Ascus אחרי קוניזציה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

02/11/2020 | 21:00 | מאת: לילי לי

שלום רב, בת 35 ללא ילדים. בשנת 2015 עברתי לופ בעקבות cin 2-3 בניתוח - cin 2-3 less 0.1cm margi+crypt ecc Sq epith cin 2-3 Hpv 16 חיובי מ2016 מאז הניתוח במעקב כל 3 חודשים קולפוסקופיה+פאפ+ביופסיה. בחצי שנה האחרונה נמצאת בטיפולי פוריות להריון ראשון. מקבלת הורמונים (גונל ו אוביטרל) אמורה להתחיל ivf לאחר מספר סבבים של הזרעה. כרגע אחרי הזרעה, ממתינה לראות אם אקבל מחזור. בבדיקות שבוצעו בשנה האחרונה במסגרת מעקב צוואר הרחם pap ascusX3 Cx bx no cin. הומלץ שאפסיק טיפולי פוריות ואעבור ניתוח קוניזציה חוזר, אני יודעת שהסיכונים להפלה ותפרים בצוואר הרחם עולים משמעותית לאחר ניתוח כזה במידה ונכנסים להריון, בנוסף עליי להמתין כחצי שנה עד שאוכל לחזור לטיפולי הפוריות לפי מה שנאמר לי. האם יש צורך בניתוח חוזר כרגע? מה משמעות תוצאות הבדיקות בשנה האחרונה? ייתכן שהתפתח סרטן? האם ניתן לדחות מעט את הניתוח ולבצעו לאחר שאכנס להריון או אלד? תודה!

05/11/2020 | 10:58 | מאת: ד"ר בני פיינר

ASCUS מעיד על שינויים בלתי ספיציפיים בבדיקה הציטולוגית. החשש הוא שמאחורי התשובה הזו עלול להסתתר גם נגע טרום ממאיר, בפרט עם ההסטוריה שפרטת. כיוון שמדובר בסיטואציה מורכבת בפרט לאור רצונך להרות ולהמשיך בטיפולי פיריון אני ממליץ לפנות לייעוץ / חוות דעת נוספת ע"י מומחה בתחום מחלות צוואר הרחם או בתחום גינקולוגיה אונקולוגית.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון