שיקום לאחר שבר בעצם השוקה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

15/10/2019 | 00:49 | מאת: שחר

עברתי שבר מלא עם תזוזה לא פתוח ברבע דיסטאלי תחתון. בהמשך לפציעה בוצע קיבוע מסמר תוך לישדי כולל נעילת ברגים משני צידי מסמר הקיבוע. ביצעתי פיזיאוטרפיה החל משבוע 3. כיום שבוע 17 אושר דריכה בעומס מלא. הולך ללא קביים כ 7 ימין. למרות עבודה על טווחים של קרסול המעבר לעומס מלא גורם לכאבי קרסול וכל הרגל והשרירים עד לאיזור הברך... לאחר הליכה של מספר עשרות מטרים לחץ כללים גובר על כל הרגל עד הברך. שאלתי על סמך ניסיונם ובהנחה שאני משקיע יום יום בשיקום טווחים חיזוק והארכת שרירים מה זמן השיקום הצפוי להליכה למרחקים ארוכים ללא צליעה וכאבים. גיל 44 פעילות ספורטיבית תדירה לפני פציעה.

שחר שלום להתחיל דריכה מלאה לאחר 4 חודשים בהם לא דרכת על הרגל באופן מלא בהחלט יכול לעורר כאבים. אני מניחה שאתה עדיין במסגרת של פיזיותרפיה, ואם לא אז כדאי. תהליך השיקום עשוי לקחת חודשים ועד שנה. לפעמים יש מצבים שהבורג שבקרסול מפריע וגורם לכאבים, ואז אחרי תקופה מוציאים אותו. אם הכאב לא יורד בעוצמה עם הזמן אני מציעה לחזור לרופא לביקורת. בברכה, יעל

15/10/2019 | 13:15 | מאת: שחר

תודה על התשובה המהירה. אכן שני הברגים בקרסול כואבים נאמר לי שבהתאם להתקדמות האיחוי של השבר ניתן באזור 8 חודשים להסיר אותם. אני עובד על הקרסול על טווחים המון אל כל בוקר ההרגשה שהכל קשה כאילו לא נעשה כלום.... שאלה נוספת. האם העתיד אוכל לחזור בהדרגה לפעילות ספורטיבית מלאה?

הי שחר אני עונה בזהירות מכיוון שלא ראיתי צילומים ואני לא יודעת איזה שבר בדיוק היה לך, אבל באופן כללי, אתה צריך סבלנות, ולהסתכל על מגמה. אם סה"כ יש שיפור, אפילו איטי, אתה בכיוון, ואני מאמניה שתוכל לחזור לפעילות ספורט בעתיד. בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה