גב עקום, כיצד ניתן לטפל?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

20/07/2020 | 22:58 | מאת: אורית

שלום, בזמן האחרון שמתי לב שהיציבה שלי ממש עקומה, כלומר הגב העליון שלי, הכתפיים והצוואר נופלים קדימה, גם כשאני עומדת זקוף הכתפיים עדיין נופלות קדימה, אייך ניתן לטפל בזה? ואייך לשמור על יציבה זקופה לאורך זמן?

אורית שלום התשובה מורכבת משני חלקים- תירגול ומודעות. תרגילים לחיזוק חגורת הכתפיים והגו, ומודעות ליציבה שלך ולאיך את עומדת. במידה וזה מפריע לך, נסי לשנות מנחים, לנוע יותר ולזקוף את עצמך כשאת שמה לב. מבחינת תרגול אני ממליצה ללכת לפיזיותרפיה לקבל הדרכה והמלצה על תרגילים, ואח"כ לבחור איזו מסגרת שמתאימה לך (ומתאפשרת בימי קורונה) לתירגול עצמי. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה