ריצה ותרגילי כח עם פריצות דיסק.

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

14/09/2020 | 20:26 | מאת: שוש

שלום, בת 50. אותרו אצלי כ9 פריצות דיסק ובלטים.עושה בין היתר אימוני מתיחות. האם אני יכולה להמשיך לרוץ (ריצה איטית 5 קמ) ואימוני כח כולל משקל סביר בחדר כושר? בנוסף, האם אפשר לשפר מצב פריצות דיסק עי אימונים כלשהם?

שוש שלום אין בהכרח קשר בין אימונים שאת עושה לבין פריצות הדיסק שלך, ועל פניו נראה לי כי אין מניעה שתמשיכי בשגרת האימונים שלך, בהינתן שאת עושה אימונים מתונים כפי שכתבת. יחד עם זאת, במידה ומתעוררים כאבי גב המקושרים לאימונים- בסמיכות לאימונים או במהלכם, הייתי פונה לפיזיותרפיה על מנת לדייק את ההנחיות ואת סוג האימון שמתאים לך. ולגבי אימונים שמשפרים פריצות דיסק, בהחלט שכן, לא בהכרח משנים את מצב הפריצה, אבל משפיעים על הכאבים ועל התפקוד. גם לזה אני ממליצה לפנות להתייעצות עם פיזיותרפיסט שיבחן את שגרת האימונים שלך, ואולי ידייק או יוסיף לך תרגילים. שנה טובה ובריאות, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה