שיקום אורתופדי,פציעה וטיפול

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

22/09/2009 | 14:24 | מאת: סטפני

שלום רב. אודה לכן אם תקדישו מספר דקות למודעתי הארוכה. אני בת 22, בגילאים 11-18 הייתי כדורסלנית באופן מקצועי (קבוצה). עקב עודף משקל סבלתי מכאבים בברכיים, קיבלתי המלצה מאורתופד ופיזיוטרפיסט להשתמש במגיני ברכיים בעת פעילות וקיבלתי תרגילים לחיזוק הברכיים, אותם לא ביצעתי. בגיל 17 העמסתי על עצמי כשהוספתי אימוני אירובי מדרגה שפשוט החמירו לי את הכאבים ואת מצב הברכיים. בנוסף עליתי במשקל, סבלתי מכאבי ברכיים בעיקר בעליית מדרגות ובעת פעילות ספורטיבית. חשוב לציין כי כששיחקתי כדורסל לפני שהתחלתי אירובי מדרגה, סבלתי מכאבי קרסול., שיחקתי כדורסל עם מגיני קרסול אך ללא הועיל. החלטתי לנסות לשחות אך ללא הועיל, כאבו לי הברכיים. לפני כ3 שנים אולי קצת פחות, מומחה ספורט שלח אותי לבדיקות במעבדה הביומכנית במכון בוינגייט. אין לי כרגע את האיבחון אך אמרו לי שכפות הרגליים שלי נוטות פנימה או החוצה ומצב השרירים תקין אך המפרקים והברכיים חלשים. קיבלתי מפיזיוטרפיסטית בוינגייט תרגילים לחיזוק הברכיים והמפרקים. כיום, בחצי שנה האחרונה ירדתי במשקל, בעקבות טיפול אצל דיאטנית וחזרה לפעילות ספורטיבית ותזונה נכונה, אך לא התמדתי בתרגילים ואני מתחילה עכשיו לבצע אותם ומקווה שהמצב יישתפר. רציתי לשאול, קניתי בסופר פארם רפידות ג'ל שאמורות להקל על הכאב בברך, בכף הרגל, בגב ולתת תמיכה, ומיועדות גם לספורטאים. א. האם זה במקום מדרסים?שווה לנסות את הרפידות?. חשוב לציין כי סבלתי מכאבי גב בעבר, השתמשתי במדרסים עקב המלצה של רופא ספורט, מדרסים שלא עזרו לי. ב. אני עובדת בעבודה שדורשת ממני במשך 3 שעות לנעול נעלי עקב וקניתי גם רפידות שמיועדות להליכה ממושכת בנעלי עקב, האם גם הם עלולים לעזור? בברכת שנה וחתימה טובה. סטפני

22/09/2009 | 15:21 | מאת: ברוניסלב צ'ארני

שלום סטפני רפידות ג'ל שקנית בסופרפארם, מיועדות לכלל האוכלוסיה ולא יכולות להשתוות למדרס אשר נבנה במיוחד לרגלך. מצד שני, אם הרפידות מקלות על הכאב שלך, כדאי לך להמשיך להשתמש בהן - הכל לפי תחושתך האישית. בברכה, ברוניסלב

מנהלי פורום פיזיותרפיה