בקע דיסק חוזר לאחר ניתוח קיבוע צווארי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

12/06/2019 | 11:59 | מאת: אמנון

שלום וברכה עברתי לפני 7.5 שנים ניתוח קיבוע צווארי בשיטה זעירה (dtrax) כך הוא נקרא בחוליות c45. כיום יש לי שוב בקע דיסק מרכזי שלוחץ על החוט באותם חוליות c45 וכן בקע דיסק בחוליות c56 כנ"ל עם לחץ על חוט השדרה. האם ניתן לנסות במצבי (לאחר ניתוח קיבוע) טיפול שמרני הכולל פיזיוטרפיה למקום או לפנות שוב לאופציה ניתוחית.

שלום אמנון במידה ואין סימפטומים חריפים המעידים על לחץ משמעותי באזור כמו חולשת גפיים משמעותית, נימולים או עקצוצים של הגפיים, הפרעות בתחושה, כאב בלתי נסבל- כדאי לנסות טיפול שמרני טרם הפנייה לפיתרון ניתוחי. במידה ובבדיקה הפיזיותרפיסט יראה כי טיפול פיזיותרפי אינו מתאים- הוא יפנה אותך לגורמים המתאימים. בכל מקרה של החמרה של הסימפטומים הנ"ל יש לפנות לרופא המטפל. בהצלחה עדי

16/06/2019 | 10:29 | מאת: אמנון

עדי שלום תודה על המענה, אכן ישנו לחץ על חוט השדרה, הכאב נסבל ויש מידי פעם נמלול קל. האם טיפול פיזיוטרפי במצבי יכלול גם strain כפי שעברתי בעבר או טיפול אחר בגלל הקיבוע?

אמנון שלום זה יקבע בהתאם עם הפיזיותרפיסט המטפל אשר יבדוק אותך וייקח בחשבון בין היתר את הניתוחים שעברת ואת המשמעות הטיפולית. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה