חגורת בטן לאחר לידה שנייה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

01/09/2018 | 02:24 | מאת: בר

שלום, אני שבועיים לאחר לידה. (לידה שנייה)שמעתי על חגורת בטן שכדאי לשים לאחר לידה ורציתי לדעת האם מבחינה רפואית זה נכון? האם יכול לעשות נזק? מה הזמן הנכון שכדאי להתחיל לשים חגורת בטן? תודה מראש

שלום בר אין אינדיקציה רפואית ללכת עם חגורת בטן לאחר לידה החגורה בעצם עושה באופן פסיבי את מה ששרירי הבטן אמורים לעשות באופן אקטיבי- ייצוב של הבטן; עדיף לתת לשרירים לבצע את העבודה באופן אקטיבי על מנת לזרז חיזוקם ושיפור תפקודם לאחר הלידה. אם את מדברת על נושא החגורה בפן האסטטי (לזרז את הורדת הבטן והשטחתה) הדבר אינו מומלץ לאחר לידה. לבדיקה של תקינות שרירי הבטן והערכה לאחר לידה מומלץ לגשת לבדיקת פיזיותרפיסטית של רצפת האגן בתום משכב הלידה (6 שבועות לאחר הלידה) מזל טוב עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה