כאב ביד שמאל עד המרפק

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

03/08/2018 | 13:43 | מאת: ****

שלום.. לפני שלושה שבועות התחילה לכאוב לי כתף שמאל (כמו שריר תפוס) לאט לאט זה התפשט עד אחרי המרפק. פניתי לרופא משפחה יום שלישי לפני שבוע וחצי והוא אמר שזה נןבע מהגב ושלח אותי לעיסוי. זה המשיך להחמיר (את העיסוי טרם עשיתי) וביום שישי פניתי לרופא אחר שטען אותו הדבר... למרות שהכאבים לא מורגשים כאילו שריר נתפס ואני לא מוגבלת בתנועה... יכולה להרים את היד אבל זה כואב... זה זרמים בכל היד וכאב עד אחרי המרפק ולפעמים עד האצבעות... אפילו לאותת באוטו כואב לי.... אחרי שראיתי שזה רק מחמיר פניתי שוב ביום ראשון לרופא משפחה (הראשון) והוא עשה כל מיני תרגילים וקבע שזה דלקת (בלי צילום) הביא לי בנטרן ומוסקול והפניה לאורתופד. פניתי לאורתופד ביום שלישי שהביא לי משחה רדיאן והפנה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיה עשיתי ביום רביעי (פעם ראשונה בחיי)... הפיזיוטרפיסט אמר שלא נראה לו שזה דלקת ולדעתו נובע מהגב... הוא אמר שהגב שלי מאוד תפוס ואפילו לפועל בנין אין ככה.... בטיפול עצמו עברו הכאבים אבל חזרו חצי שעה אחרי שיצאתי משם... אני לא יודעת מה יש לי- דלקת או גב תפוס? ואני לא יודעת איך להעלים את הכאב לתמיד? ואם יעבור מתישהו.... אני שמה את היד 90 מעלות כי אם אני מיישרת זה יותר כואב... לא יכולה להשתמש בה כמעט... וזה קרה פתאום... אני פשוט לא יודעת מה לעשות. גיל 28. תוך כמה טיפולים יעבור?

שלום קשה לענות על שאלתך בשל מחסור בפרטים נוספים- לדוגמא- האם החלו כאבים בהדרגה או באופן פתאומי? האם קרה משהו טרם החלו הכאבים? כאבים כפי שתיארת- בעלי אופי מתפשט עם תחושה של זרמים עלולים להעיד באמת על בעיה שמקורה בעמוד השדרה. אני מניחה שהפיזיותרפיסט שבדק אותך ביצע הערכה ובדק בנוסף לכתף והמרפק גם את עמוד השדרה הצווארי והגבי וטיפל בהתאם. הטיפול אינו קסם, הוא תהליך. ממליצה לך להמשיך עם הטיפול הפיזיותרפי ולבחון בהמשך האם חל שיפור או לא. התייעצי עם הפיזיותרפיסט המטפל בך, בקשי הסברים ושתפי בתחושותייך. במידה והכאב ממשיך וגם ההגבלות בתנועה חזרי לרופא המטפל להמשך בירור. בהצלחה עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה