פגיעה בתפקוד היד בלידת וואקום

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

12/10/2020 | 18:24 | מאת: מגי

שלום קוראים לי מגי אני בת 30 כשנולדתי יילדו אותי בלידת וואקום ונפגעה לי יד שמאל כתוצאה מכך היד איבדה עם הזמן טווח התנועה המלא (למעלה למטה לצדדים) כשהייתי בסביבות גיל שנתיים עברתי הרבה פיזיותרפיה והיד עברה ממצב של חוסר תפקוד מלא (100% שמוטה) לתפקוד טוב עם טווח תנועה גדול אך נאמר לנו מרופאים שעם הזמן טווח התנועה ילך ויקטן ככל שאגדל והיד תהפוך לכבדה יותר וכך קרה כשאני מרימה אותה - קצות האצבעות לא עוברים את קצה הראש למעלה וההושטה לצדדים היא חלקית אם אמשוך את היד ללמעלה עם היד השניה - אצליח למשוך אותה עוד 15 סנטימטר בערך ללמעה אבל זהו, היד לא מתיישרת לגמרי וגם בתנועה הזאת למעלה היד מושכת איתה החוצה את העצם המשולשת שבגב (בתמונה) ובכלל נראה שכל האיזור שם (העצם המשולשת בגב והחיבור שלה לעצמות של היד) מכווץ מאוד והכוונה שהכתף פחות רחבה מכתף ימין, היד קצרה קצת יותר מיד ימין (מהכתף עד לקצות האצבעות), העצם המשולשת תפוסה מאוד ונמשכת החוצה עם כל תנועה החוצה של היד וגם המרפק לא מצליח להתיישר עד הסוף (גם לא בכוח בעזרת היד השניה או בעזרת מישהו) בתקופה האחרונה התחלתי לעשות כושר, פיתחתי שרירים בשתי הידיים ואני עושה מתיחות ליד בניסיון לשחרר את האיזור ולהגדיל את טווח התנועה ואת התפקוד בינתיים אין הרבה שינוי או שיפור אבל אני ממשיכה בתקווה שכן יהיה שיפור השאלות שלי הם: למה אני מצליחה למשוך את היד ללמעלה בעזרת היד שניה אבל היד לא מצליחה למשוך את עצמה למעלה בכוחות עצמה למרות שעכשיו יש לי הרבה יותר שרירים ביד? האם יש סיכוי שיהיה שיפור אם אמשיך לפתח שרירים ואמשיך במתיחות ליד? האם יש תרגילים מסוימים שמומלץ לעשות כדי לשפר את טווח התנועה של היד? אמא שלי המליצה לתפוס את העצם המשולשת שבגב בעזרת חגורה סביב בית החזה וכך לעשות מתיחות ליד כדי לנסות ולשחרר אותה משאר היד שלא תעלה כל פעם שאני מרימה את היד, האם זה יכול לעזור? האם ידוע לך על ניתוח בעל סיכויי הצלחה גבוהים שיכול לטפל בבעיה זו? תודה רבה מראש! מגי

מגי שלום ההבדל בין המשיכה של היד למעלה לבין התנועה האקטיבית (העצמאית שלה) נובע מחולשה של שרירים, ולכן יש הבדל בין מה שאנחנו קוראים טווח פסיבי ( שמישהו או היד השניה עושים) לבין הטווח האקטיבי שזה הכוח של השרירים של היד. אני מניחה שיש אצלך חוסר איזון בין שרירים קדמיים ואחוריים של השכמה והכתף, ולכן זה לא מספיק לעשות חיזוק שרירים רגיל בחדר כושר. אני ממליצה לך ללכת לבדיקה ואבחון של פיזיותרפיסט על מנת שיבדוק ויאמר לך איזה שרירים חשב לחזק ואיזה שרירים צריך למתוח. לגבי חגורות התופסות את השכמה, באופן גורף אני פחות ממליצה. לגבי ניתוחים- אני לא יודעת לענות לך, את זה תצטרכי לשאול בפורום של רופאים, אבל אני חושבת שכדאי לך לחשוב עם עצמך על ההבדל בין אסתטיקה לתפקוד, ומה את מחפשת כעת. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה