קרע בשריר הירך הקדמי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

12/11/2013 | 20:19 | מאת: דני

שלום רב. בן 35. לאחר משחק כדורגל הרגשתי רגישות בירך הקדמית. ללא שטף דם במקום. ביצעתי בדיקת אולטרא סאונד שתוצאותיה להלן: "הבדיקה מכוונת לאספקט קדמי של ירך ימין הודגם עיבוי של שריר הרקטוס פמוריס עם מרקם היפר אקוגני ולא הומוגני עם איזור היפו אקוגוני בתוכו באורך של 3 ס"מ. התמונה יכולה להתאים לקונטוזציה של השריר עם קרע בתוכו. " מה זה אומר? האם מדובר בקרע משמעותי? אינני מרגיש כאב בהליכה ורגישות קלה ביותר בזמן ריצה. מתי אוכל לחזור לאימונים? אודה לעצתך. דני

13/11/2013 | 10:05 | מאת: זהבה טישלר

דני שלום. באזור של קרע נוצרים קיצור והתעבות של השריר וזה האזור עם המרקם הדחוס יותר באולטרה סאונד . הקרע עצמו הוא האזור באורך 3 ס"מ. התמונה מתאימה לאזור שעבר חבלה עם קרע. מאחר ואין כאב משמעותי נראה שהקרע אינו חמור. כ-5 ימים אחרי הטראומה אפשר לחזור לפעילות רגילה של חיי יום יום. לפעילות של אימונים אפשר לחזור אחרי תירגול הדרגתי של יישור ברך כנגד עומסים מתגברים עד לחזרה לכוח מלא. כמו כן יש לבצע בהדרגה מתיחות של השריר הארבע ראשי .

מנהלי פורום פיזיותרפיה