תרגול לשיקום כתף פגועה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

20/06/2013 | 12:47 | מאת: ד'

שלום רב, האם יש כלל אצבע למשך התרגול האופטימאלי לשיקום שרירים פגועים? אני שלוש שנים לאחר תאונת אופני כביש ששיתקה את שתי הכתפיים בעקבות טראומה לעמוד שידרה צווארי. בינתיים כתף שמאל חזרה לאיתנה לגמרי(כנראה 100%); כתף ימין החלה להשתפר משמעותית רק לפני מספר חודשים, אבל מוגבלת בטווח התנועה. בבדיקת MRI של כתף ימין (לפני פחות מחודש) לא נתגלו ממצאים פתולוגיים. אורתופד מומחה ממליץ על המשך פיזיותראפיה. אני נחוש למצות את השיקום ויש לי כמה אפשרויות בבית לתרגול עצמי (לרבות משקולות, אליפטיקל ושולחן פינג-פונג). השאלה היא באיזו עצימות עדיף לתרגל? האם מותר ורצוי לתרגל חמש/שש שעות ליום - כל עוד זה לא כואב?

24/06/2013 | 10:51 | מאת: איילת יהב גלקין

שלום, לדעתי כל דרך בה אתה מפעיל את ידך ללא כאב היא מבורכת, ואם אין השפעה של מס' שעות האימון שלך על הכאבים ועל התפקוד שלך- אני לא רואה מניעה. לגבי תרגול ספציפי של הידיים- מומלץ שיראה אותך פיזיותרפיסט מבצע את התרגילים ויתן התייחסות גם למייצבי השכמה, גב עליון חזה, בטן תחתונה וכו'. בהצלחה איילת

מנהלי פורום פיזיותרפיה