבחצוצרות אין נוזל? האם בדיקה זו נחשבת אמינה?

לקריאה נוספת והעמקה

צילום רחם נחשב אמין יותר, כך שלא נראה שיש צורך בבדיקה נוספת.

24/12/2018 | 20:52 | מאת: ענת

הצילום בוצע לפני כשנה וחצי.בזמנו לא נראה נוזל בחצוצרות.עקב כשלונות מחזורי ה ivf והזמן שעבר חוששת שאולי המצב החריף ויש נוזל בחצוצרה שמונע קליטה. שוקלת להתקדם לתרומת ביצית וחוששת מכישלון ולכן חשבתי לבצע את הבדיקה לפני..דעתך? תודה רבה

זו סיבה נדירה לכישלון של טיפולי IVF בגילך, אבל אם הייתה לך דלקת חריפה באגן או בחצוצרות בשנה וחצי האלה, אז בהחלט כדאי לחזור על הבדיקה.

23/12/2018 | 17:45 | מאת: מירב

עשיתי בדיקת דם בקופת חולים כללית יצאה לי בטא גדולה מ7 7>

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי נראה לי שכתוב קטן מ- 7, כלומר תשובה שלילית.

23/12/2018 | 16:39 | מאת: נועה

שלום, בטיפול לעיבוי רירית לפני החזרת מוקפאים, לוקחת רק פרוגינובה כבר 4 ימים מיום 3 לווסת, כדור 2 מ"ג פעמיים ביום, מתי מתחילים אוטרגוסטן? מותר לקחת רק פרוגינובה בינתיים בלי אוטרגוסטן?

לקריאה נוספת והעמקה

מתחילים אוטרוגסטן כאשר הרירית התעבתה מספיק. מותר לקחת רק פרוגינובה בינתיים בלי אוטרוגסטן.

23/12/2018 | 15:21 | מאת: רבקה

שלום ד"ר. בתאריך 10/12 ווסת אחרונה החל מיום חמישי לווסת לקחתי איקקלומין 50 מג 3 פעמים ביום בתאריך 19/12 נצפו 2 זקיקים אחד בגודל 14 ואחד בגודל 15 היום 23/12 נצפו 2 זקיקים אחד בגודל 23 ואחד בגודל 24. לקחתי אוביטרל היום. האם יש עוד סיכוי להריון?? כי הבנתי שהביוץ מתרחש רק 24 שעות לאחר ההזרקה.. הם לא בשלים מידי?? מה גם שהרופאה אמרה שלדעתה הזקיק 24 הוא בכלל ציסטה.. אבל משום מה לא ציינה את זה בדף ולכן הרופא המטפל נתן הוראה לאוביטרל. אנחנו מקיימים יחסים ולא הזרעה. אודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
23/12/2018 | 19:49 | מאת: רבקה

שכחתי להוסיף- שבמעקב היום הרופאה אמרה שלדעתה היה כבר ביוץ...

תחת איקקלומין לא יוצא דופן שהביוץ יתרחש כאשר הזקיקים ממש גדולים, בקוטר 22-25 מ"מ, כך שסביר שתבייצי לאחר קבלת האוביטרל.

23/12/2018 | 12:31 | מאת: איימי

שלום רב, היום ה-20 למחזור לוקחת פרגובריס וצטרוטייד. נכון להיום זקיקים מימין- 10,10,12,12,15,16,20,22 משמאל- 10,11,15,17,20. בבדיקות דם- LH-1.4, E2-10,771, ופרוגרסטרון-2.3. אני מניחה שאני לקראת שאיבה ... האם אלו סימנים של גירוי יתר.. אני מרגישה מעט סחרחורת, מיובשת ובעיקר נפוחה... או המדדים בטווח?

לקריאה נוספת והעמקה

גירוי יתר יכול להתרחש רק לאחר קבלת אוביטרל. התחושות שאת חווה קשורות כנראה לעליה ברמות ההורמונים.

23/12/2018 | 13:10 | מאת: איימי

תודה על המענה המהיר.

בהצלחה.

23/12/2018 | 12:29 | מאת: זהבה

שלום רב, יש לי לא מעט שאלות על אסטרופם ופרוגינובה. אשמח לקבל תשובות על כולם ולעשות סדר בבלגן ותודה מראש: כיום אני בניסיון נוסף להחזרת מוקפאים בגיל מבוגר,לוקחת פרוגינובה מיום 3 לווסת כבר ארבעה ימים 2 כדורים של 2 מ"ג ביום. מתלבטת מאוד בין פרוגינובה לאסטרופם בגלל שד פיברוציסטי והיסטורייה של מיגרנות. 1. האם ניתן לקחת פרוגינובה בהחדרה לנרתיק והאם זה ייספג היטב? 2. האם זה נכון שבהחדרה לנרתיק זה פחות מסוכן לשד ופחות תופעות לוואי? 3. האם ניתן לעבור מפרוגינובה לאסטרופם וההיפך? 4.למה רשום בעלון שפרוגינובה ואסטרופם לא מומלץ בהיריון ויכול לעשות דימומים? 5. האם מחדירים את האסטרופם לנרתיק או וגיפם? ומה המינון המומלץ? 6. האם כשלוקחים אוטרגוסטן ורובו יוצא החוצה, האסטרופם לא יצא בחוץ גם?והאם צריך לקחת בהפרש שעות אסטרופם ואוטרגוסטן? ובקיצור מה אתה ממליץ לי להמשיך-עם 2פרוגינובה דרך הפה או לשלב 1 דרך הפה ו1 דרך הנרתיק או 2 כדורים בהחדרה לנרתיק? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
23/12/2018 | 12:45 | מאת: זהבה

קראתי פעם שאסטרופם יכול לגרום לשגשוג של רירית הרחם? האם בהחדרה לנרתיק של אסטרופם ללא אוטרגוסטן -בשלב זה - לא מסוכן לרירית?

1. כן 2. לא 3. ניתן 4. כי אסור לקחת את התרופות האלה בהיריון ללא הנחיית רופא. 2. כן. לפי הנחיות הרופא. 6. כן וכן. ממליץ למלא את הנחיות הרופא המטפל.

אסטרופם בשימוש ממושך, חודשים, ללא פרוגסטרון בהחלט מסוכן.

23/12/2018 | 15:05 | מאת: זהבה

תודה על המענה המהיר. האם יש יתרון כלשהו בלקיחת פרוגינובה דרך הנרתיק על פני בליעה? 2. עד מתי לוקחים פרוגינובה? 3.הרופא המטפל טוען שאין לו ניסיון בטיפול בפרוגינובה דרך הנרתיק אלא באסטרופם, האם לאור הניסיון שלך יש תוצאות טובות לפרוגינובה בנרתיק? 4.מדוע רוקחת אמרה לי שאסור לקחת פרוגינובה דרך נרתיק אלא רק בבליעה? תודה.

1. הספיגה טובה. פחות תופעות לוואי במערכת העיכול. 2. שבוע 8 להיריון בד"כ. 3. נספג. 4. כי אלה הוראות היצרן.

23/12/2018 | 12:15 | מאת: מירי

שלום רב, לפני החזרת עוברים מוקפאים בגיל מבוגר קיבלתי שבועיים מדבקות אוורל - בהתחלה מדבקה אחת כל יומיים ואחר כך 2 מדבקות כל יומיים, סה"כ שבועיים. הופסק הטיפול בגלל אאורה. האם זה חובה לקחת אוטרגוסטן כדי להגן על הרירית ואם לא לקחתי ועברה שנה וחצי מאז והיו לי מחזורים האם אצטרך להיות במעקב לבדיקת הרירית?

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לעשות מעקב של רירית הרחם או לוודא שיש דימום וסתי לאחר נטילת פרוגסטין.

אם עברה שנה וחצי ולא לקחתי פרוגסטרון אחרי אוורל (שכאמור נלקח רק שבועיים) ועכשיו קיבלתי טיפול של שבועיים שוב באוורל והופסק טיפול בגלל רירית שירדה אבל הפעם לקחתי אוטרגוסטן 5 ימים פעמיים ביום. האם עדיין להיות במעקב רירית? כי עכשיו התחלתי גם פרוגינובה אחרי מחזור. איך עושים מעקב רירית?

אם לקחת אוטרוגסטן אז אין הכרח לעשות מעקב רירית, שמבוצע על ידי בדיקת אולטראסאונד לעובי הרירית.

שלום, רציתי רק לוודא שוב שהבנתי נכון כי אני חוששת- זאת אומרת שגם אם לקחתי אולטרגוסטן שנה וחצי מהטיפול לא צריך מעקב רירית? ההסבר שנתתי היה מבולגן. להלן פירטתי ברור יותר: אוורל נלקח שבועיים. אחר כך הופסק טיפול בגלל אאורה ולא נלקח אולטרגוסטן. עברה שנה וחצי ללא טיפולים. שוב נלקח אוורל שבועיים. אחריו אולטרגוסטן 5 ימים. אחרי 8 ימים ווסת. ביום השלישי לווסת רירית 3. עכשיו פרוגינובה . האם זה בסדר ואין צורך במעקבי רירית ? תודה רבה.

אם את נוטלת פרוגינובה אז את צריכה להיות במעקב.

23/12/2018 | 00:15 | מאת: אלון

שלום לך. ב20 לחודש אשתי(גיל 44) היתה אצל הרופא המטפל בקופת החולים ביום 2 למחזור להתחיל טיפול הפריה. התברר שהאישור לא בתוקף.הוגשה בקשת חידוש ויקח עד שבוע עד קבלת האישור. בינתיים הוא אמר לה לקבוע תור ל3.1 ליום 16 של המחזור לבוא אליו בערב באותו היום עם תוצאות LH,פרוגסטרון ואסטרדיול מבוקרו של יום זה. בכוונתו להתחיל ביום זה טיפול בדקפפטיל מה ההיגיון בעיתוי כזה יום 16 להתחיל דקפפטיל?

לקריאה נוספת והעמקה

אולי הוא מתכנן פרוטוקול ארוך שמקובל להתחיל אותו אחרי הביוץ.

23/12/2018 | 09:07 | מאת: אלון

תודה ברצוננו לסגור טיסה לתאריכים 9 עד 12 לפברואר שבת עד וכולל שלישי. ברפואה אין 100 אחוז אבל ברשותך אתאר את המחזורים האחרונים כדי שתחווה דעה האם סביר להניח שבנסיבות המיקרה זה יהיה אחרי השאיבה כך שלא נצטרך להפסיד שאיבה בגלל זה 6 אוקטובר עד 1 נובמבר-מחזור 26 ימים.לא היה שימוש בערכת ביוץ ביתית לאיתור עליה ברמת LH 1 עד 28 נובמבר זה 27 ימים-עלייה ברמת LH נירשמה ביום 13 28 נובמבר-19 דצמבר זה 21 ימים ולא זוהתה עליה בLH כשבדקנו מיום 10 ועד וכולל 17. מחזור נוכחי התחיל 19 לדצמבר וכאמור הרופא מתכנן שביום 16(ב3 לינואר)היא תעשה בבוקר בדיקת הורמונים ובערב עם התוצאות תגיע אליו להתחיל דקפפטיל. תודה מראש.

23/12/2018 | 09:17 | מאת: אלון

זה כנראה די ברור אבל בכל זאת אציין שהמחזורים הנ"ל שתארתי היו ללא טיפול.

כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל, שיודע איזה פרוטוקול טיפול בחר.

אני לפני החזרת מוקפא, קיבלתי אסטרופם 1 מ"ג *3 פעמים ביום, בעברי קיבלתי 2מ"ג *3 פעמים ביום, האם 1מ"ג *3 זהו מינון מקובל להחזרת עוברים קפואים? תודה, שרי

לקריאה נוספת והעמקה

מינון נמוך יחסית, אבל בהחלט עשוי להספיק לנשים רבות.

תודה רבה על התשובה, האם אפשר לעלות במינון אם רואים שהרירית לא מתעבה מספיק? או שהכל צריך לקות בפרק זמן מסוים? תודה, שרי

כן, בד"כ אין בעיה לעלות בהמשך את המינון.

22/12/2018 | 08:49 | מאת: אורי

בוקר טוב כתבתי כאן לא מזמן על איחור בוסת בעקבות חודש של מחלה קשה . הוסת האחרונה היתה ב31.10 (עד עכשיו המחזור והביוץ היו סדירים על השעון ממש) . ביצעתי ביום חמישי בדיקות דם : אסטרודיול 760 פרוגסטרון 1.5 Lh 44 Fsh 7.6 פרולקטין תקין Tsh תקין. בבדיקת us לפני חודש כתבו שיש ציסטה בשחלה ימין בגודל 3.6 ס"מ . האם בגלל שהיה ניסיון ביוץ נהיתה ציסטה ? כמו כן בסיטי שנעשה לצורך מטרה אחרת רשמו שיש רחם במרקם היפודנסי(גם הציסטה וגם תיאור הרחם לא הופיעו בעבר) האם הבדיקות הנ"ל מרמזות על ביוץ קרב? מה התוצאות אומרות? והאם הfsh למרןת שלא נעשה ביום 3 עדיין יכול להעיד על הרזרבה השחלתית(אני בת 40 .לידה אחרונה היתה לפני 7 חודשים) תודה ושבת שלום.

לקריאה נוספת והעמקה

ציסטה אכן לעתים קרובות נוצרת מזקיק לאחר הביוץ. הבדיקות הנ"ל מרמזות על ביוץ קרב. רמות ה- FSH לא יכולות להעיד על הרזרבה השחלתית כאשר האסטרדיול גבוה.

22/12/2018 | 18:49 | מאת: אורי

תודה רבה על המענה.ברשותך שאלות נוספות: 1.אם לא היה ביוץ עדיין אז הציסטה יכולה להיות מניסיון ביוץ? (לפני שחליתי עשיתי מעקב זקיקים והייתי כמה ימים לפני ביוץ) 2. מה לגבי מבנה הרחם כפי שכתבו? האם יש משמעות? 3.האם ניתן להעריך כמה ימים אני לפני ביוץ? תודה מראש

1. יתכן. 2. צריך תיאור מפורט יותר. 3. יום או יומיים כנראה.

25/12/2018 | 06:04 | מאת: אורי

הייתי אמש אצל הרופא. הוא אמר שהרחם במראה תקין. ושבייצתי בצד שמאל (לא ככ הבנתי כי עברו מעל שבועיים וטרם קיבלתי וסת) ושאני לפני ביוץ משחלה ימין. אבל שהכול נראה בסדר כנראה מהמחלה וכל האנטיביוטיקה שנטלתי. אתמול סטיק לבדיקת ביוץ יצא עם 2 פסים כהים .אז כנראה שבייצתי אתמול. אמתין לווסת עוד שבועיים. מודה לך מאוד על המענה.

בהצלחה

22/12/2018 | 00:50 | מאת: מיכאלה

שלום עברתי תהליך של שאיבת ביציות שבשיאו לפני השאיבה היה לי 30,000 umi של אסטרוגן. זה נשמע הרבה ורציתי לדעת האם זה גבוה? האם גם במהלך הריון טבעי הגוף מייצר רמות גבוהות כאלה של אסטרוגן? חוששת מפני נזק עתידי..סרטן וכו. המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה
22/12/2018 | 01:12 | מאת: מיכאלה

הכוונה 30,000 pmo/l

אלו רמות מאד גבוהות. באופן טבעי הגוף לא מייצר רמות כאלו. אין סכנה ידועה לנזק עתידי.

21/12/2018 | 00:05 | מאת: ענת

בת 43 לאחר הריון ספונטני ותקין לפני 5 שנים. ן 6 טיפולי IVF שלא הצליחן בשנה וחצי האחרונות. שוקלת תרומת ביצית, עקב העלות הגבוהה האם יש הבטחה כלשהי מהגוף המטפל בנושא לאיכות ביציות או להבטחת הריון?

לקריאה נוספת והעמקה

כן. במרבית המסלולים, אם הזרע סביר, מתחייבם לקבלה של בלסטוציסטים איכותיים.

20/12/2018 | 18:02 | מאת: נורית

שלום פרופ' זיידמן, במסגרת ייעוץ רופא מומחה שקבלתי, נאמר לי לקחת תמיכות של פרדניזון (10 מ"ג), פרבליפ (10 מ"ג) וקלקסן (60) מיום הביוץ, כלומר במקרה שלי, מיום ההזרעה. במקום שבו אני מטופלת נאמר לי לקחת, בנוסף לאלה, גם אנדומטרין (2 ביום), בין השאר עקב שלב לוטאלי קצר והריונות כימיים בעבר. קראתי שפרדניזון מוריד את רמת הפרוגסטרון. אם כך, האם אינו פוגע במועילות האנדומטרין? האם נכון לקחת את שתי התרופות בו זמנית? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הפרדניזון יכול להפחית יצור הפרדניזון באדרנל, אבל אין לכך קשר לספיגת האנדומטרין דרך הנרתיק.

20/12/2018 | 11:51 | מאת: דנה

שלום. אחרי החזרת 4 עוברים טריים בטיפול IVF. לפני שבוע החליט הרופא בגלל עלייה איטית ולא תקינה של הבטא, שההריון אינו תקין. הפסקתי תמיכה. הבטא היתה לפני שבוע 451. קיבלתי מחזור לפני 4 ימים. היה יחסית קצר. היום שבוע לאחר מכן בטא 461 E2 קטן מ76.5 P קטן מ1.2 למה הבטא לא יורדת? אני מאוד לחוצה, בבקשה תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

כל עוד ההיריון תומך בגופיף הצהוב, הלה יפריש פרוגסטרון וימנע הפלה. סביר להניח שבקרוב ההיריון יתחיל להיספג והבטא ירד.

רשמתי בהודעה הראשונה את הנתונים. הפרוגסטרון קטן מ1.2 משום שהפסקתי תמיכה לפני שבוע.לפי הבנתי אין פה פעילות של גופיף צהוב. היה גם מחזור לפני 3 ימים

אז באמת צפוי עכשיו שתהיה ירידה בקרוב בבטא, למרות שלעתים רקמה עוברית נוטה להיות עיקשת ובניגוד לצפוי לוקח לה זמן להספג. לעתים זה יכול לרמז על השרשה במקומות חריגים כמו בחצוצרה.

21/12/2018 | 10:22 | מאת: דנה

כמה זמן כדאי לעקוב? ואם זה בחצוצרה בהכרח צריך לפרוסקופיה?

20/12/2018 | 10:54 | מאת: אלון

שלום לך. אשתי גיל 44 עשתה טיפול הפריה ראשון לפני כמעט חצי שנה-היה הריון לא תקין בטא מקסימלית שתועדה-90. 6 נשאבו,4הופרו(1 לא שרד 72 שעות)ו-3 הוחזרו:2 עוברים בינוניים ואחד טוב. כעת שוקלים לבצע טיפול שני בהנחה שיותר מביצית אחת תופרה-האם אפשר"להתעקש"מול הרופא המטפל שאנו מעוניינים להחזיר רק עובר אחד,את הטוב ביותר(כדי להימנע מהריון רב עוברי)והוא"חייב"להסכים או שזה לא ככה? ושאלה נוספת-האם תהיה אפשרות להחזיר אחד ואם יהיו עוד ביציות מופרות אז להקפיא אותן תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לא צריכה להיות בעיה להתעקש על החזרת עובר אחד, אבל בהתחשב בכך שהסיכוי להיריון מרובה עוברים במקרה שלכם הוא הרבה פחות מאחוז אחד, זה נראה כחשש לא ממש רציונלי וכדרך טובה להפחית משמעותית את הסיכוי להשגת היריון.

19/12/2018 | 14:58 | מאת: ליבנת

בת 43. לאחרונה הפשרתי ביציות משימור גיל 38 , הן הופרו והוקפאו שוב ביום 3 כיוון שהוחזרו עוברים אחרים ( שלא נקלטו ) דרגת העוברים שהופרו והוקפאו שוב היא 5 תאים בבוקר בערב התאים עלו ל8 והציון הוא -2 עובר נוסף בבוקר מספר התאים 6 ובערב 8 ציון -1 שניהם כפי שצינתי מבוססי ביציות משימור שהוקפאו וכעת הוצע לי להפשירן שוב ולהחזירם עם עובר נוסף מוקפא ( לא ביציות שימור ) יום 3 מגיל 40.5 יום 3 עם 7 תאים ציון 2. האם זה נכון שניתן להשתמש בעוברים מבוססי ביציות משימור שהוקפאו וכעת צריך להפשירם שוב האם היום מקרים בארץ של קליטה ולידת ילד מאופציה כזו? האם כדאי להחזיר את 3 העוברים ביחד ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט ישנם הריונות שהושגו בשיטה זו. ניתן לשקול החזרה של 2-3 עוברים בהתאם לאיכותם.

תודה על תשובתך ? האם יש עדויות מהארץ והאם נולדו כבר ילדים ?

כן נולדו.

שלום ד"ר, ביום 06.12 החזרת עובר מוקפא בן 3 ימים+ דיגום ( Pgd). ב-05.12 אוביטרל עשיתי בדיקה ביתית ביום 18.12 שלילית ואז התחילו כאבים ממש חזקים של מחזור והיתה מעט הפרשה חומה והפסיקה (אני עם קרינון). בדיקת הדם מחר 20.12. האם יש עוד סיכוי לתשובה חיובית?

לקריאה נוספת והעמקה

יש סיכוי.

שלום רב, היום ה-16 למחזור לוקחת פרגובריס וצטרוטייד, עקב אי התפתחות לקחתי ב-3 ימים האחרונים רק פרגובריס שלם. נכון להיום נראה במעקב זקיקים- צד ימין - 10,10,12,16. צד שמאל-10,10,12. ב.דם- -3.1LH-6.4, FSH-11.2, E2-3786, PROGRESTERONE מתי צפויה השאיבה?

לקריאה נוספת והעמקה

בעוד מספר ימים. אולי ביום ראשון. תלוי בקצב הצמיחה של הזקיקים שלך.