כאבים ביד, בכתף וזרמים בכף היד

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

12/04/2020 | 10:48 | מאת: ס

שלום, לפני 4 חודשים התחילו לי כאבים ביד שמאל, האורטופד אמר שזה כנראה מגיע מהחוליות/דיסק ושלח אותי לצילום הזרוע והכתף בקבלת התוצאות הוא אמר שהעצמות תקינות, הוא שלח גם לאולטראסאונד של היד, הכתף וכף היד(משום שיש לי לעיתים זרמים בכף היד) וגם שם הוא אמר שהגידים תקינים אבל שלא רואים את מצב השרירים. הוא רשם לי כדורים אוטריקוקסיב שהם כמו ארקוקסיה ל10 ימים אבל הפסקתי אחרי 4 ימים, משום שביום החמישי בבוקר הרגשתי סחרחורת ולחצים בגולגולת בצד ימין, בנוסף גם לחצים והרגשת חמימה בעורף, האיזור הימני היה בנוסף לזה גם רדום, ולכן הרוקח אמר לי להפסיק, הפסקתי והתופעות המשיכו מספר ימים, ניגשתי לנוירולגית, שאמרה שזה כנראה לא קשור לכדור ושאולי זה בעיה בעיה בעצב בחיבור בין הגולגולת לצוואר, היא נתנה לי כדור טריבמין(ויטמין בי) ולעשות בדיקת סיטי מוח אם הכאבים לא יעברו. אני כבר שלושה ימים עם ויטמין בי והכאבים בראש השתפרו,אני עד לפני הלחצים בראש הייתי ממעטת באכילת בשר אז אולי זו היתה הבעיה. האם ויטמין בי יכול לעזור בכאבים ביד? אני לא יודעת מדוע האורטופד לא שלח לצילום הצוואר, גם הנוירולוגית שאלה זאת, האם מחסור בויטימין בי יכול לגרום ללחצים כאלה בראש ולכאבים ביד?

שלום אני לא מכירה קשר בין ויטמין B לכאבים ביד או ללחצים בראש. בברכה, יעל

12/04/2020 | 13:22 | מאת: ס

חוסר בויטמין בי יכול לגרום לבעיות נוירולגיות

לשום אכן חוסר בויטמין B יכול לגרום לבעיות נוירולוגיות, אבל יכול גם שלא, זה לא קשר ישיר. בנוסף, למיטב הבנתי, אי אפשר להסיק שהכאבים ביד והלחצים שיש לך בראש הם בעיות נוירולוגיות, ובוודאי שאני לא יכולה לקשר אותם לחוסר בויטמין. מציעה לך להפנות את השאלות בנושא לנוירולוגית, שאת כבר מטופלת אצלה. אני לא חושבת שעל בסיס הנתונים שהצגת, אוכל לתת את התשובה לשאלה שהצגת. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה