פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית

70542 הודעות
47469 תשובות מומחה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית

על מנת להתייעץ, לחלוק, לשתף ולשוחח, אתם מוזמנים לפורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה ולפורום פוריות חברתי; פורום פיריון האישה והפריה חוץ גופית מיועד לשאלות מקצועיות בלבד.
22/06/2018 | 11:22 | מאת: גילה

שלום רב, אני אחרי ivf ביום רביעי הבטא הראשונה יצאה 177 והיום, יום שישי, היא יצאה 468, האם זה תקין? האם לא אמורה להיות הכפלה? תודה מראש,

לקריאה נוספת והעמקה

זה תקין.

22/06/2018 | 09:54 | מאת: אלון

מחזור של אשתי התחיל בתחילת השבוע ביום ראשון.התחילה ביום 2 וגם 3 הזריקה גונאל וביום 4 עברה למנופור.אתמול יום חמישי לפני ההזרקה של יום 5 ניצפו בצד אחד 2 זקיקים בגודל 12 וגם 13.הגיל שלה 43 וחצי. לפי הוראות הרופא היא ממשיכה במנופור ומוסיפה היום ומחר שישי שבת אורגלוטרן לעיכוב ביוץ התור הבא אצלו בראשון אחר הצהרים ואז כבר יהיו תוצאות בדיקת דם שתתבצע בבוקר האם לאור הנתונים יש סכוי תאורטי שעד אז יהיה ביוץ(ואז נקיים יחסים)או שזה ממש לא סביר?

לקריאה נוספת והעמקה

ממש לא סביר.

21/06/2018 | 06:46 | מאת: עמנואל

פרופ שלום בדיקות הדם שמבצעים בסמוך לשקיפות העורפית PAPP-A ו־BhCG מתי בדיוק לבצע אחרי ביצוע שקיפות העורפית בכדי שתתקבל התוצאה המדוייקת ביותר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש לבצע מיד אחרי ביצוע שקיפות עורפית.

21/06/2018 | 06:38 | מאת: עמנואל

פרופ משיח שלום אני מבקשת לדעת האם ניתן לבצע ציפ גנטי במי שפיר בהריון מתרומת זרע?? אין הרי שום פרט על התורם. תודה רבה

אני אומנם לא פרופ' משיח, אבל אנסה לענות לך. ניתן לבצע ציפ גנטי במי שפיר בהריון מתרומת זרע. בבדיקה נבדק החומר הגנטי של העובר ללא קשר להורים. יתכן וממצא חריג ידרוש לעתים דגימת דם מתורם הזרע ל מנת לברר את מקורו ומשמעותו.

אבל אין שום פרט על התורם זרע

זה דרך אסותא או פרטי? אני באסותא מטופלת צוות.

זה פרטי, מעבדת אנדרולוגיה מול אסותא,

05/07/2018 | 08:49 | מאת: לי

?

20/06/2018 | 21:59 | מאת: אלון

נכון שזה לא מדע מדוייק,אבל האם תוכל לתת הערכה באחוזים מה הסיכוי שטיפול ההפריה הראשון שלה בגיל 43 ועוד 8 חודשים יצליח לפי הנתונים הבאים שאמסור:לפני 8 עד 12 שנים נקלטה בקלות ספונטנית ל2 הריונות תקינים.אחרי זה כמה שנים עם התקן וההתקן הוסר לפני 4השנים בהיותה בגיל 39 ועוד 8 חודשים.שנה וחצי לא נקלט ואז נקלט והפלה נדחית טבעית בשבוע 11 כשהעובר הפסיק להתפתח בשבוע 8.ואז כמעט שנה אחרי זה הריון כימי ספונטני ואחרי 3 חודשים נוספים עוד הריון כימי כמעט ספונטני(רק עם זריקת אוביטרל אחת)ואחרי חודש-חודשיים נוספים הריון ספונטני שנפל בשבוע 8.ואחרי זה מספר טיפולים הורמונליים עם ובלי הזרעה לצד נסיונות טבעיים שלא צלחו.הנסיונות הללו אחרי סיום ההפלה האחרונה נמשכו כ8-9 חודשים וכעת הגענו להפריה הראשונה

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2018 | 17:49 | מאת: אלון

לא ציינתי מקודם אך זה היה הריון טבעי

כ- 5-10 אחוז, תלוי כמה עוברים יוחזרו.

הסיכוי ללידת חי הוא אחוזים בודדים כל מחזור טיפול.

20/06/2018 | 21:33 | מאת: ה

האם בעייתי לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית בתחילת סבב IVF? ביום 3 כשתחילת הסבב עם 3 ימי צטרוטייד.

לקריאה נוספת והעמקה

לא בעייתי בד"כ.

20/06/2018 | 06:46 | מאת: אלון

שלום לך. אשתי לקראת הפריה חוץ גופית בפעם הראשונה.גילה 43 וחצי. נשאר גונאל אף מהטיפול ההורמונלי אז הרופא המטפל אצר שאפשר לסיים אותו ואז לעבור למנופור.2 התרופות במינון 300. ביום ההזרקה הראשון(יום 2 למחזור לפי הנחייתו)הוזרק גונאל אף וביום השני להזרקות גם גונאל אף אבל 200 ולא 300 כי זה מה שנשאר ורק ביום 3 לזריקות(שזה יום 4 למחזור)מתבצע המעבר למנופור.כל הזריקות בשעות הערב המאוחרות. וביום 5 למחזור בבוקר-בדיקת דם TPHA TREPONEMA PALL.ABS ועם התוצאה ביקור אחר הצהרים אצל הרופא המטפל לפני ההזרקה הרביעית האם הטיפול הניתן סביר והגיוני?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברורה לי הנחיצות בבדיקת דם TPHA TREPONEMA PALL.ABS שהינה בדיקה לעגבת.

ושאר התהליכים ניראים בעיניך סבירים למעט הבדיקה לעגבת?

19/06/2018 | 12:40 | מאת: שם

שלום רב, איזה טיפול/ים בעל/י סיכויי ההצלחה הטובים ביותר לאשה שמלאו לה כבר 45 שנים להרות מביצית שלה ומהם הסיכויים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אני מניח שלהפריה, אולי במחזור טבעי.

תודה. במקרה זה מהם הסיכויים ללידת חי 1.בIVF טבעי? Mild IVF .2? 3.IVF סטנדרטי (Stimulated IVF)? 4. IUI טבעי? 5. IUI עם תרופות להגדלת זקיקים? 6. AI טבעי? 7. AI עם תרופות להגדלת זקיקים? תודה רבה

בכל סוגי הטיפולים בגיל 45 הסיכוי להיריון פחות מאחוז אחד. הטיפול בהפריה יותר יעיל.

01/08/2018 | 07:48 | מאת:

מהו ההסבר לכך? גם במקרה של IVF עם תרופות, או ללא תרופות הסיכוי הוא פחות מ-1 אחוז? האם הכוונה לכל נסיון? מהם הסיכויים ללידת חי של הנ"ל? מהם הסיכויים של לידת חי במקרה של IVF עם תרופות? מהם סיכויי של לידת חי במקרה של IVF טבעי?

שלום ביום שישי ביצעתי החזרת עובר מוקפא בן 3 ימים ביוץ טבעי . תמיכה 2 אנדומטרין מיום לפני החזרה ודקפפטיל ביום ג' מתוכנן מחר . ביום א' לאחר ההחזרה ביום שישי רמות היו 318 אסטרדיול ופרוגסטרון 45. ביום ב אסטרדיול 248 ופרוגסטרון 45.6. נאמר לי לקחת אסטרופם ומחר דקפפטיל היש טעם אם האסטרדיול ירד ? לא יתכן והמחזור אמור להגיע ?

לקריאה נוספת והעמקה

אין משמעות רבה לערכי האסטרדיול בשלב זה.

18/06/2018 | 16:41 | מאת: טלי

אם חד הורית לילד מתרומת ביצית וזרע. מתכננת הריון שני. יש לי בלאסטוציסט אחד מוקפא אני מעוניינת בבת. האם אפשר לבדוק את מין הבלאסטוציסט לפני ההחזרה ?

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי משרד הבריאות לא מתיר ביצוע בדיקה זאת.

18/06/2018 | 16:39 | מאת: טלי

אם חד הורית לילד מתרומת ביצית וזרע. מתכננת הריון שני. יש לי בלאסטוציסט אחד מוקפא אני מעוניינת בבת. האם אפשר לבדוק את מין הבלאסטוציסט לפני ההחזרה ?

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי משרד הבריאות לא מתיר ביצוע בדיקה זאת.

17/06/2018 | 21:21 | מאת: t

שלום פרופסור, אשמח לדעת מה דעתך לגבי פריימינג עם אסטרוגן ופרוגסטרון טרם תחילת סבב, מיום 21 ? האם מיועד לשיפור רזרבה שחלתית נמוכה? האם הוכח כיעיל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אני מכיר פריימינג עם אסטרדיול טרם תחילת סבב, מיום 21; ויש בהחלט עדויות מחקריות שהוא משפר את התגובה השחלתית של נשים עם רזרבה שחלתית נמוכה.

17/06/2018 | 20:34 | מאת: GH

לפי המחקר הזה כן. מה דעתך? Effect of Growth Hormone on Uterine Receptivity in Women With Repeated Implantation Failure in an Oocyte Donation Program: A Randomized Controlled Trial. Altmäe S1,2, Mendoza-Tesarik R3, Mendoza C3, Mendoza N3,4, Cucinelli F5, Tesarik J3. Author information Erratum in CORRIGENDUM FOR "Effect of Growth Hormone on Uterine Receptivity in Women With Repeated Implantation Failure in an Oocyte Donation Program: A Randomized Controlled Trial". [J Endocr Soc. 2018] Abstract BACKGROUND AND OBJECTIVE: Administration of growth hormone (GH) during ovarian stimulation has been shown to improve success rates of in vitro fertilization. GH beneficial effect on oocyte quality is shown in several studies, but GH effect on uterine receptivity is not clear. To assess it, we studied whether GH administration can improve the chance of pregnancy and birth in women who experienced repeated implantation failure (RIF) using donated oocyte programs. DESIGN AND STUDY POPULATION: A total of 105 infertile women were enrolled in the randomized controlled trial: 70 women were with a history of RIF with donated oocytes, and 35 infertile women underwent the first oocyte donation attempt. Women receiving donated oocytes were treated with progressively increasing doses of oral estradiol, followed by intravaginal progesterone after previous pituitary desensitization with gonadotropin-releasing hormone agonist. Thirty-five RIF patients were treated with GH (GH patients), whereas the rest of the 35 RIF patients (non-GH patients) and 35 first-attempt patients (positive control group) were not. RESULTS: RIF patients receiving GH showed significantly thicker endometrium and higher pregnancy and live birth rates as compared with RIF patients of non-GH study group, although these rates remained somewhat lower as compared with the non-RIF patients of the positive control group. No abnormality was detected in any of the babies born. CONCLUSION: Our data of improved implantation, pregnancy, and live birth rates among infertile RIF patients treated with GH indicate that GH improves uterine receptivity.

לקריאה נוספת והעמקה

הבעיה שיש לא מעט מחקרים שלא מצאו תועלת בהורמון גדילה בטיפולי הפריה, כולל עבודה שאני עשיתי בשיבא לפני 22 שנה. כדאי גם לציין שהמחקר שאנחנו עשינו היי איכותי יותר, מאחר שהשתמשנו בפלצבו והרופאים והמטופלות לא היו מודעים האם האישה קיבלה הורמון גדילה או לא, בניגוד להטיה הברורה במחקר שאת הבאת. כמובן שהעבודה שאת מביאה מתיחסת ספציפית לתרומת ביציות, ויש צורך בעובודות באיכות גבוה יותר על מנת להגיע במקרה זה למסקנה. Fertil Steril. 2016 Mar;105(3):697-702. doi: 10.1016/j.fertnstert.2015.11.026. Epub 2015 Dec 13. Does the addition of growth hormone to the in vitro fertilization/intracytoplasmic sperm injection antagonist protocol improve outcomes in poor responders? A randomized, controlled trial. Bassiouny YA1, Dakhly DMR2, Bayoumi YA2, Hashish NM2. Author information Abstract OBJECTIVE: To evaluate the effectiveness of the addition of growth hormone (GH) to the antagonist protocol in IVF/intracytoplasmic sperm injection cycles in poor responders. DESIGN: Parallel randomized, controlled, open-label trial. SETTING: University hospital. PATIENT(S): A total of 141 patients (GH, n = 68; gonadotropins only, n = 73) were enrolled. Twenty-five patients had their cycles cancelled. Analysis was performed per cycle start as well as per ET. INTERVENTION(S): Patients received the antagonist protocol with or without GH supplementation. MAIN OUTCOME MEASURE(S): Mean number of cumulus complexes, metaphase II oocytes retrieved and fertilized, chemical and clinical pregnancy rates, early miscarriage rate, ongoing pregnancy and live birth rates. RESULT(S): The addition of GH significantly lowered duration of hMG treatment, duration of GnRH antagonist treatment, and dose of gonadotropin. It significantly increased mean E2 levels on the day of hCG administration, number of collected oocytes (7.58 ± 1.40 vs. 4.90 ± 1.78 [mean ± SD]), number of metaphase II oocytes (4.53 ± 1.29 vs. 2.53 ± 1.18), number of fertilized oocytes (4.04 ± 0.96 vs. 2.42 ± 1.03), and number of transferred embryos (2.89 ± 0.45 vs. 2.03 ± 0.81). There was no significant difference in the clinical pregnancy rate per cycle (22.1% vs. 15.1%) or live birth rate per cycle (14.7% vs. 10.9%). CONCLUSION(S): Growth hormone as an adjuvant treatment in IVF/intracytoplasmic sperm injection cycles for poor responders should be cautiously used with the antagonist protocol, because there is still no identified impact on pregnancy outcomes. However, evaluation of the clinical pregnancy and live birth rates in our data was limited by low statistical power. Hum Reprod. 1995 Jan;10(1):40-3. Adjuvant growth hormone therapy in poor responders to in-vitro fertilization: a prospective randomized placebo-controlled double-blind study. Dor J1, Seidman DS, Amudai E, Bider D, Levran D, Mashiach S. Author information Abstract The objective of the study was to assess the effect of growth hormone (GH) supplementation to a combined gonadotrophin-releasing hormone agonist/human menopausal gonadotrophin (GnRHa/HMG) treatment protocol on ovarian response in 'poor responders' undergoing in-vitro fertilization (IVF). GH or a placebo were administered in a prospective randomized double-blind manner. A total of 14 poor-responder patients (oestradiol < 500 pg/ml, less than three oocytes retrieved in two previous IVF cycles) were randomly allocated to a combined treatment of either GnRHa/HMG/GH (18 IU on alternate days, total dose 72 IU) or GnRHa/HMG placebo. No difference was found between the study and control groups in the number of HMG ampoules used, the number of follicles (> 14 mm) and serum oestradiol concentrations on the day of administration of human chorionic gonadotrophin (HCG), the number of oocytes retrieved and fertilized, and the number of embryos transferred. The GH group (n = 7) did not show a better ovulatory response in the study cycles; mean +/- SD serum oestradiol on day of HCG 411 +/- 124 versus 493 +/- 291 pg/ml, aspirated oocytes 2.2 +/- 1.5 versus 1.9 +/- 2.0. Interestingly, when the above results for the placebo group were compared with their previous cycles (serum oestradiol 403 +/- 231 pg/ml; 0.4 +/- 0.5 aspirated oocytes), a non-specific effect was found. Follicular recruitment, oestradiol secretion by mature follicles and the number of oocytes retrieved in poor responders were not improved by GH supplementation.

18/06/2018 | 17:55 | מאת: GH

תודה פרופסור. מעניין מאוד. יש אולי מחקרים יותר עדכניים?

בנושא תרומת ביציות, לא הרבה ולא באיכות טובה.

האם טיפולי פוריות (הזרעות והפריות) מביאים יותר בנות מבנים ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא

שלום, אני בת 42 ללא ילדים ומטופלת ב- ivf. עברתי 4 טיפולי ivf ורק בטיפול האחרון יש לי מוקפאים. להחזרת מוקפאים האם יש לקחת הפסקה של חודש ורק אז לבצע החזרת מוקפאים או שאפשר ללא הפסקה?

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר ללא הפסקה.

.,

בד"כ חיובי מוגדר כיותר מ- 5 יחידות בינלאומיות לליטר. תקין תלוי בשבוע ההיריון. למשל מעל 100 לשבוע 4.

15/06/2018 | 08:50 | מאת: נועה

שלום לאחר הפרייה והחזרת שני עוברים ביצעתי כשתי בדיקות דם ובשתיהן הייתה עלייה יפה כ-228 וכ-884 שאלתי היא האם יש לעשות בדיקת דם נוספת עד לאולטרא סאונד הראשן בשבוע 7/8 לוודא עלייה נוספת? לפי החישוב אני בשבוע 4-5 מיותר לציין שבשלב הזה אני מרגישה מתח וחרדה מחוסר הידיעה שהכל מתפתח כהלכה תודה מראש על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך בבדיקות דם נוספות לאור העלייה היפה. אולטראסאונד בעוד שבועיים ירגיע אותך.

14/06/2018 | 23:46 | מאת: רותם

היי.. נוטלת כשנה גלולות. התגלה לי שביום ראשון האחרון שכחתי גלולה אחת לפני אחרונה מסוג פלורט זאת אומרת- גלולה של יום שבת אשר באותו היום קיימתי יחסי מין עם בן זוגי מה עליי לעשות? כרגע בהפסקה בין החבילות

לקריאה נוספת והעמקה

בדרך כלל שכחה של גלולה אחת, במיוחד אם לא בשבוע הראשון של החפיסה, לא תפגע ביעילות הגלולות. אם את בהפסקה בין החפיסות אז צריך ממילא להגיע ווסת.

14/06/2018 | 21:35 | מאת: נועה

אני בהריון מטיפולים ארוכים וקשים מאד. אולי השאלה טיפה הזוייה אבל אני מפחדת לשאול את אחותי. לצערי האחיין שלי חולה בסרטן ואני באה הרבה למחלקה הנוראית הזאת ועוזרת לאחותי איתו. אני ממש בחרדות שאולי הפצעים שיוצאים בתוך הפה שלו מהכימו אולי מדבקים? אני מפחדת ממש. מתביישת לשאול שם המחלקה. שלא יחשבו שאני לא רגישה

לגיטימי לברר במחלקה במה מותר לך לנגוע בעת ההיריון ובמה לא. בד"כ רחצה טובה של הילדים תצמצם את הסיכון.

הארורה והאכזרית הזאת. זה לא מידבק. הם צריכים הרבה חום ואהבה הילדים המסכנים האלה. זה סבל נוראי. מאחלת לכם שבעזרת השם יקרה נס ורק תיתבשרו בדברים שמחים. וזה לא בושה לשאול שם במחלקה האונקולוגית.כולם שם רגישים ומאד מיוחדים. גם אני היום בהריון מטיפולים תודה לאל. אבל זה לא מכסה על הכאב והחסר . בהצלחה לך בהריון.

אני משתתפת בצערך. שלא תדעי צער. אני יודעת שזה סבל נוראי. מחלה נוראית. הלוואי שייקרה נס. מאחלת לך שההריון יעבור בקלות ויביא לך נחמה כמה שניתן להתמודד עם החוסר.

וגם לא הפצעים שיוצאים מהכימותרפיה. התכוונת אולי שצריך לשטוף טוב את הידיים באופן כללי בבתי חולים? כי סרטן זה לא מידבק.

הבעיה בביקור במחלקה הוא לא הסרטן. מה שרעיל להיריון זה הכימותרפיה עצמה, שמופרשת בשתן למשל. לכן צריך להתייעץ עם הרופא המטפל ביחס לכימותרפיה שניתנת ושלב הטיפול.

14/06/2018 | 12:33 | מאת: מצפה

שלום, אני 12 יום אחרי הזרעה במחזור טבעי. ביצעתי הבוקר בדיקות: בטא- 12 פרוגסטרון- 56 האם תקין? האם הבטא לא נמוכה מידי? תודה ושבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

זה נמוך. כדאי לחזור על הבדיקה בעוד כמה ימים.

שלום פרופ׳, מעדכנת שביצעתי היום בדיקה נוספת. יום 15 להזרעה, מחזור אחרון ב-20.5 בטא- 59 (עלתה מ-12) פרוגסטרון- 47 (ירד מ-56.2) האם אפשר לשמוח כי יש הכפלה פי 5? או להיות מודאגת כי הפרוגסטרון בירידה? תודה

בהחלט מגמה משמחת. הפרוגסטרון תקין.

שלום פרופ׳, אשמח להתייעץ איתך שוב היות והפרוגסטרון המשיך לרדת. בדיקת בטא ופרוגסטרון מהבוקר (יום 17 אחרי הזרעה במחזור טבעי): בטא עלה ל-104 (בדיקות קודמות 12 ואז 59) פרוגסטרון ירד ל- 42.2 (בדיקות קודמות 56.2 ואז 47) האם הריון תקין? תודה!

21/06/2018 | 15:03 | מאת: מצפה

שלום פרופ׳ בהמשך להודעות הקודמות, לאור הירידה בפרוגסטרון (59, 47, 42.2) קיבלתי אתמול בלילה קרינון. בדיקת דם מהבוקר, בטא 146 (בטות קודמות שביצעתי כל יומיים- 12, 59, 104) ופרוגסטרון 77. האם לאור העובדה שהבטא לא הכפילה את עצמה זה אומר שההיריון כימי ולהפסיק את התמיכה או שיש סיכוי שהבטא תתאושש ולכן להמשיך תמיכה ולהמשיך לעקוב אחרי עליית הבטא כל 48 שעות? תודה!

14/06/2018 | 10:15 | מאת: מורן

אני בהריון ולוקחת אספירין למניעת רעלת (ע"פ המלצת הרופא) - 1- מאיזה שבוע עד איזה שבוע מומלץ לקחת את האספירין ? שמעתי שלל גרסאות של רופאים . אין מחקרים מבוססים בנושא ? 2- עד כמה הוא באמת עוזר במניעת רעלת ? 3- האם האספירין מעודד הופעת בצקות ברגליים או שהוא מונע הופעת בצקות ברגליים? תודה רבה מראש על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

1. מלפני שבוע 16 ועד שבוע 36-37. יש המון מחקרים. 2. מפחית את הסיכון ב- 20%. 3. זה קשור ללחץ של הרחם על כלי הדם הורידיים. אין קשר לאספירין, אלא לשימוש בגרבי לחץ בהיריון.

14/06/2018 | 21:25 | מאת: מורן

את האספירין התחלתי לקחת רק בשבוע 18 . יכול להיות שהיעילות שלו תהיה פחותה בגלל שהתחלתי מאוחר או שזה עדיין בסדר ?

יכול להיות שהיעילות שלו תהיה מעט פחותה בגלל שהתחלת מאוחר, אך זה עדיין בסדר.

14/06/2018 | 10:05 | מאת: 11

שלום, אני בת 37 אמא לשני בנים, אני מתעניינת בבחירת מין היילוד מאחר ואנחנו מאוד רוצים בת. הבנתי שהדרך היחידה הוודאית היא הפריה חוץ גופית בחו״ל, האם יש אפשרות לעשות את תהליך שאיבת הביציות בארץ ורק את המיון וההחזרה בחו״ל?

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר

14/06/2018 | 08:02 | מאת: אנונימית

האם יש מן האמת שעובר מוקפא בלסטוציסט יום 6 שהוחזר מתפתח לעובר גדול יותר? פשוט בכל הבדיקות הרופא אומר לי שהעובר גדול (ומרגיע שזה לא קריטי) אבל אני עדין מנסה להבין למה זה קורה. אחרי חישוב גיל ivf הןא מאוד מדויק

לקריאה נוספת והעמקה

יש באמת מספר מחקרים שמצאו כי תינוקות שנוצרו לאחר החזרת בלסטוציסטים נוטים יותר להיות גדולים לגיל היריון. אבל יש מחקרים שלא מצאו קשר כזה או שקישרו אותו למבנה הגוף של האישה. בכל מקרה ספק אם יש לזה משמעות מעשית.

13/06/2018 | 20:27 | מאת: חוששת

שלום , עברתי החזרה של 3 עוברים. כ 20 דקות לאחר ההחזרה ירדתי במדרגות ופיספסתי 2מדרגות. לא נפלתי אבל הייתה נחיתה פתאומית. האם זה גרם לנפילה של העוברים?

לקריאה נוספת והעמקה

לא סביר

13/06/2018 | 15:46 | מאת: אבי

ברוכים הנמצאים, היינו בפגישה עם חברת אימהית והתרשמנו לטובה - ראינו תמונות, בחרנו תורמת, קיבלנו טפסים למילוי ורצינו, לפני החתימה, לשמוע מאנשים מנוסים מאיתנו על החוויה שלהם. האם יש למישהו מכן ניסיון בעבודה מול "אימהית"? נשמח לשמוע כל חוות דעת, חיובית או שלילית. המון תודה, אבי

לקריאה נוספת והעמקה

תנסה בפורום החברתי

13/06/2018 | 12:50 | מאת: אפרת

שלום פרופ' בת 40 מחזור סדיר 28 ימים. חודש לאחר שאיבה מחזירה קפואים. אני במעקב ביוץ יום 20 למחזור ואלו הערכים היום : זקיק 18 E2 - 428 P- 1.5 LH - 4.8 האם נכון להחזיר עוברים תוך 3 ימים ממועד תוצאות בדיקות הדם הנ"ל שביצעתי היום?

לקריאה נוספת והעמקה

נראה שעדיין לא בייצת.

שלום לכם.אשתי(גיל 43 וחצי)כנראה תתחיל תהליגי הפריה בפעם הראשונה החל מהווסת שכנראה תגיע בשבוע הבא,אלא אם כן ניקלט ספונטנית באופן מפתיע בנסיון האחרון לפני הטיפול. הבנתי שיש עניין שלהחזרת עוברים.בכל מקרה השאלה שלי היא מהי פחות או יותר הסבירות הסטטיסטית בטיפול זה להריון מרובה עוברים(שאנחנו לא מעוניינים בו)?

לקריאה נוספת והעמקה

אם תקפידו תמיד להחזיר עובר אחד אז הסבירות הסטטיסטית בטיפול זה להריון מרובה עוברים תהיה אפס.

13/06/2018 | 12:12 | מאת: טלי

שלום פרופסור זיידמן, מעוניינת לדעת על פי נסיונך- מה סיכויי הקליטה של עובר דרגה B עם חמישה תאים ביום השני? האם קיימת סטטיסטיקה כלשהי בנושא? מודה לך מראש!

התוצאות תלויות בגיל שלך, תולדות מיילדותיים, וכו.

13/06/2018 | 08:20 | מאת: איימי

שלום פרופסור זיידמן, אני 9 ימים לאחר החזר עובר קפוא בלסטו. לוקחת פרוגינובה 3 פעמים ביום ואנדומטרין 3 פעמים. יש לי ריור מוגבר האם זו תופעת לוואי מוכרת מכיוון ואינה רשומה בעלון. אפילו קמתי בשינה בלילה מהרגשת ריור מוגבר. בנוסף ישנם לפעמים כמו כאבי בטן תחתונה כמו לפני מחזור. בדיקת הדם רק ב17.6. אודה לתשובתך.

14/06/2018 | 08:54 | מאת: איימי

אודה למענה .........

אסטרוגן גבוה בהחלט יכול להשפיע על כמות ההפרשות מצוואר הרחם, אם כי התופעה פחות שכיחה בנוכחות רמת פרוגסטרון גבוהה.

12/06/2018 | 17:55 | מאת: O

האם ללא שימוש בצטרוטייד כמעכב ביוץ ניתן להשיג תוצאות טובות יותר מבחינת שיעור השרשה? האם תוכל להפנות אותי למאמרים בנושא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא מכיר מחקר שתומך בהנחה הזו.

12/06/2018 | 17:39 | מאת: עמנואל

פרופ שלום, אני אשמח להתייעץ עימך. אני בת 38 בהריון ראשון בשבוע שמונה לאחר טיפולי IVF רבים. אני מתחילת ההריון סובלת מכאבי בטן חזקים בקיבה ויציאות רכות בנוסף תכיפות רבה במתן שתן. לפני כשבוע בצעתי בדיקת שתן שיצאה שלילית ותרבית שהתקבלה תוצאה עם חיידק איקולי. קבלתי שקית מנורול וכעבור שבוע חזרתי על הבדיקה וכעת שתן שלילי ותרבית עם חיידק klebsiella pneumoniae מעל 100,000 . שוב קבלתי שקית מנורל וכעבור מספר ימים בצעתי שוב בדיקת שתן והשתן תקין אך התרבית עדיין חיידק klebsiella pneumoniae מעל 100,000 . אני אלרגית לפניצילין ולכן לא כל אנטיביטיקה ניתן לתת לי. רציתי בבקשה לדעת האם זה מסוכן לעובר ולהמשך ההריון? קראתי שלא נדע זה גורם להפלות במידה ולא עובר. אשמח לחוות דעתך ולייעוץ מה לעשות כעת. והאם כדורי חמוציות מומלצות למצב?

לקריאה נוספת והעמקה

זה לא מסוכן לעובר, אבל רצוי לטפל על מנת למנוע דלקות בכליות.

12/06/2018 | 10:38 | מאת: גילה

שלום פרופ', בוקר טוב. באילו מעבדות פרטיות ניתן לבצע הפרדת זרע לצורך בחירת מין העובר ? האם המעבדה באסותא מבצעת זאת ?

לקריאה נוספת והעמקה

יש מעבדות פרטיות שעושות זאת. מאחר שהתועלת לא ברורה מעבדות בבתי חולים כמו אסותא לא עושים הפרדה.

11/06/2018 | 21:18 | מאת: שמרית

אבקש סיוע להבין: הייתי היום באולטרה סאונד לבדוק אם יש שק הריון. מחר אני בשבוע 5, בטא 792 אתמול. לאחר בדיקה הרופא נשים כתב כך: נצפו ברחם 3 ממצאים סונולצנטיים, 2,3 ו-5 מ"מ, עדיין ללא שק חלמון או קוטב עוברי. שתי שחלות במצב לאחר טיפול IVF ללא נוזל חופשי ללא ממצא נוסף. כמה שקי הריון יש והאם ייתכן שיש שלושה כשהחזירו רק שני עוברים? ואם לא, מה יכול להיות הממצא הנוסף??

לקריאה נוספת והעמקה

בשלב כל כך מוקדם לא ניתן עדיין לקבוע מספר שקי היריון.

11/06/2018 | 21:05 | מאת: סיון

היי.. 13 יום אחרי החזרת עוברים, בטא פחות מ2. אין הריון. לא משיגה את הרופא שלי, האם להפסיק את התמיכה (אנדומטרין)?

לקריאה נוספת והעמקה

כן.

שלום, אני סובלת מאנדומטריוזיס וקיבלתי כטיפול את הגלולות קלייר. הרופאה שלי- כירורגיית שד טוענת שרמת האסטרוגן בגלולה זו מאוד גבוהה. בגלולות אחרות יש בערך 20 מיקרוגרם בעוד בקלייר יש 1-3 מ"ג. אמרה לי שהיחס הוא עצום ועלול לסכן אותי בעתיד. אשמח לדעתך

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי הכירורגית שלך כנראה לא מבינה בגלולות. מינון של 2 מ"ג אסטרדיול ולארט דומה למינון של 20 מיקרוגרם אתניל אסטרדיול, בגלל הבדל ניכר בשיעור הקישור לחלבוני הדם.

10/06/2018 | 16:38 | מאת: שרית

האם בכל פליטת זרע לגבר יש חצי זרע גברי וחצי זרע נשי ? זה ממש מחולק זהה ? יכול להיות גבר עם אחוז קטן מאוד של זרע נשי או ההפך ?

כן, מאחר וכל התאים של הגבר מכילים עותק אחד של כרומוזום X ו- Y, הרי שהזירעונים, שנוצרים מחלוקה של תא כזה, יכילו תמיד מספר שווה של בעלי כרומוזום X או כרומוזום Y.

13/06/2018 | 09:24 | מאת: שרית

אז בעצם אין דבר כזה גבר שיכול להביא רק בנות או רק בנים ? וזה שיש משפחות שיוצאות להם 4-5 ילדים מאותו המין זה מקרי לחלוטין ?

נכון, זה לא נדיר סטטיסטית

10/06/2018 | 08:05 | מאת: מירית

פרופסור שלום האם באמצעות הליך PGS ניתן לברור באופן וודאי את מין העובר הרצוי? האם אפשר לבצע את ההליך באופן פרטי באסותא ? מה סדר גודל של המחיר ? תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

באמצעות הליך PGS ניתן לברור באופן וודאי את מין העובר הרצוי. אפשר לבצע את ההליך באופן פרטי באסותא רק אם יש הצדקה רפואית.

10/06/2018 | 06:21 | מאת: דנה

לאחר שאני שמה קרינון אני שמה לב שהכדורית שדוחפת קדימה , על מנת להוציא את כל החומר לכיוון הנרתיק דווקא נשארת מאחור וכשאני מוציאה את המוליך ומורידה את הכדורית כלפי מטה נשאר לא מעט חומר במוליך. כמו כן יוצא קצת חומר לפני ההחדרה. האם אני עושה משהו לא נכון? האם מספיק חומר נכנס לי לגוף?

הכמות מחושבת כך שידוע חלק מהג'ל נשאר במוליך.

09/06/2018 | 12:46 | מאת: לילי

מקלון ביוץ הראה עליה בLH ביום חמישי אחהצ. קיימנו יחסים רק למחרת בשישי אחהצ. מה הסיכוי שזה היה עדיין בחלון הזמן להפריה? ביום רביעי המקלון היה שלילי. 2. אם קיום היחסים הוא לאחר חריגת הביצית, האם הסיכויים להפריה פוחתים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מועד קיום היחסים נראה מתאים. סיכויי ההפריה טובים- 24 שעות לאחר חריגת הביצית.

09/06/2018 | 12:43 | מאת: B

האם זה גונדוטרופין נפוץ לשימוש? עד כה לא נתקלתי בו ולא מכירה נשים אחרות שטופלו בו, טופלתי בגונאל ופיוריגון. האם הוא פחות טוב? אותו דבר? למה לא בשימוש נרחב? חסרונות? תודה רבה

הוא משווק רק לאחרונה בישראל, אבל נראה שאינו שונה משמעותית מהגונדוטרופינים הוותיקים שציינת.

.

לקריאה נוספת והעמקה

אם שלוש בדיקות עוקבות תקינות, אפשר לעשות את הבדיקה פעם בשלוש שנים.

08/06/2018 | 18:48 | מאת: לורה

שלום שבוע 6+4. בבדיקת אולטראסאונד נצפה דופק עם שק הריון ושק חלמון. הרופאה אמרה כי השק קטן מדי( 1 סמ ולא מתאים לשבוע ההריון) ובנוסף השק שאמור להיות עגול בכל מנח בבדיקה משתנה לאליפסה ולא עגול. לדעתה שני הממצאים נמל לא תקינים. מה זה אומר על תקינות ההריון בשלב זה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

זה אומר שעדיין יש חשש ביחס לתקינות ההיריון בשלב זה ונדרשות בדיקות נוספות על מנת לאשר סופית את תקינותו.

שלום בהמשך לשאלתי הקודמת, על איזה בדיקות נוספות נדרשות? תודה

אפשר לחזור על בדיקת הבטא בדם, אבל הכי טוב זה לחזור אל האולטראסאונד בעוד שבוע או שבועיים.

07/06/2018 | 09:48 | מאת: שדודי

שלום. יום ה - 18 למחזור זקיק ימין: 21 ללא טיפול. נמצא מעט נוזל בדוגלס לקחתי אוביטרל בבוקר לאחר התוצאות. האם היה כבר ביוץ? האם האוביטרל משהה את הביוץ? לא עשיתי בדיקות דם. תודה על התשובה .

לקריאה נוספת והעמקה

אם הזקיק עוד נצפה אז כנראה שעוד לא היה ביוץ . האוביטרל משהה את הביוץ.

06/06/2018 | 16:22 | מאת: קארין

שלום דוקטור לפני כשנה בבדיקה שגרתית נמצא פוליפ בגודל 1.5 לפעמים היה נראה שקטן יותר ונקלטתי להריון טבעי באולטרסאונד הראשון נראה העובר ואין זכר לפוליפ האם יתכן כי כול הזמן הזה היה מדובר במבנה של הרירית? בקפל? אשמח לעזרה

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט כן

06/06/2018 | 11:19 | מאת: עמנוטאל

פרופ שלום אני בשבוע 7 לאחר הרבה טיפולים IVF. עובר טרי שהוחזר כעבור יומיים. מתחילת ההריון אני מרגישה רע מאוד ולדעתי נובע מהקרינון ( נוטלת פעמיים ביום). הרופא המטפל מעוניין שאמשיך עם התמיכה עד שבוע 12. עד מתי ניתן להשתמש בקרינון לדעתך? זה הריון שהגיע לאחר סבל רב ואני מוכנה לסבול את הקרינון באם זה הכרחי אבל באם מיותר אשמח לדעתך. קראתי חוות דעת פשוט שחלק ממליצים עד שבוע 8 וחלק עד 12. תודה רבה לך

לקריאה נוספת והעמקה

ספק גדול אם ההרגשה הרעה קשורה לקרינון. באמת אין הוכחה שיש לקרינון חשיבות מעבר לשבוע 8. אולי הרופא יסכים שתרדי לקרינון אחד בבוקר.

לפנות מקום ולהקפיא ביום שלוש

לקריאה נוספת והעמקה

חוסר מקום זו אגדה אורבנית, זה בהחלט רווחי ליחידות להקפיא. פשוט אין טעם להקפיא עוברים באיכות נמוכה, שמביאים רק למפח נפש למטופלות.

עם כל הכבוד

נכון. ולכן הקפאת עוברים רווחית, גם כאשר העוברים גרועים והסיכוי שיובילו להיריון אפסי. מזל שבארץ יש פחות לחצים לרווח ביחידות.

05/06/2018 | 19:47 | מאת: דימום מוגבר

היי אני שנה וחצי אחרי לידה בדרך כלל מחזור סדיר. לא קיבלתי מחזור חודשים ושהלכתי לרופא אמר לי שיש לי ציסטה בשחלה שמעקבת לי אץ המחזור , לאחר שקיבלתי היה לי שבוע של מחזור דיי רגועה ו5 ימים של דימום כבד מאוד עם המון קרישי דם, הלכתי למיון נתנו לי הקספאקרון ל3 ימים לוקחת כבר יום וחצי ועדין יש דימום חזק פחות מימה שהיה אבל יש. השאלה שלי האם הכדור הזה אמור להשפיע באותו רגע או תוך כמה זמן!? כי בבית חולים אמרו לי שאם לא עוזר לחזור לגרידה טיפולית מכיוון שיש לי רירית מעובה...אני ממש בלחץ כי עשיתי את אותה פעולה לפני שנה מאותה סיבה

לקריאה נוספת והעמקה

הקסאקפרון פועל תוך זמן קצר. שעות. אבל הוא פועל על מנגנון הקרישה לא על הרירית.

במדיקל?

כן. במדיקל. והוא גם חתיך לא נורמלי ;)

05/06/2018 | 14:48 | מאת: עמנואל

רופ שלום, אני אשמח להתייעץ עימך. אני בת 38 בהריון ראשון בשבוע שבע לאחר טיפולי IVF רבים. אני מתחילת ההריון סובלת מכאבי בטן חזקים בקיבה ויציאות רכות בנוסף תכיפות רבה במתן שתן. לפני כשבוע בצעתי בדיקת שתן שיצאה שלילית ותרבית שהתקבלה תוצאה עם חיידק איקולי. קבלתי שקית מנורול וכעבור שבוע חזרתי על הבדיקה וכעת שתן שלילי ותרבית עם חיידק klebsiella pneumoniae מעל 100,000 . רציתי בבקשה לדעת האם זה מסוכן לעובר ולהמשך ההריון?והאם עליי להגיע לרופא מומחה למחלות זיהומיות? אשמח לחוות דעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

זה לא מסוכן לעובר ולהמשך ההיריון, אבל מומלץ לטפל בחיידק. רופא המשפחה יוכל בד"כ להתאים לך טיפול על פי הרגישויות שנבדקו.