כסף אצלי תקוע ביותר

דיון מתוך פורום  פנג שווי

21/03/2006 | 11:27 | מאת: מירי

בשנים האחרונות איבדתי את כך חסכונותי . בנושא של כסף אני מאוד תקועה. איך ניתן לשפר זאת? בתודה ובברכה מירי

היי מירי, הצטערתי לקרוא... יש לי שתי שאלות: 1. כמה זמן את גרה באותה דירה? 2. מה מצב האגירה והסדר אצלך בבית ? לגבי השאלה הראשונה, אוכל להגיב רק כשאדע את התשובה. לגבי השאלה ההשניה, אם יש לך נטיה לאגור; אם יש לך נטיה לבלגאן; אם יש לך כל מיני פינות/חדרים בבית בהם את מאחסנת דברים ולא מוציאה -שחררי. כלומר, כל דבר שלא השתמשת בו בשנתיים האחרונות - תני לנזקקים, כולל בגדים, כולל ספרים, כולל אפילו רהיטים. אם יש לך נטיה לאוספים (אולי תצטרכי יום אחד) - שחררי. אם יש לך נטיה לבלאגן - סדרי, ובאותה הזדמנות - שחררי את כל מה שאינך משתמשת בו. אם יש לך חדרים/פינות אחסון שהדברים יושבים שם כבר פרק זמן אורך ללא תנועה - הוציאי, אווררי, ושוב - באותה הזדמנות שחררי כל מה שאת לא משתמשת כבר פרק זמן ארוך. כלומר הניעי את האנרגיה בבית, תני לה מרחב לתנועה ואווררי. (שוב, בתנאי כמובן שזה אכן המצב אצלך). וכשאת מסיימת כדאי לעשות טיהור בבית (ואת זה בעצם כדאי לעשות בכל מקרה: לוקחים מרווה יבשה, שמים אותה על גבי כלי מקרמיקה ומציתים. כאשר מתחיל לעשן, עומדים בתוך הבית מול דלת הכניסה, ומתחילים לנוע ימינה – עם כיוון השעון, תוך עשיית תנועות סיבוביות עם העשן - גם כן בכיוון השעון (=ימינה). חשוב להשתדל שהעשן יגיע אל כל פינות הבית. הטיהור מסתיים כאשר מגיעים חזרה שוב מול דלת הכניסה. כדאי לעשות זאת ביום ששי בבקר. אם זה לא המצב, אני מציעה לעשות איבחון של האנרגיות בביתך ולראות היכן האנרגיה התקועה ואיך אפשר להניעה אותה ולגרום לכסף לזרום. יום נהדר, חמדה

מנהל פורום פנג שווי