קרע בלברום - האם טיפול פיזיותרפיה יכול להועיל?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

21/05/2016 | 19:17 | מאת: עידן

שלום רב אני סובל מכאבים בברך למעלה משנה. טיפולי פיזיותרפיה לא הועילו. נשלחתי ע"י אורתופד ספורט לMRI ארתרו. מסקנת האורתופד הינה שמקור הכאב הוא מקרע בלברום ואולי נזק נלווה לסחוס במפרק הירך. תוצאות הפיענוח של מכון הצילום היו כי יש FAI אך ללא עדות לנזק בלברום או בסחוס. האם טיפול פיזיותרפיה למפרק הירך יכול להיות הפיתרון אם ברצוני לחזור ולעסוק בספורט? כרגע המלצת הרופא היא לניתוח ארתרוסקופיה של הירך. תודה מראש.

עידן שלום טיפול פיזיותרפיה בהחלט יכול להועיל במקרה של FAI בירך, וגם בספרות המדעית אפשר למצוא ביסוס לכך. אני בהחלט ממליצה למצות לחלוטין את הטיפולים השמרניים לפני שמגיעים לאפשרות ניתוחית. מה שכן, הייתי ממליצה להגיע לפיזיותרפיסט בעל ניסיון בעבודה בתחום של פציעות ספורט. בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה