ילד בן 6 עם קשי הסתגלות בבית הספר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

02/10/2017 | 20:47 | מאת: שירה

שלום, הבן שלי התחיל כתה אלף בסמפטבר. כשבוע לפני הלימודים התחילה ירידה דרמטית בהתנהגות שלו - התרפצויות כעס וזעם, שכוללות אלימות מילולית ופיזית גם כלפי מבוגרים וגם כלפי ילדים אחרים. לצערי ההתנהגויות האלה ממשיכות בבית הספר. עד לשבועות האחרונוים הוא לא היה ילד רגוע במיוחד, והייתה לו נטיה לכעוס על דברים קטנים אבל שום דבר שמתקרב למה שקורה עכשיו. אציין גם שמדובר בילד מאוד מתקדם במבחינה קוגניטיבית. חוץ מהתחלת הלימודים לא היו שום אירועים או שינויים דרמטיים בבית. אחנחנו בתהליך של לפנות לפסיכולוג לאבחון וטיפול, אבל בינתיים אשמח לשמוע רעיונות ראשוניים במה יכול להיות מדובר, ומה כדאי לעשות כדי לעזור לו להשתלב בינתיים.

שלום רב יש כמה אפשרויות למקור ההתנהגות הזאת. ,חרדה חברתית, מאבקי סטטוס,בעיות קשב. בטיפול נכון תוכלו לפתור את הקושי בזמן קצר . לדעתי דרוש גם טיפול משפחתי. בהצלחה טובי פלד

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים