כאבים לאחר כריתת רחם

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

21/08/2019 | 19:28 | מאת: חנה

שלום רב, בת 42, עברתי ניתוח לכריתת רחם בשיטה לפרוסקופית לפני כשבוע וחצי בשל אדנומיוזיס ווסת קשה מאוד וארוכה למעלה מ- 10 ימים. שבוע אחרי הניתוח, הרגשתי הקלה משמעותית בכאבים והרגשתי הרבה יותר טוב. בערב של אותו יום, התחילו פתאום כאבים חזקים שמקשים עליי לעמוד, כמו דקירות בבטן התחתונה ולחץ חזק מאוד לכיוון פי הטבעת והשלפוחית. חייבת לציין שאין לי עצירות או צריבות בשתן. כבר 3 ימים עם הכאבים הללו שמוקלים רק בשכיבה. מתקשה מאוד לעמוד. נבדקתי אתמול על ידי המנתח ואמר שמבחינת הניתוח הכל נראה תקין. האם הכאבים שאני מתארת יכולים להיות קשורים להחלמה מהניתוח או משהו אחר מאחר והם קצת שונים מהכאבים שהיו לי לאחר הניתוח?

23/08/2019 | 09:14 | מאת: חנה

מצפה לתשובתכם, ומוסיפה שמאתמול בלילה חלה החמרה משמעותית בכאבים. כאב חד מאוד בבטן תחתונה וכאב שמתפשט לבטן עליונה - מעל לטבור והכאבים כבר לא מוקלים בשכיבה

23/08/2019 | 11:35 | מאת: ד"ר נילי רז

הכאבים שתארת מצריכים בדיקה ואולטרסאונד. ממליצה שתפני למוקד רפואי.

26/08/2019 | 11:45 | מאת: חנה

אני מודה לך על תשובתך, בזכותך פניתי למיון והתגלה זיהום לפי הבדיקות דם, עשו לי סיטי וגילו שיש לי קולקציה בין השחלות בגודל של 3.5 סמ. חשבו לנתח, אבל החליטו שאין צורך כי היא קטנה יחסית ואני מטופלת ב 2 סוגי אנטיביוטיקות דרך הוריד ובכדורים נרקוטיים לכאבים שהם איומים. לאחר שבחנו שוב את הסיטי, הרדיולוגית אמרה שיש לי גם קריש דם בשחלה ולמחרת, הרופא במחלקה אמר לי שזה רק חשד, אבל שבכל זאת יטפלו בי בקלקסן. האם יכול להיות שממצא שרואים בסיטי, הוא רק חשד? חשוב לציין שבאולטראסאונד לא ראו את הקריש דם.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון