קרע בשריר הארבע ראשי (92 מ"מ)

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

30/03/2020 | 16:10 | מאת: שגיא

לפני כחודש וחצי מתחתי את השריר הארבע הראשי ולאחר 4 שבועות מנוחה וחזרה הדרגתית לפעילות קרעתי את השריר במהלך משחק כדורגל להלן הממצאים מהצילום: אולטראסאונד ירכיים ימין >>> פענוח רדיולוג: בשליש אמצעי של הירך הימנית, מודגם קרע חלקי גדול של ה - VMO. אורך הקרע 92 ממ רוחבו המקסימלי 19/46 ממ , מכיל תוכן הטרוגני, ללא קומפוננט נוזלי דומיננטי. הקרע אינו מתרחב בהפעלה מול התנגדות *מצורף צילום האולטרה סאונד השאלות שלי הן: 1.האם קרע של 92 מ"מ נחשב גדול או קטן? 2.מהי הסבירות להחלמה מלאה של השריר? 3.איך לחזור לפעילות ואיזה תרגילים לבצע בבית? אציין שנכון לכתיבת שורות אלה עברו 14 ימים מאז הפציעה. תודה מראש לעונים

שגיא שלום כפי שכתב גם הרדיולוג שפיענח את בדיקת ה-US, הקרע שלך נחשב לקרע גדול. גם כאשר השריר מחלים, נשארת רקמה צלקתית באזור , שהיא פחות גמישה מרקמת שריר רגילה, ויש לקחת זאת בחשבון. לפעילות מלאה של ספורט הייתי חוזרת רק כ-4 חודשים לאחר הפציעה. יש לזכור גם שזו פציעה שניה בפרק זמן קצר, מה שמחייב יותר מישנה זהירות. לגבי תירגול, הייתי מציעה בארבעת השבועות מהפציעה להסתפק במתיחות עדינות של הארבע ראשי, מבלי להיכנס לטווח כאב, וחיזוקים איזומטריים בלבד. דוגמא לחיזוק איזומטרי-https://www.youtube.com/watch?v=qpZWNVyBOWk בעוד4 שבועות ממליצה לחזור על בדיקת האולטראסאונד ולהחליט על המשך ההתקדמות. לאור מורכבות המצב כיום, אתה בהחלט מוזמן לחזור ולהתייעץ כאן בפורום, ואעשה את המיטב על מנת לסייע. בברכה, יעל

23/06/2021 | 11:48 | מאת: תומר

אם יש לי קרע 2 סמ בארבע ראשי כמה זמן מנוחה צריך

מנהלי פורום פיזיותרפיה