אימון בטוח עם בקע דיסק

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

14/07/2016 | 19:25 | מאת: ארנון

היי יש לי בקע דיסק בחוליות L5-S1. בעקבות זה החלטתי להפסיק להתאמן בחדר כושר. הייתי רוצה לדעת אם תרגילים שלא שמים משקל על הגוף (ועל עמוד השדרה) - הם בטוחים ולא יחמירו את הבקע דיסק. התרגילים שאני מדבר עליהם הם: עליות מתח (pull ups) עליות מקבילים (dips) כפיפות שמיכה המטרה שלי בתרגילים האלה היא לשמור במידה מסוימת על צורת הגוף שלי כמפתח גוף מבלי להחמיר את הבקע. זה בלי קשר לתרגילים לחיזוק שרירי הליבה שאני עושה כרגע.

18/07/2016 | 17:21 | מאת: נעמה קדם

שלום ארנון, לא כל בקע דיסק גורם לכאב. התרגילים שציינת אינם מהווים סכנה לבעייתך. מאוד חשוב להמשיך ולהיות פעיל. ספורט מאוד עוזר לרב בעיות הגב, מפחית כאב. ממליצה בחום להגיע עם ממצאי הבדיקות ליעוץ עם פיזיותרפיסט, הפיזיותרפיסט יכול לבדוק כיצד אתה מבצע את התרגילים ולתקן במידת הצורך. בברכה, נעמה

מנהלי פורום פיזיותרפיה