תחושת שִיּוּט.חוסר יציבות סחרחורת

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

16/12/2019 | 01:09 | מאת: ספתא

ממה עלולה להגרם סחרחורת ממושכת ומשביתה,לאורך כמעט 5 שבועות? לא ורטיגו אלא שיוט. האם דיקור שבוצע במשך חודש, עלול לגרום לסחרחורת?

שלום סחרחורת היא סימפטום אשר מהווה ביטוי ליקויים שונים. היא יכולה לנבוע בשל ליקוי בראיה, ליקויים במערכת השלד והשריר (דוגמת עמוד שדרה צווארי), יכולה להיות תופעת לוואי של תרופות מסוימות ועוד סיבות מגוונות. תחושת שיוט היא בדרך כלל ביטוי של ליקויים הקשורים באוזן הפנימית ובמערכת שיווי המשקל- המערכת הוסטיבולרית. בשל העובדה שמדובר על סחרחורת/תחושת שיוט מזה זמן ממושך אני ממליצה לך לגשת לבירור ראשוני אצל רופא המשפחה. אם באמת מדובר על המערכת הוסטיבולרית מומלץ לגשת לבצע פיזיותרפיה וסטיבולרית אצל פיזיותרפיסט המתמחה בתחום. לגבי דיקור-אין הוכחה מחקרית כלשהי המתארת קשר בין דיקור לסחרחורת. בהצלחה עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה