כאבים חזקים בבטן תחתונה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

01/07/2020 | 00:09 | מאת: אחת

שלום רב. ילדתי ב 11.2 כלומר לפני ארבע וחצי חודשים בערך. לידה שנייה. קיבלתי מחזור ראשון אחרי הלידה לפני שבועיים. הלידה טבעית ללא איפדוראל. מאז יש לי כאבים בבטן תחונה. התגלה אצלי חיידק בשתן וטופלתי באינטיביוטיקה ושבוע אחרי עשיתי תרבית ויצאה שלילית. הכאב אינו קבוע.. עוצמתו משתנה ולפעמים מלווה בכאב בגב תחתון.. נראה לי כשאני מניקה הכאב כן מתעצם ולפעמים זה כאב נוראי שאל מצליחה לישון בגללו. הייתי אצל רופאת נשים שלא ראתה משהו באולטסוונאד שמעיד על דלקת אך ציינה שיש לי נוזלים ברחם ולא נתנה לזה חשיבות. אין לי הפרשות חריגות או עם ריח או צבע. השאלה האם ייתכן שנותרו שאריות שליה למשל ? איזה בדיקות עליי לבצע? זה משהו שנחשב לטבעי אחרי לידה? שיבוש הרמונים? מה זה בדיוק? תודה

04/07/2020 | 20:13 | מאת: ד"ר נילי רז

מתיאורך עולות כמה אפשרויות לסיבת הכאבים- שארית של תגובה של השלפוחית לדלקת בשתן,כאבי ביוץ, הפרעות לא גינקולוגיות(אורטופדי ,אבני כליות, כירורגי ועוד) אני מליעה לך לבצע בדיקה יסודית של התלונות לא רק אצל גינקולוגית (אגב שארית כשיש סונר לאל ממצא של שארית אינה סבירה מאוד וכמו כן יש חשיבות לבדיקה ידנית כדי לשלול דלקת, לא רק אולטרסאונד), כירורג, רופא משפחה, אורטופד. במקרה מימשיכו כאבים עזים סביב מחזור יש לבצע בדיקה לכוון אנדומטריוזיס.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון