קרע בכתף- הנקה והנחיות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

10/12/2018 | 18:10 | מאת: אור

החלקתי אתמול קדימה ובלמתי על צד שמאל. לפי אורתופד מדובר בקרע בכתף וניתוח הוא הפתרון. ילדתי לפני 3 שבועות ואני מניקה וגם צריכה לטפל בתינוקת ובילדים בבית כרגיל... השאלה איך לתפקד לבינתים? האם יש פעולות שכדאי או לא כדאי לבצע? תרגילים? חימום/קירור? התור הקרוב לפיזיותרפיה הוא בעוד שבוע...מחכה גם לאולטרסאטנד כדי לאשרר את האבחנה ומקוה שדוקא לא ;( תודה רבה על ההנחיה!

אור שלום מאד בעייתי לתת תרגילים והמלצות מבלי לקבל את כל הפרטים ומבלי לבצע בדיקה- באיזה חלק של הכתף ישנו קרע? מהם טווחי התנועה אותם את מסוגלת לבצע? האם ישנם כאבים בכתף? מה מקל ומה מחמיר? האם הכוח הגס הכתף תקין? אלו פעולות מוגבלות בשל הקרע- האם את מצליחה להרים את התינוק? ועוד... הגישה היא תמיד להתחיל בנסיון טיפול שמרני לפני שמחליטים לבצע ניתוח. בפיזיותרפיה יוכל הפיזיותרפיסט לאחר הבדיקה להתאים לך תרגילים ולעזור בשיכוך הכאב וייצוב הכתף להקלה. עד הבדיקה- פעולות שלא כדאי לבצע הן כל התנועות אשר מגרות ומחמירות כאב, לבינתיים לא לשאת משקל על היד או להרים משאות כבדים ביד זו. טיפ שניתן לתת לך לגבי ההנקה הוא להשתמש בכרית הנקה או כל כרית אשר תומכת בתינוק ומונעת ממך להחזיקו באופן אקטיבי- ובכך להוריד ממך את משקל התינוק ואת העומס על הכתף בזמן ההנקה עצמה. בהצלחה ומזל טוב! עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה