ספורט לשרירים מקוצרים בלי מתיחות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

07/10/2018 | 00:43 | מאת: משה

שלום אני סובל משרירים מקוצרים מהגף ועד הרגל מאז שאני זוכר..(לא מצליח להתכופף ולגעת בריצפה, מגיע קצת אחרי הברכיים) הייתי אצל פזיוטרפיסט בגלל הסתיידות בברך ושאלתי אותו לגבי השרירים המקוצרים שלי הוא הציע לי לעשות מתיחות כל יום אני לא מצליח לעמוד בזה רציתי לדעת אם הליכה של שעה 3 פעמים בשבוע גם עוזרת למתיחת השרירים או שבדיוק להפך היא מקצרת יותר - בגלל שאני לא מבצע מתיחות לפני ואחרי ובכללי, פעילות גופנית בלי מתיחות לפני ואחרי מגמישה את השרירים או מקצרת אותם (בכל הגוף) תודה רבה

משה שלום, מתיחות בתחילת האימון מונעות פציעות, משפרות את הביצועים הספורטיביים, משפרות גמישות, ומקטינות את הסיכוי לסבול מכאבי שרירים. למתיחות השפעה רבה על יכולת התנועה, על איכותה, על תגובת הגוף לפעילות הגופנית ועל השפעת הפעילות על הגוף. לכן טרם ביצוע הליכה מומלץ לבצע מספר מתיחות של שרירים ספציפיים (לדוגמא- ארבע ראשי, תאומים). ההליכה נהדרת לבריאות הכללית, לשיפור סיבולת לב ריאה ולשמירה על מפרקים וכוח השריר. על מנת להשיג גמישות שרירית יש לבצע מתיחות ספציפיות כפי שהנחה אותך בעבר הפיזיותרפיסט. בברכה, עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה